Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 28
Raspunsuri - Pagina 12
ronina spune:
Magddalena: mie imi plac pozicile tale, eu zic ca sunt reusite. Dopul nu are consistenta de secretie ci e un fel de mucus gelatinos, cam ca piftiile doar ca e galbui-maroniu. Ce putin mai ai, abia astept sa curga cu vesti bune si bebei sanatosi prin odisee
Sovietica: aha, multam, ma gandeam eu ca tre' sa fie o smecherie ca prea nu-mi venea sa ma incumet cu tocurile de la usile mele.
Monna: multam, am notat Imi pare rau de picioarele umflate, ultimele saptamani cam da iama problemuta asta din pacate.
Bia_Mi: nu-ti fa griji ca nu e mica strengarita ta, se poate si mai rau, a mea avea 1800 gr la 33 sapt Stai cuminte si te odihneste, sa vezi ce mare se va face Eu sunt cam obosita, azi nu am reusit sa fac cate mi-am propus, dar e si maine o zi.
Wali: ma bucur sa te mai citesc si pe tine. Da, la Athena vreau sa nasc, pt confortul meu psihic si moral. Din pacate eu sunt destul de plimbata prin spitale si am avut parte de comportament neprofesionist in repetate randuri (inclusiv in Odobescu, e drept ca la sectia de obstretica nu la maternitate) asa ca am decis sa optez pt tratament privat de cate ori am ocazia si finantele necesare cu atat mai mult cu cat e si bebe in peisaj. Iar dupa ce nasc nu vreau sa am alta grija decat bebele, nu vreau sa ma intereseze cand s-a schimbat tura, cine-i asistenta noua, daca m-am spalat pe maini dupa ce am pus mana pe bani si inainte sa iau bebita in brate sau alte prostii de genul. In plus, igiena e la un cu totul alt nivel iar asistentele au in grija mai putine paciente/bebei si sunt mult mai disponibile pt nevoile fiecaruia in parte. Legat de celule, mie Crisan mi-a recomandat tot SCB asa ca trebuie sa fie ceva de capul lor Da, am mai auzit si din alta sursa cum ca ar lua banutii dinainte, voi vedea cum procedez ca nici prea devreme nu e bine ca uita, nici prea tarziu nu e bine ca poate vine prematur si nu mai apuc sa trec pe la cabinet, iar eu de fata cu altii (in spital adica) ma fastacesc rau de tot.
Megbeng: chiar azi ma gandeam si eu ce bine e ca stau acasa pe vremea asta, chit ca eu fac doar 10 min pe jos pana la servici dar tot nu mi-ar fi ars de iesit pe ghetusul asta.
Haydee: sanatate multa, sa treaca repede raceala!
Tala: ma bucur ca ai facut putina ordine cu deciziile, sper sa fie cele mai potrivite pt voi. Eu inca n-am luat sutiene de alaptat, dar am pus ochii pe un model de la Jolidon.
34+ Bianca
Tala spune:
Happy nici eu nu iubesc prea tare sutienele (desi de fel nu prea ma ce pune in ele), dar cand va tasni ca dintr-un dus si o sa faci balti in urma ta.... Asta e singura modalitate prin care poti tine acele tampoane de sani. Plus ca in timp ca bebe suge de la un san, din celalalt san curge aceeasi cantitate de lapte (o perioada). Vara e mai simplu, insa acum nu e placut sa mergi cu haine ude, sau sa dormi in balti de lapte. Cel mai ciudat mi s-a parut ca in timp ce David muncea si daca n-apuca tot mamelonul mai iesea lapte si de langa sfarc, prin alte orificii mici. Si cred ca atunci cand incepi sa te sincronizezi simti cum se incarca (parca se da drumul la niste pompe), in felul asta stiam ca mai am un minut la dispozitie pana ma 'cheama' la datorie
Eu am vazut la Carref cu 17 lei parca.
happylica spune:
deci se impun mult timp tampoanele alea pt sani.
AMR fix 5 saptamani
varsta bebelusei Alexia
dara76 spune:
Tala, eu am sutiene de alaptat de la bonprix si m-am impacat bine cu ele si in sarcina, ca nu le-am mai suportat pe alea cu sarme.
