Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (26)
Raspunsuri - Pagina 18
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mmamita/Mmamita.jpg)
Mmamita spune:
Diana, ma bucur pentru vestile bune, tinem pumnii si pumnisorii in continuare! Chiar ma miram si eu de super-pretul unei zi de spitalizare
Mirina, felicitari pt jumatea de permis! Te-as pupa da' m-ai suparat cu burtica- da, ms pt complimente, fotomodelul s-a cam dus pe rapa( da' vine el inapoi )..da' sa stii ca eu am burticaaaaaaaaaaaaa!!!! Cand am vazut mesajul tau tocmai ma pregateam pt munca.mi-am shimbat garderoba planificata si mi-am luat pe mine cea mai stramta rochita zicandu-mi ''Ii arat eu burtica!''...si ajung la serviciu, stresez iar secretara sa-mi faca poze si...burta nu-i! Ne miram amandoua..eu am burtaaaaa, dar nu iese in poze...PE BUNE!!
Dragutelor, fug la munca, azi stau doar pana la 2.30 ca merg la vaccin cu Ilincuta mea.
Cori, mami de Bubulina1+ si acum bebe 2, ... in luna a 6a (21+) :)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana85/diana85.jpg)
diana85 spune:
Cori, poate ai o fantoma mica in burtica, ca alea nu ies in poza . Dar noi te credem pe cuvant.
Irina, felicitari pentru carnet! Jumate din treaba e gata.
Burticutelor, cum tot e pe aici asa o liniste, si cum Cori mi-a amintit de asta, ma gandeam ca poate aveti de impartasit niste pareri legate de vaccinuri. Mai ales cele care deja ati trecut prin asta cu puii mici.
Dupa ce am citit cate ceva pe tema asta si am analizat beneficii vs. riscuri, suntem destul de decisi sa nu-l vaccinam pe Mirciulica cu nimic nimic. In principiu pentru ca mi se pare destul de riscant sa-i innoculam arat de mic doze de virusi care pot fi mai mult ori mi putin inactivi, pot fi contaminati cu tot felul debacterii, contin o multume de sustante recunoscute clar ca fiind cangerigene cum ar fi mercur, plumb, aluminiu, etc. si nu garanteaza o imunitate de 100%!
Am citit o parere bine documentata contrar vaccinurilor aici http://www.cristelageorgescu.ro/?p=1337 (partea I), http://www.cristelageorgescu.ro/?p=1351 (pastea II) si http://www.cristelageorgescu.ro/?p=1502 (partea III). Am ajuns pe blogul acestei tanti dupa recomandarea Tigrutei si a Anittei. Si cu toate ca aveam indoielile mele inainte sa ajung aici, am citit si m-am "crucit"...
Diana 26+ cu
Mirciulica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mmamita/Mmamita.jpg)
Mmamita spune:
Hai ma Diana ca se vede burticaa!
Despre vaccinare..in general si eu sunt contra, Ilincai i-am facut ''doar'' vaccinurile obligatorii (care de fapt nu sunt obligatorii), alea 4 esentiale pe care le-am facut si eu cand eram bebe mic. In rest, am refuzat categoric tot ce ni s-a propus - pentru gastro, raceli sau mai stiu eu ce. Sincer nu sunt foarte documentata pe tema vaccinurilor, dar imi place ca aici sunt total contra-medicamentelor la bebe si copii (decat daca e absolut necesar), cateodata chiar exagereaza.
In rest, principiul dupa care ma ghidez e ''echilibrul'' in toate..adica nici ''prea-prea'', nici ''foarte-foarte''. Citesc si eu tot felul si ma ingrozesc si ma ia un elan nebun sa la fac pe toate ca la carte, dar imi revin repede si-mi spun ca daca e sa ne luam dupa toate -nu mai mancam nimic, nu mai iesim nicaieri, nu mai vorbim la telefon, nu mai intram pe net, etc. Eu fac asa o selectie ''dupa propria ureche'' - incerc sa o feresc pe printesa de chimicale pe cat se poate, dar n-o sa merg atat de departe incat sa o privez de bucuria unei ciocolate, de exemplu! No way! Stiu n-spe mii de cazuri de persoane care au mancat numai natural, numai sanatos, fac sport si sunt pline de boli si alergii, asa cum stiu si cazuri de persoane care mananca orice si sunt foarte comode si au o sanatate exemplara..totul depinde si de ceea ce ti-e ''scris'' in gene, nu doar de ceea ce faci. Asa cum am zis, pentru mine echilibrul e cheia in toate.
Cori, mami de Bubulina1+ si acum bebe 2, ... in luna a 6a (21+) :)
![](images/user_woman.png)
ella81it spune:
Si Alex a facut doar vaccinurile obligatorii si pediatra mi-a ,,recoamandat,, sa fac si pe cel de hepatita A ca merg in Romania
Si mi s-a pus pata si i-am zis vreoa doua si am si refuzat sa fac vaccinulparca doar in Romania ar fi luat hepatita A.
