Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (43)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

Alice...superba poza ta de la avatar

V-ati hotarat cu Radu daca ii faceti circumcizie...sau il lasati sa se decaloteze de la sine?

Iuliana mami fericita de minune Tudor
10+

Mergi la inceput

Paula si eu am fost foarte reticienta la vaccinul ROR dar pana la urma am ales sa il fac...(l-am facut acum 4 zile si nu a avut nici o reactie adversa). Argumentele mele pro au fost discutiile pe care le-am avut cu 5 medici diferiti si pe langa efectele negative toti mi-au confirmat beneficiul acestui vacin perin aceea ca daca va face rubeola...virusul poate ramane in corp iar in jurul varstei de 7-8 ani se reactiveaza si in cele mai multe cazuri produce deteriorari neurologige si uneori chiar deces.
Plus ca oreionul la baieti este cu urmari de infertilitate si nu am vrut sa ma gandesc o clipa ca il puteam proteja si nu am facut-o.
Plus ca l-am avut pe sotul meu bolnav de sarbatori de varicele si am vazut cat de grava a fost forma pe care a facut-o si cat de mult s-a chinuit...Nu as vrea sub nici o forma ca Tudor sa treaca prin asa ceva.
Acum tine de fiecare daca face sau nu vaccinul si pune in balanta ceea ce este pro si contra. Nici eu nu sunt un fan vaccinuri dar ma gandesc ca totusi cele obilgatorii sunt de cand e lumea si au rolul de a ne proteja. In schimb nu as incerca nici un vaccin optional sau un vaccin nou.

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

Cu carnea :
1. cel mai si cel mai important mi se pare ca in ultimii 150 de ani consumul de carne a crescut de 500 de ori. Deci nu e vorba de ce ne face si ne drege carnea in sine, ci in primul rand de cata carne mancam! Ganditi-va cata carne mancau bunicii si strabunicii nostri.Eu va dau ex familiei mele: 1 strabunic preot,un strabunic care avea moara(mecanism construit de el,inca functioneaza..ma dau si eu mare :)...ma rog,totul a fost nationalizat), deci in categoria de oameni care nu erau muritori de foame,sa zicem clasa medie. Mancau carne in mod curent O DATA PE SAPTAMANA, duminica,atunci cand se taia o pasare(rata/gaina de obicei, foarte rar ceva mai mare gen gasca,curcan). Din respectiva oratanie se facea o supa si o tocana care se impartea intre parinti si cei 5-7 copii! In rest se taia un miel la Paste si un porc la Craciun, foarte rar si nu in fiecare an un vitel. Se consuma ceva lapte,dar o vaca in conditii naturale nu da mai mult de 3 luni/an lapte si pt ca aveau si vitel luau poate jumatate din laptele pe care il dadea vaca, din o buna parte faceau unt,branza(pe care in majoritate le vindeau) si destul de putin ramanea sa fie OCAZIONAL impartit intre numerosii copii. Ouale erau in general vandute, mancau poate unul/saptamana de persoana.
Pe langa asta aveau lungi perioade(posturile mari) plus 2 zile pe saptamana cand nu consumau deloc produse animale.
Asta apropo de argumentul(pe care in nici un caz nu il neg) ca oamenii au mancat intotdeauna produse animale.
Concluzia este ca in primul rand CANTITATEA de produse animale pe care o consumam acum este eronata. Adica la aproape FIECARE masa se consuma fie carne/produse carne,lapte/lactate,oua. Ceea ce nu este nici pe departe o dieta omnivora echilibrata traditionala.

Problemele de sanatate nu apar de la consumul ocazional...in 50-60 de ani noi mancam tone de mancare(peste 30 de tone!) iar bolile cronice, degenerative si autoimune apar din acumularea treptata a toxinelor.

2. o a doua problema este CALITATEA.
Laptele nu mai e lapte,carnea nu mai e carne,etc. Animalele sunt hranite nenatural,sunt inchise si nu prea vad lumina soarelui,sunt indesate cu antibiotice si hormoni de crestere,vacile de lapte sunt injectate cu hormoni care sa le pacaleaca organismul sa aiba lactatie aproape continua,hormoni care in corpul nostru duc la cancer s boli autoimune.

3. studiile de anatomie comparata arata ca de fapt noi nu suntem proiectati sa fim carnivori:
-dentitia e de ierbivor,ca si masticatia
-intestinele noastre sunt de ierbivor. Carnivorele au intestine foarte scurte pt ca resturile sa se elimine repede. Carnea practic putrezeste in intestinele noastre lungi, eliberand tot felul de toxine dragalase(gen cadaverina,putrescina,etc). In conditiile in care consumul de carne nu e asociat cu multe multe legume toxinele se absorb direct in sange. Fibrele din legume(si din fructe,dar alea chiar nu trebuie combinate cu carnea din alte motive)creaza o bariera protectoare pt intestin,absorbind cea mai mare parte din toxine.de asemenea accelereaza tranzitul intestinal si ajuta la eliminarea mai rapida a toxinelor.
-alte diferente de detaliu, de ex din ce imi aduc acum aminte e ca masculul om este singurul mascul cunoscut care are vezicule seminale si mananca carne, restul animalelor din categoria asta sunt ierbivore.

