Proiectele de la scoala

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui virgi
Cel mai frumos proiect pe aceasta tema pe care l-am vazut anul trecut in clasa copilului meu a fost facut din pahare de unica folosinta, asezate sub forma de piramida. Imi pare rau ca nu mai gasesc poza sa ti-o trimit. Cumperi 100 de pahare ( din alea mai micute din hartie) si apoi le lipesti intre ale sub forma de piramida. Pui la baza vreo 20-30, si urci cu restul sa-ti ajunga in varf un singur pahar. Sa arate mai cool poti sa le pictezi cu un marker ceva. Poate sa dezeneze pe fiecare cate o harta si sa scrie tara. E o idee care mi-a placut.
Succes!

Da, da, da ... ai dreptate, e o idee interesanta ... dar oare ce simbolizeaza piramida ? Ca trebuie sa il si prezinte la scoala ... am vorbit aseara cu el si mi-am dat seama ca este un proiect facut de parinti dar pentru o minte de copil - trebuie gasit ceva pe care ei sa-l inteleaga. Sau in fine, asa e fi-meu, e foarte "opinionated" asa ca nu ii fac eu proiectul fara sa decida el ceva ...

Desi mie mi-a placut mult ala cu pasii, fi-meu a ales ala cu centii ... din pacate nu vrea sa scriem din 100 de centi "one dollar" asa cum i-am propus eu, pentru ca in capul lui este ca trebuie sa apara cifra 100 pe plansa. Asa ca m-am sucit - am facut o copie marita a unei bancnote de 1$ pe care o s-o lipim pe plansa si deasupra o sa scriem cu centi "100 cents" sau "100 pennies" - ca sa vada el cifra 100 ...
Oricum am inceput prost - ca i-am cumparat un display board care este prea mic pentru 100 de centi rotunzi pusi sa formeze niste litere - asa ca trebuie sa cumpar una mai mare

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miriama

noi am facut asa: am adunat 100 de bilute mici (margelute, paiete), am decupat din carton o mascuta in forma numarului 100 (ceva gen cele de bal mascat tinuta de un betisor) si am lipit perlutele pe ea; a fost foarte fain!!!
poti s-o colorezi, s-o ornezi cum vrei tu...
bafta!

Si asta e interesant - o sa tin minte pentru fi-mea pe care la anul banuiesc ca o s-o pandeasca acelasi proiect. Este totusi un proiect de fata - nu cred ca merge la un baiat.

Mergi la inceput

Cele 100 de obiecte trebuie sa fie toate la fel - sau cel putin asa sustine fi-meu ...eu sunt sigura ca e permisa orice interpretare a cifrei 100 dar in mintea lor, cred ca 100 inseamna obiecte de acelasi fel.

Imi place si ideea cu o carte cu 100 de pagini - dar nu il vad pe fi-meu muncind la asa ceva

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buli

trebuie sa fie toate la fel? adica toate 100 de "chestii"?

ai putea imparti pe nr obiectelor de la scoala, nu stiu dau exemple din RO si vezi tu
cunoasterea mediului, romana, mate, muzica
cate 25 de "chestii" la fiecare
cunoasterea mediului - un peisaj facut din 25 de frunze uscate, flori presate, coji din natura
mate - un triunghi, patrat facut din cifre si semne matematice
romana - literele cu un obiect desenat pt fiecare litera
muzica - X instrumente muzicale, note etc

un fel de orar-ghicitoare

Buli - tu esti invatatare ? Ca nici mie nu mi-ar fi trecut asa ceva prin cap - asta trebuie sa vina din experienta ... e prea complicat dupa mine, este prea complicat pentru mintea lui fi-meu, sa inteleaga mesajul si sa-l si prezinte in clasa. Cred insa ca daca ar fi prezentata de invatatoare, in cuvinte si exeplme pe care ei sa-l inteleaga ar fi o tema foarte frumoasa

Mergi la inceput