Ceai de musetel pentru colici??
Raspunsuri - Pagina 2
laurenta spune:
uite aici sunt contra medicamente mai ales pt ceva genu colici,cel mult dacal alaptezi de la san nici atat nuti recomanda absolut nimic decat: masaje.cand am nascut baiatu miau zis cum sal tin :pe mana cu fata in jos ,adica palma ta sa sustina exact burtica lui,si sal tii in brate cu fata in jos,eventual un ceai daca tipa prea tare.eu nu am avut probleme bb meu il tineam tot timpul asa,asa mia zis moasa(obstreticiana).si totul a fost ok.eu nici atata nu concep ca deabia nascut sa dau nu stiu ce chestii comerciale din farmacii,care cine stie ce contin,pt colici care 90% din copii le au.gaseste remedii prin masaje,ppzitii,ceaiui,dar nu mai stiu ce picaturi care spui ca nu au nici afect de fapt.....daR LEAI DAt si organismul mititelului deja lea digerit si ii umbla pe la ficat ,rinichi etc...............
anisoara901 spune:
da daca il tin in brate pe burtica e mai bine se calmeaza...sau sotul il tine pe burtica lui si se calmeaza...si cum incercam sa-l punem in patut iar se agita ...![]()
theo_2004 spune:
are nevoie de caldura
.
caldura voastra, a parintilor, de mirosul vostru, de bataile inimii voastre!
tineti-l in brate! iubiti-l si respectati-l!
anisoara901 spune:
Nu i-am mai dat eu tot felul de picaturi...si nici fara recomandarea medicului n-am facut-o ...asa ca degeaba zici ca l-am afectat cu ceva...si + sa stii ca nu toti bb trec asa usor peste asta...pt ei este un adevarat chin si sa-i lasi sa sufere asa nu este o solutie...tinutul in palama nu e intodeauna cu efect...daca era asta succesul fii sigura ca toti se bazau doar pe asta...si masajele la fel... unii bb trec mai usor peste aceste perioade altii mult mai greu si o durata destul de lunga....sper la noi sa nu tina mult...zilele astea a fost mai linistit n-a suferit foarte mult...
msl1 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui laurenta .....daR LEAI DAt si organismul mititelului deja lea digerit si ii umbla pe la ficat ,rinichi etc............... |

umbla da...
costyhunny spune:
draga ANISOARA901--in primul rand sa-ti traiasca baietelul sa fie sanatos si sa va aduca numai impliniri si bucurii....acum referitor la colici eu cu al meu baiat(de 10luni)am tras cu colicile pana la 5luni jumatate(nu vreau sa te sperii)vreau sa-ti zic ca am incercat aproape toate siropurile,picaturi si geluri atat din tara cat si de aici si nu prea au avut efect mai deloc....singurul sirop care l-am descoperit ultimul a fost BABYCALM(de la FARES)si COLIC-BABY(de la ERBAVITA)...dar iti zic ca cel mai bun medicament este RABDAREA cu toate ca acum o sa zici ca nu stiu ce vb.sau poate nu stiu prin ce treci...dar iti zic ca eu timp de apropae 3 luni dormit cu el numai pe burta mea lipit de mine..am ajuns la concluzia ca nimik nu il ajuta mai mult decat RABDAREA mea si dragostea tuturor .iti urez sa ai multa rabdare si puiutului tau sa-i treaca cat mai repede colicile ca sunt foarte suparatoare...
anisoara901 spune:
da alaptez :)
Rbdare eu am pt el...sunt dispusa sa nu dorm pt el cate e nevoie....ideea este ca ma doare inima cand il vad ca se chinuie...vreau el sa se simta bine...si noi il punem pe burtica noastra si adoarme asa :) uneori chiar cateva ore :))
oricum va multumesc tutror...sanate va doresc la bb vostri si voua mamicilor multe bucurii din partea lor pt ca le meritati din plin 

Nu exista nimic mai frumos decat zambetul copilasului meu!
costyhunny spune:
)ANISOARA--daca alaptezi incearca sa eviti pe cat posibil mancarurile condimentate,varza,brocoli,conopida,ceapa,usturoiul prajelile etc etc...incearca sa mananci cat mai mult fiert si sanatos....cu toate ca eu iti zic din proprie experienta(si nu doresc nici celui mai mare dusman al meu as ceva la copilasul lui)eu am tinut cat am putut de mult si mancarea sub control si siropuri si ceaiuri si au fost cam in zadar(depinde de la copil la copil)...
era sa uit:-bea si tu muuuuullllllttttttt ceai de FENICUL(pe mine ma mai ajutat si asta)si baiatul meu si in zuia de azi bea doar ceai de fenicul nu vrea apa deloc...![]()
-pune-l sa dea aerul afara dupa fiecare masa,si ai grija sa nu manance fffoarte repede ca asa acumuleaza gaze(al meu era un fomist de prima clasa
)
si inca ceva:in timp ce doarme el odihneste-te si tu ca sa poti sa ai lapte si sa poti avea energie pt.cel mic
Are colici zi si noapte sau doar noaptea????(al meu mi-a mancat zilele si noptile si inca le mai mananca cu dintisorii![]()
)