Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (44)
Raspunsuri - Pagina 11
ooana spune:
pastura - cat? cum? cand? ![]()
1an +
08.07.2010" Nu te uita cu tristete in trecut, pentru ca a trecut si nu te ingrijora pentru viitor, pentru ca e inca departe.
Traieste in prezent si fa-l atat de frumos incat sa merite sa ti-l amintesti" - Ida Scott Taylor
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
matusa77 spune:
Neata!
Stiu si eu de novocalmin ca se da ca ultima solutie, cat despre temperatura de la 38,3 rectal administam antitermice.
Sanatate printisorilor, Eladeea.
histamina spune:
decide dr cat,cum si cand pastura.ti-as recomanda un nutritionist pediatru.
atentie la potentialul alergen!
este insa o mina de aur pt sanatate!
pufescu spune:
pastura are cam 0.1-0.17 g/ celula de fagure(manual de medicina naturista dr Laza). In lingurita pe care o ia bubu sunt sub 10 celule :).
Este mai putin alergenica decat polenul,insa tot trebuie testata.
In ceea ce priveste grasimile,total de acord ca avem nevoie :)...dar nu inteleg de ce nutritionistul avea cea mai mica ingrijorare legata de asta la regimurile vegetariene(marea majoritate chiar si vegetarieni consuma mai multa grasime decat trebuie) :))) .
Uleiurile vegetale(floarea soarelui, masline, rapita, soia, porumb, dovleac,etc) sunt sursa de grasimi, ca si semintele de oleaginose, leguminoasele si nucile :). Colesterol mic e o chestie buna, tot ce e peste 150 intra in risc de afectiune cardiaca...populatiile izolate care traiesc avand dieta preponderent vegetariana(China rurala de ex) au colesterol 60-80. La americani 200-300 e ceva curent,insa la ei incep administrare de pastile anticolesterol de cand termina liceul.
Dupa ultimele cercetari e recomandat ca 10% din aportul caloric zilnic sa vina din grasimi(adica max 3 linguri de ulei/zi la adult, sau nuci,seminte,etc).
Dar stiu oameni care nu au grasimi aproape deloc in dieta(nu vegetarieni,ci obsedati sa nu se ingrase) si au probleme mari de sanatate,pe sistem nervos si nu numai.Orice exagerare strica.
eladea2005 spune:
mersi fetelor de info...
caut pastura...asta daca o sa reusesc sa-i bag pe gat lui E...ca asta e f sensibilos la gusturi/mirosuri...deci mi-ar trebui ceva inodor incolor ca sa fiu sigura ca ar accepta sa ia...da anyway, cumpar ca sa am in casa...![]()
lui E i-am dat Cordyceps (micelii de Cordyceps sinensis) acum...o capsula...asta e tot antibiotic natural f puternic,f bun pt sistemul imunitar, si pt multe alte chestii...
acum n-au temp niciunul...sa vedem mai tarziu...
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
POZE CU PRINTISORII...
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
pufescu spune:
http://www.youtube.com/watch?v=GCYYk1tnAFk Produsele Apicole Aliment medicament
Eleadea, la emisiune participa doua doctorite(presupun din Cluj) specializate in apiterapie-poate poti sa dai de ele :).
Doza de pastura pe care i-o dau lui bubu e pt supliment alimentar,terapeutic se da mai mult dar nu stiu cat.E posibil sa stie cei de la magazin.
pufescu spune:
eu i-o dau lui bubu dupa masa de dimineata(pastura se da dupa masa,polenul inainte). La inceput i-o macinam cu rasnita si i-o dadeam in cereale,acum crede ca e bobo(ii si spune bobo) si cere inainte sa plece afara.
histamina spune:
pufescule,eu nu te contrazic,am spus numai ce a spus dr.
cat priveste colesterolul,al meu e cu mult sub limita minima.
sunt f ametita.
am facut ferba musculara la muschii abdominali d ela ridicat strumf.
crissy77 spune:
michelle, astept impresii legate de mancarica de linte![]()
Experimentele noastre de azi:
Amestec susan rasnit cu miere, iau cateva firicele si-i dau lui Bea. Papa si dupa aia zice DA-DA-DA (adica sa-i mai dau). Nu-i mai dau, astept sa se incalzeasca putin branza cu smantana la cuptor (am adus-o la temperatura corpului). Pun si lingurita de zeama de lamaie peste pasta de susan, iau un varf de lingurita si-i pun lingurita in mana. Duce la gura, se stramba si imi intinde inapoi lingurita
. Pasez un varf de banana, amestec cu putina branza si 1/2 lingurita pasta susan. A papat tot
. Restul de branza cu smantana am amestecat cu putina nuca macinata si zeama din dulceata de cirese amare. Data viitoare pun miere. Papat tot.
Fetili pricepute
(puffescu, saddie): in cat timp isi pierde susanul rasnit din proprietati? Adica eu l-as rasni de cu seara, dimineata nu prea am cum ca risc sa trezesc tornada mica
. Si dimineata sa amestec cu miere si zeama de lamaie.
Si inca ceva
: lamaia taiata din care azi am stors azi putin, o mai pot folosi si maine (tinuta la frigider)?
Ioi, is repetenta la capitolul asta![]()
Mi-am propus maine sa fac tofu. Sigur nu o sa-mi placa la gust
dar ma gandesc ca o sa ma obisnuiesc cu timpul. Miercurea si vinerea postesc si nu am incotro.