MONTIGNAC (168)...STIL DE VIATA NU DIETA

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

tlaura, sa zic ce cred eu ca ai gresit ieri.

MD: piine cu somon. Deci piinea e din cereale, deci glucidica. Somonul e gras - zic ca e lipida. Glucidele nu se mananca cu lipide (de fapt asta e si teoria lui Monti: excesul de lipide se depune FIX datorita insulinii). La piine poti pune orice alta glucida: gem fara zahar, branza degresata, iaurt degresat.
Eu, cand am wassa/facut piine integrala, am mancat-o goala . Nu am gasit cu ce sa combin, si... gata.
Inca un stres la mine: cu faina integrala, faina de secara, tarate. Pana acum am luat ceva ce scria ca e pt diabetici..

Nici eu nu stiu cum sa mananc dulcele. chiar daca e monti. Eu l-am mancat ca masa separata(mic dejun )... in weekend. In timpul sapt. iau o gustare: o patratica de cioco neagra de 9gr. Nu in fiecare zi, evident.

Fructele iar sunt glucide. Tot separat separat de mancat. Avantajul este ca se digera f. repede, deci e e bine sa le mananci cu 1 ora inainte de masa, ca gustarica, dar la 3-4 ore dupa masa anterioara, sa se digere ce ai mancat inainte. Ideal e sa le mananci pe stomacul gol. De ex. eu am mereu 2 mere dim- sunt inlocuitor de cafea pt mine. Acum rod unul f. gustos . Din pacate eu nu sunt exemplu bun, pt ca deseori nu mai mananc altceva pana la 12.


zici de salata cu branza, ton. Cu branza grasa, presupun (adica ne-degresata). Asta e cina ideala, dar o poti lua si la pranz. Poti manca cat poti de mult (datorita verdeturilor - astea ajuta sa umpli burta, in plus branza si ton sunt satioase).

Alta sugestie de pranz satios: ciuperci/fasole verde cu o carne.


E normal ca la inceput organismul sa ceara la fiecare masa un desertzel (o glucida). In cateva zile(functie de caz) te obisnuiesti. Citii o teorie (nu stiu cat de reala e sau ba) ca multe persoane au paraziti intestinali ce se hranesc cu glucide, si de asa explica senzatia de dulce dulce dulce dulce, dar ca eliminand o perioada complet, vor muri si se indeparteaza natural.

Azi la pranz nu am nimic la mine. Mai greu e ca am iesit din schema cu banii asa ca.. nu stiu ce sa ma duc sa cumpar sa mananc.


edit: am scris 2 ore la mesajul asta, pana sa dau send...au fost fetele mai rapide.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Brandusik de asta suntem aici! Si trimite-mi si mie pe PM datele sa ne cunoastem!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

cleo cioco daca e neagra adik +75% poti sa mananci imediat dupa masa lipida ca e 75%cacao..care e lipia
iar fructele monti le indica sa le mananci inainte de masa...dar asta cu ora..eu nu o tin ever...pentru ca el spune..se pastreaza distanta pentru ca in felul asta nu te balonezi de la fermentarea lor si cu adaugarea altei mancari deasupra...io nu am probleme din stea niciodata...si deci sar de regula asta mai mereu

Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

brandusiku, eu nu stiam sigur cu ciocolata asa ca o lasai la distanta de masa anterioara. Sarutmana.

cu fructele, insa, le separ de ceva ani, din timpul sarcinii (ginecologul, sa ii dea Dumnezeu sanatate) mi-a recomandat asa (3 mese serioase, cu fructe ca gustare), si... bine m-a invatzat ca nu ma mai dezvatz si ca ma simt f. bine asa. In plus, stiam ca au ceva glucide... si de aici le separai de restul.


oricum, de vreo 2-3 luni am inceptu sa citesc tot mai m ult despre nutritie si alimentatie (cred ca duc la obsesie), si gasii o alta parere: fara fructe /glucide seara ca.. agita. Acum, sunt atenta daca vreau fructe seara (si vreau des), sa mananc din astea cu indice glicemic jos. Whatever, informatiile se bat cap in cap in mintea mea.

Ce gatiti in weekend? sa ajunga ceva zile, ma refer. (Imi fac lista de shopping).
Si fasolea uscata cum o gatiti sa fie monti? ea e cu IG 35 deci... ii pun morcovi sau ii pun carne sau ulei?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Cleo si eu am probleme cu mancarea peste wk( mai ales ca trebuie sa ajunga); pana la urma o sa fac: ciorba de perisoare cu legume( carnea la perisoare e de porc); sufle de conopida cu piept de pui( asta cred ca-l fac duminica); maine am pastrav( pe care il bag la cuptor cu rosii)

Fasolea uscata eu o fac batuta cu usturoi si putin ulei; salata ca icrele( fasolea tot batuta dar o frec cu putin ulei, lamaie si ceapa rosie); ciorba ( cu morcov/fara ulei si acrita cu boors sau zeama de varza)

Care sunt fructele cu indice glicemic jos? Eu seara pe la 21.00 cateodata( f rar, depinde cat sunt de obosita) as manca ceva, si atunci mananc portocala/gref/mar.

O sa schimb meniul de azi, mi-am dat seama ca nu am ce-i da fetei de mancare asa ca o sa fac niste fasole verde cu "bulanase" de pui la gratar.. si mananc si eu la pranz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

sarutmana de ideea de fasolica batuta.

fructe cu indice glicemic mai mic: clementine/mandarine (au 30 in loc de 35), fructele de padure (IG15) - dar acum sunt groaznic de scumpe, fistic,piersica,grefu cam atat mancai eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

carmen trimis datele
cleo nush ce sa-ti spun despre frcutele care agita seara..ce stiu e ca e indicat sa nu mananci citrice(ca au vit C si dau energie) dar ce pot spune e de ex sora mea...o incercat si ea monti...si nimic..era ff depresata ca nu da jos si asa s-o hotarat sa manance masa de seara numa fructe (si cand spun masa de seara ma refer la 1kg de persici o data)..dar in restul zilei nu mananca deloct fructe
si Maya care o slabit 40 si ceva de kg la un moment dat nu mai dadea deloc jos si incepuse tot la fel sa manance numai fructe seara si o fost ok

si la mine merge asta cu fructe seara...in primul rand ma culc mult mai usoara(desi la inceput fac burta mare ca fructele au apa dar pana ma pun in pat digestia e deja facuta si e ok..plus ce am vazut din observatie persoanala e ca atunci cand mananc glucid seara dorm mai bine(la un moment dat chiar mancam banana seara cand aveam probleme cu somnul)

Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

nici pe mine nu ma agita fructele seara. Deci na, sunt teorii si teorii.

La pranz azi am mancat: curcan grill cu brocoli.
G: cioco

Cina: fac ciuperci sau dovlecei.
Miine: fasole (sarutmana de idei, eram fara ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

carmen ce-mi faci tu mie..si mama are tot ciorba de perisoaresi am spus ca fac si io..da dupa mi-am amintit ca am fasole sa fac bors de fasole..da cred ca pana la urma fac ciorba de perisoare (eu is cu carnea de vita si curcan)

felul 2..maine o sa fac niste paste integrale cu sos de rosii si ciuperci si poate fac neste snitele la cuptor sau vesnicele bulanase..(oare de ce nu s-au inventat si alte animale comune din care sa-mi pot face friptura??)

Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui brindusik

laura lipida e tot ce are grasimi..salata daca ii pui ulei,branza sau ton devine lipid..in rest legumele is considerate glucide ca au IG si e voie sa le mananci cu lipide (grasimi) pe alea care au Ig-ul sub 30..cred ca pe prima pagina gasesti tabel cu Ig-ul alimentelor daca nu http://montignac.com/en/search-for-a-specific-glycemic-index/#tab_low

cat despre deserturi...depinde ce fel sunt...de eexemplu dak faci tarta cu faina monti..e mai mult glucida deci mananci la mesele glucidicie..daca tarta e facuta cu faina de migdale e mai mult lipida deci se mananca la masa lipidica...si daca nu stii sigur...mananci intre mese (la distanta de mesele principale adik)

Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.




Maaaama, ce complicat mi se pare!!!!
Dar le invat eu pana la urma. V-am spus, am tinut monti acum 8 ani, le stiam si noaptea daca ma trezeai din somn, le-am uitat intre timp. Dar le vin eu de hac pana la urma, mai ales ca azi am 1 kg. mai putin la cantar!
DEci, tortul monti postat de tine brindusik, il pot manca la o masa cu grasimi, nu?
Bine, asta daca imi va iesi pana la urma, pt. ca am facut blatul, mi-a iesit, in schimb crema e cam lichida. Adica nu "cam" ci e lichida aproape cum era smantana inainte sa o bat. Acum am scos-o pe balcon, unde e ca in congelator, in speranta ca se va intari atat cat sa o pot pune pe blat! of, niciodata nu imi ies dulciurile!
Cleo , multumesc pentru detalii!
si multumesc tuturor fetelor, pentru ca tare imi mai sunteti de ajutor! cate un pentru fiecare!

Si ca sa inchei, brindusik, trimite-mi si mie pe PM ce spuneai tu!



Mergi la inceput