Scrisoare Deschisa Domnului Ministru Funeriu
Raspunsuri - Pagina 2
Carla_B spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
daca nu e educatie, ci baby-sitting, de ce au programa? de ce fac activitati didactice dupa programa? De ce personalul are pregatire didactica? |
nu-i considerata educatie, copiii nu promoveaza dupa criterii academice, ci dupa dezvoltarea emotionala
programa au si waldorf, si gradinita din adunatii de vale - inseamna ceva?
pregatirea didactica nu e suficienta pt a oferi educatie, altfel orice invatator ar putea preda la liceu si tot asa
Laura25 spune:
Carla, scuze dar nu inteleg logica. Adica daca un invatator nu poate preda la liceu inseamna ca la I-IV nu se face educatie pt ca activitatea la ore o tine un invatator? Faptul ca au o programa inseamna foarte mult, dupa parerea mea. Educatoarele trebuie sa respecte acea programa (sunt inspectii , sunt cercuri pedagogice) si copiii cand ies din gradinita au un nivel de cunostinte si abilitati, conform programei.
Sau hai sa o luam altfel, ca poate vorbim de lucruri diferite, ce intelegi tu prin 'educatie' de spui ca activitatea de gradinita nu e considerata educatie ?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
marius spune:
Carla - esti in afara realitatii din Romania. Nu stii corect.
Gradinita este inclusa in sistemul educational. Toate grupele de varsta au programe educationale bine definite. Educatoarele sunt absolvente de studii de specialitate. Au de asemenea de trecut examene profesionale bine definite. La toate grupele de varsta exista cum sa spun "target-uri" de atins din punct de vedere al cunoasterii, educatiei, performantei unui copil pentru varsta la care se gaseste.
Baby sitting - glumesti. Cat despre criterii academice la gradinita presupun ca este un fel de exprimare zonala dat fiind faptul ca locuiesti in USA - presupun ca este o forma de a exprima un anumit grad de calificare?
In Romania are alte conotatii si se refera la ceva ce tine de titluri stiintifice (Academia) e oarecum bizar sa pui la nivel de copiii de 3-7 ani. Dar e doar o remarca.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
deea772 spune:
Draga mea Carla si alte mamici,tatici,etc care nu aveti copii angrenati in sistemul romanesc si afectati de aceasta schimbare,va rog lasati teoriile si bravele de orice tip.
Este o chestiune extrem de serioasa si vizeaza o intreaga generatie de copii care traiesc si invata in Romania.
Daca doresti/doriti,deschide/deschideti un subiect intitulat
"cum este structurat invatamintul in alte tari" si il voi citi cu placere.
Pe un subiect care ma framinta direct pe mine si multe alte familii de copii ce vor incepe in toamna clasa pregatitoare,te rog si va rog nu mai postati doar de dragul conversatiei.
Multumesc.
Carla_B spune:
multumesc pt atentia data persoanei mele, dar as prefera sa va concentrati obiectiv asupra ideilor pe care le prezint
Funeriu este (si) un produs al sistemului educational din vest. trebuie sa implementeze o reforma, in urma careia sistemul educational romanesc (incepind de la clasa pregatitoare) sa devina cit mai asemanator si conform cu normele din vest
ne place sau nu, asta e directia, pt asta ne dau bani cei din UE. da, da, ne dau bani si pt asta
in sensul asta, situatia de pina acum din Romania (ultimii 20, 30, 50 de ani alegeti voi) se va schimba. si daca vreti sa vedeti mai clar catre ce tinteste ministerul, informati-va despre structurile asemanatoare din vest
ori pt asta, orice informatie utila venita de acolo ar trebui sa fie binevenita, nu?
deea772 spune:
Carla,ne poti spune mai multe aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=170098
Multumesc.
BESTUTZA spune:
Carla draga,trecand peste minunile citite mai sus,pe care doar un curs de pedagogie serios le poate lamuri, as vrea sa incep prin a-ti semnala ca acest "produs educatioanl din vest", sigur,mult evoluat ,peste nivelul gloatei neintruite, poate ne va da o explicatie legata de reforma celei mai batrane populatii scolare europene,mondiale,nu mai stiu!!
Asa nereformata cum era,izolate cazuri ajungeau sa inceapa clasa I la 7,9 ani!
Acum,reforma,ca sa corecteze acest neajuns,OBLIGA inceperea clasei I odata cu mustatile,cum citeam amuzata la cineva pe aici!
Acest aspect este doar unul din aceasta lege ...sa ii spun jenanta !
