Felicitari Bob Pixel,Miha_23,mrenescu,lucianamoga
Raspunsuri - Pagina 3
Yna85 spune:
Fetelor, care ma puteti ajuta, mi-au venit rezultatele de la analize (mai putin de la FIX de la Synevo). Au iesit in general bine, adica anticorpii antifosfolipidici, anticardiolipinici, anti beta2 glicoproteina 1; homocisteina; D-dimer; Vitamina B12, B9.
- Feritina e scazuta ( e 10), dar asta nu ma ingrijoreaza asa de tare, cu fier se rezolva.
- Ce ma ingrijoreaza este faptul ca proteina C,S si antitrombina III, au scazut din vara (dupa ce am pierdut sarcina la o luna le-am mai facut) pana acum, adica in 6 luni, nu e sub limita, dar au scazut.
- Si alt lucru care ma ingrijoreaza e factorul VIII care are activitatea scazuta. Eu nu inteleg, in trombofilie trebuie sa fie crescut din cate stiu eu, iar la mine e sub limita (adica ca in hemofilie) ce se bate cap in cap. Mai trebuie sa astept factorul IX dar ala vine in 2 sapt.
Eu ma simt foarte rau, azi-noapte nu am putut dormi din cauza febrei, transpiratii, dureri, azi iar m-am simtit groaznic si acum la fel.
Daca totusi stiti careva ceva (Lore, Alex), ajutati-ma va rog! Va multumesc anticipat!
Gena MTHFR - mutatie heterozigota C677T, mutatie heterozigota A1298C; Gena PAI-1 - genotip heterozigot 675 4G/5G, genotip heterozigot 844 GA;
Tirodita autoimuna Hashimoto cu hipotiroidism, ATPO>2000, ATg=267, TSH=16;
O sarcina oprita in evolutie la 9s.
http://lagf.lilypie.com/zFnw.png
MeAlex spune:
Yna, e invers, in trombofilie sunt scazute astea. Probleme in sarcina dau deficitele. E normal sa scada dupa sarcina valorile (cresc in sarcina in mod normal).
Ai vreo analiza la limita inferioara?
Proteina C, S, Antitrombina III sunt analize clasice, in general ies bine.
E f bine ca ti-au iesit OK anticorpii antifosfolipidici.
Daca homocisteina e OK, probabil ca ai cel mult o mutatie MTHFR heterozigota (la cea mai grava, homozigota, homocisteina e mare).
Ai facut si Factorul V Leiden, Factorul II, mutatia genei PAI?
Factorul VIII e in afara intervalului?
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
lorena_86 spune:
yna e bine ca homocisteina e scazuta si anticorpi cardiolipinici sunt negativi
aici era marea problema
legat de feritina si eu o aveam fff mica cand lucram la labrator, chiar eu faceam analiza asta
daca vrei mai multe informatii iti pot daca ca am facut un mic studiu despre ea
legat de fier te inseli ca-l poti dobandi cu suplimente gen ferogradumet, maltofer sau altele
si eu am avut aceiasi problema, am avut feritina foarte mica iar fierul seric era undeva la 30 la un interval de 60-120
dr se ingrijorasera de anemia asta puternica si dupa 3 luni de tratament tot nu asimilam nimic
secretul consta in tratamentul dr U
am ramas uimita de ce fier am acum dupa tratamentul dansei si fara un gram de fier luat ca supliment
daca vrei mai multe detalii sa-mi zici
te pupic si ai grija de tine
lorena_86 spune:
fetelor o sa ma credeti nebuna
cel putin sotul asa ma considera
acum mi-a venit o pofta nebuneasca de cartofi prajiti si a plecat saracul sa cumpere cartofi la -16 grade afara
si acum prajesc cartofi si salivez langa ei cu stomacul in gat
adica mi-e greata de mor dar am pofta de cartofi prajiti
stiu ca o sa ma credeti nebuna ca imi induc starile astea si poate asa e dar mi se par ciudate
am asa o speranta, nu stiu cum sa zic...
sper sa nu ma insel
MeAlex spune:
Si eu vreau detalii, Lore! Din cate stiu, lipsa de B-uri loveste si in absorbtia de B-uri. E corect?
