Clasa I * 2011 - 2012 * [15]

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

flaviutza, Poate ca timpul va demonstra totusi ca invatatoarea voastra a gasit cea mai buna solutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Ochi verzi, aici vine fiecare si spune ce face, cum actioneaza,ce crede...

Cu teoriile stii, au doza lor de realtivitate,dar pe undeva cred Bruner are dreptate...Pe undeva...Acolo, la metoda, la interventia functie de unicitatea copilului cred ca e cheia...

Ori in momentul in care lucrezi cu clasa,identifici doua, trei grupe si lucrezi asa, ca nu ai timpul necesar,oricat de psiholog sau pedagog te doresti.

Cred ca in ceea ce priveste predarea sunt doua curente:unul care lasa copilul in ritmul lui si altul in care se merge cu un mic pas inainte...Putem aprecia pozitiv sau negativ fiecare tip de atitudine didactica. Problema e cat se muleaza pe copii, cat stimuleaza sau inhiba si doar evolutia copiilor iti poate da raspunsul la acest tip de demers.

Eu cred ca nu e nevoie sa "umpli" capul copilului, ci sa il incerci sa vezi daca ii face placere si poate si sa mergi un pic mai mult acolo unde vezi ca are rezultate.

De multe ori te trezesti cu ei facand lucruri care cu certitudine se afla inscris in inventarul de dezvoltare la alta varsta, exact cum spunea Flaviutza.

Cu scoala este la fel ca si cu mersul sau vorbitul.Nu ii poti opri sa mearga sau sa vorbeasca, doar pentru ca majoritatea o face la alta varsta!

Uite, eu vorbesc din perspectiva parintelui care zice ca bate pasul pe loc...As vrea sa va postez caietele speciale pe care lucra Tudor la pregatitoare, la 5 ani jumate, dictari, caietul special de matematica...

Din punct de vedere al achizitiilor putea merge la scoala de anul trecut,ca multi altii..
A trecut un an si face cam acelasi lucru mult mai precis si mai repede,deci el poate lucra mult mai mult acum, dar vazand ce se face in clasa zice ca nu i-a dat doamna "din astea".Se motiveaza doar cand sora-sa face exercitiile lui si vrea ceva mai mult.

Daca as fi gasit o clasa in care invataroarea sa lucreze ce spune Flaviutza, sigur as fi fost si mai multumita...Nici acum nu pot spune ca am nemultumiri majore, pentru ca doamna lucreaza serios:adica fisa la scoala si acasa, caietul special, cu un anumit tip de exercitii, caietul obisnuit cu alte tipuri de exercitii, plus manualul,iar la sfarsit de saptamana culegere.(ca tot veni vorba poate ma adugati si pe mine la listica, cflorin1974@gmail.com , desi noi lucram culegerea de la paralela 45)

Sigur si mie mi s-a parut mult anul trecut cand educatoarea a zis ca poate sa lucreze pe caiete speciale;anul asta credeam ca nu va face fata la volumul de lucru, nu la nivelul de cunostinte,ci din punct de vedere al timpului alocat; iar nu a fost asa.

El lucreaza, dar vrea cumva sa fie facil, sa fei antecunoscut,sa nu se eforteze in a asimila.Sa pice de la sine.Daca sta pe ganduri un minut rezolva chestii cu care eu doar il incerc.

La noi e problema mare cu "Eu vreau sa stiu, fara sa exersez, eu vreau sa stiu de prima data,altfel sunt prost! Nu trebuie sa scriu de mai multe ori!O data si gata!"

Ori toate noutatile trebuie sa le plasez inainte de teme, cand e odihnit;daca e obosit se lasa cu plansete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Buna dimineata!

Am si eu un scolarel in clasa a I a care este inscris la Canguras si mi-as dori si eu tare mult acele subiecte.Eu am incercat sa le gasesc,dar fara rezultat.Adresa mea este mtstefan@yahoo.com.Multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enachescug spune:

cand are cineva timp, va rog, as dori si eu cartile la enachescug@yahoo.com

multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Vreau si eu, va rog, subiectele la canguras,
nicolescu.raluca@yahoo.com
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

SOLEIL - Multumesc, am primit. O intrebare: fisierul care se numeste "Fise" cu ce sa-l deschid, ca nu-i dau de cap nicicum??are o extensie ciudata (pentru mine...)

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzuka spune:

Soleil.....imi trimiti si mie subiectele de la canguras te rog frumos!!

In rest am trimis la cele care au cerut culegerile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Soleil, ti-am trimis pe PM adresa de e-mail, daca ai timp trimite-mi te rog si mie subiectele de la Cangurul.

In alta ordine de idei noi suntem cam in ritmul programei la matematica. Nu stiu daca sa ma bucur sau nu, al meu copil inca nu sufla adunarile si scaderile simple, insa ii merge mintea la probleme. Pe undeva mi-ar place sa fie mai avansati, pe de alta parte Dragos e copilul care ia secvential totul si-i pica bine "fundatia" asta solida pusa prin repetarea notiunilor simple. Asa il simt eu deocamdata.
Ma gandesc ca, daca ritmul ar fi fost mult mai alert poate ar fi existat si lacune care ne-ar fi incurcat rau mai tarziu. Eu zic ca, in cazul in care copilul stie bine notiunile de baza si-i mentin placerea de a mai lucra si probleme mai greute are toate sansele sa zboare singur mai tarziu. Varianta sa tragem de el vrea, nu vrea acum nu cred ca ar da roade in cazul nostru.

Insa matematica noastra se face si in romana si in germana, asa ca un plus de greutate vine si de aici.

A facut progrese mari cu germana, zic eu. Au invatat deja o multime de grupuri de litere greute: ck, ch (care e h in mijlocul propozitiei), sch, s-ul ascutit, st, sp, ei, etc. Cred ca in doua-trei saptamani termina toate literele si grupurile de litere.
Au avut o dictare grea recent, cu multe cuvinte care contineau sunete specifice ce nu se scriu cum se aud si a venit cu ea fara nici o greseala, in conditiile in care, invatatoarea ne-a spus ca, la nivelul lor, pana la 4 greseli e foarte bine.
Am vorbit cu invatatoarea convinsa fiind ca al meu s-a concentrat de data asta mult mai bine la care ea mi-a spus ca nici vorba, era cu capul in nori, toti scriau dictarea iar el visa. Cu toate astea nu a gresit.
Nici nu mai stiu daca sa ma bucur sau nu ...

Citim cursiv si in romana si in germana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Am trimis subiectele de la Canguras - si Cangur ca-s pana la clasa 12 - precum si alte culegeri/subiecte/carti de facut capul mare la copii la: mitzuka, ClaudiaDia, enachescug, Lali, Naty, tiusca, bestuza.
Daca am ratat pe cineva, spuneti-mi, va rog!

eveline, sunt documente word, dar sunt cu Word2007, nu m-am mai gandit la asta . Le-am refacut si ti le-am trimis din nou.

Oricum, daca mai aveti probleme de genul asta: exista pe site la microsoft un update la Office2003 asa incat sa recunoasca si documente create cu Office2007.

Lali, eu zic sa te bucuri Felicitari puiului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Multumesc Soleil, si pentru e-mail si pentru felicitari.

Week-end placut si bulgareala placuta celor din zonele cu nametii ! Ca asta e partea funny a zapezii. Partea grea cu inzapezitul si deszapezirea sper ca s-a incheiat zilele trecute.

Mergi la inceput