Piersicute de iulie-august 2012 (12)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IIuli spune:

Carmen. am lucrat in anglia, dar pe un grant de cercetare, nu intr-o companie. daca stii unde sa te uiti, te rog mult. multumesc

13+ Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Carmen, stii cumva ce se intampla daca am 2 joburi? Am cartea de munca undeva, dar mai am un part time job, la care evident se platesc toate darile catre stat. Oare se aduna si acesta la CCC?

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IIuli spune:

aruba - eu stiu ca se iau in considerare toate veniturile pentru care se platesc taxe, de la oricate joburi.

carmen - te-am cam pus la treaba. cand iesim la terasa, ai o ciocolata calda de la mine.

13+ Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

(6) Īn vederea acord#259;rii drepturilor prev#259;zute la alin. (1), persoanele care au realizat activit#259;#355;i profesionale īn statele membre ale Uniunii Europene sau īn alte state care aplic#259; prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European #351;i al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate social#259; #351;i ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European #351;i al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere īn aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate social#259;, denumit īn continuare Regulament, beneficiaz#259; de totalizarea perioadelor de activitate realizate īn aceste state īn condi#355;iile prev#259;zute de acesta. - asta scrie in lege... acu nu stiu care e treaba cu regulamentul cu pricina.

Se iau in calcul veniturile realizate in toate locurile de realizare, daca sunt supuse impozitului de 16%. :)

Daca pot fi de folos, cu mare drag. Cafeaua e de placere :)

Ps, pentru cele interesate va recomand de citit:
- ORDONAN#354;#258; DE URGEN#354;#258; Nr. 111 din 8 decembrie 2010
privind concediul #351;i indemniza#355;ia lunar#259; pentru cre#351;terea copiilor
- HOT#258;RĀRE Nr. 52 din 19 ianuarie 2011
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonan#355;ei de urgen#355;#259; a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul #351;i indemniza#355;ia lunar#259; pentru cre#351;terea copiilor
- ORDONAN#354;#258; DE URGEN#354;#258; Nr. 96 din 14 octombrie 2003
privind protec#355;ia maternit#259;#355;ii la locurile de munc#259;

Sunt drepturile noastre si e bine sa beneficiem de ele din plin :)

18 sapt +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Hello din nou.
Vorbarete sunteti.
Interesant ce spuneti voi de indemnizatii si concedii. In plus fata de ce s-a spus eu mai stiam si ca in cazul in care optam pentru 2 ani, angajatorul nu mai este obligat sa ne primeasca inapoi dupa incheierea concediului. Sa ma corecteze cineva daca gresesc.
Anaoi, sanatate multa. Stai acasa cat de mult poti.
Ada, esti foarte curajoasa. Nu iti mai fa atatea griji, sunt sigura ca o sa fie bine si cand o sa iti deschizi biroul tau.
Eu ma bag in continuare la lucru, desi am ajuns acasa. Nu am avut nici un spor si nu am terminat tot ce trebuia. Deja nu ma mai pot lupta cu somnul si ma enerveaza toti cei care imi spun ca sunt norocoasa si ca sa dorm cat pot. Eu nu pot face nimic din cauza somnului si pana si cel mai mic lucru mi se pare un efort supraomenesc si toti ma considera norocoasa.
Azi cineva m-a certat ca am baut jumate ceasca de cafea, altcineva ca sunt pe tocuri si a treia persoana ca am mancat ardei din import care sunt plin de chimicale. Inteleg sa am grija de mine si de bebe, dar fanatismul asta nu il prea pot pricepe.
O dupa amiaza minunata.

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ca_Mila spune:

Carmen pentru lamuriri

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

muraturica, in lege nu scrie nimic despre mamele care opteaza sa stea doi ani acasa, in sensul de obligatia angajatorului de a le primi inapoi la lucru pt minim 6 luni de la data reintoarcerii (asa cum scrie la cele care opteaza pt un an). Prin aceasta omisiune, eu deduc ca nu este obligat sa ne primeasca daca stam doi ani.

Eu mai am o dilema: auzisem ca la nastere, angajatorul nu mai este obligat sa ofere acel salariu mediu pe unitate, chiar daca el este mentionat in contractul colectiv de munca. Stiti ceva de lucrul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Contractul colectiv de munca la nivel national nu mai este in vigoare. Astfel, daca angajatorul nu are prevazute aceste drepturi in contractul colectiv de munca la nivel de unitate sau in regulamentul intern... sau nici macar nu este afiliat la un contract colectiv la nivel de ramura, din pacate angajatorul nu mai este obligat sa acorde nici salariul mediu pe unitate si nici acea prima care se acorda pentru primele 42 zile de concediu de maternitate, pana la nivelul salariului de incadrare.

18 sapt +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

uau da ati scris nu gluma...

- ref la piele uscata si eu observ asta; momentan am folosit doar cremele mele obisnuite (gerovital si hofigal) da cred ca tr sa incep curand cu uleiul de masline(la baiat asta am folosit si sapt 7 si nu am avut pielea uscata

- ref la constipatie din pacate apare in sarcina (eu m-am procopsit cu un hemoroid sarcina trecuta, sper sa nu mai patest la fel si acum); la fiecare merge alt remediu; unul f bune este sa bei o gura de ulei de masline pe stomacul gol dimineata

- ref la mers la eco si in alt oras... care e problema? sunt banii si timpul tau si al familiei tale; ce ii priveste pe ceilalti?

- balanta_tm esti o femeie puterniza!

- mey eu nu zic ce am mancat ca e asa mult comparativ cu ce ati pus voi pe acolo,...

-anaoi bine ca nu a fost mai rau; tinem pumnii sa se resoarba complet

-muraturica zi le sa isi vada de ale lor ca nu au voie sa enerveze o graviduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

eu sunt suparata, am fost iar la doc ieri pt ca tot am dureri de burta si duminica am experimentat inclusiv o contractie

totul arata ok in interior dar se pare ca orice efort fizic (inclusiv maruntisuri) pe care il fac da dureri care in timp pot duce la contractii

si mersul pe vremea asta pt ca te concentrezi sa nu cazi
asa ca sunt cam demoralizata...
ma bucur insa ca bb (care e baiat 100%) este bine...

[b]voi cand ziceti ca va doare burta cum anume exact se manifesta?[/]

Mergi la inceput