Nu cred ca iti induci starile.
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
pentru sanatos!
lorena_86 spune:
alex si eu ti-am urmat reteta
pe cuvant ca daca si la mine merge trebuie sa ceri drepturi de autor
maine va pun aici proiectele mele
acum ma bag la papa de cartofi prajiti
va pupic
MeAlex spune:
F bine, nu uita si de practicile mai...kinky. Eu zic ca o sa dea rezultate, poate chiar luna asta. Sa ai pofta! Ihmmm, cartofi prajiti la ora asta...
pentru sanatos!
Yna85 spune:
Dragele mele, astea sunt rezultatele de la analizele mele:
Homocisteina:6,01 micromol/l (ideal <10)
Prot C:97,2% (V.N. 70-140) iar in 23.07.2011 a fost 112,8%
Prot S:79,7% (V.N. 58,6-126)iar in 23.07.2011 a fost 118.6%
Antitrombina III:117,2% (V.N.79,4 - 112) in 23.07.2011 a fost 120,4% (acum am vazut ca e crescuta de fapt)
La proteine ma ingrijoreaza ca au scazut din vara pana acum, stiu ca scad in trombofilie, si mi se pare ca chiar daca nu sunt in sub limita inferioara, au scazut destul de mult in 6 luni (mai ales prot S)
Factor VIII:46,6% (V.N. 70-150) aici e paradoxul. De obicei factorul VIII e crescut in trombofilie, iar la mine e sub limita inferioara!
Feritina:10micrograme/l (V.N. 13-150)
Iar mutatiile sunt cele din semnatura!
Gena MTHFR - mutatie heterozigota C677T, mutatie heterozigota A1298C; Gena PAI-1 - genotip heterozigot 675 4G/5G, genotip heterozigot 844 GA;
Yna85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lorena_86 yna e bine ca homocisteina e scazuta si anticorpi cardiolipinici sunt negativi aici era marea problema legat de feritina si eu o aveam fff mica cand lucram la labrator, chiar eu faceam analiza asta daca vrei mai multe informatii iti pot daca ca am facut un mic studiu despre ea legat de fier te inseli ca-l poti dobandi cu suplimente gen ferogradumet, maltofer sau altele si eu am avut aceiasi problema, am avut feritina foarte mica iar fierul seric era undeva la 30 la un interval de 60-120 dr se ingrijorasera de anemia asta puternica si dupa 3 luni de tratament tot nu asimilam nimic secretul consta in tratamentul dr U am ramas uimita de ce fier am acum dupa tratamentul dansei si fara un gram de fier luat ca supliment daca vrei mai multe detalii sa-mi zici te pupic si ai grija de tine |
Offf Lore, sper sa ajung in martie in Buc la dr U ca acum am o gaura mare in bugat dupa toate analizele astea! Plus ca stiu ca trebuie trimitere si nu pot sa primesc 2 in ac luna la hematologie (am mai primit una pt profa Ionita).
Yna85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lorena_86 fetelor o sa ma credeti nebuna cel putin sotul asa ma considera acum mi-a venit o pofta nebuneasca de cartofi prajiti si a plecat saracul sa cumpere cartofi la -16 grade afara si acum prajesc cartofi si salivez langa ei cu stomacul in gat adica mi-e greata de mor dar am pofta de cartofi prajiti stiu ca o sa ma credeti nebuna ca imi induc starile astea si poate asa e dar mi se par ciudate am asa o speranta, nu stiu cum sa zic... sper sa nu ma insel |
Lore, ce dragut e sotul tau!
Iti tin pumnii sa fie II si un bebeic la tine in burtica
M-as bucura din tot sufletul!