Nu mai zbor cu Wizz Air!
Ei, "never say never", poate mai zbor daca au o promotie ultra-super...Dar in general au preturi comparabile cu Blue Air (desi in multe destinatii au ore mult mai "dificile" fata de Blue Air).
Ceea ce m-a suparat mai tare si mai tare este ca locurile din avion se ocupa "la buluceala". Adica nu se dau la check-in; lumea se urca in avion si fiecare se aseaza unde apuca. Eu una nu ma pot buluci cu copii cu tot si in plus trebuie oricum sa ma opresc la scara avionului sa-mi strang caruciorul si imi place sa vad ca cineva il si ia de acolo (mai departe nu am cum sa vad ce se intampla, stiu).
Un al doilea aspect care mi-a displacut a fost ca m-au pus sa semnez o hartie prin care declar ca nu am nicio pretentie in cazul in care se intampla ceva cu carutul in timpul transportului. Nu inteleg de ce ar trebui sa aiba alta raspundere fata de carucior decat fata de orice alt bagaj (adica sa nu aiba raspundere).
Si nu mi-a placut nici comportamentul personalului de bord, nu erau deloc amabili. Aveau acea superioritate a functionarului public roman si un ton plictisit. Si chiar nu pareau dornici sa ajute.
Eu una prefer Blue Air.
Raspunsuri
danamiha spune:
Fomalhauti, imi pare rau ca esti dezamagita
Noi am zburat in vara cu ei si a fost bine. Din vestul tarii, noi locuim aproape de Oradea, nu prea am ce sa aleg, doar ceva care zboara de la Timisoara sau de la Cluj, in cel mai rau caz de la Budapesta.
Sambata seara am vrut sa iau biletele pentru august de la ei pentru Spania si asa m-am suparat ca le-au scumpit. Mai astept putin desi nu cred ca le vor ieftini. Ce folos ca le urmaream de cand au aparut
Fomalhauti spune:
Daca nu ai alta varianta urmareste-i in continuare. Stiu ca au avut zile cu reduceri (bineinteles ca dupa ce imi luasem eu biletul!). Au avut o zi in care erau reduceri pentru membri clubului (nu stiu cum se cheama, a, da, alta pacaleala!) si a doua zi aveau aceeasi reducere pentru toata lumea. Pe de alta parte daca ai alta varianta nu are rost sa astepti, preturile cresc. Si noi am vrut sa mergem anul trecut in Spania dar nu ne-am permis biletele de avion asa ca am renuntat si ne-am dus in Italia.
Cu clubul: era o lista, cat costa intrarea in club in diferite valute. Pentru Romania era nu-mai-stiu-cati RON. De pe card insa au luat suma in euro adica ceva mai mult. Sotul meu mi-a spus ca pentru asta chiar ar putea fi dati in judecata fiindca el confirmase plata in RON si o anume suma, nu cea pe care au luat-o ei. Fireste ca nu merita osteneala pentru cativa RON....Si uite-asa se fac cu o gramada de bani furand un pic de ici, un pic de colo!
danamiha spune:
Anul trecut am cumparat in februarie biletele pt august si erau la pretul de acum.
Acum stiu ca ai fost la Port Aventura, ti-a placut? E cam la 140 de km de unde vom sta noi si ne gandim sa mergem pt baiatul nostru de 11 ani. Orice sugestie/sfat imi este de folos
Fomalhauti spune:
Daaaa, mi-a placut.
Daca locul unde stati are gara, 140 km nici nu este mult.
Sugestii? Pai, cele obisnuite. Nu mergeti in week-end. Dupa ce intrati in parc mergeti spre stanga. Asta am citit si eu pe net, ca lumea are in general tendinta de-a merge spre dreapta, asa ca atractiile din dreapta parcului sunt mai aglomerate dimineata. Cand am citit asta mi-am dat seama ca si eu mersesem intotdeauna spre dreapta, in toate parcurile in care fusesem pana atunci.
Programele din parcuri se schimba. Noi am fost in 2008. Atunci spectacolele erau cu totul exceptionale (mai bune decat la Disneyland si decat in orice alt parc de distractii in care am fost). Era "Aloha Tahiti" atat ziua cat si noaptea, un spectacol cu dansuri traditionale polineziene. Apoi era un spectacol in care un tip facea baloane de sapun atat de mari incat intra in ele. Un spectacol remarcabil de dansuri de pe continentul American, incepand cu mayasii. Si, favoritul meu (pe care l-am vazut de 3 ori), "China Town".
