Clasa I * 2011 - 2012 * [15]
Raspunsuri - Pagina 20
antoemma spune:
Si oare varianta asta cu polistirenul e sanatoasa? Asa primim si noi la serviciu dar in ceea ce ma priveste nu mi-am facut griji. Abia acum incepe sa ma intereseze. Felul doi zice fetita ca le aduce tot in tavite de polistiren dar nu stiu cum ambaleaza felul I. Trebuie sa verific. Daca citesc ce scrie aici nu-mi prea place nici o varianta:
http://sideris.ro/blog/mama-si-copilul/crestere-naturala-bebelusi-copii/apel-la-atitudine-impotriva-plasticului/
As putea sa-i dau mai multa mancare de acasa, pentru ca nu toti iau masa de la catering, dar vrea si ea ce vede la ceilalti...
Soleil spune:
M-am trezit si eu dupa o saptamana: io pe Petrica nu-l stiu decat pe ala albastru, dar e de gimnaziu.
Asta adica: http://www.okazii.ro/catalog/58075139/culegere-petrica-cl-iv-viii.html#galerie
Mai e si altul??
flaviutza spune:
Daaaa, mai e unul pentru clasele 1-4, cu o coperta galbena, parca!
As fi curioasa sa vad cat e de diferit fata de ce fac ei acum.
Ieri sa vedeti ce mi-a facut smecheria. Vin acasa la 5, mi-o aduce tataie-su, cuminte, ca niciodata.Se apuca de tema, avea la cunoasterea mediului de scris 2 propozitii pe caietul de biologie/geografie despre oaie. nuu, ea cauta cu google, scrie, CALIGRAFIC, o pagina din aia,de bio ,intreaga, cu o gramada de informatii, ca-i rumegatoare, ierbivora, rase de oi...nu-mi venea sa cred cand mi-a prezentat...i-am oferit un premiu pentru munca, am intrebat-o ce vrea..a raspuns ca vrea 10 lei, ii strange pentru caine Samoyed.
Peste juma de ora, o vad calculand tacticoasa, numarand la bani, avea 235 lei, mai are 665 pana isi cumpara catelul,mooooama ce copil istet am.
Culmea a fost cand a vrut sa-si faca singura ghiozdanul, ei bine, asta n-a facut-o niciodata din propriu bun simt,ceva e putred in Palestina.Am lasat-o in pace, si ,cand am vazut-o terminand....ia da tu cartile,caietele-ncoa' la mama!
Pe caietul de mate trona o ditamai lucrarea,cred ca cea mai usoara cu putiinta, cu vreo 3 ex din 40 ,siiimple,simple, gresite,lucrare scrisa urat, alandala, grabita ,ravasita.....evident, nota B, mai ales la matematica ....a, rasa ta de copil!Calculezi cu sute cati bani iti mai trebuie pentru caine, dar intre 14 si 16 se afla tot 14!
Stiti ce raspuns mi-a dat? ca nu e de trecut in catalog, e asa, test in clasa, si nu s-a deranjat nici macar sa se verifice, a terminat repede repede ca de obicei si cu cel mai dezordonat scris de care e ea in stare.Mi-a bagat sub nas un Fb la romana, la evaluarea de trecut in catalog, frumos,aranjat in pagina, ca la carte.
Acum stau si ma intreb cum s-o taxez eu pe dansa sa fie mai responsabila, ca n-are nici un stres, nici o treaba.Uneori as vrea sa fie mai severa invatatoarea aia,ca si comportament fata de ei nu ca notare, sa stie cat de cat de rusine, de ceva, nu stiu.
Astept idei si sugestii de responsabilizare copil.I-am spus ca-i pun aici lucrarea, ca stie ca scriu la sub asta,ea imi da voie ce pagini sa pun au ba , mai trage cu ochiul si la ce scriu...si -a zis "pune-o, ce mai astepti, mamicile astea n-or mai fi vazut la ai lor un B in viata lor"
monica-elizabet spune:
Se pare ca si noi suntem in cadere libera...le-a dat in clasa sa lucreze pe o fisa de concurs la mate si din 27 de intrebari a raspuns la 20 corect...desi acasa s-a uitat pe ele si le-a facut corect...dar ce sa-i faci...neatentia se penalizeaza(mi-a zis d-na ca a plans cand a vazut ce punctaj a luat)
Dupa aceasta patanie isi luase singura de la Alex(fratele ei) o gazeta matematica si se apucase de lucru pe ea
va pup si va doresc un we fain
Sabina spune:
-flaviutza lasa copilul in pace, nu bate apa=n piua ca mai rau faci.
las-o in pace, ce daca a luat B? si fiemea a mai luat B-uri si e mega geniala :D si e super responsabila.
Si fata ta e f responsabila, stie cand e tras tare (pt catel, mi se pare logic, nu pt nota!!) si stie si cand nu se trece nota in catalog :)))
numai ca sunt copii, sunt mici, au si zile mai proaste. numai frigu asta si ii solicita f mult, daramite testele la scoala.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Anka74 spune:
Sabina, bine ai venit/revenit pe la topicul nostru!
Al meu cica a r fi luat un suficient la abilitati practice vineri dar i-a zis Doamnei ca nu are carnetul la el, asa ca "am scapat de el, mami" Probabil nu s-a prins inca ce e cu catalogul!
Astazi a mai facut o boroboata - si-a dat cu strugurel pe creioanele colorate, cica sa le dea luciu!
ioanaiub spune:
Antoema, nu stiu cat de sanatoasa e varianta cu ambalajele de polistiren dar atata timp cat ne-am inchis/izolat in "cutii" de polistiren expandat, pentru "reabilitare termica", atata timp cat ne-am schimbat geamurile pe rama de lemn cu geamuri termopan pe profile PVC, astea mi se par deja "mizilic". Poluare si toxicitate e peste tot, asta e, organismul se adapteaza .
manuelacrina spune:
Flaviutza, isteata fetita ta ! e suficient de responsabila, nu mai fi si tu asa "perfectionista". Are dreptate Sabina !
.... si a mea scrie f neglijent, mai ales cifrele la mate ... o pun sa scrie pe caietul de acasa cate 2-3 randuri din fiecare cifra si le face f frumoase, dar in caietele de scoala e jale ... nu stiu ce sa-i mai fac cu scrisul asta ... si la romana nu e pagina sa nu aiba stersaturi cu picul si corectura cu frixionul peste ... dar daca ia numai FB la dictari si la teste si mi-a venit cu 100 puncte la baraj la Smart, singura din clasa cu punctaj maxim pe total, nici nu mai indraznesc sa ma supar pe ea ...
szivarvany spune:
si la noi ninge n draci ...
merg sa fac capitol nou !
Flaviuta, eu zic sa apreciezi ca ai o copila isteata-foc !
revin cu link la capitolul nou.
_