masina de spalat face figuri
Raspunsuri - Pagina 2
monica70 spune:
Asa am patit si noi cu a noastra.
Problema se afla la filtrul de la furtunul pe unde intra apa in ea: e o sita f. deasa ,micuta unde se mai strang depuneri,un fel de nisip.Trebuie desurubat de-acolo , scoasa sita,curatata (clatita bine cu apa ,sub robinetul sub presiune) si pusa la loc. Pe urma apa va tazsni din nou cu presiune prin ea si masina nu se va mai opri.Pe noi ne-a invatat un nenea sa facem chestia asta macar de doua ori pe an si de atunci e ok.Avem Whirpool cu incarcare superioara.
Sper sa fie si la voi doar atat.
PS E simplu ,o poti face si tu.Si sotul meu e habarnist notoriu : pe el il pun doar sa desurubeze,insurubeze ca are mai multa putere,dar eu ii arat exact unde,ce si cum plus scot sita si o clatesc.
EDIT ca am uitat o chestie esentiala: intai se strange robinetul ala din zona ,ca sa nu curga apa si sa faci inundatie si dupa ce se pune la loc sita, se deschide iar robinetul.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
dulcetica spune:
Masina e samsung fws 1000,asta daca intereseaza pe cineva o marca longeviva.
M-am dus acasa si am deschis subiectul cu filtrul si sint nevoita sa retractez cele mentionate ieri.Am fost surprinsa sa constat ca stia unde e .Yes,my man!Am pus 2 pumni de calgon si am avut placerea sa constat ca nu s-a mai oprit.Pina la sfirsit am avut mari emotii!Oricum ,mi-am propus sa nu o mai stresez ,in sensul ca indesam rufele,pina nu mai puteam inchide usa.Va suna cunoscut ?
Rufus spune:
Calgonul se refera la duritatea ape; daca apa e normala, din retea, nu se justifica. Eu nu am pus niciodata, de cand ma stiu, calgon si nu am gram de depunere de calciu. Daca apa intr-un pahar nu are depuneri, calgonul e pus degeaba. Cost in plus.
De ce am zis de filtru? Este cel mai la indemana de cercetat. Daca filtrul e infundat, blocheaza o elice mica care transmite pompei informatia ca ceva nu-i in regula. Cu aceasta ocazie masina se opreste, nu mai evacueaza, apoi nu mai face nimic, programatorul se blocheaza sau merge complet aiurea. Din cand in cand, prin filtru se mai produc miscari, se reaseaza gunoiul, si masina merge iar, o perioada. Din ce in ce mai scurta.
La noi filtrul nu se blocheaza de mizerie, ci de bani, agrafe, ambalaje de bomboane sau cate un ciorap. Nu ma intrebati cum ajung acolo, ca nu stiu.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
alevin spune:
Pentru curatarea depunerilor de calciu se poate folosi un litru de otet de 9 grd pus in masina, apoi rulezi "la gol" programul cel mai dur (temperatura si rotatii maxime). Elimini in felul asta si evenualele mirosuri neplacute.
Sper sa-ti foloseasca!
belleane spune:
De la umplutul pana la refuz cred ca i se trage, eu am observat la a mea batranica la prosoape. In rest ii urez viata lunga. I-am facut si eu curatare cu otet ca n-a vazut niciodata calgon. Dar nici nu s-a suparat doar dintr-atat.