Atractia sexuala in cuplu(2)
Raspunsuri - Pagina 16
balanta spune:
Ilia_99, am aflat si eu asta, cam tarziu, numai ca a cauta in afara cuplului nu inseamna numai alt partener...ceva imi spune mie ca de fapt daca el cauta refularea in a juca partide non stop de sah altfel ar fi luat intosatura topicul. Inselatul e mai de multe feluri, nu numai sexual, si la aceeasi departare emotionala duce...poate fi vorba de job, de refularea in familia de sange de multe altele...iar responsabilitatile nu sunt numai de partea lui...E RESPONSABILITATEA NOASTRA DE A NE SIMTI FERICITI indiferent daca celalalt ne-o acorda sau nu...si aici e vorba si de sotia lui si de el...Nu mai vorbesc de trecutul nostru care constant se rasfrange asupra noastra...ehei...calea e lunga si nu stiu daca NUN sau sotia lui au rabdare...
Cred ca de fapt prea putin alume gandeste ca contractul numit "casnicie" e chiar un contract. Dac aam gandi asa cred ca am fi mai responsabili. Dar noi cautam dragoste pe care s-o implinim prin familie. Din punctul meu de vedere , fals.Dar mai am de sapat, pt ca mi-e clar ca atasamentul,obisnuinta,realizarile comune,copii nu inseamna neaparat iubire.De fapt asa cum se defineste iubirea ....hm...nici nu vreau sa ma gandesc ce ar presupune de fapt iubirea neconditionata discutata aici...dar noi stii ca iubim conditionat!
AB_AC spune:
NUN din modul in care iti vezi tu viata acum cred ca uiti de ce doi oameni care se iubesc vor sa se casatoreasca sau ma rog sa stea impreuna. Implicit tu presupui ca atat tu cat si XX-ele veti avea o relatie inferioara primeia. De ce? Pai tu presupui ca o iubesti pe XX dar nu vrei sa stai cu ea "peste program", nu vei simti nevoia de a face un copil, de a avea pleca fara sa anunti pe nimeni, nu-i vei fi alaturi daca se imbolnaveste sau daca are un necaz ... tu presupui ca vei putea avea relatii care se incadreaza strict in ce timp liber ai. Poate pentru tine ai dreptate, dar nu poti garanta pentru ceilalti.
Cu o asemenea persoana cu care-ti rationalizezi viata nu-ti vei putea repara sentimentele, pentru ca sentimentele te fac sa fii irational. In cadrul descris de tine vei putea avea multe, dar nu ceva care sa-ti umple vreun gol din suflet.
De asemenea o viata dubla risca sa fie obositoare si sa sfarseasca prin a strica "prietenia" cu nevasta si mai ales cu copilul.
Eu cred ca acum tragand linie e mai convenabil sa stati impreuna. Dar sistemul e dinamic si orice decizie de uitat in stanga/dreapta va afecta echilibrul acesta fragil. Daca nu veti misca... resentimentele si reprosurile vor creste, daca va veti misca catre altii va trebui sa-i aduceti s pe ei in ecuatie cu toate problemele si visele lor.
Divortul cand nu mai vrei sa fii alaturi trup si suflet de cineva, nu e doar o solutie mai igienica, ci si una din care ti-ai putea implini visele de a cauta altceva.
