Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 28

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Dana, ce tare povestea cu nascutul. Dar zi-ne cum e cu ruptul apei, ca-n filme? Se face balta? Poate sunt intrebari stupide, dar eu ma tot gandesc ce fac daca nu sunt acasa cand se intampla. Am vazut ca au postat si cei de la naste cum simti povestea. 45-50 de minute toata povestea, la 35 de saptamani... wow!!! Eu nici acum nu sunt pregatita si nu stiu ce am de facut, daramite ea... Foarte tare! Gata, ma apuc de citit. Materialele de la naste cum simti sunt cele in care sunt descrise fiecare curs in parte? Ca si eu am primit si sunt foarte interesante.

Anca, 36+ cu Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Inca ceva cu alaptatul - laptele nu dispare de pe o zi pe alta. DUpa ultimul supt al bebelusului, dureaza 40 zile pana dispare de tot!
Si ceva interesant - o femeie care nu a nascut de curand poate sa inceapa sa alapteze Daca pune un bebe la piept si-l lasa sa stimuleze sfarcul o vreme (zile) ii vine laptele - vezi doicile din imperiile de acu' cateva zeci/sute de ani.

Happy, tipa a fost calma (insa scotea niste zgomote nu f placute pe contractie). Sotul - spre galben.
Eu, socata. Cred ca am constientizat pt prima data cu adevarat ce se va intampla. Dar tot nu mi-e frica. In mintea mea era doar "da Doamne sa pot sa ajung la Constanta". Pe de alta parte, am realizat ca-mi trebuie un backup plan in caz ca ma apuca inainte de 38sapt si voi fi inca in Bucuresti.
Insa, sentimentul cel mai puternic pe care l-am avut a fost ca vroiam sa ma duc la ea, s-o tin de mana, s-o incurajez, sa-i spun ca e eroina, ca e frumoasa, ca o iubesc.. Stiu ca suna aiurea rau de tot, ca o vedeam prima data in viata, dar jur ca asta simteam.

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Happy, consilieri la Naste cum simti, dar sigur gasesti si altceva daca il intrebi pe google.

Aredwynn, i s-au udat blugii.. ca si cand ar fi facut pipi pe ea, cam un pahar asa. Da, asa sunt materialele, se povesteste fiecare din cele 6 sedinte.

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Dana multumesc. Inca un motiv pt care ma felicit ca schimb maternitatea dar si dr - aceasta imi zicea ca doar nu cred ca supravituieste copilul cu putinul lapte pe care il am in primele zile pt ca ar face hipoglicemie - de-aia il indoapa cu lp la neonatologie

Ce frumos ai povestit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

impresionant. nu stiu cum as fi reactionat eu.
eu.. am asa un feeling ca bebelusa mea va veni mai devreme.. si ma rog de ea sa ajungem la programare.. sa nu experimentez cine stie ce emotii. chiar mi-e teama.. spre rusinea mea
legat de faptul ca orice femeie care isi stimuleaza sanii poate alapta, da.. am citit asta si nu-mi venea sa cred
aveti idee cum se intarca bebe fara pastile? nasa mea vrea sa o intarce pe fetita ei (1 an 4 luni) si a dus-o pe aia mica la bunica.. si a adus-o dupa 5 zile acasa.. dar copila tot trage de ea.. etc. alte idei?

AMR < 5 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Happy, cand am vrut sa-l intarc pe David am intrebat un psiholog si mi-a zis ca nu e o idee buna sa dispara si tzatza si mama. Mi-am pus o helanca pe mine si cand a sosit momentul i-am zis ca e mare si a baut tot lapticul si mami are buba. A fost mai usor decat m-am asteptat. E adevarat ca era de dorit sa decida el momentul, dar din pacate cu greu primea mancare, alte lichide deloc si sugea toata noaptea incontinuu. Asa ca roag-o pe mamica sa aiba putina incredere in copil si sa-i explice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ronina, Dana, merci, dar pe mine nu ma apuca atunci cand stau in pat si vreau sa ma dau jos, ci cand stau deja jos in fund, in orice pozitie (adica si mai pe spate, cu picioarele ridicate) si ma ridic, de ex. sa ma duc la toaleta. Parca ar cadea bebe in bazin cand ma ridic. Si nu stiu cum sa stau jos in fund sa ma adun, daca eu deja stau jos in fund.

