Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 29
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/happylica/happylica.jpg)
happylica spune:
neata burtici
ma laud din nou cu o noapte decenta
strumfy, vedeti maine cum e bebelusa. poate a fost doar o intamplare. bune clatitele?
dara, io aia cu seringa n-as incerca-o. prefer pompa. mi se pare usor chinuitoare.. imi mai spusese cineva de frecat sfarcurile cu prosop aspru. io-s mai fricoasa de fel.. plus ca nu suport prea bine durerea.
restul burticoaselor, dormiti?
AMR < 5 saptamani
varsta bebelusei Alexia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
irinaelena spune:
Dara, n-am avut rabdare pana pe 18, am sunat la Bliss si au zis ca meniurile se incadreaza intre 100-140 lei de persoana, depinde ce alegem, din cate am inteles sunt foarte configurabile. Putem aduce de acasa bauturi, fructe si ce mai vrem. Nu se percepe alta taxa de inchiriere, se da un avans cand se rezerva, dar nu a zis cat, probabil se stabileste de comun acord. Hm... what else...a, capacitatea e de 80 de persoane, ceea ce e mult prea suficient pt un botez (adica eu cel putin nu intentionez sa invit asa multe persoane ). Aranjatul scaunelor costa separat, e optional, si nu accepta din exterior. Cam atat am aflat. Daca ai intrebari mai specifice, te rog spune-mi si intreb pe 18 cand ma duc.
Irina, 30+ cu
Maria
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_cp/dana_cp.jpg)
dana_cp spune:
Neata, gagici!
O intrebare scurta, voua cine v-a dat carnetul de gravida? Medicul de familie sau ginecologul? Intreb ca eu nu am asa ceva si vad pe lista de acte ca ar trebui. Stie cineva daca e musai sa ai carnet d'asta?
Mersic!cu Gaza, DPN 30 Martie
irinaelena spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana_cp Neata, gagici! O intrebare scurta, voua cine v-a dat carnetul de gravida? Medicul de familie sau ginecologul? Intreb ca eu nu am asa ceva si vad pe lista de acte ca ar trebui. Stie cineva daca e musai sa ai carnet d'asta? Mersic! ![]() |
Eu nu am avut la prima sarcina...nu am nici acum...
Irina,
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Dana, eu n-am carnet de gravida, nu mi-a dat nimeni :)
LE: Dar umblu dupa mine cand ma duc la doctori cu un dosar de analize (banuiesc ca asa face toata lumea) si pe coperta lui de plastic mi-am lipit niste treburi, numele, varsta, ca fac clexane, iau aspenter, data UM, fac insulina - ca sa se stie in caz de urgenta (e o mica problema cu sangerarile din cauza de clexane si aspenter la mine, in caz de ceva).
Irina, merci mult de tot, ma gandesc. Muzica (au ei si cat ar costa?). Si in rest impresia ta, cum a fost mancarea, curatenia, cand te duci la botez.
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
irinaelena spune:
Ca tot a venit vorba de pediatru... ma gandeam acum ce medic sa aleg din Medicover (tocmai mi s-a confirmat de la serviciu ca voi beneficia de abonament si in CIC).
Dara, tu ziceai ca o vrei pe Mihaela Oros? Poti sa imi zici de ce? M-am uitat pe orarul medicilor, si un dezavantaj la ea ar fi ca e doar o zi pe saptmana la clinica (de fapt doar 2 ore, miercuri 8-10). Dar am vazut-o si pe lista medicilor de la spital, poate sta mai mult pe acolo...
Eu din cate vizite am facut cu Andrei pe acolo, am cateva afinitati, dar imi trebuie un imbold . Ar trebui sa aleg un medic care activeaza si la spital oare?
Mai „colaboreaza” cineva cu Medicover?
Irina, 30+ cu
Maria
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_cp/dana_cp.jpg)
dana_cp spune:
Aham, mersi! M-am linistit, ca credeam ca-s singura cu defect
Dosarel d'asta mi-am facut si eu de la primul beta HCG pana in prezent. Sper sa fie de ajuns.
Eu - panica. Da-i cu liste peste liste, mai am o groaza de cumparat, dar si de facut
Pup fetele
Edit: Irina, si eu tot la dna Oros vreau sa ma bag, tot la recomandarea Darei. Si eu am abonament la Medicover de la uzina, asa ca mi-e f comod sa ma duc la ei, plus ca m-am obisnuit sa tot merg in Victoriei ca de cateva luni acolo imi fac toate controalele (m-am prins chiar si unde se parcheaza cand e full )
cu Gaza, DPN 30 Martie
dara76 spune:
Mihaela Oros e sefa clinicii de-asta are ore putine, dar am inteles ca majoritatea pediatrilor de acolo activeaza acum si la spital. Eu o vreau dna dr Oros nu pentru ca e sefa de clinica (asta e chiar impediment), ci pentru ca stiu de la prietena mea care lucreaza acolo cat de mult se pregateste, cum e la zi cu multe si cum gandeste cazurile individual. Imi dadea exemplu prietena mea ca n-a prescris medicament pentru giardia la bebe mic, pt. care era toxic, s-a tot gandit daca nu are simptome de ce sa intoxice copilul, medicament prescris de alt pediatru.
Dar fiindca e sefa clinicii si se ocupa si de pneumologie si tulburari de somn la copii, ma gandesc ca e greu accesibila, as vrea sa fie cum ar veni in caz de ceva sa ne stie, si sa mai am pe cineva.
A, si dna dr Oros si-a platit singurica sedere de 3 luni in SUA la spital de pediatrie sa invete, corespondeaza cu doctori de afara, pune pasiune in ce face.
Oricum pt. mine e suficient ca prietena mea cu gemeni de 2 ani si ceva are incredere in colegii ei de la Medicover si mi-a zis ca acum c-au deschis si spitalul, desi nu prea are bani (ziceam eu ca nu-s asa stralucit platiti medicii care nu-s primari/profesori, nici la privat) tot ar plati sa ii duca pe copii la spitalul nou deschis si la colegi, decat sa ii mai duca la Alexandrescu. Ma uitasem si eu asa pe tarife, e multicel, dar daca fac internare de 3 ore si te rezolva, tot e o treaba.
(LE)
A si tot in caz de ceva, au si un abonament pt copii, cu salvare inclusa (mai dai 30 lei) cu vizite cu pediatru acasa si cu hotline, etc. Pt. mine e cam scump, dar ma gandesc ce sa fac, macar pt. primele luni.
Adica nici prietena mea nu si-ar duce copiii acolo daca n-ar fi ok medicii, oricat i-ar fi ei de colegi. Si facilitati nu prea are (ca se vaita si ea de bani, cat ar costa-o spitalizarea) desi lucreaza la clinica Victoriei (fosta Plevnei).
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/megbeng/megbeng.jpg)
megbeng spune:
am si eu o prietena care o are pe dr oros ca pediatru la copil si din ce mi-a povestit pare f ok, cu teorii "la zi", genul atent, ca;m cu copilul si in nici un caz: "hai sa panicam mamica inutil".
zilele astea e musai sa imi termin si eu cumparaturile, mai bine zis sa incep sa iau esentialul.
meg,
![](mamica.gif)
![](baietel.gif)
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
dara76 spune:
Dana, sa-mi zici si mie unde parchezi, please :)
Meg, multzu de confirmare :)
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)