Clasa ZERO 2012-2013 (3)
Raspunsuri - Pagina 11
inbox spune:
Am scris un mesaj imens pe care mi l-a sters copilul !
Ank99, noi inscriem fata in clasa 0, la scoala nr.6 cea de la Lumina. Am inteles ca este o scoala buna, ce nu-mi place, este faptul ca se iese direct in bulevard, insa m-au asigurat cei de acolo ca in timpul orelor copii nu ies din curtea scolii, iar cand se termina programul, copii traverseaza sstrada numai insotiti si se opreste circulatie ( mi-a zis si sotul ca mereu a vazut acolo echipaj de politie).
Initial vroiam sa o dam in centru , la nr.1 ( ceair) sau nr.3 , insa nu am chef sa incep cu interventii si sa o tin tot asa. Sunt scoli bune, insa in general se depaseste programa, stiu de la colegele mele ca se cere mult peste programa de la copii, si mergi cu atentii toti anii de scoala...sti ce mi-a zis o vecina care a terminat la nr.3 "bine ca am scapat din fitzele si figurile de acolo", s-a simtit frustrata fata de alti copii...in fine sunt mai multe aspecte, in final cred ca vom opta pentru nr.6 unde suntem arondati.
Lumea mea
inbox spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ank999 Imbox voi la ce scoala mergeti? La noi cumj se face evaluarea, sti ceva? Pe noi ne-a lovit varicela, dar daca nu avem probleme putem sa mergem la evaluare dupa 25.02... Am sunat la linia verde de aici de la noi si ziceau ca s-au interesat multi, multi sunt pe liste si ei cred ca va fi tare aglomerat. Sper sa nu fie asa. Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze, |
Asa, cu evaluarea sunam sa facem programare, sunt doua centr, la inspectorat si unul in Trivale parca. Eu trimit sotul zilele astea la scoala si apoi sunam. A sunat o prietena si spune ca va fi ceva minimal, doar sa-i vada un pic, deci nu trebuie sa te sperii.
Lumea mea
inbox spune:
Asa, deci, noi suntem nascuti in noiembrie 2006 si ne-am decis in ultimul moment sa mergem la clasa 0, initial zisesem ca mai asteptam un an, apoi fata a spus ca vrea la scoala, ca toti copii din grupa merg la scoala, ea merge la gradinita de la 2 ani, cred ca i s-a luat, acum este in grupa mare si ar trebui sa repete din nou grupa mare.
Eu zic sa incercam sa privim situatia cu calm, eu am trecut de la agonie la extaz cu scoala asta, si incerc sa caut o cale de mijloc si sa ma linistesc ca totul va fi bine. Asa ca, prefer sa nu vad generatia fetei mele ca o generatie de sacrificiu, ci ca una careia i se va da mai multa atentie ceea ce este de bine, acum privesc lucrurile asa- fara a ma culca pe o ureche insa, voi incerca sa ma implic cat de mult pot ca si parinte:
- copii vor incepe scoala in niste clase renovate, cum ne cum va fi mobilier noi,
- se incearca eliminarea pilelor si relatiilor, orice demers cat de mic in sensul asta este un lucru extraordinar pentru invatamant si pentru copilul meu,
- educatoare noi fara experienta, au facut o scoala urmeaza o programa, sunt tinere dornice de afirmare, cu nervii tari :), versusus educatoare cu experienta ( peste 30 de ani), care mi-au fost recomandate din suflet de majoritatea parintilor si cu mentiunile ca fac muuult cu copii, ca ii urecheaza si-i altoiesc si nu stau la discutii ( ca doar trimiti copilul la lupta, nu la ascoala), ceea ce mie nu-mi convine, prefer sa se urmeze programa si sa se gaseasca o cale de comunicare ( violenta nu este una),
- clasa 0 chiar sper sa faca o trecere mai usoara de la gradinita/casa la scoala.
Mai scrisesem ceva, daca imi aduc aminte revin...am scris mai multe raspunsuri ca sa nu ma mai pierd pe drum.
Lumea mea
Pico spune:
Nu am avut timp sa citesc prea mult din aberatia lui funeriu.Vreau sa va intreb,daca optezi pt grupa mare...in grupa mare se vor face elemente de grupa pregatitoare sau cei care vor merge la gradi nu vor avea aceasi pregatire cu cei care au facut clasa 0?
Adriana mica spune:
Buna dimineata,
Sunt plina de nervi, m-am chinuit cam o ora sa fac inscrierea la evaluare, se pare ca 2 linii telefonice nu sunt suficiente pt tot Bucuresti-ul(suna mereu ocupat).
Imi puteti spune si mie care este numarul telefonului verde? Nu reusesc sa-l gasesc, as fi vrut sa le semnalez problema asta.
Adriana mica spune:
Usorlili, eu am reusit pana la urma sa-i prind si, cu putin noroc, am putut face programarea pt ziua si ora la care am vrut.
Multumesc pt nr. de telefon. Bafta!
usorlili spune:
Merci Adriana.
O sa mai insist.
Eu deja ma gandeam ca nu le functioneaza telefoanele.
usorlili spune:
Gata.
Am reusit si eu. si am dat peste o d-na super draguta.
Mi-au trecut toti nervii.