4. Colesterolul. Toate produsele animale il contin, oul in cantitatea cea mai mare. Diferenta in colesterol intre carnea slaba si ce agrasa,sau rosie si alba este nesemnificativa!
Coleterolul este foarte important pt noi,membrana celulara are mult,participa in diverse reactii chimice...de aceea minunatul nostru ficat sintetizeaza intreaga cantitate de care avem nevoie. Nevoia de colesterol in dieta e 0 ! Ce e in plus solicita ficatul si fierea(pietrele de la fiere sunt preponderent din colesterol!), distrug tesutul epitelial care captuseste vasele de sange,infunda arterele si duce la diversele boli cardiace care sunt prima cauza de deces la nivel mondial(si la noi).
5. Aciditatea. Carnea(si celelalte produse animale) sunt acide. Metabolismul nostru este bazic, adica sangele nostru are ph constant usor bazic,si toate reactiile chimice din corp au nevoie de un mediu bazic ca sa aiba loc.Orice diferenta in aciditatea sangelui ne omoara foarte prompt,de aceea organismul lupta cat poate ca sa reduca aciditatea...si face asta scotand calciu din oase ca sa neutralizeze acidu. Se cheama acidoza metabolica si conduce pe langa altele la osteoporoza. Cancerul nu poate supravietui decat in mediu acid. Proteinele animale sunt fertilizatoare de calciu(ca si cum ai pune benzina pe foc). Proteinele vegetale sunt bazice.
Proteina acida suprasolicita rinichii. In conditiile in care in mod normal,natural pierdem dupa ce facem 30 de ani 1% din masa rinichilor/an nu vrem neaparat sa mancam ceva care va accelera procesul de distrugere(ganditi-va ca in mod normal la 50 de ani pirdem deja 20% din masa rinichiilor!). La vegetarienii totali procesul e incetinit,pierzandu-se 1% in 5-10 ani in functie de cat de echilibrata e dieta. Rinichii fiind una dintre cele 4 mari cai de eliminare a toxinelor din corp( rinichi, intestin,plamani,piele) chiar trebuie sa avem grija de ei. Orice problema a rinichilor duce la acumulare de toxine si boala.

mai sunt dar mai am ceva treaba :)

Mergi la inceput

Bitzi (Gabi) cum mai sunteti? Cum mai e Paulica fara frica?....Cum a decurs controlul la cresa?...L-ati mutat sau ati ramas in continuare acolo?

10+

Mergi la inceput

cu lactatele
aici o conferinta bine documentata despre metabolismul calciului in corp, atingand si problema lactatelor.
in engleza aici http://www.youtube.com/sanatatesiviata#p/c/14/TJvrlwnEqbs

Mergi la inceput

asta e linkul cu calciul,sorry
http://suntsanatos.ro/documentare/dr-calin-marginean-calciul-si-osteoporoza.html

De asemenea va recomand sa vedeti filmul Forks over knives, un documentar foarte bun(stiintific,fara patimi aiurea si imagini cu animale chinuite)facut in 2011. Il gasiti e net si se gaseste si subtitrare :) ...la noi a fost inclus in programul de Craciun cu bunicii :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

Iuliana, am discutat cu pediatra, a zis ca nu stie mare lucru despre asta (referitor la procedura in sine sau anestezie etc.), dar stie ca e un doctor la medlife care face si daca vreau se intreseaza de numele lui. Parea pro, dar nu si-a exprimat parerea
Tu cum te mai simti?

Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si Radu Stefan (27.12.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

Pufescu esti mortala :)) pici e afara cu bona?
Cu munca ai mai rezolvat ceva?

Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si Radu Stefan (27.12.2011)

Mergi la inceput

da, pici e afara...eu am terminat mai repede o sedinta si de asta am avut un pic de timp de frecat pe net :).
Mi-am mai adus aminte:
crispro, daca ii dai cacao ,mai ales in combinatie cu zahar(in chec) sa nu te miri ca nu doarme noaptea si e agitat. Cacaoa e un foarte puternic excitant nervos. Poti sa ii faci checul cu pudra de roscove daca vrei sa ii dai neaparat. Gustul este identic,chiar un pic mai placut decat cacaoa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauri_ca spune:

Buna fetelor!
Stefi mi-a facut o surpriza si de 2 zile face caca la olita, ce-i drept imbracata. I-am pus olita langa locul ei obisnuit de kk si i-am explicat ca acolo trebuie sa faca. Asa ca mi-a zis fata "caca, pipi" si s-a asezat pe olita. Sa vad cum fac sa o si dezbrac.

Mycya, eu pt. muci galbeni, verzi sau transparenti am folosit doar apa de mare si aspirat nasucul. Stii cum se zice ca trece intr-o saptamana cu tratament si in 7 zile fara. Daca dureaza mai mult poti apela la picaturi sau alte chestii. Ce-i drept nici nu m-am confruntat decat cu 2 raceli usoare.

Noi cu mesele suntem asa:
- mic dejun in jur de 10 cu ou(omleta sau fiert), cereale cu lapte sau o tartina cu unt, miere, branzica,si un bibe de lapte,
- pranzul in jur de 13:30 supa sau ciorba (uneori nu vrea nimic si se culca nemancata, atunci ii dau supica la trezire, pe la 16:00)
-Pe la 18:00 mananca mancare gatita, ceva gen fel II(tocanita, pilaf, piure, paste, ghiveci de legume etc.)
-in jur de 21:00 o gustarica: iaurt sau o feliuta de paine cu ceva sau o salata.
-Lapte pe la 22:30, culcarea dupa 23:30, daca o bag mai devreme si cu 10 min. face scandal si mai sta apoi treaza cel putin o ora.
Intre mese sau inainte de somnul de pranz mai papa cate un fruct.
Poate par mai multe mesele dar nu depasesc niciodata 150 gr., de multe ori mananca pana in 100 gr.

Azi am fost cu saniuta, i-a placut mult, nu mai vroia in casa.

Mergi la inceput