Trombofilia, o cauza a infertilitatii -68-
Raspunsuri - Pagina 8
vicenza spune:
MeAlex, mersi pt raspuns, eu trebuie sa merg cred ca sapt viitoare la un hematolog tot din Bucuresti, stiti poate cat costa un control/ consult sau cum o fi (ca trebuie sa se uite doar pe analize si sa imi dea un tratament) si merg la spital, la SUUB. Multumesc anticipat. Eu sunt inca incepatoare in chestiile astea, ca la ambele sarcini am cam fost lasata cu "buza umflata" de doctori.
MeAlex spune:
Vicenza, activeaza-ti PM ca sa iti pot trimite mesaj privat. Nu vad nici optiunea sa iti trimit mail.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
samira33 spune:
fetelor mie mi-a spus dr Avram ca doza de 0,4 este suficienta pentru pacientele care au pana in 80 de kg si ca nu trebuie suplimentata la inceperea stimularii si a progesteronului.
chiar problema asta i-am expus-o si mi-a zis ca e ok sa iau Clexane de 0,4 peste tot aportul de estrogen/progesteron din timpul procedurii.
numai bine tuturor
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
4 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
FIV5 olacak
sper spune:
Samira depinde de kg, de mutatii, de tona de hormoni , de cat esti deja de afectat de trombofilie, cel mai sigur este antiFxa. Nu te lua doar dupa un dr , ca e sigura doza de 0,4 la toate, de parca am fi saci de cartofi. Fiecare organism reactioneaza diferit. Eu am pierdut cu 0,6 ultima sarcina, dr de la Viena la mutatiile mele au zis ca minim 0,6 dar se poate si mai mult.
Zapp a facut 0,4 la 12 ore, avea 54 kg cu FVL hetero si cele 2 MTHFR tot hetero, adunate dau ce am eu sau chiar mai rau la mine.
Sper... sa devin mamica
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute prin RUAM
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter
O ultima incercare apr/mai 2012
irilac31 spune:
Buna dimineata, multumesc mult de sfaturile date ieri.
Samira , eu te urmaresc de mult timp si te admir pentru perseverenta si optimismul tau. Cu dr Avram am vb si eu ieri la telefon si ea mi- a spus de doza de 0,4. Ma uit ca tu aia FVL hetero...nu ai nici o mutatie homozigota...poate de asta e ok doza la tine. La fel mi- a zis si mie ca pana in 80 kg merge doza de 0,4...totusi mie mi se pare putin.Nu mi- a zis ca as putea verifica doza prin analiza asta antiFXA, cu toate ca citisem despre ea de la voi. Problema mare la mine e ca singurul loc unde pot sa o fac este synevo iar rezultatul mi-l da intr-o saptamana. Mi se pare aberant, din moment ce faci analiza asta inseamna ca-ti trebuie un rezultat imediat ca sa poti ajusta doza...o saptamana e prea mult, s-ar putea sa fie prea tarziu.
Sa aveti o zi buna
mimi32 spune:
Imi pare rau Vicenza sa aud prin ce ai trecut. Sa ai parte de o sarcina fara probleme cat mai repede asa cum iti doresti.
MTHFR A1298C homozigot, PAI-1 675 4G heterozigot, 1 sarcina oprita in evolutie septembrie 2009, 6 saptamani
sper spune:
Irilac aceeasi problema o am si eu cu analiza asta, dureaza o sapt pt ca o prelucreaza in Gemania Cred ca voi da sange pt antifxa in ziua urmatoare declansarii ovulatiei ca sa am un rezultat mai devreme, dc val e spre limita superioara e clar ca dupa adaugarea progesteronului sangele va fi mai coagulat. Voi mai da sange dupa punctie cand voi avea introdus progesteronul.
Sper... sa devin mamica
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute prin RUAM
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter
O ultima incercare apr/mai 2012
vali79 spune:
Fetelor va urmaresc cu interes. Haide Qiao cu vesti dintre cele bune!!!
Din cand in cand reusesc sa intru si pe forumul Gravidute cu trombofilie, insa doar prin linkul pe care-l mai lasati voi aici. Nu-l gasesc direct, intru la odiseea sarc in 40 de sapt, si ceata...nu reusesc si basta...
MeAlex spune:
Uite aici, Valy:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=169988&whichpage=12
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
Rikidone spune:
Citat: |
citat din mesajul lui samira33 fetelor mie mi-a spus dr Avram ca doza de 0,4 este suficienta pentru pacientele care au pana in 80 de kg si ca nu trebuie suplimentata la inceperea stimularii si a progesteronului. chiar problema asta i-am expus-o si mi-a zis ca e ok sa iau Clexane de 0,4 peste tot aportul de estrogen/progesteron din timpul procedurii. numai bine tuturor 3 sarcini extrauterine FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A 4 FIV-uri nereusite 2 FET-uri nereusite FIV5 olacak |
Eu am MTHFR C677T si A1298C - heterozigote si PAI 675G si 844G heterozigote.
Din ce am inteles eu, mutatiile pe gena MTHFR nu reprezint un risc major mai ales ca sunt hetero. Nu stiu cum sta treaba cu PAI.
Mi s-a parut ca dna dr. Avram nu a luat prea in serios cazul meu spunandu-mi ca daca nu am istoric cu sarcini pierdute nu este cazul sa iau aspenter in preconceptie sau sa fac Clexane dupa pozitivarea testului de sarcina. Ca s-ar putea ca la un moment dat pe perioada sarcinii sa incep administrarea clexanului.
Poate sunt eu putin paranoica dar nu mi se pare OK abordarea ... trebuie sa pierd sarcini ca sa mi se dea tratament in conditiile in care eu ma chinui sa raman insarcinata?