Gravidute cu trombofilie - capitolul 8

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Gabriela, chiar daca nu este dr. U la spital, sunt asistentele. Oricum ele recolteaza si lucreaza probele tot timpul. Deci, te poti duce linistita.
Ioana, la Fundeni nu costa antiFXA, la Synevo e 200 lei.

9 saptamani si 4 zile

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 600 mg/zi
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

Musette merci pt link, am mai cautat si eu pe net evolutia greutatii fatului si am gasit in jur de 1800 g la 32 sapt, dar doctorii zic ca e totusi putin mai micut decat ar trebui si am vazut restul fetelor ce grasunei au in burtici. Oricum eu sunt multumita, adica nu vreau sa-l supar pe D-zeu, astept copilul asta de nu stiu cati ani, dupa multe eforturi, dupa o sarcina pierduta si multe depresii. Oricum ginecoloaga mea m-a avertizat de cand am ramas graviduta ca din cauza trombofiliei e posibil sa fie mai mic copilul si se pare ca asa si este, cazul meu.
Dar va zisei eu ii multumesc zilnic Fecioarei Maria pt minunea din burtica mea si incerc sa nu fiu prea panicoasa, desi nu prea-mi iese, mi-au luat si doctorii seama

Dupa injectia cu clexane si la mine se roseste putin locul, dar nu ma mananca. Asa a fost de la inceput, deci eu am considerat ca e normal asa. Galme n-am facut, dar am facut vanatai cand nimeream vreo vena, acum se uita sotul atent dupa vene si am o burtica curata de multe luni incoace

Sanatate burticilor si bebeilor!
32+

"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"

MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.3 dim + 0.4 seara, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea204 spune:

Ajung si eu joi la Bucuresti si sunt curioasa daca stiti pana la ce ora recolteaza pt ca nu pot merge chiar la 7-8dimi. Sau pot oare sa merg doar sa vada analizele fara sa imi recolteze?
Acum am un alt stres . Dupa chiuretajul din august au fost 3 luni in care mi-a venit CM de 2 ori pe 16 si o data pe 17. Acum am o sangerare de pe data de 8...asta ar insemna la 23 de zile(niciodata nu am avut CM la 23zile). Problema este ca nici nu stiu sigur dk e CM pt e o cantitate f mica si nici nu ma simt rau , nu am dureri, ameteli , stari de voma cum aveam la ciclu de vreo 2ani. Sper sa fie CM sa nu ma trezesc cu cine stie ce problema

28 ani, MTHFR C677T homozigot
2 avorturi spontane la 5sapt si 6sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

andreea, eu am sangerat la 25 de zile (ciclu avand ca ceasul numai la 28) si de fapt era sarcina. Nu zic ca trebuie sa fie la fel, dar fa un beta HCG la sange pentru linistea ta. Mie imi iesise o valoare de 5,8 inca de la 22 de zile (eu monitorizam sa incep anticoagulantul). In ziua aia am si facut prima doza de Fragmin.
Poate zic prostii, dar la mine a dat Domnul si a functionat.
Te pup.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + trei prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni, miercuri si vineri), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (marti si sambata)
in 19+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Andreea, eu am ajuns la 9 si mi-a recoltat. E posibil sa discuti analizele si fara sa iti mai faca acolo. Nu stiu ce sa spun de cm, poate fi menstruatie normala sau o mica dereglare, trebuie sa discuti cu ginecologul. Poate fi sarcina?

9 saptamani si 4 zile

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 600 mg/zi
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Sarcina nu poate fi pentru ca am avut un singur contact protejat imediat dupa CM din dec...sotul a fost plecat...plus multa agitatie cu sarbatorile...si deaceea nu am motive sa ma gandesc la sarcina.
Va multumesc pentru raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.c spune:

Felicitari Toni, fiecare zi in plus e un mare pas si cresc sansele de recuperare, am auzit de multe cazuri in care cei nascuti inainte de 8 luni au rezistat mai bine decat cei de 8 luni.
Vali mie la Fundeni mi-au zis ca fraxi in general da alergii, eu fac innohep, si nu apas pe injectare.
Saptamana trecuta ma plangeam de dureri, am crezut ca sunt de la rinichi, doctorul meu era in concediu, ieri m-a vazut si la eco dopller a vazut ca am contractii pe partea dreapta, mi-a dat tratament cu gynipral pt a opri contractiile, eu cred ca Dara daca gr placentei e ok nu ai nevoie de progesteron mai degraba tratament pt contractii, doctorul mi-a zis ca durerile poate sa radieze in diferite locuri unde nu te astepti, oricum contractiile se vad la eco
Acum vestea buna, bebeul e o fetita la 16sap si 5 zile arata de 17 si 3 zile si are 191gr., sper sa-si mentina ritmul de crestere, la contractiile mele nu stiu daca reusesc sa o duc la termen, plus ca eu sunt destul de mica am 49kg, si am luat dor 2 kg pana acum.

16+

Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

Citat:
citat din mesajul lui valy27

'neata.apropos de injectat:am facut si cu pliu si fara pliu.claudia ciobanu-fundeni,mi-a spus sa nu fac pliu.
aseara am facut foarte lateral stanga-si am apasat dupa injectat aprox 1 minut.citeam prin forum ca au mai fost fete cu fraxi care pateau asa:galme(adik le simt cand apas,destul de mari si ma manca zona)...

in afara de sani putin durerosi-nu am nici un simptom de gravideala.mi-as dori un ecograf acasa. si sunt sigura ca nu sunt singura.

galmele sunt, de fapt, hematoame si am si eu (chiar daca imi fac numai in picior). apar deoarece tesutul este agresat si, de la mai multe intepaturi se duce stratul adipos... iar antic se fac neaparat in stratul adipos (de asta se face pliu, pentru a prinde grasimea)
ecograf nu cred ca ai putea sa-ti iei insa, dara parca isi luase un stetoscop si asculta pe bebe cand era mai speriata

35

mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

raluca - eu cand am ramas aveam 46 kg si acum am 58... si bebe a crescut si e in termen. important este felul cum se hraneste, cat de groase sunt vasele de sange din cordonul ombilical si IR-urile. nu am inregistrat evolutia mea in greutate ca sa-ti spun cat luasem la 16 sapt, insa daca bebelina este si un pic inainte este perfect!
nu prea inteleg eu babismele astea cu "la 7 luni e ok sa nasti, la 8 luni nu-i bine", chiar daca, de cele mai multe ori babismele sunt justificabile din punct de vedere medical...

35

mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6

Mergi la inceput

Raluca felicitari pentru fetita si nu iti mai face griji in legatura cu greutatea ta nu cred ca este importanata atat timp cat tu esti bine si analizele uzuale iti ies bine. Daca te ajuta eu am 41kg si eram f stresata din cauza asta si dupa ce am facut f multe analize care mi-au iesit bine, nu am nici un deficit, m-am linistit. Sotia unui coleg era gravida in 3 luni si avea 37kg (nu credeam dk nu ii vedeam hartiile de la Dr.)si sarcina ei decurge f bine.

Mergi la inceput