Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (19)
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/virgiL/virgiL.jpg)
virgiL spune:
Vai de mine....si eu as noapte la 3.30 bantuiam prin casa...acum inca sorb din cafea
a auzit cainele ceva si s-a apucat de latrat...si m-am trezit,si mai adormi daca poti...Dar am recuperat spre dimineata
Mic dejun cu covrigi proaspeti si iaurt....
DEEA,felicitari pt baietzelul nazdravan...mi-aduc aminte pe la inceputul sarcinii cum te mai perpeleai cu bataile inimioarei...pe care un medic le auzea,unul nu...offf,ne vom aduce aminte cu drag si cu umor de aceste momente din sarcina.Sa fiti sanatosi !
YLARI;parerea mea e ca ai o reactie disproportionata vis a vis de ce se intampla...cred ca ciuda cea mai mare o ai fata de tine(zic pt ca si eu am spus ca nu voi face nici un DD si TT si pan la urma am facut si amniocenteza....).Eu zic sa te linistetsti,ca stresezi bebelushul frumos degeaba:
1.daca era ceva rau pana la ceasta varsta de sarcina s-ar fi vazut si alte malformatii asociate ,ecografic.
2.chiar si cu diferenta mare intre DD si TT,riscurile calculate nu mi se par atat de mari(uite eu am avut 1 la 3,Anitta 1 la 26,dar la noi mai erau si niste chestii incerte legate de eco,la mine nu se vedea osul nazal+TN de 2,5+varsta peste 35,la bebeul Anitei s-a gasit ceva modificat la fluxul pe tricuspida)
3.acum daca vrei cat de cat o certitudine nu-ti ramane decat varianta cu amniocenteza.Stii ca piticul care urla in cap acum nu se va potoli oricum.Daca poti fi atat de ZEN,mai astepti un pic si faci morfologia de trim 2 si vei afla mai multe atunci...eu n-am rezistat ca ma dadea piticul afara din casa ,asa de mare se facuse
.Te pup si iti doresc liniste,calm si sanantate tie,bebelushului si printzesei!!!
ANITTA,cum e burtik?Se mai contracta?Sa fii cumintzica si sa nu faci nici un fel de eforturi...si maine cu usurelul la treaba...
Virginia 22+ cu ,mami de Ioana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/virgiL/virgiL.jpg)
virgiL spune:
ANDREEA,calm ,calm. si iar calm....daca nu poti delega si nu primesti alte ajutoare,ia-le fix in ordinea in care vin...viata pe care o porti in burtik e de departe cea mai importanta si nu merita sa te stresezi pt alte lucruri...casa nu se muta din loc,vorba Dianei ,te poti muta si dupa nastere...cununia civila se rezolva in doi pasi si trei miscari,FARA verighete....alea tre sa le puna popa pe deget si nu ofiterul starii civile ,asa ca nu va agitati pe tema lor.Nu uitati ca toate grijile si temerile noastre vin si din dozele mari de hormoni care ne circula prin vene in aceste luni ...asa ca nu va lasati coplesite,ca de multe ori nu suntem rationale si judecam cu inima si cu hormonii de sarcina si nu cu creierul.Haideti sa nu mai dramatizam lucrurile din viata noastra,sa fim mai vesele si linistite,sa ne rugam mai mult sa fie bine...si sa ne bucuram de manutzele si piciorusele care ne inghesuie( timid sau nu)din interior!
DIANA ,m-ai auzit si tu,daaaa?Numai maine nu-i poimaine si o sa afli si tu de bebelushul simpatic.
Virginia 22+ cu ,mami de Ioana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elena_gd/elena_gd.jpg)
elena_gd spune:
Neatza fetelor!
Voi cu insomnii si eu abia reusesc sa ma trezesc pe la 11.
Sa aveti o zi frumoasa!
Elena 17+ poate cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anitta_O/Anitta_O.jpg)
Anitta_O spune:
Aever, usor-usor o sa le faceti pe toate, tu sa fii bine si bebe asemenea.
Virgi, tot se intareste burta, insa atata timp cat nu ma doare nimic, zic ca-i bine. Aseara s-a intamplat ceva ce m-a induiosat. Stateam amandoi in pat, ne uitam la grozavia aia de film de pe ProTV si l-am simtit pe bb cum ma mangaie din nou. Am pus mana - se simtea prin piele. I-am luat mana sotului, care n-a priceput ce vreau (poate credea ca vreau altceva) si am asezat-o pe burta. Bb i-a facut din mana de cateva ori. I-au dat lacrimile, mie la fel. Aceeasi intrebare aveam amandoi: daca ni se termina visul miercuri?... Macar l-a simtit si el, macar atat.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 17+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mirela77a/mirela77a.jpg)
mirela77a spune:
Anitta O Ce vis sa se termine miercuri?
Nu concep asa ceva!
totul trebuie sa fie ffff bine si sa il tineti in brate pe bebe, sanatos tun si mumos ca mami si tati!!!
eu azi am program lung, la 13 juma plecam spre roman, nu stiu cat o sa stam acolo, exista sanse mari sa mergem mai departe spre piatra neamt sa ne intalnim cu o amica de acolo, pe care nu am mai vazut-o din decembrie, cand am fost cu sotul al o lansare de cd, colinde de iarna.
iar la ora 17 juma trebuie sa fim inapoi la roman, pentru sedinta de acolo.
Eu sunt satula de sedinte, dar merg ca sa nu stau acasa, maintrebam, daca e cineva din roman, parca virgi, si vrea sa ne cunoastem, gasiti numarul meu pe mail-ul comunla toate burticutele si diseara cand o sa ajung acasa, daca voi mai putea, o sa dau o raita pe aici sa va citesc, si sper sa nu vad decat voie buna si o zi frumoasa, ca acum in vs vad ca e fff mult soare
Mirela, MTHFR C677T homozigot . A1298C normal. sarcina pierduta in 8w4d
![](images/user_woman.png)
Junica spune:
FETELOR a luat cineva claritromicina? Mie mi-a gasit nu stiu ce infectie si mi-a dat sa iau, plus niste ovule, se presupune ca medicamentul nu face rau la sarcina, nici nu stiu ce sa fac... Dr zicea ca infectia asta a mea daca n-o tratez risca sa-mi rupa membranele.
Ieri toata ziua am fost tare deprimata din cauza asta, incerc sa-mi bag in cap ca daca n-am avut alte semne de alarma, totul e ok. Il simt pe bebe miscand in fiecare zi, asta ma mai consoleaza.
E usor sa zici sa fii ZEN, dar uneori lucruri de-astea te cam darama...
A, plus ca am placenta partiala previa, care s-ar putea sa se ridice, s-ar putea sa nu, ceea ce ar putea duce la cezariana, si eu - viteaza foc in tot ce tine de bebe = vroiam sa nasc normal...
![](images/user_woman.png)
aever spune:
Multumesc fetelor pentru sfaturi si incurajari!
Diana chiar m-a linistit mesajul tau. Da, asa-i trebuie luate treptat. Cu casa n-am ce face, nu e enorm de alergat cu actele casei doar ca e mai mare stresul pana se intampla. Eu cu alte acte o sa am de alergat dupa ce-mi schimb numele si pentru alea nu pot delega pe nimeni, nici nu am pe cine. M-au ajutat foarte mult sfaturile despre verighete, uite ca in loc sa o iau calm si cu logica(asa cum mi-ai aratat tu) intai m-am panicat. Aveam o problema si in ce priveste grosimea, de-aia vroiam sa vina si el ca nu-mi dau seama cum ar arata pe deget diversele grosimi. Pe net m-am uitat, dar nu imi dau seama. Deci zici ca cele mai inguste ar fi mai comode. Cam ce latime ar fi aia? Al meu oricum sustine ca nu o sa o poarte, am zis sa nu-l cert pt asta, insa eu vreau sa o port pe a mea si as vrea sa fie ceva sa-i placa si lui si cu care sa se simta comod ca poate totusi se razgandeste si o poarta si el.
Virgi stiu ca verighetele le pune popa, eu insa m-as simti cam jenata sa ma deplasez incolo si incoace cu burta la gura si fara verigheta. Oi fi eu nebuna dar parca m-as astepta sa primesc priviri dezaprobatoare sau de mila de la oameni. Plus ca lucrez si cu publicul si na...impresia conteaza(din pacate). De-aia ma grabesc cu verigheta si ma agit pt asta.
Anitta si eu am simtit prin piele ieri o lovitura mica, dar consider ca e greu sa prinzi astea. Se intampla asa de repede si scurt ca nu prea apuc sa pun mana. Am simtit-o intamplator oarecum, lovise mai devreme apoi am pus mana in aceeasi zona ca cine stie, poate mai da odata. Uimitor a fost ca a mai dat, dar chiar nu ma asteptam. S-ar putea sa mai dureze pana il simte si tati ca trebuie sa prindem loviturile. Eu zic ca o sa fie bine analizele voastre si o sa va jucati cu piciorusele miscatoare si dupa ce ies din burtica, pe la 9 luni asa.
Am observat ca ma stresez mai rau ca inainte de sarcina. Eram eu destul de panicoasa si inainte, insa acum parca-s si mai si. Imediat ma agit din orice si rau de nu ma pot gandi logic cum sa rezolv problema. Sper sa-mi mai revin ca e tare rau asa.
Andreea, 17+ cu BebeLUna
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellyshor/Ellyshor.jpg)
Ellyshor spune:
Hey burticile!
Va pupacesc si eu rapid ca diseara avem musafiri si vreau sa dorm un pic. Si eu am insomnii de cateva zile si din cauza asta ma simt tot mai obosita.
Deea te pup si te imbratisez tare tare si ma bucur enorm ca totul s-a terminat cu bine
Anitta urmezi tu cu vesti bune!
Diana si noi marti mergem la morfo-fetala, deci e zi de "filmare" pentru amandoua,
Andreea o sa-ti zic o faza funny. Eu sunt casatorita de 8 ani, si pana acum am purtat verigheta. Sotul, mai rarutz, ca ii e un pic larga si zice el ca ii e teama sa n-o piarda.
Ideea e alta. Cam de o luna am dat-o jos pt ca am observat ca ma deranjeaza, mai ales cand ma trezeam dimineata o simteam ca imi strangula degetul. Nu am retentie de apa, deci nnu mi se umfla mainile dar pur si simplu nu stiu....n-o mai suport
Acum, fii foarte atenta cand iti iei verigheta pt ca pe perioada sarcinii te mai ingrasi, ti se mai umfla mainile, mai ales in trim III. Sa nu ai surpriza neplacuta dupa ce nasti sa constati ca iti e mare verigheta si nici sa n-o mai poti modifica.
Sincer, pe mine ma doare fix in cot ca n-am verigheta pe mana si "am burta la gura" Cunoscutii si rudele stiu ca sunt maritata, iar necunoscutii sunt...total neimportanti.
Dar tu faci cum vrei si cum te simti tu mai comod psihic. Insa spre sf sarcinii nu stiu dc iti va mai fi asa drag sa o porti.
Nici alte inele eu nu mai port, ma deranjeaza.
Astazi am facut 23 de saptamani!
Va pup dulce pe toate, incerc sa dorm un pic!
Elly 23+ cu Babyboom
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mmamita/Mmamita.jpg)
Mmamita spune:
Burticuteeee, sunt asa de fericita! Azi-noapte m-am trezit pe la 3 jumate sa ma spal pe dinti ..ca adormisem brusc si dintr-odata pe la 11 si zic..daca tot m-am trezit si e liniste, hai sa incerc din nou aparatul de ascultat inimioara..si, surpriza!!! Am auzit mult asteptatul tic-tic-tic, si Maya mea scumpa dadea de zor cu piciorul exact unde era plasat aparatul, la fel cum facea si Ilinca. Atat de tare m-am bucurat, mi-am luat indianul si l-am imbratisat si l-am pupacit de numa!
Anitta, te inteleg perfect, si eu astept cu nerabdare momentul in care voi simti miscarile si pe dinafara, nu doar inauntru , si am incredere ca totul va fi bine pentru voi, ca visul vostru va ramane unul frumos pana la sfarsit!
Tigruta, multumim de complimente, Ilincai i-a placut tortul insa era rupta de oboseala, de aia facea figuri, plus ca nu ii e foarte drag scaunul de papa. Eu...hm, nu mai sunt asa slabuta, m-am ingrasat vizibil dar nu-mi fac griji, dam noi jos tot tot - la prima sarcina am dat jos tot dupa 3 sapt de la nastere si apoi am fost chiar putin mai slaba decat inainte..cred ca ereditatea e de partea mea in acest sens!
Tu arati foarte bine, nu se vede ca ai fi ramas cu 5 kg in plus...chiar deloc!
Elly..da te rotunjesti si iti sta ff bine. Imi place ca ai ales nume romanesti (sau ma rog, forma romaneasca a numelui), bravo voua!
Junica - cu mare placere, ma bucur ca esti in club cu <<acte-n regula>>.
Ma duc sa cumpar painica, azi e zi de cumparaturi..dar nu de-alea ce-mi plac mie, ci de alimente.. si mai dupa-masa cred ca o scoatem pe piti un pic in parc cu noua saniuta.
Va pupacesc, o duminica frumoasa si mai ales luuuuuuuuuuuuuuunga sa aveti!
Cori, mami de Bubulina - 1 anisor si acum bebe 2, ... 17+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andra_C/Andra_C.jpg)
Andra_C spune:
Buna, burticute dragi!
Deea, felicitari prentru rezultat, Anitta va fi super ok si la tine, vei vedea! Doamne ajuta sa fie bine la toate!
Onutza, mare burticuta ta, iti sta super graviduta!
Elena81it, si tu tot cu vesti bune vei veni, sunt sigura!
Aever, le vei rezolva tu pe toate, vei vedea! Vezi cu verigheta sa nu-ti ramana mare dupa nastere. Eu nu mai port verigheta din timpul sarcinii cu Amana, decat foarte rar (eu nu port bijuterii de fel) si nu am nicio problema despre ce crede lumea. Finamea avea o problema asta vara la mare pentru ca era cu cel mic care avea vreun an si 3 luni si era insarcinata din nou si sotul nu era cu ei, ramasese in Bucuresti. Era stresata de ce zice lumea ca e ea cu burta la gura si cu un copil mic si singura :)) Apropo, a nascut joi un baietel de 3500 si 53 cm
Diana, sa vina marti mai repede ca sa te poti bucura pe deplin, sa nu mai ai nicio apasare!
Elishor, felicitari pentru 23 saptamani, suna tareeeeee bine!
Cori Mmamita, fetita ta este o scumpa frumoasa! As vrea sa te intreb si eu ceva: am vazut in poze un patut alb, este cumva Da Vinci? Daca nu, ce este? Vreau sa-i comand si eu Amanei zilele astea si m-ar ajuta un review, se zgarie usor, de-astea...te rog mult, nu ma uita!
Eu sunt fericita pentru ca azi imi vine motanul acasa, a stat 2 saptamani la mama, abia astept sa-l vad! Va pup!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana 31.03.2010 si viitoare mami de baietel
18s +