Cred ca zici de farmacia tei? (intr-un cuvant)
Si eu inca lucrez de-acasa -dar nu ma nametesc :)
Eu cu durerile de inghinal si sub burta trag, de la ele nu ma pot indrepta, uneori am senzatia ca si cum si-ar baga bebe o manuta ceva in bazin si mi-l blocheaza si nu mai pot merge (probabil e o iluzie, dar e o senzatie ca intra ceva in bazin si imi blocheaza oasele, mersul), dar nu la spate doare, ci partea din fatza jos a bazinului. Merg asa patrat pas-pas si la un moment dat incep sa ma pot indrepta. Alteori imi cracaneaza simfiza aia pubiana si la fel, zici ca ma dezlanez de-acolo sau ca am fortat un spagat. La mine e relaxina mai mult acolo decat la spate unde-o doare pe Sovi rau de la inceput. Adica ma rog, acolo a actionat mai rau.
Si mie mi se umfla rau gleznele ca si lui Haydee (o fi si lucratul nostru acasa?), de mult timp, ori stau cu ele in pat cu spatele pe niste perne si lucrez, ori cu ele pe un scaun ridicate. Dreptul barem e jale.
30+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
dana_cp spune:
Seara buna, fetele! Azi sa stiti ca am logoree, ca am multe de povestit. Dar s-o iau mai intai cu cititul in ordine cronologica:
Tala, da, e super ca ma mai ajuta ai mei/ai lui Radu/prieteni/colegi. Ideea e ca toata lumea ma tot intreaba ce vreau pt bebe. Si am lasat la o parte orice jena si le-am zis.. eu am o lista, cu diverse chestii pe care le vrem. Va alegeti de pe lista, in loc sa ne luati ceva nefolositor. Un fel de sistem american. Nu stiu exact daca li s-a parut ca-s nesimtita, insa decat sa ma trezesc (ca la nunta) cu n-spe chestii la fel, prefer asa. Asta e..
E o varianta cu tamplarul, dar nu cunosc niciunul. Si la cum urla hormonii in mine mi-e sa nu fiu prea pretentioasa. Ai sa-mi recomanzi un tamplar?
Sutien de alaptat mi-am lujat din carrefour, din raionul cu cazi bebe, cantar bebe, suzete,. etc. Vreo 25 ron daca nu ma insel.
Supermami, sa revii la o stare mai buna repede!
Aredwynn, inca o data mersi mult pt linkul cu patul Inca nu l-am comandat pt ca mi-e lene sa-mi fac cont pe ebay si astept maine sa comande un prieten care are cont. Dara, iti zic imediat ce aflu suma totala (pt pat+saltea+transport).
Irina, incredibil Andrei, nu credeam ca la 2-3 luni se poate asa. Sa-ti traiasca
Dara, ce ai patit? De ce mergi aplecata? Dureri?
Pai, Sovi, daca n-oi putea sa merg asta e.. In sapt 38 ma duc si eu si gata. Pot sa te intreb unde ai stat? Eu caut oscilez intre a inchiria un apartament in regim (semi) hotelier sau a sta la ei.. depinde ce e mai ieftin.
Pe restul fetelor ca ma grabesc sa ajung la subiect:......
Azi am fost la curs. Pe la jumatatea cursului, o graviduta se ridica si-i spune sotului "se intampla ceva". El, nonsalant, jucandu-se in continuare pe telefon "Ce, iubire?". Ea "nasc". Privirea lui - priceless. Evident, toata lumea se agita, instructoarea merge langa ea ca ce simte, bla bla si hop i se rupe si apa. Noi toate ne uitam ca la TV. Da-i cu tehnici de respiratie si pozitii de travaliu pana vine taxiul. Vine nenea si pleaca gravidutza, sotul si una din fetele de la naste cum simti. La sfarsitul cursului aflam ca tipa nascuse.. A fost incredibil, inca am pielea gaina. Nu stiu cum o cheama (recupera la noi ora pe care o pierduse Sambata) insa ii urez tot binele din lume si un bebe de vis!!!!
Si ultima chestie - azi invataram despre alaptat. Stiu ca inca sunt datoare sa pun materialele pe docs (nu am ajuns sa le scanez), dar daca vrea cineva sa stie ce ne-au zis la anumite intrebari specifice, sa-mi spuneti.
cu Gaza, DPN 30 Martie
ronina spune:
Dara: eu insist cu ideea mea, ca tare nu-mi place cum te chinui: ai incercat sa stai prima data 1 min in fund sa se aseze oasele si abia apoi sa o iei din loc?
Dana: wow, ce poveste... si ce bine de respectiva persoana ca a nascut atat de repede si usor
34+ Bianca
Tala spune:
Dana ce tare!