Dana, foarte tare povestea. Si ce repede a nascut. Bebe, o fi fost ok la 35?

Pentru mamele adoptive care ajung sa alapteze se foloseste mult asa ceva: http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=vid-lactaid-rom , ce ziceam eu mai demult, ori Medela SNS or Lact-Aid. Ca bebe sa fie stimulat (cu lapte care curge usor) sa stimuleze la randul lui sanul sa produca lapte.
Mai multe filmulete aici: http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=videos-romanian
Sunt si in engleza.

Citisem ca intarcarea s-ar face treptat, tot inlocuind mese de lapte.
Nici nu stiam ca exista pastile, ce pastile?

30+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Tala, chiar ne povestea azi tipa ca normal ca asistentele baga lp la greu, ca sa stea linistite sa nu mai urle bebeii, insa e total gresit, desigur. Si laptele nostru e asa "destept" incat isi schimba consistenta in funcite daca e zi/nopate, daca bebele are 2 zile sau o luna, daca e vara sau iarna.. Mi se pare minunat!

Si inca ceva (sper sa nu plictisesc pe nimeni) - se zice sa ai grija ce mananci cand alaptezi pt ca face bebe colici. Fals. Atunci de ce bebeii care papa numai lp au colici? Tu tre' sa mananci cam ce ai mancat in sarcina (alimentatie echilibrata si cat mai naturala dar sa ai grija sa fie si ceva grasimi sa se faca prolactina), ca gustul din lichidul amniotic sa se asemene cu gustul din lapte. Deci vrajelile de genul nu fructe sau legume crude sunt legende si nimic mai mult.

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

dara, eu cred ca simti asta din cauza ca bebelusa e maricuta de-acum.. si ai dureri pana se obisnuieste corpul cu greutatea. stand jos.. nu o 'cari' tu propriu zis. cand te ridici.. greutatea o simti in bazin.
acu' na.. sper sa nu vb prostii. asa vad eu lucrurile.

AMR < 5 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

tala, cand e nascut david? am avut si eu dileme cu pregatitoarea/clasa zero (matei face saptamana viitoare 5 ani), dar dupa legea noua nu il pot inscrie la scoala, nu va avea 6 ani impliniti pana la sf anului.. . nu am retinut, de ce esti considerata graviduta cu risc? tu parca vroiai sa nasti la elias, nu? sa stii ca la municipal am nascut acum 5 ani si am fost f f multumita!

sutiene de alaptat am pastrat de la matei..luasem din carrefour, de la raionul cu "accesorii" pentru bebelusi, parca aroti se chemau..

happylica, sunt comode aceste sutiene pentru ca doar le desfaci "clapa"; eu le combinam cu bluze de alaptat (cumparate de pe bebelusultau.ro) , mai ales vara, cand ieseam cu matei in parc si aveam discretie maxima pentru alaptat: tzac! fermoarul jos la bluza, tzac! deschideam clapa la sutien, mufam copilul, nu se vedea tzatza, nu imi ridicam bluza..f f comod! prin casa le tineam pentru ca imi curgeau sanii si trebuia sa tin in ceva tampoanele de sani

haydee, mamica-eroina, intr-adevar!

dana, wow, nastere in direct!! pana si mie de aici mi s-a facut pielea gaina!

dara, te inteleg perfect cu durerile! alea de simfiza ma rup si pe mine, si tin minte ca le-am avut si la prima sarcina..cele de ligamente sunt si ele prezente, mult mai rele ca prima data, adica merg pe strada si ma opresc sa respir, sunt mai ceva ca babele...la sarcina cu matei luasem f mult in greutate (28kg) si intelegeam, dar acum am luat vreo 15, deci mai civilizat, si vad ca tot ma doare..la mine durerile astea apar spontan, nu cand ma ridic din pat, ci in plina activitate..daca ma asez si incerc apoi sa ma ridic e si mai rau..

Citat:
citat din mesajul lui Tala
Confirm proprietatile masajului (in ce priveste picioruse umflate)- e sfant (asta e si fantezia mea: sa ajung suficient de bogata sa-mi angajez un maseor de permanenta pe care sa-l cheme Dominique )

meg,dematei(9.02.2007) si cu 34+

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput