Gravidute cu trombofilie - capitolul 8
Raspunsuri - Pagina 5
MeAlex spune:
Nu mi-e greu Balanta, nu vroiam sa va speriati...
Spun de la inceput ca la eco bebe e ok, are activitate cardiaca.
Am fost la dr de familie si la farmacie sa imi iau medicamente, am mers cu metroul, am stat pe scaun si am mers cam o ora pe jos...acasa m-am asezat la calculator si cand m-am ridicat am simtit cum scap o cana de lichid in pantalon…ca si cum facusem pe mine, dar era din vagin...am facut un pas si am vazut pe parchet o picatura de sange...a trecut prin pantalon...am facut dus, am pastrat niste fragmente...credeam ca e bebe...dar mi-au zis la spital ca sunt doar cheaguri...am mers la spital, eram sigura ca s-a dus sarcina.
Dr s-a uitat mult la eco si in final zice: eu vad sarcina...si eu intreb: unde? Mi-a aratat ca bate inima...m-a dus la alt eco si a mai chemat 2 colegi...cred ca 2 erau rezidenti si unul doctor. La fel, au zis si ei ca se vede, sarcina e de 8s si 4 zile, ar fi tb sa fie 8s si 6 zile, dar si data trecuta era diferenta de o zi, nu-i problema...o mica dezlipire de placenta...sacul ok, nu e deformat, vezicula vitelina ok...Am vorbit cu ginecolgul si am decis sa nu fac aseara Clexane sa nu agravam situatia...am sunat azi la Fundeni si au zis sa continui Clexane (l-am reluat azi, la 14 ore de cand trebuia sa fac aseara), mi-au marit doza de vitamina C la 2 grame/zi si mi-au mai dat Tarosin 6 comprimate/zi. Iau 600 Utrogestan, 3 Nos-ap si 3 Scobutil. Stau in pat si merg doar la toaleta.
Am vorbit pe mail si cu dr. Uscatescu si mi-a zis ca probabil am facut efort sau am mers pe tocuri...dar nici una, nici alta...cel putin nu credeam ca e un efort asa mare...
Cam atat...
Danezza, mare dreptate ai! Am cateodata un noroc din asta...eu sunt obisnuita ca trebui sa trag tare ca sa obtin chestii...deci nu ma mira.
9 saptamani
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!
RAMONELLA spune:
Alex am vazut ca ai scris ca ai avut o dezlipire de placenta.Si eu am avut in saptamana 14,am sangerat timp de o luna,asa,ca un spotting,nu f mult.Doctorita mi-a zis sa nu fac efort,si sa stau mai mult la pat.Am renuntat atunci sa ma mai duc la servici,am fost tot in concediu medical.mai important a fost ca bebele sa fie bine.Si uite ca acum,pe 13,bebe face 7 luni.Si nu imi vine sa cred,parca ieri eram gravida si imi faceam tot felul de probleme,mai mult sau mai putin inchipuite...stiti voi...
Si sa va mai spun ceva...poate par ciudata,dar imi e dor de injectiile cu Clexane!Chiar daca a fost o perioada grea si dificila,plina de incertitudini,a meritat fiecare intepatura,fiecare venisoara sparta,fiecare vanataie...Toate astea vor trece,nici nu va veti mai aminti de ele atunci cand o sa va tineti copilasul in brate...
Doamne ajuta sa fie bine la toate!
MeAlex spune:
Multumesc pentru incurajare, Ramonella. Eu am sangerat mult si brusc, azi s-a mai oprit, mai e putin. Eu stau oricum acasa, si de acum sunt lipita de pat.
9 saptamani
_
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!
RAMONELLA spune:
Offf Alex cred ca te-ai speriat foarte tare.Important e ca bebe e bine si VA FI BINE!!!!
andreea204 spune:
MeAlexsper din tot sufletul sa fii bine si bebe la fel. Faptul ca sangerarea s-a mai oprit e un lucru bun, zic eu.
28 ani, MTHFR C677T homozigot
2 avorturi spontane la 5sapt si 6sapt
dara76 spune:
Andreea, fetele pe-afara iau in loc de Femibion Metanx sau Neevo, nu stiam ca-s asa scumpe. Eu am inlocuit cu echivalentele de pe amazon, tip acid folic metilat, b12 metilata, luate separat, dar nu prea mai stiu cat am dat pe ele, ca mai luam la gramada cu alte chestii.
Musette, aduce de 500 sau de 250? Imi dai si mie, te rog, datele lui de contact, sa nu mai licitez si la nenea asta? Deocamdata il astept pe celalalt cu cele 5 fiole.
MeAlex, a scapat si la noi la odisee o fata asa cam cat un pumn lichid si tot e ok. Nici eu n-as zice ca o ora de mers pe jos e chiar asa mare efort, zic in general, adica nu cred ca tine de ce ai facut tu.
25+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
MeAlex spune:
Dara, cam asa a fost si la mine, parca s-a spart o punga sau s-a varsat o cana...faptul ca bebe are activitate cardiaca si e in grafic, e de bine. Asteptam cuminti pana joi cand mergem la eco.
9 saptamani
_
pentru sanatos!
amary09 spune:
Dara, am vazut ca scriai legat de trombofilie si progesteron, si eu am citit ca progesteronul nu face bine la coagularea sangelui(ca sunt hormoni), si cred ca asta e cauza pentru care nu se recomanda la trombofilice decat daca prezinta si alte probleme (sangerari, contractii). Pe mine m-a intrebat dr. daca am astfel de probleme, mi-a zis ca deocamdata sa nu mai iau ca nu e nevoie. Dar e adevarat, relaxeaza uterul in caz de probleme.
Si referitor la ce mi-a zis dr. hematolog despre tratamentul cu anticoagulant si injectiile intramusculare am gasit explicatia: poate produce hematoame la locul injectiei, de asta mi-a zis ca sunt interzise.
Am gasit si un site interesant referitor la asta:
http://www.ghidulpacientului.ro/tratamentul-anticoagulant-oral/pagina5.php
Amary 15+ de +
MeAlex spune:
Amary, cred ca progesteronul pus intravaginal nu are efect coagulant, dar nu sunt sigura.
9 saptamani
_
pentru sanatos!
balanta_tm spune:
Parerea mea e ca nu-i chiar o drama cu hormonii si trombofilia. Eu am 2 FIVuri la care am primit doze maxime de hormoni de stimulare pt ca sunt low repsonder. Apoi, tratamentul de sustinere a continut la ambele fertilizari progesteron si estrogen. Si iata ca nu am patit nimic (am trei mutatii: 2 hetero si 1 homo, plus varice). Bineinteles ca am facut si fac Clexane.
Daca e sa vorbim de hematoame, hematom poti face si de la o banala recoltare de analize de sange si de la administrarea subcutanata a Clexane-ului.
Progesteronul vaginal, oral sau injectabil trec toate in sange deci teoretic toate formele pot crea probleme de coagulare.
Reticenta asta de a da progesteron la fetele cu trombofilie am intalnit-o doar la medicii din Romania.
Cata vreme se ia anticoagulant in paralel, eu am inteles ca riscurile sunt minimizate.