Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 19
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Dara eu n-am avut scaunel pt picioare la primul alaptat (foloseam un pernoi urias si tare) insa cred eu ca mai bine e sa fie usor inclinat (dar sa nu alunece pe parchet). Eu centuri ori cumpar ori iau de la altceva si le cos de salteluta de schimb.
Magda eu si acum spal toate hainele (la David separat) cu dero pt copii (de la Sano) in primul rand pt ca mi se pare si eficient si frumos parfumat si pt ca e lichid se clateste mai usor. Pt bebita o sa le spal si cu o extraclatire. Sfat: nu uita sa rupi etichetele interioare (sunt taaare deranjante) cu tot cu cotorul lor. Astfel e f posibil sa se descoasa putin hainuta in locul respectiv, deci vor cere si operatiunea de cusut. Abia apoi le speli si le calci (eu le calc normal, pe fata, oricum toate sunt bbc). A, eu nu folosesc balsam decat la covoare sau perdele (chestii care nu prea ating pielea) (si tot de la Sano, cu parfum de mosc - care ma innebuneste ). Apropo's de mosc, fetita mea asa ma va cunoaste cred. La David n-am folosit nici un fel de parfum cat am alaptat, insa acum am un scrub cu parfum de...mosc evident, si nu stiu daca voi avea puterea sa renunt la el
Cristina si la mine se agita tare cand mananc ciocolata (nu ma pot abtine, asa sunt eu din totdeauna si-mi vine sa plnag daca n-am kinder bueno la indemana sau ferrerro rocher). Dar am mancat si la David (atunci eram cu nutella) si am noroc totusi ca e linistit (si nici macar nu-i place nutella )
Eu deja ma trezesc cu pijamalele patate de lapte .
Desi imi facusem planuri sa intru in concediu de azi, m-au convins sa mai stau. Nu e greu, m-au menajat f mult pana acum si-mi convine sa mai merg pt ca astfel iau mai multi bani (mutand cat mai mult din concediu dupa nastere). Poate asa ma mobilizez si eu si fac ce mi-am propus (pt ca stand acasa vad ca nu fac nimic).
Pt perna cum spuneam inca nu m-am decis la umplutura, insa materialul cred ca o sa fie ceva gen doc, dar cu o husa impermeabila in partea de sus (cearceaf din acela antipipi), sau 2 huse ca sa am de schimb. Cand ma apuc de ea o sa facem schimb de idei, idei de tipar (poate rog o vecina sa ma ajute pt ca ea cu asta se ocupa).
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_cp/dana_cp.jpg)
dana_cp spune:
Va pup, fetele, sa aveti o saptamana usoara!
Magdalena - si eu fac tot ca Dia cu raspunsul. E foarte comod asa si nu uiti nimic.. insa poti sa scrii in contratimp (mie mi se intampla, mai ales cand am de 'recuperat' 2-3 pagini, respectiv pana citesc si scriu eu tot mesajul, mai raspunde cineva )
Ah! Intrebare (rusinoasa, ca as putea intra pe prima pagina si sa calculez de una singura dar sunt lenesa ) si pt tine si pt restul feteleor - voi cand scrieti in semnatura sapt "32+" insemana ca sunteti in sapt 32 sau ca ati intrat in sapt 33? Oricum ar fi, felicitari! Esti avansata
SI nu-ti face griji cu kg, eu cred ca e f bine pt 32 saptamani! Eu luasem 14 cand intram in sapt 28..
Supermami - felicitari pt concediu!!!!! Eu intru pe 23 Jan, adica la 68 de zile distanta fata de DPN (si abia astept!). Cu perna nu prea pot sa te ajut, eu o sa cumpar una (am vazut cu 30 ron si ma gandesc ca mai mult dau pe materiale daca o fac eu).
Apropos de bagaj, Sovi, am inteles ca tu ai nascut la Isis Cta. Imi poti spune si mie, te rog, daca imi trebuie tot atatea chestii ca pt un spital de stat sau daca imi dau si ei ceva acolo? Ah, nu repet ce au zis fetele cu privire la familia voastra superba, iti zic doar ca ti-am vazut pozele cu ambele nasteri (mi-au placut si margaretele ) si am plans si eu si sotul meu cand am vazut ingerasii (asa, usor violeti cum erau
)... abia astept sa-l tin si eu pe Gaza la piept.
Dia, de ce te gandesti ca trebuie sa calci hainutele? Pt microbi? Sau..? Mersi!