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui NoUserName Am analizat si cazul cu cele 5 ore petrecute impreuna sau 4 separat plus una impreuna si am ajuns la concluzia ca fiecare a lasat de la el cu speranta ca va veni si vremea cand celalalt se va schimba si va face "cum trebuie". Si am ajuns sa constatam ca speranta a murit (desi se crede ca moare ultima) iar vremea n-a venit. De ce? Pentru ca la inceput cand stateam fiecare la mamica, aveam doua-trei ore pe zi pe care sa le petrecem impreuna iar acum avem cateva ore pe saptamana pe care le petrecem separat, exact ce scriam mai acum cateva zile: "alte griji, alte responsabilitati". Macar acum stim cum stam. Pentru mine a fost nevoie de Cristina ca sa-mi dau seama ce-mi lipseste. Ea, nu stiu, poate o fi avut un "Cristi" al ei... sau poate o sa apara unul... cine stie... Cert e ca n-am aflat nimic. Si nici ea de Cristina. Poate unii dintre voi vor zice "ok, si atunci de ce nu divortati civilizat?". Raspunsul e simplu: pentru ca eu si sotia am stabilit ca avem mai multe motive sa ramanem impreuna decat sa ne separam. Bun, si ce urmeaza? Probabil cele 4 zile in bucatarie cu Cristina. Daca nu, cand imi vor trece sentimentele pentru Cristina (am demonstrat deja ca in cazul meu particular sentimentele apar si se pierd) o sa apara Cristina 2. Eu sunt mai lenes din punctul asta de vedere si nu stau s-o caut, mai ales ca nu-mi petrec vremea prin locuri frecventate de femei si nici nu ma duc prin cluburi la agatat. Apoi, daca traiesc suficient, poate Cristina 3. Si nu exclud posibilitatea ca Cristina 2 sau 3 sa fie chiar cea care mi-a fost candva iubita iar acum imi este acum sotie. Desigur, totul cu maxima discretie... |
In afara faptului ca aveti un copil impreuna (care in fond, poate fi crescut si cu voi divortati intr-un mod civilizat si matur) nu vad absolut nimic care sa va tina impreuna. Poate sint avantaje materiale, dar aici dam intr-o alta problema. Nu stiu daca ati hotarit de comun acord Cristina/Cristi 1.2, 1.3, etc...daca da, atunci va puteti considera un "open marriage" care implica alte detalii, nerelvante topicului pentru ca se intelege ca amindoi aveti dreptul la "extra-curricular activities"...exista o echitate in relatie.
Nu pot crede, conform principiilor enuntate de alte participante, ca toti barbatii sint doar niste fiinte minate pur de instinct si impuls care trebuie menajati mai rau ca niste copii de 5 ani, care trebuie mingiati in ego constant iar toate femeile trebuie sa fim aceste super-Eve cu servici, cu cumparaturi, cu copii, cu menaj si cu chef de tavane 24 de ore din 24 cind are "barbatul" chef si mai presus de toate cu niste puteri ESP de ghicit ce vrea "barbatul" (nu cumva vreo nevoie sa ramina neindeplinita ca atfel sare pirleazul la vecina galesa). Basca sa fiu intr-o casatorie unde sa ma vad cu "sotul" doar pentru niste tavane ocazionale ca altfel sint sufocanta si/sau sufocata.
Refuz sa cred ca onoarea, respectul, bunul simt elementar si corectitudinea sint doar niste cuvinte goale, bune de nimic si lipsite de orice valoare. Este dezolant si trist. Si poate sint eu naiva si asta e crunta realitate..pot accepta asta dar ma ia cu jale cind ma gindesc ca asta este lumea pe care o oferim copiilor nostri. Cite dintre sustinatoarele lui NUN v-ati dori un asa ginere pentru fetele voastre? Ati fi capabile de intelegere maxima cind ginerele vine de la amanta 1, 2, 3, 4, etc cu zimbetul pe buze doar pentru e mascul impulsiv? Nu v-ar durea undeva inlauntrul inimii? Ati avea aceeasi capacitate de iertare si de mergere mai departe?
