Scrisoare Deschisa Domnului Ministru Funeriu

Scrisoare Deschisa Domnului Ministru Funeriu | Autor: deea772

Link direct la acest mesaj

Stimate Domnule Ministru,

Va scriu in numele parintilor de copii de grupa mare care conform noilor reglementari vor trebui sa fie inscrisi la scoala pentru clasa pregatitoare si va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare:

De ce considerati ca unui copil care termina grupa mare la gradinita i-ar fi mai bine la scoala-cu efort bugetar suplimentar intr-un an de criza?
De ce nu stimulati cadrele didactice cu acei bani daca tot ii aveti ,astfel incit scoala romaneasca sa redevina scoala de elita?

In mod corect,pina anul acesta,la grupa pregatitoare copilul era preluat de EDUCATOARE ,care este deja specializata si instruita sa invete copiii prin JOC ( ceea ce invatatorii nu stiu , cu tot respectul pentru munca invatatorilor),educatoarele lucreaza de ani de zile cu grupa pregatitoare -nu cunoasteti asta?Gradinitele au tot ce le trebuie pentru a educa acesti copii( deci nu ar mai trebui cheltuiti bani pentru mobilier etc) si ce-i mai important educatoarele de la grupa pregatitoare lucreaza dupa o programa aprobata de Minister, au un plan de invatamant pe care il respecta , au stategii adecvate acestui segment de varsta , au orar, au planificari saptamanale ale activitatilor , activitati care se desfasoara folosind materiale didactice adecvate varstei de 6 ani . De ce mutati dintr-o parte in alta ceea ce exista de fapt ?
Credeti ca veti reusi sa aduceti la scoala copiii care nu mergeau la gradinita?Aduceti la gradinita cu titlu de obligativitate grupa pregatitoare si este acelasi lucru.
Va garantez eu ca avele familii care nu isi aduc acum copiii,nu o vor face nici la scoala,unele pentru ca sunt foarte sarace.In mediul rural-pentru ca acolo sunt probleme grave nu veti rezolva mare lucru-din pacate.

Va multumesc si am convingerea ca ne veti oferi un raspuns acestei scrisori deschise.

Delia Ipati

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Deea sunt perfect de acord cu tine si eu sunt interesata de raspunsul la aceste intrebari.. Am zis ca era simplu ca zica de la 6 ani sunt obligati sa intre in invatamantul prescolar, astfel clasa pregatitoare este obligatorie!!! In alte tari sunt campusuri universitare cu cladiri separate, nu ca la noi buluc.
Efort bugetar sumplimentar pentru ce?? pentru nimic, cine nu vreau sa ii duca nu ii duce nici acum..o ambitie prosteasca parerea mea care nu aduce nimic bun sistemului de invatamant, dar nimic..
eu sunt in situatia in care poate clasa pregatitoare nu se va face in scoala, nici macar in gradinita de langa pt ca nu aloc..si astfel sa alerg prin bucuresti sa duc/ aduc copilul cand teoretic scoala este langa casa..Sunt complet dezamagita de ce se intampla in Romania si in sistemul de invatamant!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Ai trimis-o si la Minister ?

Era foarte simplu sa intre ca obligatorie pregatitoarea, de la 5 ani si un pic,iar de la 6.3,6.7,sa poata intra in clasa I;

O evaluare la intrarea in gradinita si o alta OBLIGATORIE refacuta anual,in conditii speciale, ar inseman foarte mult pentru multi parinti si copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crys3000 spune:

Iti multumim deea,atat eu cat si alte mamici aflate in aceasta situatie pentru aceasta scrisoare in care ai evidentiat foarte bine toate problemele cu care ne vom confrunta. Sper din toata inima sa reusim sa rezolvam ceva.Sa facem cat mai multe demersuri in aceasta privinta.
Domnul ministru nu stie cum e sa trezesti un copil cu noaptea in cap,sa tragi de el pana se imbraca si sa-l tarasti pe ger sau ploaie de la o varsta atat de frageda.Da legi fara sa gandeasca.Eu n-am facut gradinita ci am intrat direct in clasa a-1-a si n-am fost nici incapabila nici n-am batut copiii din cauza lipsei de socializare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Da,am trimis-o la cabinetul Domnului Ministru pe mail.
Daca vor da dovada de transparenta si daca chiar doresc sa fie deschisi parintilor,poate primim un punct de vedere.

Citat:
citat din mesajul lui BESTUTZA

Ai trimis-o si la Minister ?

Era foarte simplu sa intre ca obligatorie pregatitoarea, de la 5 ani si un pic,iar de la 6.3,6.7,sa poata intra in clasa I;

O evaluare la intrarea in gradinita si o alta OBLIGATORIE refacuta anual,in conditii speciale, ar inseman foarte mult pentru multi parinti si copii.

Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Mai multe informatii oficiale aici:

www.desprecopii.com/info-id-7774-nm-Clasa-pregatitoare-sau-clasa-I.htm" target="_blank">Clasa pregatitoare sau clasa I, Totul despre inscrierea copilului la scoala in 2012

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carla_B spune:

assa e in multe tari, US UK CA Israel Ungaria
statul are dreptul sa ceara educatie pt ceea ce subventioneaza
gradinita nu e vazuta ca educatie, ci baby-sitting
gradinita nu poate fi obligatorie, scoala/prescoala da
am dat ex, mai sunt multe alte tari
alinierea la UE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Multumim Admin pentru informatiile oficiale.
Cred ca avem info oficiale in cel putin o lege,un ordin de ministru si alte metodologii.
Problema in practic este mai dureroasa.Toata lumea prezinta lucrurile la viitor.Vor urma a se pune in practica:scolirea invatatorilor pentru clasa pregatitoare,utilarea salilor pentru copii ,crearea de spatii suplimentare in scolile solicitate,etc
Toate acestea se fac cu bani.Suntem in an de criza.De unde acesti bani?
Asta as vrea sa imi raspunda Domnul Ministru .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carla_B spune:

ma indoiesc ca d. ministru iti va raspunde cu un buget detaliat
dar e posibil sa-ti raspunda cu directive UE care promoveaza omogenizarea invatamintului din statele membre (si dezideratul ca educatia formala sa inceapa de la 5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Citat:
citat din mesajul lui deea772

Multumim Admin pentru informatiile oficiale.
Cred ca avem info oficiale in cel putin o lege,un ordin de ministru si alte metodologii.
Problema in practic este mai dureroasa.Toata lumea prezinta lucrurile la viitor.Vor urma a se pune in practica:scolirea invatatorilor pentru clasa pregatitoare,utilarea salilor pentru copii ,crearea de spatii suplimentare in scolile solicitate,etc
Toate acestea se fac cu bani.Suntem in an de criza.De unde acesti bani?
Asta as vrea sa imi raspunda Domnul Ministru .

Plus ca se face in stilul heirupist, ca toate legile de pe la noi
Inainte legea si apoi organizarea, cand era normal sa fie invers!!!

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carla_B

gradinita nu e vazuta ca educatie, ci baby-sitting

daca nu e educatie, ci baby-sitting, de ce au programa? de ce fac activitati didactice dupa programa? De ce personalul are pregatire didactica?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput