Clasa I * 2011 - 2012 * [15]

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Antoemma, invatatoarea noastra le-a explicat copiilor mai in joaca asa, nu atat de stiintific ca la flaviutza
La 3+a=5 sau a-2+1-5=4, le-a spus asa: o cifra s-a deghizat in litera. Ei sunt detectivi si trebuie sa afle ce cifra s-a deghizat.
Ca sa afle asta, trebuie sa faca in asa fel incat litera sa ramana singura intr-o parte, sa nu mai fie amestecata printre cifre. Pentru asta, ei trebuie sa mute cifrele din partea unde e litera in partea celalata si exista si o vrajitoare care intotdeauna le schimba semnele cand muta dintr-o parte in alta e egalului
Adica:
3 + a = 5
a = 5 - 3
a = 2
La sfarsit, pentru ca sunt detectivi, trebuie sa verifice daca au descoperit corect intrusul:
3 + 2 = 5

La cele de genul a-2+1-5=4, fac la fel si muta cifrele cam de la coada la cap, dar e ok ca tot aia e
a - 2 + 1 - 5 = 4
a = 4 + 5 - 1 + 2
a = 10

Mai complicat e cand litera e cu minus, dar pentru ca litera trebuie sa fie cu plus, o mutam in partea celalata, vrajitoarea o face cu plus si mai departe... conform algoritmului

Iti trimit cangurasii pe mail.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Soleil super haioasa explicatia...am sa o aplic si eu fiindca la noi astea cu povestile merg la fix

pe toate sa aveti o Duminica placuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Soleil, multumesc mult pentru Canguras si pentru pentru explicatii.
Ce mai inventeaza invatatoarele saracutele... Grea meserie au.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Noi am fost anuntati ca maine nu se merge la scoala, din motive de cod portocaliu. Bucurie mare, bineinteles ! Doar ca dupa e-mail-ul si SMS-ul cu anuntul a mai urmat unul cu ceva teme pentru nesperata zi libera ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Eu nu inteleg un lucru...nu toate scolile ar trebui inchise din motive de cod portocaliu? Ca al meu copil a vazut in seara asta toate stirile, poate poate anuntau ca se inchide scoala! "sunt conditii meteo nefavorabile, mami, cum sa ma duc la scoala?" Cum te-ai dus si la derdelus ieri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Nu, exista cateva judete unde s-au inchis toate, exista judete unde sunt inchise doar cele din mediul rural iar in celelalte directorii si inspectoratele pot decide daca e cazul de inchis scoala.

La noi saptamana trecuta, cand a fost primul viscol a fost deschisa scoala dar au fost putini copii. Acum s-a hotarat altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Citat:
citat din mesajul lui szivarvany

Mgabi, noi facem dictare o data la 2 saptamani acasa ... ei fac zilnic la scoala.
Insa de citit citeste absolut zilnic 1-2-3 pagini, in functie de oboseala, in pauze, acasa, pe unde o apuca, isi scoate cartulii de la biblioteca.
Si eu ma gandeam ca noi mergem mai bine la romana decat la mate ... cred ca nu poti fi cel mai bun la toate si m am linistit.
Daca va spun ca ma bucur mai mult cand mi-o lauda profa de desen sau profu de chitara sigur veti spune ca-s nebuna :-)))

_

Hai, ma, cum sa fii nebuna? Eu ma bucur imens de progresele si laudele de la tenis, si de cat de mult ii place.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Noi tot acasa azi, ca pediatra a preferat sa-l vada (joi mi-a dat tratament prin telefon) inainte sa-l bage la loc in colectiv. Asa ca abia de maine, poate, o luam de la capat.

Trebuie sa va spun - poate am mai zis-o - cat de tare le admir pe mamicile care lucreaza de acasa. Eu sunt de joi cu Teiu acasa si stau atat de prost pe ce aveam de lucrat ca-mi vine sa mor. Dreptu-i ca si el ma sacaie cu de toate, dar cred ca am si eu o problema de organizare de nu ma ajung deloc cu timpul. E clar, nu-s om de stat acasa, sunt om de mers la birou

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

La noi azi a fost deschisa scoala, desi vineri nu. Nici nu stiu cum ar fi mai bine. Oricum numai tati o duce, eu nu ma descurc la drumul inzapezit de la padure.

Mi-ar fi placut sa mai stam acasa, desi nici eu nu pot lucra cu copiii si nici nu cred ca mi s-ar mai fi permis asa ceva. Asa ca sunt pe baricade.

Multa sanatate bolnaviorilor! Nici la noi nu e roz situatia, dar i-am trimis pe amandoi ca nu vad imbunatatire nici de la statul acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

antoemma ba chiar asa, se da peste cap fara sa puna mainile jos . Mainile le tine la spate.
Mie insa asta mi se pare nimic pe langa anumite pozitii pe care le adopta cu mare usurinta, ca si cand ar fi de relaxare si eu n-as putea in veci, cu oricate eforturi, macar sa fiu pe aproape de pozitia respectiva.
Joia trecuta au facut semisfoara si fie-mea, ca sa se dea mare, s-a aruncat fara sa astepte sa-i vina randul in sfoara , din care s-a invartit intr-o secunda in spagat si apoi s-a ridicat fara sa puna mainile jos, incat doamna l-a chemat si pe celelalt prof de sport sa ii arate ce eleva are ea

Mergi la inceput