Clasa ZERO 2012-2013 (3)
Raspunsuri - Pagina 27
diana_jors spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ella_74 primim un premiu fiindca intram in campul muncii mai devreme cu 1 an? |
N-o sa mai dezvolt argumentele mele, le-am mai prezentat. Vreau doar sa raspund la intrebarea asta: la o adica, poate sa stea fara sa munceasca, tot pe banii mei, si la 25 de ani nu, chiar nu e obligatoriu sa intre in "campul muncii" cand termina scoala, si nici sa stea in el pana la pensie.
Inteleg ca Bob e la grupa mijlocie. Alex al meu e la grupa mare, si e al 4-la an de gradinita pentru el...
madyrizi spune:
argumentele mele cand mi-am dat copilul la scoala de la 6 ani si 9 luni:
- nu inseamna ca ii rapesc copilaria, faptul ca tot merge la o unitate de invatamant inseamna ca nu sta acasa sa se joace toata ziua, deci e irelevant daca merge la scoala sau la gradinita,
- apropierea de casa, am reusit sa-mi inscriu copilul foarte departe de casa pentru ca nu am gasit locuri in cartier, asa ca era un adevarat chin sa-l duc la naiba,
- este cel mai mic din clasa ca si varsta (si inaltime) dar este cel mai bun din clasa la invatatura (are rezultate extrem de bune la concursuri precum "arhimede" si altele) la toate materiile,
- nu a frecventat gradinita in mod constant (cam 2 zile la 2 saptamani ), dar asta nu s-a vazut in dezvoltarea lui psihosomatica pentru ca am cerut si parerea educatoarei inainte de a-l inscrie la scoala,
- eram in cic cand a intrat in clasa I si am putut sa ma ocup zilnic de lectii si suplimentar, de exersat si invatat
mai sunt cateva argumente, dar nu mi le amintesc acum. am aruncat lista pe care o facusem.
in alta ordine de idei:
-felicitari micutilor care au trecut de evaluare ,
-se pare ca vom avea locuri libere si pentru cei din afara circumascriptiei. tocmai am aflat ca joi vom primi oficial o adresa prin care se suplimenteaza clasele la scoala noastra si circumscriptia scolara cu alte strazi.
deci lucrurile se mai pot schimba...inca...
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
Sabina spune:
mie mi se pare foarte grea evaluarea.
sunt singura?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
ella_74 spune:
@Diana, da, e la grupa mijlocie; a inceput si el gradinita la 1 an si 11 luni dar dupa 6 luni facea crize de astm zilnic, astm indus viral ; asa ca l-am retras la recomandarea dr si am reinceput gradinita in 2011.
In cazul vostru, avand in vedere ca este in grupa mare, ii va fi usor sa asimileze programa de clasa pregatitoare, care e mai mult decat ce se face acum la grupa pregatitoare fiindca inteleg ca are si elemente de clasa 1; in cazul nostru, mi se pare fortat sa duc copilul de la grupa mijlocie la clasa pregatitoare in conditiile in care n-a parcurs nici grupa mare, nici grupa pregatitoare. Dar, asa cum ziceam, nu este vorba doar de a asimila cunostinte , ci de a fi pregatit din toate punctele de vedere; 4 ani de gradinita inseamna o expunere mai mare la social, deci o dezvoltare mai buna.
ref la "campul muncii" nu lua ad litteram...
@Madi, sunt cazuri si cazuri; eu intrebam mamicile care si-au inscris la scoala copii sub 6 ani ; in cazul vostru, varsta era ideala, adica undeva in jurul varstei de 7 ani.
madyrizi spune:
ella, chiar si la 6 ani si 9 luni am avut cateva controverse. se cam uitau ciudat la mine cei carora le spuneam ca alex nu a fost la grupa pregatitoare, ci doar la grupa mare din cand in cand, si vreau sa-l dau la scoala. plus ca e cel mai mic din clasa, ca varsta.
eu cred ca chestia asta cu copilaria prelungita nu se aplica in sistemul nostru. este cam tot de regiment. diferentele eu le vad in faptul ca nu se pun note si ca dorm la pranz. in rest au lectii de invatat, poezii si cantecele, scriu pe caiete speciale, fac muzica si sport (cel putin asa prevede programa).
acum depinde si de gradinita. daca in grupa sunt 40 de copii si nu exista timp pentru a se ocupa de copii, atunci chiar e o pierdere de vreme. la clasele din scoli sunt maxim 25 de copii.
in timp se vor imbunatati si conditiile pentru micuti, doar daca directorii (si cadrele didactice) vor intelege ca o scoala cautata trebuie sa fie o scoala competitiva si bine dotata din toate punctele de vedere.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
adialex spune:
Alexia nu a fost la gradi decat foarte putin acum doi ani; ieri la evaluare am optat pentru clasa I , pe care o va incepe la 6 ani si 9 luni;
legat de evaluare si la noi a fost foarte bine; am trecut cu punctaj maxim, copilul s-a descurcat excelent, mai ales ca ea nu a facut nici grupa mare si nici pregatitoare la gradi; intrebarile au fost cele enumerate de Adriana mica, doar ca noi am fost la scoala 24; nu am insistat prea mult cu aceasta testare, i-am zis acum cateva zile unde vom merge si ca sunt sigura ca se va descurca foarte bine; si asa a fost!
