Clasa I * 2011 - 2012 * [15]
Raspunsuri - Pagina 18
lorellay spune:
la noi nu s-a inchis scoala.
Eu am o probleam..nu pot tine pasul la lectii. Are vreo 3 manuale ..i sunt diferite.Au alta ordine. Daca el nu mai stie ce tema are sau zice ca nu are..eu nu stiu unde sa ma uit.
El e tare neatent si aerian.
Vad ca la voi se citesc povesti...la noi nu..doar spicuieste din enciclopedii..si reviste dinastea gen corpul uman, insectele...de la deagostini.
Scrie urat urat urat.....si nu-i place sa scrie.
La matematica e ok...chiar spune ca ar vrea doar matematica.Dar nu cred ca e chiar asa.I-am dat de pe net subiectele de la cangurul de anul trecut. Nu le stie face pe toate. Ai vostrii stiu?
CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009
Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo
szivarvany spune:
Lorellay, nici Giulia nu le stie face. Se vede clar ca nu au invatat inca la scoala ce cuprind fisele alea si de asta nu le stie.
Cu temele: la noi se scrie pe caiet cu creionul asa: T 1,2 pagina 13 de exemplu si la fel se trece un T la exercitii in caiete/manuale. Eu m am scos ca fie`mea le face la after.
_
manuelacrina spune:
Si la noi la clasa i-a invatat doamna sa scrie un T pe pagina cu tema din manual/fise/caiete speciale sau T in dreptul exercitiilor de pe pagina din manual pe care le are tema. Doar asa stiu si eu ce are tema ... si cateodata mai scrie si in carnetelul de corespondenta ce tema au, de ex."4 exercitii cu trei termeni si 3 probleme de compus cu o operatie".
Subiectele de la Cangur din anii precedenti noi le facem oarecum "impreuna", in sensul ca eu ii citesc enuntul si explic eventual cerintele pe care nu le intelege ...
I-am dat si un test sa-l faca absolut singura, cu foile in fata si fisa de grile de completat, si-a citit singura, singura a incercuit ... cand am corectat gresise 9 din 24 , majoritatea ca nu a inteles enuntul ... de exemplu: erau un iepure, o broasca testoasa, o fetita, fiecare avea cate doua randuri de pantofi, cati pantofi sunt in total ? ... nu a stiut ce inseamna "cate doua randuri de pantofi" ... sau este unul cu vreo 40 de sosetute de toate modelele si culorile, intrebare "cate perechi sunt ?" pai si eu mi-am prins urechile la asta ... nu stiu cata matematica iti trebuie ca sa-l rezolvi ...
Sa vedem ce va fi la concursul efectiv ...
eli05 spune:
Va rog sa imi spuneti si mie de unde pot lua subiecte de Canguras din anii precedenti.Eu am gasit doar 2009 si ce e la ei pe site 2011.
antoemma spune:
eli05, da-mi adresa ta de mail (eventual pe PM) si iti trimit ce mi-au trimis si mie fetele legat de Canguras.
Apropo de Canguras, am observat si eu ca la inceput nu s-a descurcat prea bine la teste dar cu timpul se obisnuiesc cu astfel de exercitii. Parerea mea personala (nu dati cu pietre) este ca ii ajuta putin si invatatoarea la test. Nu cred ca se rezuma la citirea enuntului problemelor. Eu cred ca le da sugestii suplimentare, in sensul ca accentueaza de exemplu faptul ca fiecare personaj va avea doua randuri de pantofi, pentru ca daca ar citi pur si simplu textul o singura data nu cred ca ar retine nici jumatate faptul ca erau doua perechi de pantofi si nu una. In plus, eu listez alb-negru testele si unele exercitii gen: vezi diferentele dintre doua imagini nu le putem face prea usor. Desi anul acesta fetita mea nu a participat la nici un concurs, a participat la gradinita, la SMART. A facut punctaj maxim dar am vazut si eu subiectele si la vreo doua intrebari ma indoiesc de faptul ca a stiut singura sa le rezolve.
La exercitiile care sunt tema pentru acasa la noi se pune un cerculet rosu.
flaviutza spune:
Si eu am banuiala asta, sunt ajutati cu explicatii suplimentare, mai mult sau mai putin. Se vede si la rezultate, la scoala fi-mii, 3 clasa 1 cu punctaj maxim 95 de puncte, o singura clasa cu 10 copii de 100 puncte.Eu am intrebat-o pe invatatoare si le-a mai explicat din cerinte, acolo unde nu intelegeau.
Pe canguras nici fi-mea nu intelege toate cerintele, sunt cel putin 4-5 pe test pe care nu le face,pe tip comper sau evaluare in educatie sau Euclid ,de cele mai multe ori da, merge pana la capat, intelege chiar daca mai greseste, sunt altfel formulate.
Mada spune:
Rom.
PE C.T.= MAN. P 73 D + COLOANE + TEXT
PE TAINE= P 72 – 73 E5, E 6
CITIM = MAN P 73 – 74 + TAINE P 75 E 14
T.S. PE C.T.= TAINEP 74 E10 + P 75 E14 Dup#259; vulpe
Mate
PE C.T.= MAN P 68 E 2,3 + CUL. P56 E1,E2
PE MAN= P 68 E4, E5 + PE CUL.= P 56 E3,4,5,6
T.S. PE C.T. = CUL P 64 E16, 17, 18
Ilinca si Rares
antoemma spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mada Rom. PE C.T.= MAN. P 73 D + COLOANE + TEXT PE TAINE= P 72 – 73 E5, E 6 CITIM = MAN P 73 – 74 + TAINE P 75 E 14 T.S. PE C.T.= TAINEP 74 E10 + P 75 E14 Dup#259; vulpe Mate PE C.T.= MAN P 68 E 2,3 + CUL. P56 E1,E2 PE MAN= P 68 E4, E5 + PE CUL.= P 56 E3,4,5,6 T.S. PE C.T. = CUL P 64 E16, 17, 18 Mada, un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004 si cu Rares Daniel 19 dec 2008 Ilinca si Rares |
ce reprezinta???
Am tot vrut sa va intreb ceva si acum mi-am amintit. Cei de la program prelungit, cum primiti mancarea? In caserole de plastic? Fetita mea va ramane la program prelungit si toti primesc mancarea in caserole de plastic dar din cate am auzit nu e sanatos sa pui mancare calda in astfel de ambalaje. La voi cum se procedeaza?