Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 20

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetele!

am vazut si eu pozicile noi de pe picasa, foarte frumoase burtici, mi-ati amintit ca ar fi cazul sa mai fac si eu cateva ca nu prea mi-am pozat burtica si o sa-mi para rau daca prea ratez perioada

Marci_mami: ma bucur ca ai reaparut, nu mai stiam nimic de tine
Tala: ce e tehnicomedicala? un gen de magazin sau farmacie? In TM nu e Ikea dar macar poate gasesc tehnicomedicala asta de care spui tu. Am mai auzit si eu de baneocin ca se poate folosi la iritatii, daca tot il luam pt buricu' lu' bebe, merci ca mi-ai confirmat. Stii cumva si ce se poate folosi pt curatarea si dezinfectarea ranilor gen epiziotomie/cezariana?
Magddalena: daca nu identifici contractiile e posibil sa nu le ai inca Si eu mi-am pus multe intrebari despre cum sunt dar cand au aparut le-am identificat destul de usor. Se strange burtica si iese in relief forma lu' bebe, la mine se vede usor ca sta cu preponderenta pe partea dreapta si se umfla juma de burtica, cealalta unde e gol se strange. Bafta la echo, sa vii cu vesti bune! Cu fierul e mai complicat in sarcina, pentru ca se consuma in permanenta, o data cu cresterea cantitatii de sange. E bine ca iei suplimentele, daca nu le luai probabil rezerva mai scadea, asa ai acoperit consumul.
Titi: tine no-spa in geanta, sa nu te mai prinda pe nepregatite
Happylica: bravo pt noaptea decenta... la mine si asta a fost sub decenta, ma doare si acum capul, desi poate inca e de la raceala si nu de la oboseala...
Chitosenia: nu stiu ce sa-ti spun, n-am idee ce inseamna hemoglobina asta glicata. Tin pumnii sa nu fie nimic grav. Iar la lucru mai potoleste-i pe colegi, fa si tu cat poti si apuci si asta e, sa mai lucre si ceilalti
Dara: tin pumnii sa te tii de valori si sa nu fie nevoie de insulina. La cat de organizata esti tu sigur vei reusi
JD: ma bucur ca sunteti bine. ce nazbatios e Finn

30+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Ronina din pacate mi sa terminat ieri si la soacra in sat nu este farmacie deschisa pana seara. Am stat ieri la soacra ca ea are grija de Edi.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 24+ Robert Aaron

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Dara imi pare rau de vestile proaste - sper sa gasesti o dieta cu care sa te impaci cat mai bine, si sa treci cat mai usor peste aceasta perioada de monitorizare (si desigur, sa nu se ajunga la nimic mai grav de atat) .
Merci pt tabelul cu valori.

Maine merg si eu sa refac testul "dupa noile recomandari" ... si am un chef... (mai ales ca am impresia ca il fac aiurea ... adica am factori de risc - tensunea si IMC-ul, dar testele anterioare ziceau 90 la nemancate (in septembrie) si 80 la 1 ora dupa 50g glucoza (in decembrie) - aici se face cu 50 g, dar oricum 80 e ok si fara glucoza si chiar nu cred ca la 2 ore poate fi mai mare decat dupa o ora...nici nu cred ca intr-o luna s-au modificat prea multe; dar ok... refac testul)

Cu tensiunea ... mai merg la control peste o saptamana; n-am aparat acasa si nici n-am chef sa-mi iau unul, desi probabil pana la urma imi voi lua.
Cu Adri am fost la 10/6 pana in ultimul trimestru de sarcina, apoi a crescut...; acum e altfel - dar se si simte, pentru ca ma simt mult mai aiurea si obosesc foarte usor...

De HPV ... atata agitatie si nebunie, incat nu mai sti ce sa crezi; dar mai bine nu comentez, ca in final e important sa ai incredere in medicul pe care il ai ... mai ales cand e vorba de cum nasti, daca dr. cezariana, presupun ca e mai bine sa nu risti si sa insisti sa faci altfel.

Merci mult de incurajari.

Azi avem 27 de saptamani

Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si (DNP.12.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

HPV-ul are urmari la nasterea normala pentru ca negisorii aceia mici care se pot afla ori la exterior ori chiar in interior si nu sunt vizibili, sau in ambele locatii, se pot rupe cu usurinta in timpul expulziei fatului si acesta se infecteaza prin mucoase.
Bine, sunt si cazuri o groaza care n-au stiut ca sunt si fem,ei ce nu-si fac analizele astea in sarcina, si copiilor li s-a manifestat mai tarziu boala prin eruptii de tot felul.

Ce mai stiam e ca daca virusul e activ pe perioada sarcinii da nu stiu ce probleme fatului. Dati si un search pe google si gasiti informatii destule.