Ca spatii este iar o nebunie!Copilul meu cel mare este in clasa I suit la etajul II; DE CE? ....EXACT,NU AU AVUT SPATIU!!
A zis domnul ministru ca se face,ca sunt bani,spatii,din astea nesemnificative...O stii dansul ce o stii, o fi calatorit ca pane Rumburaku.. o fi vazut ca e bani si spatii ca succesurile mandatului!
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Carla_B multumesc pt atentia data persoanei mele, dar as prefera sa va concentrati obiectiv asupra ideilor pe care le prezint |
Ahh eronat - am discutat despre ideile mentionate de tine nu despre tine ca si persoana. Adica eu asa retin cel putin. Tocmai cu ideile am avut ce am avut cand am mentionat ca nu esti in posesia unor informatii corecte cand afirmi ca o educatoare este un fel de baby sitting. Ma faci sa zambesc intr-un fel anume, no offence! Pe de alta parte este simpatica analogia cu sistemele de invatamant din alte zone ale Europei.
Avem toti cei de aici (toti inseamna toti) o experienta didactica concreta de invidiat cu toate sistemele de invatamant europene. Desigur din nou zambesc!
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Celena2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Carla_B Funeriu este (si) un produs al sistemului educational din vest. trebuie sa implementeze o reforma, in urma careia sistemul educational romanesc (incepind de la clasa pregatitoare) sa devina cit mai asemanator si conform cu normele din vest |
Pe mine una nu ma deranjeaza ca implementeaza o reforma, dar despre ce reforma e vorba aici? Dl.ministru nu face altceva decat sa experimenteze. Pe mine nu ma deranjeaza ca fetita mea va merge la pregatitoare pentru ca era firesc sa o faca. Ma deranjeaza insa faptul ca in loc sa stea bine merci in gradinita, sa fie pregatita de o educatoare cu experienta, intr-un mediu familiar va trebui sa mearga intr-o scoala unde va pierde timp pretios cu acomodarea, daca avem ghinionul ca invatatoarea sa nu aiba nici experienta va fi si mai grav pentru ca o voi transfera dintr-o scoala in alta. Ma deranjeaza cumplit si gandul ca va trebui sa cotizez la greu la fondul clasei pentru a achizitiona mobilierul adaptat varstei promis de dl.ministru (precis nu vor fi fonduri la stat pt. achizitionarea acestuia pina in toamna), ma deranjeaza ca dl.ministru n-a avut bunavointa de a verifica mai intai daca exista parghiile necesare implementarii asa zisei reforme. Realitatea este trista si nu roza asa cum ne-o prezinta dansul: scolile se confrunta cu lipsa de spatii, lipsa de fonduri, lipsa de cadre instruite si totul se va rasfrange asupra copiilor nostri pentru ca dl. ministru nu experimenteaza pe copii dansului (care invata/vor invata la scoli private).
poohy spune:
Celena, eu zic sa nu mergeti pe ideea perioadei de adaptare la clasa pregatitoare. Tocmai pentru asta zice ministerul ca a introdus-o, pentru adaptare, si nu poate castiga argumentul asta : mai bine adaptare in pregatitoare, cand e timp, decat in clasa 1. La fel cu schimbatul invatatoarei... si in clasa 1 poti sa descoperi ca trebuie schimbata clasa.
Nici partea cu WC-ul scolii, probleme cu copii mai mari nu cred ca tine - sunt o groaza de copii care au inceput la 6 ani scoala, si oricum, un an diferenta nu vad sa rezolve toate astea.
Deci trebuie rezolvata mizeria in scoli (presupun ca depinde de scoala), violenta (care apare si din clasa 1 in sus) etc.
Legea are o mare hiba pentru mine - partea cu copii nascuti in ianuarie - martie - iunie incepand cu 2007, care vor incepe scoala prea tarziu. Sa vedem daca se tin de cuvand si apar completari pana in martie.
O alta problema este cea cu supravegherea copiilor de scoala pana cand se intorc parintii de la serviciu. Si in clasele 1-4 e nevoie. Gradinita ofera asta (ma refer la varianta de stat, nu particular - mai scump - ca si aici exista o groaza de after-school-uri), scoala nu. Daca nu ai bani (bona/after-school/parinte casnic) / bunici/rude pensionare/casnice, e o mare problema.
Invatamantul nu se va imbunatati pana cand nu vor fi bani sa se investeasca in personal. Si nu vad in urmatorii ani nici o sansa legat de asta.
In schimb, recunosc ca imi place ca bac-ul a devenit mai strict. Imi place foarte mult.
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009