Bucurestii Noi / imobiliare
Raspunsuri - Pagina 3
sophia33 spune:
Am disparut putin din cauza de ...net. Scuze!
Da, si noi ne-am gandit sa ne facem casa, dar nu ne pricepem deloc niciunul. Am fi o binecuvantare pentru orice tzepar, daca ne cer 20 de saci de nu stiu ce...pentru o chestie habar nu am ca, de fapt, e nevoie de unul singur. Avem cunostinte care isi fac casa in Domnesti, au schimbat la fundatie 3 firme... sunt la fel de priceputi ca noi :). Si n-ar avea, din pacate, cine sa se ocupe - sotul meu are un program criminal, eu sunt cu copilul toata ziua, parintii sunt la multe sute de kilometri departare.
La Bucurestii Noi am cam renuntat, vazusem ceva care ne-a placut, subsolul trebuia sa fie cu parcare si cand am intrebat cat costa ni s-a spus ca nu se mai vinde ca proprietarul vrea sa il vanda tot unui prieten...Sunt prea multe probleme acolo. Ne-a spus un agent de turism ca se cam stie in zona care e bun constructor si care nu si ca cei "mai seriosi" au facut filme din timpul constructiei. Noi n-am dat inca peste asa ceva.
Mai stam, mai vizitam...
ch_dana spune:
Sophia, nu aveti cunostinte care sa-si fi facut case cu diriginte de santier / RTE (responsabil tehnic cu executia) ? Merita sa-i platiti unui astfel de om mai mult si sa fie "ochiul" vostru permanent pe santier...e si de meserie, stie si cantitatile, trucurile muncitorilor...pe noi ne-a ajutat mult un domn RTE, mai in varsta, care ne-a dat o multime de ponturi folositoare. In afara de asta insa, noi am stat non-stop pe santier...
Dana & Amelia (21.06.2011)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sophia33 Si n-ar avea, din pacate, cine sa se ocupe - sotul meu are un program criminal, eu sunt cu copilul toata ziua, parintii sunt la multe sute de kilometri departare. |
Cine se apuca de construit si nu are timp/nu stie ar trebui sa inteleaga ca nu se face gaura in cer (buget) sa plateasca un inginer constructor cu 1000 de euro/luna ca sa stea 10 ore/zi sau cat lucreaza oamenii aia si sa supravegheze proiectul, executia, materialele. O casa normala dureaza 3 luni (la rosu) si 6 luni la gata, ce inseamna 3 sau 6 mii, cand platesti 50 de mii, 80, 100 de mii constructorului?
E buna treaba cu diriginte, cu RTE, cum zice Dana...numai ca astia nu stau "legati" la lucrare, adica nonstop, ei au mai multe lucrari in acelasi timp. Si iti iau oricum banii, ca ai nevoie de semnatura lor...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
ch_dana spune:
Rufus, e foarte important ca inginerul ala constructor sa aiba experienta de santier, de-asta m-am referit la diriginte/RTE.
Intr-adevar, dirigintele / RTE-ul au mai multe lucrari, dar, contra sumei de care ai spus tu, cred ca ti-ai putea asigura exclusivitatea serviciilor lor pe 6 luni. RTE-ul care venea la noi a luat cam 1000 RON / luna (doar la rosu a venit) si pt. asta le pica cam zilnic pe cap muncitorilor, se saturasera aia...ghinionul lor ca mai avea un santier mai sus pe strada.
sophia33 spune:
Ch_dana, ati avut posibilitatea sa stati permanent pe santier, la noi acest lucru este exclus, din pacate. Am intors pe toate partile situatia si chestia cu constructia nu e pentru noi. Sper sa treaca nebunia asta de afara ca sa putem relua vizionarile. Am vorbit cu niste prieteni economisti si se pare ca in acest an previziunile sunt ca preturile la apartamente sa mai scada cu 25 - 30%. Blocurile vechi (inainte de 1970) intr-un ritm mai alert (aici depinde foarte mult si de zona), blocurile noi mai incet, dar la final tot acolo se va ajunge. Imobiliarele sunt inca umflate si tinute artificial cam sus ca pret. Asa zic cei cu care am vorbit, nu stiu daca e sau nu adevarat. E doar o previziune, pana la urma.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ch_dana Intr-adevar, dirigintele / RTE-ul au mai multe lucrari, dar, contra sumei de care ai spus tu, cred ca ti-ai putea asigura exclusivitatea serviciilor lor pe 6 luni. |
Draga de tine...un diriginte cu patalama castiga cateva mii pe luna...fara sa stea fix nicaieri. E drept, nu mai e ca acum cativa ani, dar tot pica...
Evident, cand vorbeam de inginer constructor, ma refeream la santierist, nu la vreun inginer care vinde materiale de constructii.
Uite, daca tu cunosti vreun diriginte/RTE cu stampila care sa stea sef de santier pentru 1000 euro/luna, zi-mi si mie, ca-i gasesc rapid un santier...e lipsa mare de oameni competenti.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
ch_dana spune:
Rufus, nu i-am intrebat ca nu am vrut sa stea permanent, dar daca doresti serios si nu e vreo gluma, iti pot da vreo doua nume.
Sophia, ganditi-va bine totusi. Noi am vandut acum apartamentul in care am stat cu 65.000 EUR (3 camere), dar e construit in februarie 1977, anul asta a facut 35 de ani, sincer...dupa cate cutremure a prins... Nu m-as hazarda intr-un bloc de dinainte de 1970 sub nici o forma. Lasand la o parte camerele mici, nici normativele anti-seismice nu erau asa stricte. Daca va decideti la un apartament "vechi", poate cele construite in perioada 1978-1989 ar fi mai bune.
Nici nu stii cum sa procedezi mai bine...