masina de spalat face figuri
Merge ce merge si nu duce programul pina la sfirsit....se opreste,o mai las un pic si ii dau de citeva ori sa reia si in cele din urma ,termina.Deja a facut figura asta de 2 ori.Aveti idee ce are?Nu se aprinde nimic.Nu se aprinde nimic ,n-are nici o szicnire!Parca ar fi debransata.Ieri chiar ma gindeam cum o sa termin eu o masina de rufe,la mina.
Ce credeti ca are?Mititica face anul asta 12 ani.
Sugestii?
Raspunsuri
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dulcetica Ce credeti ca are?Mititica face anul asta 12 ani. |
Dupa 12 ani o fi ajuns si ea la masinopausa.
Citat: |
Sugestii? |
Numai un service te poate ajuta. La cata electronica e-ntr-o masina de spalat, dupa 12 ani apare uzura. Mai ales datorita mediului de lucru (vibratiile puternice, umezeala - ce se poate strecura printr-o etanseizare imbatranita, agentii chimici - via aceeasi). Plus ce-o mai fi pe-acolo susceptibil de a se fi paradit in timp: contacte, relee.
Posibil sa fie nevoie de inlocuirea unei componente mecanice, electrice sau electronice.
saskia spune:
Acum eu iti doresc succes sa se rezolve , la mine masina a cedat la vreo 10 ani de folosire, cica avea ceva la motor si ma costa reparatia cam cat una noua.
CorinaDani spune:
ar mai exista doua posibilitati : fie presiunea apei nu este cea corespunzatoare, fie exista fluctuatii mari ale tensiunii la priza.
cand i-ai facut ultima data o detartrare ?
ce marca este masina de spalat ?
Rufus spune:
Filtrul e curat? Ia uita-te...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
irinabobe spune:
si eu pateam chestia asta insa avea un beculet rosu care clipocea a eroare. la mine problema erau niste filtre necuratate, asa ca nu intra apa destula si se bloca.
Leditia spune:
Asa a facut si a mea..pana nu a mai mers deloc.A fost nasol ca abia am reusit sa-mi scot rufele din ea,ca se blocase.A avut probleme la panoul electronic,trebuia schimbat,plus nush ce filtre,nush ce alte minuni,costa mai mult decat una noua,asa ca am luat una noua.Si a mea a tinut doar 4 ani..Daca ma tinea 12,zau ca nu as fi fost suparata :)
Cand am luat alta noua,i-am dat un ciclu de spalare,am ales baby si dupa jumatate de ora de spalat nu mai misca..nu evacua,nu mai misca..am dus-o inapoi si mi-am ales alta.Cand le-am zis,au spus ca sigur e de la panoul ala electronic,ceva nu-i setat ok..au reparat-o si au pus-o iar in magazin la vanzare.Eu mi-am ales alta,ca aveam nevoie de ea si nu voiam sa dau atatia bani pe o masina ce stiam ca fusese reparata,iar ei mi-o vindeau de noua si ok. :)
Cheama pe cineva sa se uite la ea si sa vada unde-i problema.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt copilasi speciali!.
dulcetica spune:
Nu i-am facut niciodata nicio curatare de filtre si detartrant nu puneam, ca ma enerva ca mai raminea pe rufe.
E adevarat ca e de 12 ani ,dar arata ca noua.
Rufus ,unde ma uit la filtru?Sotul meu nu deosebeste mina stinga de cea dreapta ,asa ca eu am mai mari sanse sa-l identific.
Daca ii fac acu o detartrare oare are vreun efect?
Ce sa iau?Rufele le-a scos curate si stoarse,in final ,chiar daca s-a poticnit.
lulu77 spune:
Idem am patit si eu, masina noua, are 2 ani. am sunat un prieten si am rezolvat problema...filtru nu era curatat, plus ca nu foloseam mereu Calgon, si erau doupuri de detergent.acum pun mereu Calgon, si folosesc cat mai des dero lichid.
curata filtru si vezi daca mai face fitze.
SOACRA MARE
JuliaSM spune:
Dulcetita, filtrul de apa il gasesti in partea de jos a masinii, de regula e in fata si are o usita separat pentru acces. Uite la www.masinidespalatsecondhand.com/cumpara/masina-de-spalat-second-hand-whirlpool-awm-875-slim-1061155" target="_blank">modelul acesta de Whirpool, se vede clar in stanga masinii jos un chenar.
Dupa ce desfaci usita, se desfileteaza capacul de la filtru, dar sa ai grija sa folosesti o tavita, pentru ca mereu este un rest de apa in furtun si va curge pe dusumea, daca nu esti atenta ( uneori e destul de multa apa acolo, mai ales daca filtrul e infundat!).