Prietene la bine si la greu - 154

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica_80 spune:

Va multumesc mult de incurajari. Am stat internata cu ea in spital (spital privat, conditii super bune) dar de mine aproape ca am si uitat ca sunt insarcinata dupa atatea evenimente, deci eu ma simt foarte bine.

Lumi nu prea stiu cum sa-ti explic ca se auzea, o respiratie putin infundata, dar nu foarte tare, iar la un moment dat chiar a sforait putin

Monis principalul semn de deshidratare este pierderea elasitictiatii pielii, se verifica pe abdomen in special. la o persoana hidratata in momentul in care apuci pielea isi revine foarte repede si reia forma initiala, la persoanele deshidratate pielea isi revine greu, face pliuri, nu mai e elastica, se face ca si cum ar fi usor imbatranita.
Acum am vazut cum o verificau inainte si dupa si acum stiu cum sa recunosc deshidratarea, dar daca numai as fi citit despre asta nu cred ca-mi dadeam seama.
La fiecare grad de febra in plus peste temperatura normala, organismul se deshidrateaza cu 1% pe ora.

Mami fericita de Mariuta
si de samburel de 11 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_80 spune:

Lumi, ai PM

Mami fericita de Mariuta
si de samburel de 16 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:

Oh, Monica, deci la Arcadia ati fost... ma gandeam ca la Sf Maria(ma apuca groaza cand ma gandesc la locul ala).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Lumi nu e vorba ca nu poa' sa doarma de la energia data de fructe, cereale etc ci de modul si timpii in care se digera dimineata versus seara. Asta am retinut din lecturile mele fragmentate. Din pacate am citit superficial, cam ca orice fac in ultima vreme .
Oricum si eu ii dau la greu fructe seara (adica pe la 6 si ceva).

Monica merci, asa este, mi-am amintit.
Deci daca febra cedeaza la antitermic pericolul de deshidratare este mai redus.

nb all

Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

neatza

monica imi pare rau ca ati trecut prin asa ceva, bine ca ne-ai povestit si noua. totusi ma gandesc, cand Sandra a avut (mai demult, cand avea 9-10 luni) febra 39 si ceva, inseamna ca era tare deshidratata? ca la spital nici nu au pronuntat cuvantul asta. sau se intampla doar in anumite cazuri?
sanatate multa

Lumi sanatate si voua.
noi suntem mai bine, eu mai tusesc putin, insa e pe trecute. Sandra tuseste si mai rar.

Ancutza mi-au placut pozele. aveti zapada mai multa decat la noi. la Iasi e un strat f. subtire de zapada si nu prea merge cu saniuta, mai ales ca pe trotuare are tendita sa se topeasca peste zi.

Licu ce sa-ti zic de mofturi? nu prea ai ce face decat sa astepti sa treaca. sau sa le mai ignori, daca poti.
si Sandra toata ziua trage de noi sa ne jucam cu ea. ne mai jucam noi, insa ea nu mai stie sa se opreasca, te freaca si 2-3 ore cu o chestie, la un moment dat noi ne plictisim, insa daca nu ne mai jucam cu ea, incepe sa protesteze, plange, miauna... are mai multa energie decat noi 2 la un loc.
intr-adevar e mai greu acum, iarna, la vara o sa fie mai bine, ca o sa mai diversificam activitatile. iar de la toamna sper sa mearga la gradinita si o sa aiba ocupatie acolo.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

fetelor, ce-ati patit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui monis5

fetelor, ce-ati patit?

salutiii, noi suntem cu colici si cu tuse dr citim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Salut

Raluci, inca va chinuiti cu colicii? Noi am scapat la 5 saptamani, motiv pentru care pot afirma ca aia nu au fot colici ci, mai degraba o problema pe care trebuia sa o tratez diferit, la osteoterapeut http://www.osteopatie-romania.net/4.html dau un link, poate ajuta pe altii.... eu acum cateva vreo 2 saptamani am aflat de asta. Cititnd mi-am dat seama ca acel plans lung si crunt al copilului meu nu avea legatura cu burtica deloc. pe el il durea si eu eram o proasta... Omul cat traieste invata.... macar altora sa foloseasca.

Intrebare/rugaminte
Context: peste vreo 3 saptamani sunt invitata sa povestesc despre alaptare unui mic grup de viitoare mamici( gravidute). Ma ia spaima . Realizez ca e o raspundere imensa si mi-e teama sa npo dau in bara.
Vin acum cu intrebarea:
Ce ati fi vrut sa stiti voi despre alaptare?
Si cele care alapteaza si cele care nu au reusit sa alapteze din varii motive.
Ma puteti ajuta??? Vreau sa-mi construiesc o schema cu puncte ce trebuie atinse. In principiu imi propun o discutie libera, chiar daca aste e mult mai greu de condus decat un "curs didactic"
Wooowwwwwww! Inca nu am confirmat participarea... incerc sa imi fac curaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

Hello
Intru si eu o fuguta sa va salut si sa va arat poze de la serbarea de Craciun si altele din iarna asta .

Am citit povestile voastre cu parinti needucati .M-au surprins desi am intalnit si eu o gramada .Cea mai urata experienta a fost in parc cu o "doamna" de vreo 40 de ani care i-a zis Stefaniei ca o ia de parul ala cret daca nu -i inapoiaza masinuta baietelului`ei .Inainte de interventia ei ,eu vorbeam cu Stefi si o rugam sa dea inapoi jucaria imprumutata .Nu-mi venea sa cred ce aud si i-am replicat "doamnei" ca nu admit sa-i vorbeasca copilului meu in acel fel ,iar in urmatoarea secunda a smuls jucaria din mainile Stefaniei . Atunci am avut putere doar sa-mi iau copilul in brate si sa ma indepartez cu lacrimi in ochi de locul incidentului .Desi s-a petrecut cand Stefi avea vreo doi ani jumate ,mi-a ramas intiparita in minte intamplarea asta pt ca n-am fost mai dura cu respectiva "doamna".

Ancutza m-au trecut fiorii cand am citit ce ati patit la locul de joaca .Eu dupa o cazatura intr-un astfel de loc mi-am facut mana praf ,asa ca ma bucur ca ati scapat cu bine cat de cat .Parintii respectivului copil sunt de neiertat .

Am vazut ca sunt multi bolnaviori si mici si mari ,sanatate multa ,multa .

La noi la gradi s-au recoltat exudate pe 3 ianuarie pt ca sunt multe cazuri de scarlatina .La Stefi in grupa 6 copii erau purtatori de streptococ beta hemolitic de grup A ce cauzeaza scarlatina .Pot zice in conditiile astea ca Stefi e norocoasa ca are exudatul negativ. Tina sper totusi ca nu e vorba de nenorocita asta de boala la tine .

Va pupam fara exceptie ,fug la treaba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

ionela, fff fain!! Ma bucur pt tine, si te rog mult chiar acum sa suni sa confirmi. Asa multe mame au nevoie sa fie informate corect...

Revin imediat daca apuc, ca acum am spanacul pe foc.

Mami de Timi nazdravan si micuta Dora pisicuta

Mergi la inceput