Felicitari tuturor !
ella_74 spune:
@Diana, da, e la grupa mijlocie; a inceput si el gradinita la 1 an si 11 luni dar dupa 6 luni facea crize de astm zilnic, astm indus viral ; asa ca l-am retras la recomandarea dr si am reinceput gradinita in 2011.
In cazul vostru, avand in vedere ca este in grupa mare, ii va fi usor sa asimileze programa de clasa pregatitoare, care e mai mult decat ce se face acum la grupa pregatitoare fiindca inteleg ca are si elemente de clasa 1; in cazul nostru, mi se pare fortat sa duc copilul de la grupa mijlocie la clasa pregatitoare in conditiile in care n-a parcurs nici grupa mare, nici grupa pregatitoare. Dar, asa cum ziceam, nu este vorba doar de a asimila cunostinte , ci de a fi pregatit din toate punctele de vedere; 4 ani de gradinita inseamna o expunere mai mare la social, deci o dezvoltare mai buna.
ref la "campul muncii" nu lua ad litteram...
@Madi, sunt cazuri si cazuri; eu intrebam mamicile care si-au inscris la scoala copii sub 6 ani ; in cazul vostru, varsta era ideala, adica undeva in jurul varstei de 7 ani.
Cornelia spune:
Felicitari celor ce au trecut de evaluare!
Sabina, si mie mi se pare grea evaluarea, mai ales pentru pregatitoare. Noroc ca Stefan e ditamai baiatul :) ca daca trebuia sa fie testat, nu stiu daca il primeau in clasa I. Si din cate am citit sunt cam aceleasi intrebari si pt. clasa I si pentru clasa 0. Imi imaginasem ca testarea va fi mai mult formala si ca se va insista pe abilitatile sociale si nu pe cele cognitive, dar vad ca e treaba serioasa.
Sabina spune:
al meu e mic, are 4 ani jumate, poate de asta mi se pare grea.
sunt constienta ca intr0un an se schimba multe, si la copil si dpdv legi :)) , dar :
va fi evaluare si pt clasa pregatitoare de la anu? el fiind pe 6 sept tre sa fac cerere speciala
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
inbox spune:
da Sabina, si mie mi s-a parut mult si greu, bine eu am stat toata gradinita cu gura pe educatori sa nu streseze copilul, la fel ca mi se parea ca fac multe lucruri .
Ella , una este sa intre copilul la scoala la 7 ani si 4luni in clasa I si alta ar fi sa intre la 8 ani fara cateva luni in clasa I.
Eu pana saptamana trecuta am zis ca nu o dau la clasa 0, apoi mi-a spus educatoarea sa o dau, directoarea gradinitei, copilul ( ii pleaca toti colegii la scoala, ea este in gradinita de la 1 an si 11luni)> La fel am zis si eu, ca o tin un an acasa cand termina liceul sau facultatea, acum statea ( nu acasa ci la gradinita) si doar mai astepta un an, facea ce a facut si anul asta si multe lucruri pe care le va face si la pregatitoare. Pe mine nu m-au interesat lucruri gen litere, cifre, citi etc, pe mine m-a interesat in gradinita sa fie fericita, vesela si sociabila, iar de la clasele I-IV am pretentii sa invete sa scrie si sa citeasca atat. Lasand la o parte toate acestea, pe langa faptul ca doi psihologi ( in contexte diferite, nu acum cu scoala) mi-au spus ca este pregatita de scoala, fizic vorbind, are 1,20 ( daca nu o mai fi crescut ca deja are hainele scurte) si 24kg, imi ajunge la umeri, pana la toamna mai creste, pana la toamna cealalta probabil ca va ajunge cat mine in ritmul asta. Mie mi s epare un copil apt, nu trebuiau sa-mi spuna cei de la evaluare, singurul motiv pentru care as fi tinut-o inca un an acasa, era proasta organizare de anul asta, partea buna este, ca vor fi cu ochii pe copii, pe clasele astea, ca in generatia ei vor fi mai putini....este o realitate, pana la urma, cand vor termina scoala, ei vor fi mai putini fata de alte generatii( asa-mi iese mie la o privire de ansamblu).
Lumea mea