Mai am o nelamurire.. sa nu radeti de mine, dar.. ne trebuie fotoliu pt alaptat? Adica eu ma gandeam ca daca o sa-l alaptez in pat sau pe canapea e ok.. Insa citindu-va in weekend incep sa ma intreb, poate e ceva ce-mi scapa..
Va pup! 28+ cu Gaza
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ronina/ronina.jpg)
ronina spune:
Buna fetele!
Chitosenia: hai ca trec repede 2 sapt si apoi o sa dormitezi cat simti nevoia
Magddalena: click dreapta pe 'Raspunde la subiect' - Open Link in New Tab si apoi scrii in paralel cu cititul Eu voi lua detergent special pt bebei (de la Sano, sau Persil Sensitive) si inca nu m-am decis daca iau si balsam de bebe sau nu, am inteles ca nu le prea plac mirosurile puternice. La calcat, ma voi orienta pe loc in functie de material.
SuperMami: concediu placut! eu am intrat din 5 ian in prenatal si am DPN pe 18 martie. Daca ma tin de target, raman cu 52 zile dupa.
Dia_tm: din ce am citit, in al 3-lea trimestru iti poti simti picioarele amortite fara un motiv anume. La mine a inceput cu mainile, de ieri am si scos verigheta ca au inceput sa se umfle degetele si nu vroiam sa raman cu ea blocata
Kovacsc: si eu m-am simtit mai ciudat zilele astea si am citit si pe la bulgarasi ca multe fete cu sarcina mai avansata au avut diverse stari, asa ca am cautat putin pe net si am aflat ca azi e luna plina, ma gandesc ca asta ne poate afecta putin. In ultimele 2 nopti si bubulina mea a fost mai agitata, dar ziua e mai linistita vad, e cazul sa se mai odihneasca si ea, sa stranga energie sa poata creste.
Happylica: imi place balansoarul, sa-l folositi sanatosi!
Tala: spor la creatii
Dana_cp: eu cand scriu 30+ la semnatura inseamna ca am implinit deja 30 sapt si am intrat in a 31-a. Eu mai dau cate un F5 pe ultima pagina din primul tab inainte de a trimite raspunsul si asa aflu daca a mai scris cineva in timp ce citeam. Mie nu tare-mi place sa calc, dar o voi face primele luni contra microbilor, nu stiu daca mai exista si alt motiv. Legat de fotoliu aceeasi nedumerire o am si eu, nu stiu daca sa-mi iau sau ma voi descurca si in pat cu o perna mai generoasa la spate. Un fotoliu cred ca oricum ar prinde bine dar nu stiu pe unde sa-l mai inghesui
In seara asta merg la echo sa-mi vad strengarita Abia astept sa vad cum se mai prezinta colul si cat a luat Bianca in greutate, sper sa fie totul OK.
30+
Bianca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monna3/monna3.jpg)
monna3 spune:
Buna fetele,
Chito imi pare rau de inteptaturi, tin pumnii sa iasa bine toate analizele . Deci inca 2 saptam si intri in concediu, hai ca nu mai e mult
Mada spor la spalat si calcat hainutele bebelinei. Eu ca sa raspund deschid "Raspunde" intr-o alta pagina si pe masura ce citesc scriu la fiecare in parte
Miha bravo pt concediu
Cristina pai sigur a influentat capucino si tiramisu . De-acu se odihneste ca a avut activitate ieri
Happyfoarte fain balansoarul, sa-l folosesti sanatoasa
Dana eu cand scriu 32+ inseamna ca am implinit 32 de saptam
Ronina te asteptam cu vesti bune
dia_tm vad ca ai reusit sa intri pe picasa, bravo! Sunteti o familie tare frumoasa
pupici
Monica, fericita 29+ cu
Cezar-Andrei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/SuperMami_1/SuperMami_1.jpg)
SuperMami_1 spune:
Dana si Ronina, multumesc
Ronina, eu am scos verigheta de prin luna a 3-a ...am retinut apa intr-o veselie de atunci, de asta nu nu ma prea stresez cu kg in plus....care sunt 10 la numar pana in prezent...adica ma gandesc ca e si multa apa in kg astea
Dana, unde ai gasit asa ieftina perna pentru alaptat? eu am vazut numai peste 1 milion
Ronina, mult succes la echo!...si hai cu vesti bune!
Miha, mamica fericita de Rares si
27+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/SuperMami_1/SuperMami_1.jpg)
SuperMami_1 spune:
Tala, ai fost la Z? au reduceri bune? ma interesau hainute pt baietei...cam ce preturi au. i-ai luat ceva lui David?
