Nevoile mamei vs. nevoile copilului

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Am observat la unele femei un fel de atasament pt copii/copil pe care eu l-as considera bolnavicios. Prin el mama incearca sa refuleze, sa se elibereze de toate greselile din copilariile lor (ale propriilor parinti). Nu-i un lucru rau, insa uneori e dus la extrem. Mame care par sa traiasca doar si prin copil, carora le este frica se se desprinda (ele) pt ca nu ar mai avea "victima" , dependenta de ele, care sa le valideze orice gest. Care se implinesc doar prin asta. In general sunt femei la care sotul lucreaza mult, este absent, sau au o relatie mai rece. Isi revarsa surplusul si asteptarile in copil. O dependenta de asta agresiva vad si la unele cazuri de homeshooling. Cred ca se incadreaza la injonctiuni "nu fi tu insuti" "nu creste", poate or mai fi si altele.
Copiii au nevoi si la 7 ani, nu numai pana in 2 ani. Cum era si vorba "copii mici, probleme mici, copii mari, probleme mari".
Sunt si mame din astea care se victimizeaza. Ca nu-i asa, victima este buna, are intotdeauna dreptate, isi poate plange de mila, pe cand celalalt este "raul".
Mai consider ca in afara unei averi fabuloase, mosteniri sau mai stiu eu ce, este f periculos in contextul actual de trai, ca bunastarea unei familii sa atarne numai de tata. Se poate intampla orice cu el. mama trebuie sa fie capabila ca in orice moment sa preia fraiele. Eu o consider un soi de inconstienta sa nu fii capabil sa gandesti pe termen lung. Si mai cred ca unele femei, sub apanajul grijei fata de copil, isi ascund de fapt lenea. De a lucra in afara casei, sau de aface si altceva in afara de asta cu copilul agatat de tata. Este doar un pretext.
Chiar si alea carora sotul le aduce 10000 de euro (de pe la TV, de pe la mutinationale) tb sa se gandeasca mai in persepctiva. s-au mai vazut cazuri de divort, de boala, sau doamne fereste mai rau.

Si tu ai facut aceasta observatie de pe ce pozitie? Esti psiholog, statistician sau in ce calitate ai ajuns tu observatoare ale mamelor casnice si ale celor care fac homeschooling? Si prin comparatie cu cine le vezi pe ele asa? Ca sa le compari, sa spui ca ai observat ca... trebuie sa ai un punct de plecare. Care este acela? Tu insati?

Din punctul meu de vedere, asta spun ca este un mesaj urit, cu validare... ai bagat in aceeasi oala si mame casnice si care fac HS, le-ai pus o eticheta si o stampila... fara sa ne aduci argumente.

Cristoiu, daca observai cuvintul lene si aici cum l-ai observat cind a fost utilizat (tot urit) la femeile care merg la servici si ai fi reactionat pe masura as fi spus ca da, uite cu adevarat neutralitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Am si eu o intrebare. O am de ieri seara dar nu am indraznit sa v-o pun. Adica am scris dar nu am mai trimis. Fiindca mi-e cam frica de forumul asta. Pe bune.

Faptul ca imi este frica nu ma face decat sa nu scriu anumite lucruri, nu sa imi schimb comportamentul in concordanta cu cel acceptabil din punctul de vedere al forumului.

Deci, intrebarea care ma chinuie de cand am citit ieri seara "noua intorsatura" a subiectului: cand mergeti in concediu, unde stati? Nu stati intr-o camera de hotel? Adica avand in vedere ca in statiunile de vacanta sunt mult mai mult hoteluri cu "garsoniere" presupun ca majoritatea familiilor le utilizeaza pe acestea, nu apartamente...

In concediu nu faceti sex? Mare, soare, briza, climat excitant....

Cat timp stati in concediu?

(Mie imi place rochia rosie. Vreau doar sa arunc o privire la cea verde ca nu prea inteleg cum e croita...)

Hahaha, adevarul este ca dc mergem in concediu cu copilul, nu prea avem ocazia sa facem sex:) E prea riscant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

eu recunosc ca sunt intr-o situatie mai altfel, dar eu tin cu mamele care stau acasa, sa stiti.
adica mi se pare de o mie de ori mai greu sa stai acasa sa-ti ingrijesti familia decat sa te duci la job. Asta pt cine si-o ingrijeste la standardele pe care mi le inchipui io.
pt ca in casa esti 24 din 24 in priza, la job (in general) macar te gandesti la o chestie cum o rezolvi si tot ai niste momente de tu cu tine la dispozitia ta.
eu cand ma duceam la facultate sa predau eram mult mai relaxata decat acasa cu copilu. Era mult mai simplu.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Diferenta este nivelul de stress, nu munca fizica, stress care e mai mare in afara casei. Dar ideea nu este ce este mai usor sau mai greu, ci sa ma lasi pe mine in pace cu rochia mea verde, de care spune Fomalhauti, desi ea cred ca nu se refera la tabara mea, ci la a ei :))

Roxy, nu se darama multinationala si nici statuie nu iti ridica nimeni, nu asta e problema. Problema este ca eu m-am dus la scoala, am invatat, asa am vazut si la mama ca a facut, inteleg sa imi construiesc un viitor profesional. Deci nu mor de grija multinationalei, ci a satisfactiei personale, modelului oferit copilului si a viitorului familiei. Saracia nu a imbunatatit pe nimeni, dimpotriva. Asta este optiunea mea si este mai mult decat OK, doar ca vad ca e cam greu de inteles cum de nu e legiferat statul acasa 2 ani si alaptatul tot atata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CampariSoda spune:

Nelia, sa stii ca eu te citesc din umbra si mi-au placut multe din ideile tale privind AP (mai ales alea cu different mothering for different kids) dar m-a destablizat mesajul tau ala lung...