Acum in toamna tot pediatra imi spunea sa fac si vaccinul ptr.varicela,ca asa,,scap,, si nu trebuie sa stau acasa cu el 2 sapt. iar am refuzat.
A fost decizia mea ,nu vreau sa fac vaccin ptr.boli banale,toti am facut varicela sau am racit si totul a trecut.(eu am avut si hepatita A)
www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/asparagus/asparagus.jpg)
asparagus spune:
Diana, eu una sunt adepta vaccinurilor si i le-am facut aproape pe toate lui Lucas, in afara varsatului de vant, pe care n-am mai apucat sa-l facem, fiindca a luat boala de la cresa ianinte de vaccin si mi-a dat-o apoi si mie...de am crezut atunci ca mor, asa rau mi-a fost. Ce-as fi dat sa fi fost vaccinata si eu!!
A, si cel impotriva rotavirusilor l-am ratat ca pana m-am dezmeticit eu era prea tarziu si doctorul a uitat sa-mi spuna de el.
La Bianca voi proceda la fel, sa dea Dumnezeu sa ajungem sanatosi pana acolo.
Eu cred insa ca asta este un subiect destul de sensibil, parerile sunt extrem de impartite si de multe ori se creeza polemici, asta stiu de la alte forumuri/odisei.
Eu asa simt ca trebuie si e bine in cazul nostru, fiindca Lucas merge de la 9 luni la cresa si riscurile unor imbolnaviri grave au primat pentru mine. Lucas nu a avut reactii deosebite la absolut nici un vaccin, de obicei o zi febra moderata, si cam atat, asa incat nu am experiente negative. Nu este alergic la nimic si nu a avut schimbari de comportament, dar stii cum este, fiecare copil este unic in felul lui, asa ca si reactiile pot fi la fel de diferite de la un caz la altul.
Ioana
mamica fericita de Lucas 18.01.2009 si
25+
Bianca
www.foto-la.de/Lucas/" target="_blank">POZE LUCAS
POZE BIANCA
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/asparagus/asparagus.jpg)
asparagus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mmamita
Cori, mami de Bubulina1+ si acum bebe 2, ![]() |
Parca ar fi vorbele mele. Sunt intru totul de acord cu tine! Exact dupa principiul asta ma ghidez si eu in educatia, alimentatia, cresterea copiilor mei.
![](pupic.gif)
Ioana
mamica fericita de
![](baietel.gif)
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
www.foto-la.de/Lucas/" target="_blank">POZE LUCAS
POZE BIANCA
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/enona3006/enona3006.jpg)
enona3006 spune:
Buna fetelor, asa pe seara inainte de plecarea de la serviciu.
Am reusit printre picaturi sa recuperez ultimele zile de discutii, dar scriu ce imi amintesc. Ma bucur ca s-au aplanat micile conflicte si s-a instalat atmosfera feerica de odisee.
Ma bucur Diana ca esti mai optimista, se si simte ca te-ai mai linistit un pic, si iti tinem in continuare pumnii ca inimioara lui Mirciulica sa se regleze si sa fie bine.
Foarte interesante articolele despre vaccinare. Trebuie sa recunosc ca pana acuma nu m-am gandit la acest aspect al vietii lui bebe, dar o sa incep sa ma documentez si va voi spune ce decizii o sa luam.Pana atunci citesc si parerile voastre.
Felicitari Mirina pentru jumatatea de carnet ,, multa bafta cu cealalta jumatate.
In ceea ce priveste nasterea cu sotul langa mine, pe mine nu m-ar deranja, sunt convinsa ca m-ar sustine moral si ca ar face travaliul mai usor. De-a lungul timpului ne-am vazut unul pe altul in niste ipostaze nu tocmai minunate(si cu boli si cu dureri, si cu suparari), ca sangele si efortul de nastere nu ar putea sa ii schimbe parerea despre mine (zic eu ) . L-am intrebat si pe el acu cateva luni daca ar vrea sa fie langa mine la nastere si n-a stiut ce sa imi raspunda, si ca da si ca nu. Oricum in spitalele de la noi, cel putin astea de stat (eu am sa nasc la Filantropia), nu cred ca va fi posibil. In plus, decat sa stea aiurea sa-si manance mainile de emotii prin spital o noapte intreaga, cred ca as prefera sa fie odihnit si fresh pentru cand vin acasa cu bebe. Dar detaliile astea le vom vedea la fata locului.