Miha, mamica fericita de Rares si
27+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ronina/ronina.jpg)
ronina spune:
Happylica: nu sunt f in masura sa-mi dau cu parerea, dar eu ma gandesc ca e util pt ca imi imaginez ca te poti da jos usor din el daca te balansezi in fata in prealabil.
Gata dusul si imbracatul, sunt ready de plecat in vizita la bebelina 30+
Bianca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Chito am uitat sa-ti spun la multi ani pt Bu si pt bunic
Miha ma bucur pt tine ca ai intrat in prenatal. Si eu eram hotarata sa fac asta, plus ca mai am ceva concediu de odihna de luat, insa aman cat pot (din rationamente pur financiare)
Dana eu calc hainutele si pt dezinfectare si pt aspect (recunosc ). Cand era David mic le uscam pe balcon si s-a lipit o panza de paianjen pe ele si s-a iritat putin. Asta nu e o tragedie insa ma gandesc ca daca se ascunde vreo ganganie in ele macar prin calcat o omor
Iar despre fotoliu de alaptat, daca ai de gand sa alaptezi cat cere bebe atunci ai dreptul sa incerci sa faci acele momente cat mai usoare pt tine. Eu am cronometrat odata si am alaptat 16 ore dintr-o zi (bine, cu tot cu stat nemiscata sa nu verse copilu - avea reflux, cu tot cu guitat si ce presupune alaptatul). De obicei canapelele si fotoliile normale nu au spatarul suficient de inalt sa poti lasa capul (cand nu mai poti), sau sezutul suficient de sus ca sa nu faci efort mare cand te ridici cu copilul in brate, sau brate la inaltimea potrivita ca sa-ti sprijini cotul cand alaptezi. Eu cred sincer ca merita investitia daca stai sa te gandesti cat timp il folosesti (si pt ce ). In ideea asta nu inteleg sincer de ce scaunul de alaptat de la Ikea e denumit astfel, la cat de mic e!
Si intreb si eu unde ai vazut perna la 30 pt ca in cazul asta si mie imi convine sa o cumpar.
Ronina multumesc de urare, chiar am nevoie de spor. Cum a decurs intalnirea cu printesa?
Miha n-am ajuns la Z pt ca am pierdut timpul prin Ikea. Textile deja nu mai aveau ce era redus (dar nici extraordinare nu erau asa ca nu-i o pierdere). Am luat cearceafuri de patut (cu 30 lei 2 buc parca) si huse de prospo pt salteluta de infasat (25 lei 2 buc). Am mai luat 2 cosuri impletite (maricele, la 10 lei buc) - asta e boala mea: cosuri, papuci de casa si paturici
Happy scaunul e util daca tu il simti asa in primul rand si sunt convinsa ca te va ajuta.
Ma gandesc in ce hal ma voi aglomera spre sfarsit: vreau sa si zugravim (macar jos), asta inseamna sa plecam cateva zile pana dispare mirosul; sa fabric tot ce mi-am propus, in fine, am liste peste liste nici nu mai stiu pe unde m-am zapacit rau de tot.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/amy25/amy25.jpg)
amy25 spune:
Dana-eu la semnatura cand pun 27+ ma refer la faptul ca am intrat in 28. Nu stiu alte fete cum fac...
Fotoli eu nu-mi iau, pentru ca pot folosi ori patul ori ce am in dotare. Daca vrei iti poti lua, e mai comod insa eu nu mai am loc si pentru asa ceva.
Hainutele e ok sa le calci vreo 2 luni macar tocmai ca se sterilizeaza foarte bine.
Detergent pentru copii- sunt pro, daca sunt si lichide, cu atat mai bine.
Ronina bafta, sa vii cu vesti bune si .. pozici multe
Cu ciocolata si alte cofeine aveti dreptate,agita bebe si chiar foarte tare. In esenta am renuntat la cola, desi in sarcina nu am consumat decat putin, ciocolata mai ales seara si tot ce are cacao.
Azi nici eu n-am avut o zi foarte buna, dara mai trecut. M-a durut capul , o senzatie de voma, si o stare proasta.
Voiam sa va intreb daca cele care mai simtiti dureri pe sub burta, sunt asemeni celor de menstra. Pe mine ma mai ia asa cateodata. Si cand ies afara si e gerulet vad ca atunci apare contractii BH.nefiind dese, 1-2.
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!27+
Victor Gabriel