Nevoile mamei vs. nevoile copilului
Raspunsuri - Pagina 34
ruxij spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Xenia2006
da, presupunerea ca 'specia cealalta' nu stie nimic despre a ta, de parca in ro. n-ar fi multe femei impartite intre o cariera remarcabila si familie. reinventam roata... Always the dullness of the fool is the whetstone of the wits. |
Cred ca ai inteles gresit, "specia cealalata" nu erau mamele din Romania. Ma rog.... Ideea era ca trebuie sa mergi o mila in papucii celuilalt pentru a putea judeca in cunostinta de cauza. Nici o legatura cu locatia mergatorului in papuci.
ruxij spune:
Studiile astea nu sunt deloc conclusive. Si eu sunt fericita, am ajuns la o stare perfecta, cea cu accepta ce nu poti schimba si schimba ce poti schimba:)) Ma indoiesc ca dc copilul nu e abuzat are vreo mare legatura treaba cu infantul si cu alaptatul. Pe mine m-a alaptat mama 3 luni, dupa care m-a lasat la Giurgiu la bunica-mea timp de 7 ani, unde nu m-a crescut bunica, ca si ea lucra, m-a crescut tot neamu, cu strabunicii, cu matusile etc. La mine fericirea are legatura cu varsta, s-a demonstrat ca cc cu cat esti mai baba, cu atat esti mai fericita
Bettercy spune:
Cristoiu, probabil ca faci parte din cei 55% care reusesc sa se ataseze chiar daca mama merge la lucru mai devreme de 6 luni. Studiile respective au spus ca nu toti copii sunt afectati.
"Approximately 55% of infants, whose mothers return to full-time jobs when the baby is less than six months old, are securely attached to the mother"
Oare ce rol au bunicii? N-am gasit studii referitoare la bunici. La mine la lucru am vazut ca femeile care au copii vor ca ai lor copii sa aiba sansa sa stea pe langa bunici si cateva chiar s-au mutat mai aproape de bunici pentru asta...e ca o moda.
Bettercy spune:
Probabil ca atunci cand inaintam in varsta invatam echilibrul si ne simtim mai multumiti cu noi insine. Copiii "secure" stiu echilibrul all along si nu au asa de mult struggle in viata. Iar combin engleza cu romana. In fine, ideea era ca exista un risc pentru copiii ai caror mame nu stau langa ei o perioada. 35% din ei pot sa aiba probleme.
Ca sa concluzionez, eu sunt in favoarea statului acasa a mamelor pentru o perioada...daca este posibil dpdv material si nu mor toti de foame.
ruxij spune:
E greu sau imposibil de facut studii conclusive, pt ca sunt prea multi parametri fini implicati referitor la calitatea ingrijirii si chiar tendintele genetice ale individului, nu doar simplu alb sau negru, s-a intors, nu s-a intors ma-sa la lucru.
Referitor la copiii mai mari, ca eu am copil mai mare. Sporturi si astea. Pe mine ma costa bani. Fi-miu face matematica extrascolar: 90$/luna; tenis in particular: 60$/sedinta; pian 20$/sedinta; baschet: 30$/sedinta. Tenis, pian, baschet...saptamanal. Deci vad ca astea cam costa. Deasemenea am vazut ca nu toti parintii isi duc copiii la activitati extra scolare, ca sa barfesc si eu. Am prieteni care nu si-i duc la nimic pe motivul declarat ca este prea greu sa ii conduca cu masina la aceste activitati. Cand facea copilul inot, cineva m-a intrebat: "face la scoala? " Nu. "Cuuum, il duci tu cu masina la asta???". Da. Unii considera ca activitatile extrascolare ii aglomereaza prea mult pe copii. Altii considera ca ii tin "out of trouble", ca ii tin ocupati si nu mai au timp de droguri si alte prostii. Cum o fi mai bine, nu stiu. Eu zic ca ceva extrascolare sunt OK.
Pe mine nu prea ma oripileaza ca a plecat mama aia 4 zile in concediu, desi eu nu am plecat fara copil in concediu decat o data, cand avea 8 ani.
Bettercy spune:
Ruxi, eu nu am facut activitati extrascolare cand eram mica dar aveam colegi care faceau engleza, pian, franceza, gimnastica...si nu au turned out better decat cei care nu faceau. Am vazut si cazuri extreme de copii stresati de activitile extrascolare care nu mai aveau timp sa se joace si sa fie copii. Eu sunt si contra prea multor activitati extrascolare.
ruxij spune:
Asa, si mai cred ca nivelul de educatie, precum si starea materiala a familiei sunt factori importanti pt evolutia copiilor. Deci sunt multe. Pana si ordinea nasterii si numarul de copii conteaza.
ruxij spune:
Nu te fac extrascolarele sa turn out better, cred ca ajuta sa iti faci prieteni, sa iti creawsca self esteemul, sa ai mai multe experiente... un sport e sanatos. Cam ca si cu alaptatul 2 ani, ajuta la si la si la, dar nu exista dovada ca turn out better datorita lui. Da dd tot vb de nevoile copilului vs parinti, se pot extrapola la multe. In orice caz, exista studii care arata ca saracia e nociva tare, fara legatura cu extrascolarele.
