Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***389***
Raspunsuri - Pagina 6
Bianca2503 spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui pisigri
Scuza-ma si tu pe mine ca mi-am permis sa imi spun parerea in legatura cu MLM-istii, in raspuns la faptul ca si voi v-ati dat cu parerea in legatura cu MLM-istii. Cit despre "acrituri fara suflet" si "paranoice", epitetele nu imi apartin. http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/ http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Ia sa va schimbati parerea despre mine:
- pe la inceputul anilor 90, intra Zepter in Romania. Mama mea era somera (inginer sef fiind ea) asa ca s-a apucat de Zepter. A avansat usor,usor pana la rangul de Manager de nu-mai-stiu-care. Avea cam 1500-2000 de marci germane (ca asa era atunci) in fiecare luna. La insistentele sotului ei (tata adica) si ale mamei ei a renuntat la Zepter. Doar facuse o facultate, cum sa plimbe o valiza cu oale? Avea de ales intre a deveni manager si mai mare si a renunta- a ales un rahat cu perje....

- pe la 16 ani, pustoaica de liceu fiind m-am apucat de Avon, La 19 ani eram deja coordonator de vanzari si aveam o echipa de 40 de oameni (asta a fost maximul). Am fost coordonator vreo 2-3 ani ulterior plecand in SUA si facand alte chestii. A ramas mama reprezentant Avon...nu incearca sa convinga pe nimeni sa cumpere ceva ci doar imprastie brosura pe la colegele de serviciu. Cosmeticele lunare ii ies gratis (sampoane, deodorante, creme de maini, lotiuni, etc). Acelasi lucru se poate face si cu Forever, Amway si restul.
- Amway are, intr-adevar, un sistem ciudat, cu casete acasa si chiar fac o spalatura pe creier.
Sincer, mie nu imi place sistemul MLM. Pana si fazele cu cardul Lyoness sunt tot un MLM desi ei il numesc altfel.
E adevarat ca MLM-ul, cum o fi el facut pe 4 sau 6 nivele (nu intru in detalii), aduce castiguri semnificative celor din varful piramidei.
Insa, io am toata admiratia pentru persoanele (in general pensionari) care au intrat intr-un MLM atunci cand era epoca oportunitatilor in Romania (la inceputul anilor 90) si au si ramas in el. Oamenii aia, stau acum cuc cucu in sus si se plimba, ca le vin bani oricum.
Exista si persoane care sunt somere sau pensionare si care fac MLM intr-o forma sau alta. Daca ei stau intr-un sistem si cred in el, sa nu ii judecam. Chiar le aduce anumite satisfactii: de la pixuri pana la excursii si masini. Se castiga pe bune!
Multi nu au bani sau nu merg la concerte. Prin conferintele organizate se si distreaza (ca totul e gandit ca un specatacol), castiga premii si vad si diverse vedete (motivational).
Io va zic asa: atat timp cat MLM-ul acela nu va cere o taxa de inscriere (cum e la NuSkin, sau la diversi Brokeri de Asigurare) si voi va alegeti cu ceva in urma prezentarii unui produs altcuiva, Go FOR IT! Atat timp cat iesiti pe plus, mergeti cu fruntea sus.
Io am facut evenimentel si conferinte in reforma pensiilor de mi-a iesit si pe nas. Fiecare avea un concept diferit. Va las si un link de la confeirnta pe la care am facut-o in BUlgaria cu 660 de oameni:
http://www.youtube.com/watch?v=a2ZMFTHymHg
Stiu ca exista si oameni care se tin scai de voi. Nu ii invinuiti. Partea trista in Romania este ca asigurarile se vand prin MLM ( o parte dintre ele). Si persoana care vinde asigurari nu intelege ce vinde, nu stie ce e aia asigurare Unit-Linked si nu intelege care e faza cu componenta investitionala. In plus, romanii isi fac asigurare doar ca asa zice legea: RCA si mai nou cele de locuinte. daca produsul ar fi prezentat corect, io cred ca ati acorda 5 minute pentru omul care isi raceste gura.
Hai ca am dat dintr-una in alta...
Dodo-pui spune:
Chato
sa fie totul cum e mai bine pentru tine si ai tai;
pisigri ma bucur ca te "revad" aici
Oli
mult a fost putin a ramas...parca ieri ti-am zarit semnatura
(asa-i cand nu duc eu burta
)
Anca bun revenit in gasca;
Simona asa se intampla cand sunt macar 2 frati...o "patesc" frecvent cu Isabella care daca primeste o "bobonica" o aduce acasa si cum il aducem si pe Bogdi tb sa o tai in jumatate .Cand cumpar ceva de mancare mereu imi "aminteste" sa-i cumpar si lui "Bodan".Prin urmare inteleg f bine ce ai simtit
si 
MLM- am fost"obligata" de prima educatoare a lui Bogdi,care in prealabil si comandase in numele meu .Da am fost la prezentare dar n-am luat nik :1-nu aveam bani;2-nu-mi place sa fiu obligata.Primesc multe mail-ri de la MLM-ri si conf fas la nu stiu ce ore n-am raspuns ,nik n-am degand.
Eu nu stiu sa zic ff ferm ,NU ,mereu incerc sa fiu diplomata ,unii nu inteleg dar incerc sa-i ingor...asta nu inseamna cu nu dau buna ziua...si revin iar si iar cu aceiasi intrebare.
all
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Razbunarea cea mai cruda este cand dusmanul tau e silit a recunoaste ca esti bun si dansu-i rau.
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inapreda Novusel, gatat-ai raportul? Te-ai ostenit tare de n-ai mai dat pe aici? |
Nu l-am terminat dar sunt multumita de cat am lucrat, zi am avut spor, s-a vazut, nu
Maine trag tare de dimineata si sper sa-l termin !!
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Dodo-pui spune:
aaaa.... eu sunt reprezentat:avon...m-am bagat caci am vrut ;
-sa nu citesc doar prospecte -caci carti nu eram in stare sa tin in mana,nu aveam starea necesara
- nu am intins niciodata catalogul vreunui necunoscut;
-daca mi l-a cerut careva(caci se vedea era ok),nu reveneam niciodat cu intrebarea daca-si doreste ceva...sau sa laud vreun produs doar ca sa-l vand.
- acum ma suna prietenele si ma intreaba de catalog:si tot ele revin cu telefon sau la mine sa-mi spuna ce-si doresc.
-sunt f sincera daca ma intreaba de vreun produs,chiar daca asta inseamna sa nu vand nik![]()
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
Razbunarea cea mai cruda este cand dusmanul tau e silit a recunoaste ca esti bun si dansu-i rau.
Ilinca_M. spune:
| citat din mesajul lui pisigri Da, m-am mirat ca vi se par asa de agasanti. Si da, este si asta o opinie personala, mirarea, pe care mi-am permis sa o exprim. Si sunt convinsa ca am voie sa fac asta si pe forum, si chiar si aici, la clubul asta. Chiar nu am priceput ce te-a calcat asa pe nervi mirarea mea, de ce a fost nevoie sa iti exprimi nervii in acel mod. Despre prietena Inei, eu imi amintesc ca a spus ca deja "divortasera" de ceva vreme. Cit despre asa-zisa judecare a ta, ma faci sa rid. Nu te-am judecat, am exprimat o realitate; intimplator, si eu fac parte din grupul celor carora le e greu sa refuze. Pe chestia asta am luat-o peste ochi, m-am lamurit ca sunt chestii care nu ma intereseaza/nu mi se potrivesc asa ca ...am decis sa nu-i injur pe aia care incearca, ci sa ma injur pe mine ca-s slaba de inger si sa ma schimb. Si daca tu crezi ca ii faci o mare favoare aluia pe care il lasi sa-si bata gura degeaba (si eventual sa isi consume banii pe telefon, cum a fost cazul expus de tine), te inseli; decit sa il asculti tu din politete, desi stii ca nu te intereseaza ce are de oferit, prefera de 1000000 de ori sa il refuzi de la primele cuvinte si sa isi caute alte victime http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/ http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
1. perfect de acord, desigur ca ai voie sa-ti exprimi mirarea. Cred ca totusi si eu am voie sa-mi exprim dezacordul/nemultumirea sau sentimentele, "chiar si aici, la clubul asta", asa ca m-am gandit si eu ca am dreptul sa-mi manifest "calcatul pe nervi"
2. ma bucur ca te fac sa rad.
3. nu stiu unde am zis eu ca am crezut "ca fac o mare favoare aluia" dar multumesc de noua perspectiva deschisa, gata, nu ma mai agaseasa experientele trecute, dimpotriva, am mari remuscari ca le-am facut un mare rau, i-am lasat sa-si raceasca gura de pomana si si-au mancat si banii pe telefon cu mine, Doamne, de fapt eu chiar sunt vinovata fatza de ei, neaparat trebuie sa merg pe firul istoriei, sa-i regasesc si sa ma revansez

Cum am putut fi asa oarba, mi-am batut joc de niste oameni nevinovati!!!!!!!!!!
Bianca, foarte mishto ai explicat. Chiar e pacat ca mama ta s-a retras din Zepter!! Si tu atata ambitz ai avut de pushtoaica, esti tare, pe bune!
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
novus spune:
| Citat: | ||||||
citat din mesajul lui pisigri
Si inca ceva. MLM-istul incearca. Sa vinda, sa coopteze oameni in afacere etc. Mi se pare firesc sa incerce in primul rind cu cunoscutii, nu sa opreasca straini pe strada. Si mi-e tare greu sa cred ca o prietenie adevarata se strica de la asta, ca MLM-istul ticalos ii da un sut in kur prietenului cel mai bun numai pentru ca acesta nu e interesat sa vinda oale sau parfumuri. Problema, pina la urma, nu este a MLM-istului (tupeist poate, insistent, de-ala pe care il dai afara pe usa si intra pe fereastra). Este a celui care nu stie sa spuna nu si sa fie suficient de ferm. Fara nici o suparare, atunci cind cineva alege sa mearga la o prezentare de-asta, o face pe propria raspundere. Este liber sa plece dupa 5 minute sau sa stea pina la sfirsit; sa ia sau nu de bun tot ce se discuta acolo. http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/ http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Sunt perfect de acord

!!Exact asta vroia sa spun si eu, ei incearca (multi manati de dorinta de castig, de a face bani din ceva ),dar nu te trag cu forta la prezentari si nici nu te obilga sa cumperi sau sa intri in afacere, alegerea e doar a ta .
Eu am tangenta cu lumea vanzarilor (de asigurari ce-i drept) si vad cat de greu se castiga banutii si cum dau telefoane peste telefoane consultantii pt ca din asta traiesc
Ilinca_M. spune:
Olishka, pregatesti un nou urias?
Te superi daca lui Leon imi vine sa-i spun "Leoncito", asa, in portugheza, ca in "Sclava Isaura"?;)) (sau tu esti prea tanara, n-ai prins asa ceva?:))
Dodo, ce ticaloasa si tupeista invatoarea aia?
Uite, eu exact cum ai zis tu sunt, nu pot sa refuz ferm si brutal, asa cum cu succes fac unele prietene:("am zis NU, doamna/ domnule, va rog sa nu insistati, la revedere!"). Eu tot incerc sa fiu diplomata, finutza, politicoasa, le spuneam:"multumesc mult pentru propunere, dar eu nu prea am timp..." la care ei o intorceau:"dar doar 15 minute va rapesc, cand doriti dvs."...eu iar incercam:"dar nu cred ca am inclinatie spre asa ceva..." ei iar mi-o taiau:"dar vai, este atat de simplu, nu va cer decat sa ma ascultati 15 minute, nu aveti nicio explicatie blabla"
Orice om normal si de bun-simt si-ar fi dat seama din tonul si din cuvintele mele ca NU ma intereseaza si ca n-o sa ma atraga veci in "afacere" si ca-s mamaliga doar din politetze...dar aia erau pur si simplu roboti care aveau replici de papagal pentru orice si nu acceptau un refuz (decat sub forma de trantit telefon in nas, ceea ce, cu regret, nu pot sa fac) si tot eu ar trebui sa ma simt vinovata ca le-am rapit timpul pretios, oare?...
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Dodo-pui spune:
stiu sigur ce mi-ar place sa fac:
- sa fiu psiholog(visul meu din totdeauna)
- sa fiu profesor de lucru manual(hand made-visul meu din clasa a 8-a)
-sa fac psihoterapie cu copii speciali si nu numai ,caci nu numai ei au nevoie ,uneori.
Ce nu mi-am dorit: sa fiu inginer,care pentru mine era egal cu sa pun oameni la munca(asta credeam prin ultimii ani de facultate -apoi viata cu cele 250 de femei mi-au demonstrat ca 90% aveam dreptate)
novus spune:
| citat din mesajul lui pisigri Si daca tu crezi ca ii faci o mare favoare aluia pe care il lasi sa-si bata gura degeaba (si eventual sa isi consume banii pe telefon, cum a fost cazul expus de tine), te inseli; decit sa il asculti tu din politete, desi stii ca nu te intereseaza ce are de oferit, prefera de 1000000 de ori sa il refuzi de la primele cuvinte si sa isi caute alte victime |
Corect si aici ! mai bine spui : nu ma intereseaza, mersi ! pt ca daca nu e timp pierdut de ambele parti !
novus spune:
Olga, ma bucur ca ai vandut caruciorul, anunt si eu furnizoarele mele sa-l retraga de la vanzare
Si ma bucur ca Leon e bine si in grafic
!!
Bianca, ai dreptate, si eu cunosc niste Zepter-isti care au intrat prin anii 90 in afacere si au fost in cateva excursii iar acum le vin banutii lunar fara sa faca nimic iar lumea e incantata de produsele lor
Cat despre asigurarile vandute pe banda, nu comentez, parca totusi s-a mai desteptat lumea cat de cat , doar ca in Romania omul merge inca pe incredere si nu citeste clauze, conditii, etc si apoi e uimit pe ce a dat banii 
Anaan, gata orele
?