Felicitari Bob Pixel,Miha_23,mrenescu,lucianamoga

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Fetelor, este oficial, citomegalovirusul mi-a declarat razboi. Am primit rezultatele analizelor; dupa 3 luni, miselul asta inca este activ.
Avem asa:
20.10.2011 - CMV igm = 1.25 / CMV igc >250
28.01.2012 – CMV igm = 1.06 / CMV igc > 250
Ca sa devina inactiv virusul, igm ar trebui sa fie sub 0.85 (cel putin asa scrie pe buletinul meu).

Cand a vazut rezultatele din 20 oct, nea doctoru’ a zis ca stopam tot pentru 3-4 luni si apoi repetam. Nu mi-a zis insa si ce se intampla daca repet la nesfarsit si asta e tot activ. Am citit prin diverse alte parti ale internetului ca unele gravidute descoperite cu CMV activ au facut si un test de aviditate (ceva cu PCR parca) si ca daca rezultatul testului demonstra ca infectia este mai veche de 3 luni (comparativ cu momentul conceptiei) virusul nu prea ar mai avea cum sa afecteze fatul.
La mine au trecut deja 3 luni de cand l-am gasit, s-a mai diminuat nitel, ar mai avea cum sa afecteze un eventual ochios care ar aparea cel mai devreme la 4 luni de la depistarea virusului? (presupunand ca am curaj sa ma apuc de treaba in februarie si ca se si prinde ceva).

Pe de-o parte as mai astepta macar o luna sa repet analiza, pe de alta parte m-am si plictisit teribil sa astept sa mi se dea unda verde la hata hata cu folos.

Mrenescu, cam acelasi calup de analize l-am primit si eu de la doctor pentru testarea premergatoare conceptiei. Pe fisa primita titlul era totusi "analize trimestrul I sarcina" - banuiesc ca-s cam standard.

I.P.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Buna dimi, asa pe la pranz
Am o gramada de treaba azi, asa ca am intrat repede sa vad ce faceti.
Ipopica, dar de ce te tot testezi atata, inainte de a incepe poate sunt eu prea bizara, dar stii tu, ca daca cauti gasesti!!
Eu as fi inceput si gata. Esti ok? Nu iti e rau continuu? Nu ai ceva special? Atunci dai bataie!
Bine asta era pana sa zici de virusul asta, ca acum nu mai stiu.
Anyway de unde se ia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

Citat:
citat din mesajul lui IPopica

Fetelor, este oficial, citomegalovirusul mi-a declarat razboi. Am primit rezultatele analizelor; dupa 3 luni, miselul asta inca este activ.
Avem asa:
20.10.2011 - CMV igm = 1.25 / CMV igc >250
28.01.2012 – CMV igm = 1.06 / CMV igc > 250
Ca sa devina inactiv virusul, igm ar trebui sa fie sub 0.85 (cel putin asa scrie pe buletinul meu).

Cand a vazut rezultatele din 20 oct, nea doctoru’ a zis ca stopam tot pentru 3-4 luni si apoi repetam. Nu mi-a zis insa si ce se intampla daca repet la nesfarsit si asta e tot activ. Am citit prin diverse alte parti ale internetului ca unele gravidute descoperite cu CMV activ au facut si un test de aviditate (ceva cu PCR parca) si ca daca rezultatul testului demonstra ca infectia este mai veche de 3 luni (comparativ cu momentul conceptiei) virusul nu prea ar mai avea cum sa afecteze fatul.
La mine au trecut deja 3 luni de cand l-am gasit, s-a mai diminuat nitel, ar mai avea cum sa afecteze un eventual ochios care ar aparea cel mai devreme la 4 luni de la depistarea virusului? (presupunand ca am curaj sa ma apuc de treaba in februarie si ca se si prinde ceva).

Pe de-o parte as mai astepta macar o luna sa repet analiza, pe de alta parte m-am si plictisit teribil sa astept sa mi se dea unda verde la hata hata cu folos.

Mrenescu, cam acelasi calup de analize l-am primit si eu de la doctor pentru testarea premergatoare conceptiei. Pe fisa primita titlul era totusi "analize trimestrul I sarcina" - banuiesc ca-s cam standard.

I.P.

ma bag si eu in seama
mie mi-a iesti cmv pozitiv in sarcina la 12 sapt.
din fericire pt mine, la repetare (am refacut analiza la cantacuzino) a iesit negativ.
dar in cazul tau se face testul de aviditate si la ala zice clar ce si cum.
dc e de atata timp, nu ar avea cum sa mai afecteze sarcina cand vei ramane.

eu zic sa stai lnistita,s a mai repeti analiza si la alt laborator si sa vezi ce iese. dc e pozitiv incontinuare, fa tesu de aviditate.

bafta multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bob_Pixel

Buna dimineata, girls!
Noi tot acasa suntem, lucrez de aici, maine insa ma duc la analize inapoi si probabil si la munca. Nu prea as vrea, dar sper sa nu mai am probleme, ufff.

Maria (si restul fetelor interesate), am pus AICI lista de analize pe care o am de la doc meu.

Valicutza, tu in ce faza mai esti? Cand testezi?

