Clasa ZERO 2012-2013 (3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui ami_v

Fetitza mea este nascuta in decembrie 2005 si este la grupa mare. Am sunat de doua ori in doua zile diferite la telverde si ni s-a spus ca o putem inscrie in clasa I fara evaluare.

asa e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Ami_vi fetitele mele sunt nascute tot in decembrie 2005 si sunt in grupa mare la gradi. Am sunat la centru de evaluare si mi-au spus ca trebuiesc evaluate, apoi am sunat la minister si mi-au spus ca nu trebueisc evaluate. Dupa aceasta nebunie am sunat din nou la evaluare si le-am spus ceea ce mi-au spus cei de la minister si raspunsul lor a fost ca trebuiesc obligatoriu evaluate , pentru ca altfel nu pot sa le insciu in clasa 1. Asa ca... eu le-am inscris pentru evaluare , nu de alta dar nu as vrea sa ma trezesc ca nu mi le primeste la scoala ca nu sunt evaluate.
Apropo , stie cineva ce fel de teste se vor da la evaluare.. Nu inteleg de ce este un mare secret cu privire la aceste teste................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Citat:
citat din mesajul lui riloasa

Diana, am sunat iar la Minister si mi-au spus clar ca Mihai al meu nu poate fi inscris in grupa pregatitoare. Azi de la gradi mi-au zis sa vada ce pot face. Cum ii faci evaluarea daca nu are 6 ani impliniti? Il dai direct la scoala? Eu la scoala la care as vrea,sigur nici cu mama evaluarii nu l-ar inscrie.

Vezi ca s-a trimis ieri informare ca se accepta la evaluare si copiii nascuti dupa 31 dec 2006. Intreaba la gradinita, ar trebui sa fi primit pe fax. Noi cel putin suntem programati la evaluare... dar am constat ca cel putin pe Ilfov si pe Bihor lucrurile sunt mai bine puse la punct decat pe Bucuresti

Mergi la inceput

Am impresia ca aici ar fi fisele de evaluare:
http://www.isjilfov.ro/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=110&Itemid=331

cautati la Materiale de interes general pentru clasa pregatitoare: instrumente_de_consemnare_a_rezultatelor_eval._pshsomatice.doc

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danaionela

Ami_vi fetitele mele sunt nascute tot in decembrie 2005 si sunt in grupa mare la gradi. Am sunat la centru de evaluare si mi-au spus ca trebuiesc evaluate, apoi am sunat la minister si mi-au spus ca nu trebueisc evaluate. Dupa aceasta nebunie am sunat din nou la evaluare si le-am spus ceea ce mi-au spus cei de la minister si raspunsul lor a fost ca trebuiesc obligatoriu evaluate , pentru ca altfel nu pot sa le insciu in clasa 1. Asa ca... eu le-am inscris pentru evaluare , nu de alta dar nu as vrea sa ma trezesc ca nu mi le primeste la scoala ca nu sunt evaluate.
Apropo , stie cineva ce fel de teste se vor da la evaluare.. Nu inteleg de ce este un mare secret cu privire la aceste teste................

Astia au innebunit de tot ( ma refer la cei care sint chemati la evaluare inutil).

A aparut azi o alta adresa de la inspectorat care zice asa:

4. Avind in vedere cele de mai sus tuturor copiilor care implinesc virsta de 6 ani pina la data de 31.08.2012 inclusiv si care au frecventat formatiunile de studiu numite grupa mare sau grupa pregititoare sau grupa mare, pregititoare pentru scoal in anul scolar 2011-2012, li se aplic prevederile art, 5 alin. (5) lit. a) din Metodologia privind cuprinderea copiilor ln clasa pregltitoare si in clasa I pentru anul scolar 2012-2013, aprobat prin ordinul ministrului educaliei, cercetarii tieretului si sportului nr. 3054/2011, Ca urmare, acesti copii au dreptul de a fi lnscris in clasa I, la solicitarea scrisa a parintilor/tutorilor legali fara o evaluare a dezvoltarii psihosomatice.

Adresa o gasiti aici:
http://www.ismb6.edu.ro/noutati/427/Precizari%20MECTS%20nr.%2030159%20din%2017.02.2012.PDF

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Incredibil! Deci cel nascut la 31 aug 2006 poate intra in clasa I fara evaluare, dar cel nascut pe 1 sept 2006 nu poate fi inscris in clasa pregatitoare fara evaluare, desi a frecventat aceeasi grupa mare-pregatitoare pt scoala ca si celalalt...Hm...

Stiti ce mi-a zis azi directoarea unei scoli la care vreau sa imi inscriu copila? Ca e prematur sa vorbim despre dotari si alte pr organizatorice concrete privind clasa pregatitoare - asta fiindca am vrut sa stiu si eu unde va fi plasa clasa si ce conditii vor oferi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui catrinik

Citat:
citat din mesajul lui danaionela

Astia au innebunit de tot.
A aparut azi o alta adresa de la inspectorat care zice asa:

4. Avind in vedere cele de mai sus tuturor copiilor care implinesc virsta de 6 ani pina la data de 31.08.2012 inclusiv si care au frecventat formatiunile de studiu numite grupa mare sau grupa pregititoare sau grupa mare, pregititoare pentru scoal in anul scolar 2011-2012, li se aplic prevederile art, 5 alin. (5) lit. a) din Metodologia privind cuprinderea copiilor ln clasa pregltitoare si in clasa I pentru anul scolar 2012-2013, aprobat prin ordinul ministrului educaliei, cercetarii tieretului si sportului nr. 3054/2011, Ca urmare, acesti copii au dreptul de a fi lnscris in clasa I, la solicitarea scrisa a parintilor/tutorilor legali fara o evaluare a dezvoltarii psihosomatice.

Adresa o gasiti aici:
http://www.ismb6.edu.ro/noutati/427/Precizari%20MECTS%20nr.%2030159%20din%2017.02.2012.PDF

Nu, de data asta au reparat o nedreptate deoarece in legea educatiei de pana acum NU erau 4 grupe distincte de gradinita ci doar 3 ( mica, mijlocie si mare, pregatitoare).
Asa era si programa.
Unele gradinite imparteau copiii in 4 grupe, in special in Bucuresti dar in tara multe au mers pe 3.

Acum au reparat o eroare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Si care-i noutatate? Asta se stia.

Clasa a IV-a

pai se stia.... dar nu vezi ca pe unii ii cheama la evaluare?
cred ca au vrut sa mai lamureasca inca odata faptul ca gr. mare = gr. mare/pregatitoare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui matahut

Stiti ce mi-a zis azi directoarea unei scoli la care vreau sa imi inscriu copila? Ca e prematur sa vorbim despre dotari si alte pr organizatorice concrete privind clasa pregatitoare - asta fiindca am vrut sa stiu si eu unde va fi plasa clasa si ce conditii vor oferi...

Si eu am intrebat directoarea de la scoala arondata si mi-a zis acelasi lucru. Ba a si zimbit.

Insa am fost ieri la sedinta la scoala 64, sedinta aceea anuntata pe la gradinite. Unde au fost prezente si 2 inspectoare. Ba chiar si Ontanu.

S-a discutat despre ce apare prin brosurica, arondari, evaluri etc ... lucruri stiute.
Insa inspectoarea a spus clar ca aceste clase vor avea dotarile necesare la inceperea anului.
Deci eu chiar cred ca totul va fi ok, oricit isi dau unele directoare ochii peste cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Cititi si voi intrebarea 4 si retorica 9...daca mai puteti..

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11462286-bilant-educatie-daniel-funeriu-discuta-online-cititorii-vineri-ora-11-00.htm

Mergi la inceput