Cat despre unde va dormi bebe, inca nu am luat o hotarare. Daca as fi fost intrebata acu cativa ani unde va dormi bebe, as fi zis cu hotarare ca in camera lui. Insa in timp mi-am mai schimbat parerea. Chiar discutam acest subiect cu al meu sot acu cateva zile, in timp ce incercam sa mai eliberam din camera lui bebe (acuma este depozit de carti si alte cele) unde il vom caza. Dupa mai multe discutii am hotarat ca vom lua o hotarare si in functie de cum va fi bebe (cat de agitat, plangacios, mamos si alte cele). In principiu, avem doua optiuni: ori in camera lui, in patutul lui (camera este lipita de camera nostra), ori ii vom organiza un cosulet / patut in camera noastra pentru primele luni de viata. In schimb nu cu noi in pat, caci si asa intre noi este o "lupta" in fiecare noapte pe patura, pe cearsaf si alte cele, incat n-am putea sa nu-l lasam pe bebe sa castige. O sa incercam sa fim pregatiti cu ambele variante, dar decizia o vom lua in functie de el. E bine ca ati impartasit din experientele voastre anterioare, caci m-am convins ca ambele variante sunt posibile.
Ma opresc ca sa ma pregatesc sa plec spre casa. Mari noutati despre mine nu am, decat ca mi-au iesit analizele: o superba candida si niste valori un pic cam mici la hemoleucograma, in rest toate bune. Sa vedem ce imi mai zice ginecoloaga cand ajung luni sau marti pe la ea.
Va pup si o seara placuta va doresc.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/blanca000/blanca000.jpg)
blanca000 spune:
Am venit de la eco ceva mai devrme..suntem FETITA superba si frumoasa, cu masuratorile in regula si vreo 460g, toate bine si frumoasa mai putin fluxul pe arterele uterine st/dr care e f mare..sa merg la medicul mei acum si sa vedem ce imi da..si data trecut am luatAspenter.
Va pup ca scriu de pe ipad si e cam greu
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si
22s+
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anxy/Anxy.jpg)
Anxy spune:
Enona, join the club:)) acum vin de la farmacie...nu am gasit nicaieri in Buc Gynozolul ptr candida fiind facut in Egipt de cānd a inceput conflictul civil nu mai poate fi importat...mi-a schimbat cu Gynofort. Cu hemo am stat si eu cam slabut si iau Sorbifer(fier) ptr ca am inteles ca necesitatile sangvine cresc mult.
Vaccinurile...pfff greu exact cum ati spus si voi ptr ca sunt atatea studii contra si totusi atatea temeri ptr bebei. Nu #537;tiu ce voi face dar probabil ca o vom vaccina initial ptr bolile grave evitandu-le totusi pe cele de gripa sau boli comune. Eu am toate vacc facute de ai mei pana acum 3-4ani si nu am patit nimic negativ...nu stiu sincer! Cred ca ma voi mai documenta.
gogosica pe druuum 26+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ClaraJ/ClaraJ.jpg)
ClaraJ spune:
Oh, vaccinurile sunt intr-adevar un subiect foarte complex.
Sunt de total de acord cu ce au scris Corina si Asparagus. Si noi am hotarit sa-l vaccinam pe Bryce insa dupa ce am citit si m-am informat bine, bine, am mers pe o schema foarte lenta, facindu-i doar un vaccin o data, renuntind la unele (care se transmit pe cale sexuala, de ex. si pe care il poate face mai tirziu) si aminind o parte din ele unde am stiut ca e nevoie ca organismul lui sa fie mai mare si mai puternic ( este cazul ROR-ului pe care il vom face cind Bryce va implini 3 ani). Oricum, Bryce nu a avut absolut nici o reactie, nici macar renumita febra de dupa si cum LA-ul este un oras atit de mare si de populat iar noi calatorim foarte mult cu el, am rasuflat usurati ca nu am avut niciodata probleme majore de sanatate cu el (aici, la noi, in LA a fost, la un moment dat, un soi de epidemie de tusa magareasca cred ca asa se traduce "whopping cough" iar pentru bebelusii care o contacteaza, fiind contagioasa, poate deveni o boala foarte serioasa si care le poate pune viata in pericol).
Eu va recomand o carte foarte, foarte buna si foarte impartiala scrisa de un mediatru pediatru care nu lucreaza pentru nici o companie farmaceutica si care expune la modul obiectiv toate vaccinurile, compozitia lor si care sunt riscurile atunci cind decizi sa le faci sau nu. Uitati aici linkul:
http://www.amazon.com/Vaccine-Book-Decision-Parenting-Library/dp/0316180521/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1328200692&sr=8-1
Oricum, sfatul meu e sa va infomati bine, bine si sa alegeti ce varianta credeti ca functioneaza cel mai bine pentru voi. Dar, asa cum au zis si fetele, moderatia e cea mai buna in toate, in special cind cresti un copil.:)
BLANCA - sper ca te-ai linistit si ca bebita face tumbe in burtica. Te pupic!
Va pup si o zi buna,
Clara - mami lui Bryce si Kaeden - 26+