Eu stiu chiar 2 tamplari dar n-am lucrat cu niciunul asa ca nu ma risc sa-i recomand (desi nu e dificil de facut patutul)
Legat de alaptat sunt curioasa ce ti-au spus despre primele zile (eventual si in caz de cezariana) - cand se declanseaza, cum faci sa se declanseze mai repede, sa eviti ragadele, este sau nu suficient bebelusului colostrul - cam cat trebuie sa fie?
Happy cam da, e nevoie de acele tampoane. Acum am gasit si refolosibile din bumbac ce se pot spala (in cazul asta pot sa-mi fac si eu )
Ronina multumesc, mereu ai un cuvant de incurajare pt fiecare
Dara, multumesc.
Cred ca incep sa inteleg la ce dureri te referi (dar sunt sigura ca la mine sunt la o scara mai mica). Confirm proprietatile masajului (in ce priveste picioruse umflate)- e sfant (asta e si fantezia mea: sa ajung suficient de bogata sa-mi angajez un maseor de permanenta pe care sa-l cheme Dominique )
happylica spune:
tala, ete.. acu' n-o sa stau sa spal la alea
dara, incearca ce zice ronina. si eu am dureri de mijloc cand ma ridic din pat. dar ma trag la marginea patului impingand in picioare, cobor picioarele, ma ridic si eu si stau putin.. abia apoi plec la drum
uf... sunt in pline bufeuri. imi vine sa ies in tricou afara
am schimbat lenjeria pe pat si am obosit de numa..
am reusit sa pregatesc actele pt inmatriculat bebe. ap pus asa:
- certificatele noastre de nastere
- certificatul de casatorie
- livretul de familie
- la care vom adauga buletinele noastre si constatatorul ala de la spital.
am reusit sa vb cu cineva care a nascut la Pantelimon si mi-a zis k vor si certificatele de nastere.
la toate astea, va face tati copii. aaa.. si o sa adaug o foaie mare cu numele bebelinei.. de emotii sa nu uite cum o inmatriculeaza (glumesc, desigur).
dana, super patania. m-ar interesa cum a reactionat tipa.. dar tu?
daca vb de farmacia tei.. au super preturi. pt mine inca sunt un mister
AMR fix 5 saptamani
varsta bebelusei Alexia
dana_cp spune:
Eu confirm ce zice Ronina cu asteptatul 1min pe marginea patului. Dupa ea m-am luat si eu si e muuult mai bine asa.
Tala, din ce ai intrebat tu ne-au zis asa:
- alaptatul nu difera in functie de cezariana sau nastere vaginala
- se declanseaza imediat colostru (de fapt, il avem din sapt 12 in san)
- colostru si laptele matur se face din prolactina si e "hranit" de grasimi, nu ai cum sa-l faci sa vina mai repede, el vine. Important e sa-l lasi pe bebe sa suga din primele 2 h de viata, si sa-l alaptezi constant dupa (exlusiv, pt ca daca ii dai biberon, "uita" sa mai suga de la san, suptul tetinei fiind f diferit de suptul sfarcului)
- ragadele se evita cu o conectare corecta. Bebele trebuie sa prinda 2-3 cm de sfarc, sa nu suga cu aer, sa se fixeze sfarcul in cerul gurii si se face un vid natural
- DA, colostru e mai mult decat suficient. In primele zile bebe are stomacul de 5 ml, cateva picaturi de colostru e f ok (pe langa faptul ca are consistenta perfecta pt el, daca ii dai mai mult (lapte praf si alte prostii), il balonezi, e ca si cand ai manca tu de 10 ori mai mult decat diemnsiunea stomacului tau). Abia din a 5a zi stomacul lor are 50ml, dar pana tunci iti vine laptele matur.
Si alte chestii:
- sa se alapteze exclusiv pana la 6luni (nici apa, ceai, etc)
- daca sunt probleme, de chemat un consilier in alaptare si te maseaza, te desfunda, te.. tot ele
- nu se pune nicioadata comprese reci pe sanii angorjati, ci se rezolva cu: 1) dusuri/comprese calde; 2) masaj (3 miscari importante); 3) cea mai buna crema este laptele tau, te ungi cu el si ii lasi liberi sa se vindece (fara sutiene, tricouri)... daca nu vrei cu lapte, crema cu lanolina, altele nu (ceva cu G.. de care ziceati si voi cica nu e buna deloc).
cu Gaza, DPN 30 Martie