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
27+ Victor Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Ronina asa-i tehno-medicala e un soi de magazin care vinde produse de genul tensiometre, orteze, bisturie etc. Si eu ma intrebam daca mai exista, dar mi-a confirmat sotul ca da (am gasit si pe G unele dar n-am stat mult sa caut si n-am gasit cearceaf). Am gasit insa pe un site de copii pt patutul de copil adica www.shopmania.ro/textile/p-bebe-bleu-protectie-impermeabila-pentru-saltea-sub-forma-de-cearceaf-7216915" target="_blank">asta
Baneocin contine antibiotic din cate stiu, iar eu l-am folosit la orice imi trezea emotii privind o posibila infectie (ma refer la zgarieturi, bubite vizibile). Pt cezariana eu nu-mi amintesc sa fi folosit ceva anume, de fapt ceva. Stiu ca mi-au scos firele si pana atunci nu am avut voie sa ud zona (la dus) asa ca ma infasuram cu folie alimentara . Dar este f posibil sa nu-mi mai aduc eu bine aminte si oricum daca e cazul de asa ceva sigur iti spune dr.
J.D bine ca a fost bunicul pe faza (oricum nu am uitat ce nazbatii ai povestit ca stie sa faca, nici nu ma mir ca n-ai luat prea multe kg :) )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

uf.. am terminat de facut curat.. bine.. as mai avea baia si holurile.. dar le las pt maine.. daca oi avea chef. azi am cam exagerat. aspirat, spalat pe jos, sters praf, intins 2 masini de rufe.. facut dus la plante.. sunt obosita.
miercuri merg la eco.. vine dr mea din co. abia astept sa vad bebelusa.

30s6z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Bine ai revenit, J.D, imi era dor de tine :)

Ronina, la cezariana si epiziotomie am tot auzit ca se pune betadina. La epiziotomie mi-a zis dr, la cezariana imi zicea o prietena ca-i dadeau cu iod, si betadina sigur e pe baza de iod, au la farmacie. Lu' taica-miu ii mai puneau pe diverse operatii.
La iritatii in afara de baneocin m-a mai ajutat crema Triderm.

Dia, ce am pus la link este testul complet, cel la o ora este testul de screening, ca sa nu te chinuie 2 ore, cam cum a facut si Mona, a facut screening, nu le-a placut si atunci a facut ala cu 2 ore. In Romania nu se face screening, se facem cam direct ala la 2 ore din cate stiu eu.

Merci pentru info, Tala, inca incerc sa ma dumiresc de pe site-ul IKEA. Daca gasesc linkuri catre produse, ii pot arata tatalui meu care lucreaza prin apropiere, eu nu prea ajung la IKEA, e in capatul celalalt de mine, as pierde ore prin aglomeratie. Insa azi la Cora am gasit niste chestii pe care scria ca-s impermeabile pentru patut, landou si scoica, aratau ca niste prosopele pe o fatza, am insfacat si le-am adus acasa, dar eu am balamuc in casa cu schimbarea cazii, care nu s-a limitat doar la baie si inca nu le pot studia.

Magda, eu nu intru in concediu cam deloc.

Sovi, merci de pontul cu halatele din Cora, finally am gasit si eu ceva.

Ati vazut cumva vreun uscator de biberoane pe la vreun supermarket ceva? Ca fata care mi-a dat sterilizatorul a zis sa-i iau si ei unul.

26+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

Salutare fetelor ... Ce faceti? Acum am venit de la serv si sunt franta, am niste arsuri pe gat de mor,am luat 2 renie dar degeaba.
Acum mi-am luat si tensiunea, am 11 cu 6. Oricum sunt si f agitata, am fost sa iau analizele,iar rezultatele nu sunt prea bune :
Leucocite : 16 iar limita e 4-10
Anemie sub limita normala
VSH : 65 iar limita e 0-10
Calciu sub limita n
Trigliceridele : 202 iar limita e 45-160
Si mai am vreo cateva care sunt scazute sau ridicate,dar nu le mai dau importanta.
In leg cu leucocitele si VSH - ul cred k am o infectie, dar unde? Cat de grave sunt valorile astea nu stiu, dar sunt f speriata. Voi ma puteti ajuta cu ceva informatii?

32+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

eu stiam ca asa iese VSH cam aiurea in sarcina, parca asa ziceau fetele, in rest nu stiu

am gasit link cu inimioarele, Tala, cred ca asta e http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/90140548/
dar nu stiu daca se potrivesc la salteaua mea, o sa verific;tre sa mai caut chestia impermeabila

26+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Colesterolul si vsh-ul sunt inutile in sarcina!!!

2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed

Multumesc Bunului Dumnezeu!
27+ Victor Gabriel

Mergi la inceput