Evitarea / marginalizarea

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Responsabilitatea e a profesorului in mod evident, dar... nu mi-as invata copilul sa raspunda agresiv si nici sa se scuze. Nu-i vina ei, iar ceilalti au o reactie primara si needucata cee ace e natural. De aceea se face educatie, ca sa-ti depasesti impulsurile primare.

As invata-o mai curand sa o ia calm. Marginalizarea i se poate intampla oricand. Singura modalitate de a iesi e sa continui sa fii tu. Celorlati le poti prezenta situatia cu umor. "Sigur am varsat de vant... la naiba as vrea eu sa lipsesc si sa fiu tratata ca printesa acasa, dar am numai o prostie care ma face si sa arat ca naiba si nemolipsindu-i pe altii nici n-am parte de vreun tratament mai bun. Asta e.." sau... " Va e frica, nu? Si mie... cand m-am vazut in oglinda sa ma apuce plansul, dar nu-i... da-s scarry, nu? Macar acum stiu cum sa machiez de Halloween de sa sperii lumea.."

N-am citit tot subiectul ca sa vad ce sfaturi ti-au dat celelalte fete, dar sint de acord cu ce a spus AB_AC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Mickyy, sunt de acord cu ce ti-au spus fetele. doar sa mai adaug ca umor si realism in acelasi timp.
mereu le-am spus copiilor adevarul, ca exista copii-oameni care vor rade sau se vor purta urat cu tine. intotdeauna in viata te vei lovi intr-un fel sau altul de astfel de oameni.
cultiva-i increderea in sine, asta e tot ce poti sa faci. de ferit nu poti s-o feresti de rautatile colegilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Eu i-am explicat fetei mele ca parintii au dreptul sa aleaga modul in care isi educa copilul si, daca mie mi se pare ca nu este frumos sa razi de altul, intr-o anumita situatie, unora sa li se para foarte firesc acest lucru.
Important este ca ea sa faca exact asa cum simte in momentul respectiv, sa nu accepte sa fie injosita si umilita. Sa spuna ca o deranjeaza un anumit lucru sau comportament si sa ceara respectivului sa isi ceara scuze pentru purtarea lui, daca nu sa dea ignor pana in momentul in care o va face.
Inca mai lucram la asta, nu reuseste de fiecare data. Mereu plage si se supara si trebuie incurajata de fiecare data.

Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Cred ca sunt copii si copii, unii mai sensibili, altii mai indrazneti. Unii pe care micile rautati ale colegilor/prietenilor ii fac sa planga, altii pe care ii enerveaza si ii fac sa pocneasca.
Si ca mama de baiat sensibil, d-ala de se pune pe plans daca i se pare (subliniez i se pare) ca unul din noi a fost incorect cu el, sau se intristeaza iremediabil si este total de neconsolat cand i se intampla ceva la scoala. Si cum motive de intamplat apar mereu la scoala, noi avem mereu de luptat cu chestia asta. Concret facem un pic de teatru acasa in care sa mai stimulam spontaneitatea glumelor, ca sa ii vina replica simpatica si la scoala, ii tot repet si sper ca reusesc sa-i si arat ca am incredere in el si ca stiu ca se descurca. Incerc sa-l cical cat mai putin ca sa nu-i stirbesc din incredere (asta e greu de tot, ca ... de, am motive uneori si e greu de tacut ...), ii laud fiecare initiativa mai indrazneata si ma straduiesc sa-i gasesc un sport mai "bataios" un pic care sa balanseze pianul.
Avem niste copii sensibili, suflete de artisti cum ii spune lui Mihai o prietena, e greu dar e si frumos. Vedem altfel prin ochii lor.

Eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

mereu le-am spus copiilor adevarul, ca exista copii-oameni care vor rade sau se vor purta urat cu tine. intotdeauna in viata te vei lovi intr-un fel sau altul de astfel de oameni.
cultiva-i increderea in sine, asta e tot ce poti sa faci. de ferit nu poti s-o feresti de rautatile colegilor.

Corect. Asa am procedat si eu.
In plus, nu poti fi foarte sigura cum se comporta ea cand este in tabara cealalta, adica altcineva este "cu bube". Eu am avut surpriza sa constat ca nici fetele mele nu-s ingerasi...taman bine ca sa le pot exemplifica problema intr-un context complet.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput