Copilasi iubiti de sept-oct 2010(5)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mari-Mariuk spune:

Ce liniste e pe aici...se pare ca doar tulcencele sunt pe forum, ca aici e cod portocaliu si stam in casa...restul la sanius...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_1984 spune:

Hop si eu la cafelutza ca doar si Constanta e sub cod portocaliu (parca) dar azi obligat-fortat trebuie sa mergem la cumparaturi ca nu mai avem nimic, nimic de mancare. Noroc ca aveam niste legume congelate si am reusit sa-i fac lui M ciorbitza de vacutza si un piure.

Mami lui Matei Mihai 26.10.2010

Mergi la inceput

Andreea, tu parca stai pe Lapusneanu, nu? La voi cum se circula??? (incerc sa-mi fac traseul, sa vad unde sa mergem la cumparaturi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns just_me31 spune:

Neatza
Hop si eu cu cafeaua in fata .Eu nu pot sa deschid laptopul pana nu doarme bebelinus , ca sare pe el si vrea "hinta" (muzica).
De 2 zile stam in casa , azi cred ca-mi fac curaj si iesim un pic chiar daca sunt - multe grade , macar 10 minute .
Nici eu nu mai am nimic in frigider , doar D are papa ,noi ce gasim :conserve ,zacusca .
D daca nu reuseste sa faca un lucru , de ex.sa bage cuburile la locul lor parca se enerveaza si renunta ...ambitios copil am .
Ca tot vorbeati de inaltime , D imi pare tare micuta , cred ca are cam 78-79 cm , la bust e grasana , are o geaca de primavara de la tex de 2-3 ani si ii vine k , numai la maneci e lunga ...no ce griji am si eu
Gata spor la treaba ..pe mai tarziu ,daca ma provocati la povesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea88 spune:

buna ziua!
azi gatesc...am scos pitica la zapada...era foarte fascinata

doina pe lapusneanu se circula cat de cat bine..ieri era ok...dadusera cu nisip
scrieti reteta de la tarta cu fructe sa fac si eu azi

vroiam sa va mai zic ceva dar am uitat vapupp

https://picasaweb.google.com/101222113583431248528/Elenyss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamak spune:

noi am fost afara si am curatat aleea in curte. Avea obrajii si nasucul super rosii. Acum doarme.
Ma bate gandul cat doarme sa scot covorul sa-l bat pe zapada, ca daca da la noapte gerul nu voi putea face nimic

Mami cu Andrei Ionut
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camisv spune:

Buna,
daca nu va place zapada de la fete, venim noi cu soare si vreme superba, fara vant ... asa ca am fost in "cac" (adica parc) sa ne dam in leagan.

Anca, am facut supa de linte si T. a ras un castronel si a mancat si felul 2 (dupa vreo 2 ore de stat afara)

fac si eu strigarea pentru Ana (macar sa ne spui ca esti bine si Maia la fel)

Camelia,mami de Tudor (10/9/10)

Mergi la inceput

TARTA CU BANANE

PENTRU ALUAT:
200g faina
100g unt
80g zahar pudra
2 galbenusuri

PENTRU UMPLUTURA:
4 banane
3 oua
4 linguri amidon alimentar
4 linguri zahar pudra
1 lingura rom
3 linguri smantana groasa
esenta de vanilie
1 lingura zahar

Freci galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase, adaugi untul treptat, apoi faina in "ploaie" si framanti un aluat potrivit cu care imbraci fundul si peretii unei forme de tarta, tapetata cu folie speciala pentru copt. Intepi aluatul cu furculita si introduci forma in cuptorul preincalzit, la foc mic, 10-15 minute.

Intre timp, bati ouale cu zaharul adaugi amidonul, esenta de vanilie, romul, smantana si amesteci bine.

Cureti bananele de coaja si le tai rondele. Scoti tarta din cuptor, torni crema deasupra, aranjezi feliile de banana peste crema, presari zaharul cristalizat si pui din nou forma la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30 de minute.

Reteta este dintr-o revista cu specific.

Mergi la inceput

Eu nu am pus banane - ca nu aveam - am pus o portocala, vreo 5 kiwi si un mar, pe care le-am "inmuiat" si indulcit putin in sirop de zahar.

Andreea - Daca vrei da-mi PM cu numele cu care esti pe FB - ca sa vezi si poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamak spune:

Linte rosie cu orez
Ingrediente:

250 g linte rosie
50 g orez
1 ceapa mare
1 ardei gras (rosu)
100 ml ulei
1 lingura boia de ardei dulce
sare
Preparare:

Spalam lintea si o lasam in apa cat timp curatam ceapa si ardeiul, le spalam, le tocam si le calim in ulei.
Adaugam lintea cu tot cu apa, cat sa o acopere, se potriveste de sare si fierbem cca 10 minute, timp in care pregatim orezul.
Cand lintea este fiarta, adaugam orezul si apa (de 3 ori cantitatea de orez), dam intr-un clocot, adaugam boiaua de ardei dulce , punem capacul si inchidem aragazul. Dupa 30 minute orezul este fiert si ramane cu bobul intreg.Acest fel de linte se consuma foarte bine cu salata de sfecla rosie si/sau castraveti murati.
Pofta buna !

Mami cu Andrei Ionut
poze

Mergi la inceput