Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (208)
Raspunsuri - Pagina 17

Luminel spune:

Cristiana se plange de dureri de stomac; ce pot sa-i dau???
L-am trimis si pe Florin la farmacie...sa ceara ceva de calmare

cleo78 spune:
 si mara are des  momente cand se plange de burtica. Eu o suspectez ca deseori inghite fara sa amestece, plus le combina. Asa ca ii fac masaj pe burtica, ca la colici, si chiar ajuta. Si ceai de menta - daca bea- asta calmeaza si stomacul, si diareea daca e.
edit: laura, o alta idee de mancare: legume in stil chinezesc cu putin sos de soia. Nu am wok, vazui unu si mi-a ramas gandul la el 
. Le pui in ordinea gatirii, nu le gatesti mult - sa fie semi inmuiate, si cu sos de soia - ies o bunatate. 
Alta idee: chiftele de dovlecei. In Moldova se fac si tocinei - bomba calorica, glucidica si colesterolica.

inais spune:
 Luminel ceva pe baza de fenicul, chimen - ceai, sirop. Anti-spastic-medicament la copil asa mic n-am auzit...dar de sirop din asta (cam ca si cele de la colici) da. Noua ne-a dat recent unul...dar sunt sigura ca nu este in Ro pt ca este aceeasi marca ca si supozitoarele cu eucalypt de care s-a tot discutat pe aici. 
Despre dermatolog eu as zice ca mergi la Popescu - sotul. Eu am trimis-o pe Cleo la ei (parca si pe Adriana...nu mai stiu)...ii stiu destul de bine si crede-ma ca e la curent cu ultimele noutati. E un dr. f bun. Si e mai rabdator decat sotia lui.
Eu va citesc...nu am timp de nimic. Sunt cu un ochi intr-un fisier pt serviciu, cu unul pe mail-ul de serviciu si cu urechile la Iasmina care vrea nu stiu ce si urla de jos...
 Vorbesc de momentul prezent!
Simona vorbim cu intalnitul...sa scap 'teafara la minte' dupa sapt. asta de job...
 Da, am fost la job azi. Si partial am lucrat de acs...Balamuc!
Lori suntem ok...cum rezulta de mai sus 
...tocmai scaparam de o gastro, suprapusa pe viroza (de Iasmina vb). Eu tusesc de-mi dau sufletul...e iritativa tusea...sper sa cedeze ca deja ma oboseste teribil! In rest, toate bune! ![]()
Mai scrieti de mancare ca uite asa mai culeg si eu idei. Sunt in pana de inspiratie totala...sper ca nu ireversibila! ![]()
Alysh sanatate si sanatate si sanatate si sanatate! La toti 4 deci! 
Laura...sanatate si voua! Si in casa si poti sa ti-o 'incasezi'...ca mai intra diversi in casa, nu sunteti sigilati acolo! 
Am fugit la treburile mele...

aldaesme spune:
 Neatza :)
La noi a facut al meu osso bucco cu fasole la cuptor dupa reteta de la master chef australia, sezonul trecut (veal osso buco parca ii zice) io am trantit un ol de ciorba de perisoare, asa ca doua zile suntem aranjati. Urmeaza o zama crema de broccoli (favorit numarul unu) si o varza clujeasca ca ne-am luat varza murata de la nemti. Saptamana asta paine de secara cu seminte si sandwichuri ca fara ele nu rezista Lorelei. Pe uikend croissante si tarta cu banane probabil daca nu im schimb parerea pana atunci.
Esme