Revenind la noapte....Trenurile nu circula pana noaptea. Din multe localitati (unele chiar foarte departate) exista insa excursii cu autocarul la Port Aventura si autocarul pleaca dupa spectacolul de noapte (adica pe la ora 0, poate chiar 0.30). Dupa parerea mea spectacolul de noapte merita efortul. Mai ales ca pana la el mai poti viziona si dansurile tahitiene noaptea (care sunt mai spectaculoase decat ziua; dansurile sunt cam la fel dar fac focuri pe plaja, vin cu torte...). Si mai castigi cateva ore de parc.
Oricum, uite-te pe net, e posibil ca unele lucruri sa se fi schimbat. Eu tocmai am venit de la Disneyland si acolo au mai redus din spectacole.
doina2222 spune:
Buna,
noi am zburat cu Wizz si suntem multumiti. Au fost mereu amabili, la imbarcare am avut mereu prioritate cand am fost cu carutul. Ne-au dus la alta poarta si am ajuns primii. Este o facilitate acordata - imbarcarea cu prioritate la bebelusi si nu ezitati sa o cereti. Nu am semnat nimic cu privire la deteriorarea caruciorului iar biletele le cumpar cam cu 2 luni inainte de pe siteul lor.Check-in-ul il facem on-line si astfel mai reducem niste costuri. Am platit si 129 Ron/an pt a deveni membrii si avem reducere la bilete. Din prima achizitie, ne-am recuperat cei 129Ron.
Doar ca nu poti lua bilete cu reducere daca tu nu esti unul dintre pasageri. Am incercat pt sot si nu aveam reducerea pt ca nu-l insoteam si eu.
papanash spune:
Am zburat de vreo 5 ori cu wizz si nu am absolut nimic de reprosat, din contra, au fost super. Am fost si cand Adi era bebe si am luat carut a bord. Familiile cu copii aveau prioritate, adica in momentul in care incepea ambarcarea erau chemate familiile cu copii sub 2 ani. Plata am facut-o direct, in lei, nu inteleg cum adica si-au luat ei din cont o alta suma. Din fericire, nici nu am avut problema cu intarzierile, nici cu pilotii (adica nu erau de-aia care decoleaza-aterizeaza pe verticala).
Ce ne-a impresionat (mai mult pe fi-miu), e ca la ultimul zbor o stuardesa l-a dus pe Adi in cabina pilotilor, si a ramas foarte incantat, ca s-a conversat cu el, in chino-engleza si s-a uitat la panourile cu sute de butoane.
............................................................
Ajutoarele lui Mos Craciun
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
danamiha spune:
Eu stiu ca imbarcarea cu prioritate se plateste.
Luni am cumparat si noi biletele pt inceputul lui august (Timisoara -Valencia).
Fomalhauti spune:
Fetita mea implineste 2 ani in aprilie. Adica am zburat cu copil sub 2 ani. Am avut si carut. Nu mi-a spus nimeni nimic de imbarcare cu prioritate. Mai mult, eram cu inca doi copii (adica 3 in total) de 5 si 7 ani. Deci, 3 copii, unul sub 2 ani, in carut si am stat la absolut toate cozile, inclusiv la boarding.
Cand am ajuns in avion am rugat mult sa ne puna impreuna si mi-au spus ca nu au ce sa-mi faca daca nu am fost printre primii la imbarcare. Le-am explicat ca vor fi probleme atat pentru noi cat si pentru persoanele care vor sta langa copii. Nu au facut absolut nimic, mi-au spus "Aveti noroc, avem 60 de locuri libere." Si tot nu am gasit, foarte multi stateau unul la geam, unul la culoar si locul din mijloc liber. Discutia mea cu un tip din personal a fost auzita de o domnisoara care statea singura si care s-a ridicat si asa am putut sa stau cu copiii. Dar personalul nu a facut nimic.
Nu stiu care e treaba cu prioritatea, daca stiam ceva inainte, poate intrebam. Dar ei nu mi-au spus asa ceva.