Clasa ZERO 2012-2013 (3)
Raspunsuri - Pagina 5
Inaf78 spune:
pe adeverinta sunt mai multe rubrici care tb completate:
nume, adresa, varsta; copilul si parintii nu sunt in evidenta cu boli cronice sau psihice; nu este contact de HIV, sifilis; se elibereaza ptr a-i servi la "inscrierea la grupa pregatitoare la scoala"; si va tb mentionat: "apt pentru a frecventa scoala".
Inaf78 spune:
nici la noi nu au aparut inca cei cu recensamantul, am sunat si la scoala sa vad daca cumva tb mers acolo (si nu tb).
gradinitele au trimis la inspectorat situatia cu copiii inca de acum 10 zile (asa au cerut toate inspectoratele), asa ca EI au deja o idee despre nr de copii. situatia a fost destul de detaliata: nume, CNP, adresa de domiciliu, si optiunea parintelui.
la noi in gradinita am vazut ca destul de multi parinti de copii nascuti intre ianuarie-augut 2006 au optat ptr grupa mare (adica sa mai ramana in gradi, desi legea teoretic nu le ar permite) si cred ca acestia vor eluda cumva si recensamantul de acasa (apropos de ce zicea YAGMUR: ca nu sunt copii inscrisi pe lista de recensamant).
eu sunt doar curioasa: cum vor fi acesti parinti "sanctionati" sau obligati sa si inscrie copilul la scoala (fie la pregatitoare, fie in clasa a 1-a)...
roli25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catrinik Da, cam asta stiu si eu: evaluarea s-ar face la sc 24. Si din cite am inteles e nevoie si de adeverinta de la med. de fam. Acum am o nelamurire: ce tb sa scrie in adeverinta? Ca nu este in evidenta cu bla bla? Sau sa scrie negru pe alb "apt de scoala"? Multi eu cred ca nu se inscriu pt ca habar nu au. Sint multi de la gradi care nici nu stiau ca se face recensamint. In plus unele scoli au preluat liste de la gradinite. Sau cheama parintii la scoala, sa se recenzeze. Iar multi nu stiu. |
Mie mi-a cerut adeverinta pe care sa scrie " apt pt scoala".
Nu mi-a zis nimeni nimic despre recensamant, nici de la gradi, nici de la scoala, nu am vazut vreun afis pe undeva si nici nu a venit nimeni acasa.
Scoala mi-a luat actele si mi-a spus ca voi fi sunata cand se incheie inscrierile online.
Celena2 spune:
[/quote]
Mie mi-a cerut adeverinta pe care sa scrie " apt pt scoala".
Nu mi-a zis nimeni nimic despre recensamant, nici de la gradi, nici de la scoala, nu am vazut vreun afis pe undeva si nici nu a venit nimeni acasa.
Scoala mi-a luat actele si mi-a spus ca voi fi sunata cand se incheie inscrierile online.
[/quote]
Si mie mi-au luat actele insa nu mi-au spus ca ma va suna cineva cand se incheie inscrierile online (???) ci dimpotriva ca va trebui sa ma duc pe data de 5.03. sa reconfirm cererea, adica sa particip la inscrierile online (ceea ce mi se pare normal).
Ne-au si recenzat azi.
inbox spune:
Pe noi ne-au recenzat vineri, au fost foarte draguti si comunicativi, mi-au spus ca pot opta pentru ce scoala vreau eu din oras, dar ca scoala lor este o scoala buna, ca este aproape de casa etc, mi-au insirat toate avatajele pe care teoretic le stiu. Mi-au mai spus si ca au program pana la orele 18, ca eram disperata ca nu pot ajunge dimineata. Mi-au lasat o impresie buna.
Va trebui sa sun sa vad cand ne programeaza pentru evaluare.
Sanctiunea pentru neinscrierea copilului la scoala este o amenda, asa am inteles de la gradinita. Probabil anul asta nu au cum sa-si dea seama, dar atunci cand vei inscrie copilul, in viitor, probabil ca va intreba cineva de ce are o anumita varsta. Zic si eu!
Lumea mea
Inaf78 spune:
si noi am depus dosarul de inscriere inca din ianuarie (dat si nr de inregistrare), dar ni s-a spus ca va tb sa mergem la scoala si pe 5.03 ptr inscrierea computerizata (sa avem buletinul la noi).
madyrizi spune:
aveti grija cu adeverintele de la medic. pe ele trebuie sa scrie "apt pentru invatamant obisnuit". a aparut o lege comuna a ministerului educatiei si a ministerului sanatatii care reglementeaza acest lucru. http://www.moficial.ro/2012/025.pdf
eu va recomand sa cititi pag 47 din monitor ca altfel va apuca primavara citind la el .
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
madyrizi spune:
am reusit sa citesc si din urma ce ati scris.
1. exista probleme mari la scoli in legatura cu spatiul adecvat pentru acesti copii: la noi am primit bugetul pentru achizitiile si modificarile ce trebuiesc facute in cele 2 clase (atat am preconizat) de pregatitoare, iar banii nu ajung pentru ca totul se face cu firme agreate de primarii care au preturi triplate pentru orice cand vine vorba de cheltuieli din banii publici.
2. era normal sa nu fie gata softul de inscriere nici acum. si cel pentru salarii este la a 14-a varianta . probabil ca va fi gata cu 2 zile inainte de inscrieri (doamne-ajuta!!!) si vom avea probleme mari cu el fie la download, fie la transmiterea informatiilor pe server.
3. d-l ex-ministru se lauda de felul lui... sa-l vedeti pe cel nou ce perle scoate.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
dianad spune:
citat din mesajul lui usorlili Cred ca inspectorii de la telefonul gratuit au ajuns sa ne creada si sa ne compatimeasca. Eu am sunat si m-am ratoit la ei cum rar mi se intampla sa o fac.Am sunat azi revoltata pentru ca la scoala la care (BANUIESC)ca suntem arondati nu au after school ci doar semi-internat (uau...cum suna) la care NU vor primi copii de la pregatitoare. Am zis ca asa ceva nu se poate. Eu ce fac cu copilul de la ora 12. Inspectoara: A, pai ar trebui sa va primeasca copilul la semi-internat.Eu: Pai d-na eu nu pot sa pregatesc copilul pentru scoala in ideea ca ar trebui sa... Vreau sa stiu exact. De ce mi-ati luat copilul de la gradinita daca nu puteti sa-i oferiti alternativa la gradinita. Spuneti la toate televiziunile cum ca "pentru noi copii sunt cei mai importati?" Eu ce fac cu copilul meu de la ora 12, dupa orele de pregatitoare? Il aduc la minister, il las la dvs pana ies eu de la serviciu.Eu (alta problema): pai pe mine nu m-a recenzat nimeni.I: pai ar trebui sa mergeti dvs la scoala.Eu: La care? Nu stiu la care sunt arondata. Nici dvs nu stiti unde sunt arondta. Deci unde merg sa ma recenzez?I: Da. Aveti dreptate. Nu stiu sa va spun... se va afisa arondarea dupa 17 februarie. Eu: D-na dar de ce dl ex-ministu spune de zor pe la radio ca nu-s probleme cu pregatitoarea. Ca sunt doar zvonuri problemele cu pregatitoare. Vi se pare ca eu sunt un parinte fericit ca fi-miu incepe pregatitoarea? Vi se pare ca eu sunt doar un zvon? Vi se par nimicuri problemele mele? Deci: Eu unde ma recenzez? Copilul meu ce face de la ora 12 daca scoala x (de care banuiesc ca apartinem) nu-mi primeste copilul la semi-internat? Discutia a continuat eu revoltata, ea intelegatoare... Mi-a spus ca am facut bine ca am sunat si ca ei incearca sa predea mai departe problemele noastre. Eu am sa mai sun. Am sa-i stresez cu problemele mele. Ori eu, ori ei (desi sigur o sa fie ei ). PS: am sunat si la inspectoratul de sector pecum si la scoala. O sa ma stie tot ministerul ca pe un cal breaz. Dar nu mai suport. |
deea772 spune:
Exista blogul domnului funeriu, am sa-i dau un mesaj cu link catre acest subiect. |
Diana,a primit pe mail link cu aceste subiecte si...nu contam.Pe blog nu a scris din 2009.Nu are interes sa o faca..inca.
Surprinzator,exista o gramada de sustinatori ai acestei schimbari-parinti de viitori "scolarei".