columbiana spune:
Si eu consider ca copilului trebuie sa-i asiguri din toate punctele de vedere bazele viitorului, cu alaptatul si statul acasa linga el pina la nspe ani n-ai rezolvat totul, de aia e nevoie de echilibru intre copil, familie, profesie;
Eu m-am chinuit cit a fost fiu'meu mic, si pun asta in mare parte pe seama mentalitatii romanesti; de asta ma frustreaza cind vad ca dupa 12 ani, femeile se lupta sa pastreze aceeasi mentalitate potrivit careia mama neaparat si tata doar daca poate si vrea se implica in cresterea copilului; Eu m-am intors la job la 4 luni a copilului si am avut bona pina la 3 ani; daca am fi fost deja aici, ar fi ramas barbatul acasa cu copilul, eu as fi putut fugi de la job pentru alaptat, mai lucrat de acasa, etc; asta pentru ca fara jobul meu am fi facut foame in Romania; doar ca presiunea societatii romanesti nu l-a lasat sa-si ia el concediu paternal, desi cistiga doar simbolic, si asa a trebuit sa ma orientez spre alte solutii; Tanti care m-a ajutat cu fiu'meu a fost extraordinara, s-a ocupat de el cum m-as fi ocupat eu, l-a rasfatat si iubit si ea si familia ei, a gatit pentru copil sanatos, tot ea s-a agitat cot la cot cu noi cind problemele de sanatate ale copilului au inceput sa iasa la iveala;
Ajunsi aici, din momentul cind am avut diagnosticul copilului, am stiut care-i lupta mea, si cred ca am dus-o in mod corect, pentru ca daca scapam si de pubertate/adolescenta cu bine, consider ca am recuperat copilul si rezultatele sunt extraordinare; Un copil care la 4 ani nu vorbea, spunea doar un cuvint "fufu" cind dorea ceva, care azi la 12 ani e fericit, sportiv, vesel, cu o mare reusita anul asta la un examen de admitere pentru o scoala privata buna din oras;
Ce vreau sa spun e ca nu cariera si jobul te impiedica sa fii mama, daca nu-ti sta in fire poti sa stai acasa o viata si tot degeaba, ba il mai inchizi in casa ca in exemple si pleci dupa o piine sau la plimbare pe faleza; Nu inteleg de ce se tot "loveste" in cariera/jobul femeii;
Noi am platit intre 2004 si 2006, 25$/ora de terapie ABA, plus toate alte activitati (ergoterapie pentru care un raport costa 600$, psiholog la 100$/ora) si restul sporturilor care, cum spune Ruxij, costa fiecare; iarna asta ma pregatesc sa-l duc sa inoate cu delfinii in Dominicana; asta costa din nou; In apartament copilul se sufoca, tantrumurile lui deranjau vecinii, a trebuit sa cumparam repede casa, cu curte, piscina, etc, unde se simte in largul lui;
Daca stateam acasa ma uitam probabil la el si-i plingeam de mila;
Asa unul dintre noi s-a focusat mereu pe job, pe asigurarea resurselor materiale, si celalalt pe copil; iar datorita mentalitatii romanesti, mama a fost cea orientata spre copil; Nu am regretat nici o secunda cind mi-am intrerupt scoala din drumul pe care pornisem, nici alte renuntari pentru ca rezultatele sunt extraordinare, in plus mi-am gasit locul/profesional mai bun si mai aducator de satisfactii decit visasem cind am emigrat, si uite-asa si noi suntem multumiti amindoi, profesional, si mai ales copilul a evoluat.
Se poate merge si cu job si cu crescut copil in paralel, totul e sa iti placa si sa muncesti, si sa te organizezi, schimbind prioritatile pe etape;
Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Laura25 spune:
Ana, sa mercam cu rosu in calendar ziua de azi. ti-am aprobat un mesaj
Si eu cred ca asta e de fapt ce trebuie sa faci: sa gaseasca familia impreuna cea mai buna cale pentru satisfacerea nevoilor tuturor membrilor familiei, dar sa fi si cu bataie lunga. Ca degeaba ti-e bine azi daca maine nu ai ce pune pe masa. Echilibru si cumpatare in toate. Nici sa lasi totul balta si sa traiesti doar pentru si prin copil, dar nici sa te bazezi pe zicerea: "oricum creste".
Ana, sa stii ca au inceput si in Romania sa isi ia tot mai multi tatici concediu de cresterea a copilului in locul mamei, mai ales de cand criza i-a determinat pe parinti sa aleaga intoarcerea la munca a celui care aduce un venit mai mare in casa. Chiar tatal finei mele este in CIC de mai bine de jumatate de an, iar mama s-a intors la servici. Si tati asta are un job foarte "masculin", dar se descurca extraordinar cu fetele (are 2) si e dedicat 100%.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me