Mihaela, nu mai stiu daca ai facut si Surecheck si daca se vede vreo liniuta ceva pe el sau zici de alt test. Tin pumnii!!

curcubeu s-a dat de-a rostogolul la noi in cuib !

sunt azi in z 18 ...inca prestam zilele astea , testarea cred ca pe 19 feb , poate ii fac cadou sotului de ziua lui

in curand
tratament pentru sarcina: acid folic 1/zi;aspenter 1 /zi ; branca ursului,mladite de extract de zmeur,duphaston z 16-z25.

Mergi la inceput

si ca tot am apucat sa intru. felicit noile gravidute. sa aveti sacini usoare si bebei sanatosi. chiar imi era dor de titluri asa pline cu gravidute

Lore, cami, katy, cosmina, deny, didi sila toate fetele multi

noi suntem bn, crestem, mergem singurica, rupem si ceva cuvinte, facem o groaza de trasnai.

Mergi la inceput

Gaby, am zis ca-s cam batrana (31) si sa ma asigur ca functionez cum trebuie. Plus ca n-as fi vrut sa ma "chinui" vreun an, sa nu iasa nica si sa mai dureze alti doi pana se prinde ceva. Am mers pe principiul ca daca se descopera ceva nasol sa se si remedieze inainte, sa nu stau cu inima la gura pe perioada sarcinii. De transmis, naiba sa-l cante. Se afla in lichidele corpului (de la lacrimi pana la laptele matern), dar cica e mai usor transmisibil in mediile in care se lucreaza cu copii; prin contact apropiat (whatever that means) sau lichidele corpului si are o incidenta destul de crescuta (50 - 80%). Cel putin asa scrie pe unde-am lecturat eu (sfatul medicului, terapia medicala etc - google).
Ce ma ingrozeste (si e un termen finut) e textul de mai jos:
Riscul transmiterii transplacentare a acestuia la fat este mult mai mare (peste 30%). Mai mult de 80-90% dintre copiii care contacteaza virusul in acest fel, vor dezvolta malformatii congenitale grave, precum:
• microcefalia (cap mic), cu calcificari intracraniene care determina deficite neurologice grave (coordonare proasta), epilepsie si retard mental;
• tulburari auditive hipoacuzie, surditate);
• corioretinita sau afectarea oculara provocata de cantonarea virusului la acest nivel, poate duce la scaderea acuitatii vizuale sau orbire.
De multe ori aceste malformatii nu sunt identificate la nastere si se pot agrava dupa mai multi ani. Un procent de 5% dintre copii vor dezvolta boala incluziunilor citoplasmatice, ale carei simptome sunt:
• eruptia cutanata petesiala;
• hepatosplenomegalia (marirea de volum a ficatului si a splinei);
• icterul (coloratia in galben a pielii si mucoaselor).

Boala incluziunilor citoplasmatice este de obicei asociata malformatiilor congenitale. Chiar daca afectiunea are o evolutie favorabila sub tratament, malformatiile congenitale nu se pot trata corespunzator, copilul ramanand cu deficite auditive, vizuale si neurologice pentru tot restul vietii.

I.P.

Mergi la inceput

Bebelu, si nu ti-au iesit ochii din cap cand l-ai vazut?
Oricum saru'mana pentru doza de optimism.

Mai citisem si de alte gravide (era un forum de prin 2007) care s-au linistit abia dupa amniocenteza. Deci asta ar fi solutia finala.

In fine, ma potolesc eu; azi sunt mai agitacioasa ca asteptam rezultatul si speram sa fie negativ sa ma apuc linistita de treaba. Mai asteptam, mai asteptam. O luna n-om muri ....

I.P.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Apropo de mucus de ovulatie, eu luna asta am avut de sambata pana joi, stiu ca nu prea e normal dar chiar asa a fost, de lunga durata, poate vrea sa se aleaga cu ceva luna asta
Tzuki deja 25+ , ce frumos, inca 15 si iti ti puiutul in brate. sanatate multa!
Lore eu ma gandeam sa accepti job-ul si poate iti gasesti intre timp un altul. daca iti face contract pe perioada determinata nu au cum sa te oblige sa lucrezi la ei 5 ani, nu? E greu si la stat ca sunt salariile mici, dar in privat te freaca astia de nu se poate.
[b]Mya
pe mine ma doare capul daca nu beau o cafea de dimineata. cred ca la a doua ar tb totusi sa renuntam.
[b]Luci
deci este adevarat ca atunci cand te astepti mai putin, sau nu te mai astepti deloc vine si bebe. Au personalitatea lor astia mici. Si este clar ca vin atunci cand vrea Dumnezeu. Ma bucur enorm pentru tine.

Toata nadejdea mea spre tine o pun Maica lui Dumnezeu, pazeste-ma sub acoperamântul tau.

Mergi la inceput

iti dai seama ca ne-am speriat rau. o sapt am stat in tensiune maxima si ne rugam sa nu fie nimi grav. mai ales ca dr ne-a zis ca dc iar iese pozitiv, testu de aviditate si amnio la fel, trebuia sa renunt la sarcina. ceea ce nu vroiam.
dar a fost bn, si acu am o gaza neastamparata care ne umple fiecare zi de bucurie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Luci sa lasi piticii. E clar ca bebele asta e o minune de la Dumnezeu. Fii increzatoare ca daca El vi l-a dat se va naste cu bine
Fetele eu raspund putin mai greu pt ca citesc din urma, am ceva de recuperat.

Toata nadejdea mea spre tine o pun Maica lui Dumnezeu, pazeste-ma sub acoperamântul tau.

Mergi la inceput