Nu va obositi sa raspundeti. Lasati-ma in balonul meu de sapun unde dragostea si respectul reciproc inca pot pune bazele unei casnicii si la bine si la greu (si cind spun greu ma refer la "greu" nu o fusta scurta in vint).
buflea spune:
citat din mesajul lui ocebine Nu pot crede, conform principiilor enuntate de alte participante, ca toti barbatii sint doar niste fiinte minate pur de instinct si impuls care trebuie menajati mai rau ca niste copii de 5 ani, care trebuie mingiati in ego constant iar toate femeile trebuie sa fim aceste super-Eve cu servici, cu cumparaturi, cu copii, cu menaj si cu chef de tavane 24 de ore din 24 cind are "barbatul" chef si mai presus de toate cu niste puteri ESP de ghicit ce vrea "barbatul" (nu cumva vreo nevoie sa ramina neindeplinita ca atfel sare pirleazul la vecina galesa). Basca sa fiu intr-o casatorie unde sa ma vad cu "sotul" doar pentru niste tavane ocazionale ca altfel sint sufocanta si/sau sufocata. |
Nu, nu esti naiva, dar gandesti in extreme desi afirmi ca viata are multe nunate de gri. Mesaje ca cel citat de mine, ca si ala cu "s-a saturat de bine ca nu calca, nu spala si se uita la TV ..." sunt situatii extreme cu care evident ca nimeni nu poate fi de acord. Asa ca, strict la o situatie de genul cele de mai sus, cred ca ai consimtamantul tuturor .
In plus, nu te poti detasa de personajele unei povesti (adevarata sau nu), instinctiv te pui in pozitia nevestei si judeci situatia subiectiv ... de aia esti ingaduitoare cu filmul discutat anterior desi era vorba despre o nevasta care avea lacune mari de respect, bun simt ...etc fata de sotul ei. Tot de aceea esti foarte inversunata pe subiectul asta - desi personajul principal nu este nevasta. De aceea in cazul filmului ti-a placut alegerea facuta (familia, copiii) si aici recomanzi cu pasiune divortul.
Eu dupa cum ai sesizat, nu am dat nici un sfat - am incercat sa inteleg toate punctele de vedere - al unei femei indragostite de altcineva decat sotul ei, al unui barbat obosit de micile obligatii familiale care devin atat de prioritare pana a-ti indeparta partenerul de tine. Nu am solutii pentru nimeni si nici nu resping nici o solutie - cred ca o intelegere a conflictului combinata cu personalitatea celor implicati, o sa aduca cumva o solutie ... daca nu, oricum timpul le rezolva pe toate.
I rest my case ...
ocebine spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Nu, nu esti naiva, dar gandesti in extreme desi afirmi ca viata are multe nunate de gri. Mesaje ca cel citat de mine, ca si ala cu "s-a saturat de bine ca nu calca, nu spala si se uita la TV ..." sunt situatii extreme cu care evident ca nimeni nu poate fi de acord. Asa ca, strict la o situatie de genul cele de mai sus, cred ca ai consimtamantul tuturor . In plus, nu te poti detasa de personajele unei povesti (adevarata sau nu), instinctiv te pui in pozitia nevestei si judeci situatia subiectiv ... de aia esti ingaduitoare cu filmul discutat anterior desi era vorba despre o nevasta care avea lacune mari de respect, bun simt ...etc fata de sotul ei. Tot de aceea esti foarte inversunata pe subiectul asta - desi personajul principal nu este nevasta. De aceea in cazul filmului ti-a placut alegerea facuta (familia, copiii) si aici recomanzi cu pasiune divortul. Eu dupa cum ai sesizat, nu am dat nici un sfat - am incercat sa inteleg toate punctele de vedere - al unei femei indragostite de altcineva decat sotul ei, al unui barbat obosit de micile obligatii familiale care devin atat de prioritare pana a-ti indeparta partenerul de tine. Nu am solutii pentru nimeni si nici nu resping nici o solutie - cred ca o intelegere a conflictului combinata cu personalitatea celor implicati, o sa aduca cumva o solutie ... daca nu, oricum timpul le rezolva pe toate. I rest my case ... |
Ai tras concluziile total gresit in fiecare pargraf dar am obosit sa explic pentru ca atunci cind definesc nuantele de gri le ignori cu desavirsire. E un dialog al surzilor pentru ca insisti sa compari mere cu pere.
Aqai spune:
Ocebine, nu are sens sa te amarasti :(. Ne place sau nu, ginerii si/ sau nurorile noastre vor fi asa cum vor fi, indiferent de ce si cum gandim noi ca e corect sau cata intelegere sau intoleranta aratam inspre un anumit comportament. Si tu ca mama/soacra vei avea de ales intre a-i sprijini sa mearga mai departe, sa se separe sau a-i invinovati, daca se intampla beleaua.
Acuma, revenind la NUN, daca intr-adevar el si sotia au avut o discutie pe fata din acest moment sunt equally responsible sau vor deveni la fel de vinovati. Daca s-au multumit sa-si arate nemultumirile si sa se resemneze ca nu mai au ce face, pai la cristina 1, 2, 3 vor ajunge si poate si cristi 1, 2 ...t. Si nici unul nu va fi mai de condamnat sau mai de inteles decat celelalt. Nu are sens sa ne suparam pe nun. Analiza lui a fost destul de la obiect.
Dar daca vreunuia ii vine mintea la cap macar si il scutura pe celalalt bine incep sa lucreze la relatia lor, atunci au o sansa sa fie fericiti cu adevarat. Sansa nr 2 la fericire adevarata este despartirea si un inceput nou. Sansa nr 1 e mai grea dar mai buna, ca evita fenomenul tata de duminica.
Asa ca, NUN, daca fericire doresti, crede-ma ca o relatie paralela ti-o va da doar la inceput. Apoi o sa te simti si mai prins decat te simti acum, si mai intepenit in capcana unei vieti false si mai plin de resentimente fata de viata si sotia ta. Dar la fel de bine inteleg si ca lectia o sa o inveti pe propria ta piele. Si pe a sotiei, si pe a cristinei X si pe a familiei cristinei X - sot, copii etc. (ah, btw, daca iti imaginezi ca nu se afla, te inseli)
Si pentru ca nu pot sa cred ca lucrezi in IT si nu stii engleza imi iau inima in dinti si o sa te invit sa iti iei sotia de mana si sa studiati putin site-ul asta
http://www.marriagebuilders.com/
cu dictionarul in mana daca e cazul....
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
Aqai spune:
Asa si o sa incerc si un raspuns la intrebarea cu de ce inselam
-fiindca relatia curenta e insuportabila/ nesatisfacatoare/ lipsita de perspectiva fericirii
-pentru ca unul sau amandoi nu mai au sentimente pozitive unul fata de celallat
- pentru ca nu stim ca avem optiunea sa muncim la ea - relatie adica
- pentru ca nu stim/ putem/ vrem sa muncim la ea
- pentru ca din motive obiective sau subiective divortul nu e posibil sau dorit.
- pentru ca intotdeauna exista cineva disponibil sau nu doar disponibil, dar "iesit la vanatoare" :D
Cred ca la rece, cam asta or fi. Separat sau in orice combinatie.
Mai punem niste spoiala, poezie si culoare si in functie de cantitatea ingredientelor "artistice" obtinem tot spectrul de la Dahriana pana la NUN si in capatul celalalt Francesca :D. Esenta e aceeasi.
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
Adela99 spune:
citat din mesajul lui Aqai conteaza doar ce vor face in viitor. O discutie de genul: asta nu merge si aia nu-mi place e o invitatie la esec. Insa "uite ce mi-as dori eu de la noi" ar avea sanse. |
cristoiu spune:
Aqai, m-a luat cu contractii cind ti-am vazut mesajul. Fix acolo voiam sa il trImit si eu, dar n-am insistat, ca mi se pare ca nU cauta ajutor. Dar bine ca ai facut-o tu totusi. Ma mir cA mai e cunoscut si altora site-ul
Aqai spune:
Cristoiu, stiu ca nu cauta, dar si cand o cauta e mai bine sa aiba la indemana :D oricum, din cate am vazut eu el e acum destul de agasat si hotarat si nu mai aude nimic dincolo de propriile argumente.
dar, nu e singurul care citeste acest forum si stii si tu - site-ul ala e plin de sfaturi/ actiuni pertinente si la obiect; poate foloseste macar altora.