Strugurasi de Sept-Oct 2011 *21*
Raspunsuri - Pagina 19
ionelamaria spune:
ingeras, nimeni nu spune ca e usor, ca e comod sa scoti laptic la pompa cand mergi la munca. DELOC!!! Fetele care citesc de la inceput stiu cat am militat eu pentru alaptare directa tocmai pentru ca pompa e neprietenoasa, neplacuta. E totusi o solutie pentru unele mamici. unele reusesc asa sa o duca pana foarte tarziu( zilele astea vorbesc cu o mamica ce a dar bebelui ei doar LM , adica nu si LP, din biberon pana la 1 an si 2 luni).
Diferenta e data de multi factori. Important e cat stai acasa, daca te iontorci la munca ce conditii ai acolo, care e programul si, de ce sa nu recunoastem, pentru unele tine si de vointa.
Eu sper ca fiecarui bebe sa ii fie excelent cu situatia indiferent de deciziile mamei ( argumentele fiecarei decizii nu sunt de judecat de catre mine, nu e treaba mea si nu ma priveste)
JadeJador spune:
voi spalati jucariile pe care le baga in gura ? cu ce ?
T a inceput sa se sperie de diferite persoane
rau de tot
de 3 ori a facut o
incepe sa planga isteric
voi ati patit o ?
este oare doar o etapa ?
_
de
T 4+
Dbunny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui JadeJador voi spalati jucariile pe care le baga in gura ? cu ce ? T a inceput sa se sperie de diferite persoane rau de tot de 3 ori a facut o incepe sa planga isteric voi ati patit o ? este oare doar o etapa ? |
da, Dani pe la 4-5 luni. de-mi spunea lumea ca ce copil mohorat am!
a trecut repede si-a redevenit cel mai simpatic si amigabil copil din lume plusurile merg la masina de spalat, care nu merg le arunc, din motive de praf. cele de guma/plastic cu apa f calda+sapun. clatite bine. gata
May3 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui JadeJador
hai mai...sa fim serioase....ca doar nu i ai dat otrava _ de T 4+ |
de acord
scuze, dar parca prea puneti patos in dat apa sau calciu si altele de gen.
sper sa nu te superi, oana

mikka11 spune:
si eu sunt curiosa cum curat jucariile. plusurile le-as baga la masina dar sunt din alea cu muzici, chestii trestii si se strica, pe alea cum le curatam?ca parca nu imi da mana sa arunc o jucarie pe care am dat o gramada de bani![]()
cele de cauciuc si plastic le spal cu detergent bio, cu asta voi spala si vasele ei.
Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)
ancaroro spune:
Si eu ma intorc la servici imediat. Mai am 3 saptamani. Si tot vreau sa incep un program de alaptat si biberon in orele in care nu voi fi acasa. LP nu vreau sa ii dau.
Nici mie nu mi se pare igienic mulsul in baie la servici, de aceea nici nu o voi face. 6 ore rezista tzitzi fara sa explodeze, si in restul orelor cat voi fi acasa cred ca pot sa ma mulg cat sa ii las o masa-doua, plus ca am si ceva rezerve de lapte la congelator. Plus ca in caz de ceva, in 5-10 minute ajung acasa de la servici. Nu vreau sa imi impart programul sa vin acasa la alaptat, ca nu stiu la ce ora ar trebui sa vin, plus ca nu pot fi sigura ca ajung zilnic. Diversificarea tot eu o sa o fac cand va fi cazul, de abia am implinit 3 luni, asa ca mai este. Bona la mine e vecina de sub mine, asa ca am noroc ca pot sa o chem oricand si oricat. Dar cred ca totusi o sa incep eu cu solidele, chiar daca o fac dupamasa, sau chiar daca o sa imi schimb programul. Mai am timp de gandire.
Ne-am masurat si la 3 luni avem 6200 si 67 de cm. Ne invartim pe toate partile, povestim o gramada, si bagam in gura si molfaim toate jucariile pe care le apucam.
In primul rand un an nou cat mai linistit si implinit tuturor mamicilor si strugurasilor, la multi ani Lena si la multe lunite Maia de Lena :).
Dbunny
, sunt in zona, v-am citit zilnic, dar mai greu cu scrisul. Plus ca am inceput cu descrierea aia inainte de craciun, si nu am apucat sa termin, si mi-e o rusine, ca nu am apucat sa scriu decat despre cateva dintre voi, desi va iubesc pe toate.
Cu programul de somn, la noi e cam de la 20 (uneori 19 alteori 21) seara, pana dimineata la 8-9. Cu treziri pentru mancare la 1-3-5-7. Uneori trezirile sunt 1,2-6. El si-a facut program asa, ca la inceput si noi, cu baitza incepeam pe la 8, si cu masaj, cu toate, ne lungeam de era atat de obosit ca nu reusea sa adoarma decat pe la 11-12 noaptea. Acum s-a reglat cu somnul. Si ziua cam are program de la 11 si 13 cate jumatate de ora si de la 15 -18. Numai ca s-a dereglat de tot cu sarbatorile si doarme de la 11 si de la 14 cate 1-2 ore. Asta in general, ca mai avem si zile in care sta treaz de dimineata si pana seara. Si la noi treaz inseamna agitatie, rasete, plansete, invarteli, biciclat, adica nici o secunda de liniste :)
Din pacate inca nu avem program de supt ziua, doar noaptea. Ziua si la o ora suge, dar doar ft putin, nu pot sa imi dau seama cam cand i-ar fi foame. Eh, nu ma plang, o sa ne reglam si cu asta.
tuturor.
oanaiasi spune:
Nu may. nici gand
Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011
Doamne iti multumim!
May3 spune:
ingeras, de acord :)
dbunny, tzatzi mari am si fara alaptat :D
eu nu reusesc sa slabesc. iar rochia de botez e cam mulata
ca afost singura care am gasit-o pe placul meu in orasul asta.
rochiile mele nu mai imi vin pe tzatzi...
ancaroro spune:
Mikka, eu am spalat cele de plus in masina, la 95 de grade, cu hainele lui impreuna, cu detergent de la ariel, pastile. Cele cu baterii nu prea ai cum sa le spei decat daca se pot scoate elementele electrice. Altfel nu merita sa incerci, ca se strica.
May3 spune:
cele cu baterii eu le dau cu o discheta inmuiata in spirt.
anca, eu sunt plecata aproape 12 ore de acasa. si nu tot timpul la birou, plec des si pe teren.
deci depinde si de program, loc e munca si mai putin de vointa in unele cazuri :D
in fine, eu am incheiat discutia pe tema ca nu vreau sa para ca ma scuz pentru decizia luata.
cinste celor care se pompeaza pana la 1 an. o fi stat acasa in acest timp. cu toate ca nici daca stai acasa nu e f placut si simplu sa te pompezi.

...oare i-am facut ceva?