Reallaura spune:
 Lumi, belleane menul nostru e cam asa: ciorbite cu multe legume, supa cu galusti doar pt copii, mazare, basmati, linte, pui fript, carnaciori fripti, budinca sau mancare de conopida sau dovlcei, ton cu porumb, gata, sunt la fundul sacului, rusine!![]()
Cleo bune idei, ms! Trebuie sa-mi printez lista, ca altfel sunt blanc cand e de gatit. Chiftelutele de dovlecei le faci la cuptor sau prajite? Cu branza? Mancare chinezeasca nu am mai fkt de mult, de fapt e suficienta si telina innabusita cu carnita de pui si soia...E adevarat, e superrapid 
Eu nu stiu cum gasiti voi timp pentru diversificarea asta, dar ma inspirati, imi vin intentii nobile.![]()
Esme scuza-ma, dar limbajul tau culinar nici macar nu-l inteleg...acolo e categoria grea deja, nu ma bag! 
 osso bucco, am crezut ca  vorbesti in flamanda...
Inais succes cu sapt asta grea!
Lumi l-am avut si eu pe Mirci cu dureri de burta, eu am banuit ca de stomac, dar nu era f sigur...i-am dat, la recomandarea medicului, 1/4 ranitidina, Debridat, biotics. sanatate!
Belleane de ce esti rericenta cu pestele? Noi mancam des ton conserva,  stiu ca nu e chiar ok, dar ne place, altceva nu prea fAcem, dar mama face des peste.  ea alta carne nu mananca.

cleo78 spune:
 problema e cu sursele de peste, crescvatoriile le servesc hrana cam ca la gaini. Ideal e pestele salbatec, dar... 
Laura, eu ador legumele. Din pacate iarna e dificil: calitatea si pretul e redus, asa ca solutia e mancarea gatita, dar vara predomina salatele . Ia zi de telina aia chinezeasca. In plus, datorita programului trebuie sa gatesc ceva pt cateva zile, si repede, asa ca tot ce inshirai acolo se face cu efort minim.
esme, mai zi de tarta cu banane, si de supra crema de brocoli. Ieri fifi a stat acasa cu tati, iar tati a mancat toti biscuitii facuti pt gradi pt ea 

. Il pun sa faca el alti biscuiti pt pachet la copil; chiar sunt nervoasa.

Alysh spune:
 Buna fetele,
Noi tot cam varza suntem. Va multumesc ca va ganditi la noi si ne urati de sanatate 
Va las o 
 si ma apuc de treaba, ca in discutiile despre gatit nu ma bag, dar va admir 
Laurita, Inais, sanatate multa!

Lorich spune:

Laurita ce haioasa ai fost cu osso bucco. Special pt tine ![]()
![]()
Lumi bafta cu dermatologul. F bine ca mergi cu el. Asa complexata am fost toata adolescenta...
Inais virozica, gastro...of, eu in continuare il tin acasa ...am innebunit de tot!
Adriana? Nicole? Lily? ce mai faceti?

Luminel spune:
 'neatza fetele!
Multumesc pt sfaturi; de la farmacie ne-a dat Debridat, asa ca i-am dat aseara o doza si azi l-am trimis si la cresa sa-i mai dea si acolo; aseara nu s-a mai vaitat de stomacel decat de vreo 2-3 ori; 
ciudat e ca de la cresa mi-au zis ca toata dupa-amiaza a fost pleostita, iar mie mi s-a parut ca avea si febra (dar poate era doar mana mea rece) dar acasa si-a revenit...era in verva...
sper sa fie bine azi!
eu cu gatitul nu sunt asa de "sofisticata" ca voi
...adica, de gatit gatesc bine (toata familia ma lauda) dar mancaruri asa mai ..."taranesti"![]()
vara mancam si noi salata multa, de rosii....dar iarna, deloc...doar mancaruri gatite(ciorbe si tocanite) sau peste sau friptura, sau mamaliga cu "lactate"
dar o sa incerc sa ma inspir de la voi!
Lori, da, mai, am descoperit de curand ca el e afectat de acneea asta pacatoasa (desi nu parea); am mai fost cu el acum 2 ani la dr, ii trecuse dar a reaparut!
 si a ramas si cu cicatrici
o sa-l programez la dr. Popescu (el) daca ziceti ca e asa de bun! meci de sfat!
va pup!