Proiectele de la scoala
Raspunsuri - Pagina 3
michelle-usa spune:
http://www.siec.k12.in.us/~west/proj/100th/act.htm
http://www.tipjunkie.com/100th-day-of-school/
http://www.vickiblackwell.com/100th.html
http://www.sabine.k12.la.us/zes/100daysofschool/default.htm
http://www.mamapedia.com/article/100-days-project
astea le-am gasit pe yahoo search...google-ul nu-mi merge de pe computerul asta.
sper ca ai gasit idei destule for free...
michelle
buflea spune:
Mda ... nu stiu - primele 4 linkuri sunt despre activities nu despre projects ...dar mi-a placut in primul link ca am gasit urmatoarea sugestie "Have the children make a collection of 100 items and display them on a poster board"
Ultimul link are niste idei care ... nu stiu, poate sunt eu prea pretentioasa - una cica si-a lipit 100 de bandaje pe haine si a purtat proiectul la scoala ... alta a facut un lantzisor din 100 de pasta, cherrios m-am gandit si eu, dar ce sa faci cu ele ... in fine, am cautat si eu pe net si nu mi-a sarit in ochi ceva interesant.
Cred ca o sa fac fie ala cu pasii in spirala, fie ala cu centii - sa vedem ce zice si fi-meu.
michelle-usa spune:
cu cherrios sau cereale din alea colorate...le insira pe un fir de atza mai gros ori nylon...si le pun de git, ori le duc in punga la scoala.asa i-am vazut la scoala ca fac.
nu am avut timp sa ma uit pe toate linkurile...
da, aia cu band aids...e cam asa-si-asa...
michelle
buli spune:
trebuie sa fie toate la fel? adica toate 100 de "chestii"?
ai putea imparti pe nr obiectelor de la scoala, nu stiu dau exemple din RO si vezi tu
cunoasterea mediului, romana, mate, muzica
cate 25 de "chestii" la fiecare
cunoasterea mediului - un peisaj facut din 25 de frunze uscate, flori presate, coji din natura
mate - un triunghi, patrat facut din cifre si semne matematice
romana - literele cu un obiect desenat pt fiecare litera
muzica - X instrumente muzicale, note etc
un fel de orar-ghicitoare
JuliaSM spune:
La inceput n-am inteles care e ideea, dincolo de faptul ca mi s-a parut tare complicata...
De fapt, cred ca e mai simplu decat suna, copilul trebuind sa arate cumva, o reprezentare 2 sau 3D, pentru a sarbatori 'a suta zi de scoala'. Au trecut 99 zile, acum e a suta zi, cumva numarul 100 trebuie sa domine proiectul. Acum ramane sa fie o idee originala si ingenioasa, probabil ca daca toate cele 100 de piese sunt la fel, se poate sublinia mai bine ideea de 100.
Aia cu pasii din foam pare interesanta... In centru ar merge o fotografie cu toata clasa din care face parte copilul, ca intr-acolo duc pasii.Pana la graduarie mai sunt muuulte sute de zile de parcurs!
virgi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Am o antipatie teribila pentru proiectele tema de la scoala in care copilul are o contributie minima dar parintii in schimb, le trateaza ca pe competitia vietii lor. Le urasc pentru ca EU nu sunt acasa sa am timp sa-l bibilesc, nu sunt creativa si nu sunt indemanatica. In plus mi se par fara nici o valaore educationala, mai ales ca sunt facute in proportie de 70% de parinti. In fine, trecand peste - am 1 saptamana sa ma pregatesc pentru urmatorul proiect - "100 de zile de scoala". Pentru asta trebuie sa colectionam 100 de "ceva" si sa facem cu ele "ceva" pe un display board. Ajutati un caz disperat - aveti ceva idei ? |
Cel mai frumos proiect pe aceasta tema pe care l-am vazut anul trecut in clasa copilului meu a fost facut din pahare de unica folosinta, asezate sub forma de piramida. Imi pare rau ca nu mai gasesc poza sa ti-o trimit. Cumperi 100 de pahare ( din alea mai micute din hartie) si apoi le lipesti intre ale sub forma de piramida. Pui la baza vreo 20-30, si urci cu restul sa-ti ajunga in varf un singur pahar. Sa arate mai cool poti sa le pictezi cu un marker ceva. Poate sa dezeneze pe fiecare cate o harta si sa scrie tara. E o idee care mi-a placut.
Succes!
AB_AC spune:
Unele proiecte sunt detestabile, altele nu. La unele ne amuzam teribil si mozolim idem.
Au avut si ai mei in K proiectul asta. Baietelul a facut un turn dintr-o suta de piese de Lego. Mici si mari si a fost ideea lui. Fatuca a desenat meticuloasa o suta de flori si a zis ca ea asteapta primavara dupa o suta de zile de scoala. A fost tot ideea ei.
De fapt a mai vut una sa-mi adune de la plaja o suta de pietricele si faca o gradina japoneza... dar ma si vedeam numarand cu degetele inghetate pietoaie si am zis pas!
geniest spune:
Calificativele la genul asta de teme sunt ale parintilor/bunicilor &Co. nicidecum ale copiilor.
miriama spune:
noi am facut asa: am adunat 100 de bilute mici (margelute, paiete), am decupat din carton o mascuta in forma numarului 100 (ceva gen cele de bal mascat tinuta de un betisor) si am lipit perlutele pe ea; a fost foarte fain!!!
poti s-o colorezi, s-o ornezi cum vrei tu...
bafta!
terry spune:
si mie imi plac proiectele, dar cu toate ca ma mananca degetele ma implic putin (doar cu idei) si de obicei fiica-mea isi alege o colega cu care sa lucreze.citind tema pe care o ai mi-au venit in minte 2:- sa faci pe un plan orizontal (vertical cred ca ar fi mai greu) macheta unei scoli din 100 bete de chibrit, margele, stickere rotunde..., eventual sa scrii si numarul scolii tot din acelasi material pana epuizezi cele 100 de obiecte;
- faci o carte mica de 100 de pagini si pe fiecare pagina (cate un obiect pe pagina) deseneaza, lipeste stickere, poze...cu 100 obiecte semnificative pentru scoala (pix, creion (aici se pot face pe cate o pagina cate un creion de culoare diferita), stilou, ghiozdan, agrafa, linie, carte, caiet, capsator, carioci, penar, guma de sters, echer, compas, animale, munti, ape, harti, cifre, litere...si tot asa pana la 100)