Citat:
citat din mesajul lui nelia
Deci mame devenim, nu ne nastem, unele au nevoie de o viata, altele de mai putin, dar atit timp cit copilul nu e abuzat si nu sufera, asta nu priveste decit pe mama in cauza.

Exact. O mama deprimata (din orice motiv - lipsa de somn, de bani, de recunoastere sociala daca ii mai sus pe piramida lu' Maslow, nu mai zic de celebra manichiura si celebrul epilat, sunt de-acum iconice in subiectu' asta, as putea spune ca sunt noile "rosii" si "poshete" de pe DC) nu POATE sa fie o baza sigura de atasament. Si cum copilul nu mai poate fi bagat la loc, singura optiune e ca mama sa incerce sa isi gaseasca echilibrul la job sau la mall si sa lase locul unui alt "ingrijitor" (tata, bona, bunica), oricine e capabil sa aiba GRIJA de copilul respectiv.

Citat:
Daca acceptati diferenta, acceptati-o nu numai la nivel de discurs... eu o accept pina la suferinta copilului (si cind lucrezi cu ei, si ii asculti, s-ar putea ca parerea sa se schimbe un pic despre cit de benefic sau nu e socializarea timpurie - dar asta e sigur in alt subiect).

Aici m-am destabilizat. Deci intr-o tzara unde concediul de maternitate e 14 saptamani poti nici sa nu te mai apuci de facut copii daca n-ai un salariu beton din care poti tine trei (sau 5) persoane (pentru ca unul din parinti sa stea acasa doi ani). Eu inca mai astept dovezile alea empirice cum ca cresa (de buna calitate) e rea.

Si mai era o chestie cu ce conteaza doi ani de absenta din viata profesionala...Pai sunt doi daca faci 1 copil. Dar sunt shase daca faci 3...e 20% din viata ta profesionala. Si una e s-o faci "pe barba ta" (cum ai facut tu, copii in timpul studiilor) si alta e sa fii platit de cineva (angajator, contribuabil) SHASE ani "pe degeaba" (fie si ca muncitor necalificat, daramite ca doctor injiner).

Citat:
Va dezamagesc daca va spun ca si acestea ca si cele facute fata de mamele care merg prin mall-uri etc. sint generalizari urite, facute la tot pasul, care descurajeaza efectiv mamele tinere sa alapteze, sa stea acasa, sa sufle in fundicul mic macar mina doi ani acolo. Cui i-ar placea sa fie privit ca in paragraful de mai sus?

Tu chiar crezi ca mamele care vor si sunt capabile sa stea acasa si sa alapteze se lasa descurajate de okiu critic al altora?

Citat:
Si nu, Ruxij, razboiul nu e intre mame care stau acasa si mame care merg la munca, ci intre mame/tati si copii. E de ani de zile acest razboi si vazindu-se consecintele, da, sper din tot sufletul meu ca intr-o zi va cistiga copilul si atit!

Ca sa continui metafora razboinica, eu sper sa castige familia, aia in care fiecare are locul lui in care se simte bine si unde se gasesc solutii ca nevoile tuturor sa fie respectate (de somn, de mancare, de dragoste, alea le au si mamele, nu?).

Citat:
Sincera sa fiu, prefer germanii. Poate ca stiu ei ce fac... Nu ma intereseaza deloc, dar chiar deloc cresterea natalitatii si nici statisticele (care acum citiva ani spuneau ca un copil separat devreme de mama si dat in colectivitate e mai sociabil si teoria atasamentului securizant era pur si simplu anulata, ei, bine, acum incep timid sa arate contrariul). Pe mine ma intereseaza copilul si atit! Daca acesta e bine, dar cu adevarat bine... mama se poate duce si pe Luna din punctul meu de vedere. Trist, dar statisticile spun ca tinerii lumii de astazi nu sint deloc bine!

Si asta m-a destabilizat. Adica tinerii din ziua de azi nu sunt bine pentru ca au fost dati la cresa devreme? Si politicile de descurajare a natalitatii sunt bune? Pai descurajand natalitatea a) dai intr-o gramada de femei care si-ar dori un copil dar nu pot b) cine o sa mai plateasca concediile (lungi) de maternitate fetitelor nascute acum si crescute AP care probabil vor dori sa isi creasca si ele pruncii AP??

Si niste floricele virtuale pentru Marina,Ruxij, Bird si JulieiSM , precum si celei care a amintit de faptul ca la un moment dat se prea poate ca ala de aduce bani in casa sa dispara si ala de nu aduce bani in casa sa cada de foarte sus (impreuna cu copiii).

Nu m-am gandit la asta pana n-am vorbit cu colegii mei barbati care mi-au spus ca cea mai buna investitie a lor e o polita de asigurare de viata. Sotiile lor stau acasa cu copiii de 4, 6, 8, 12 ani si nici o shansa sa mai aiba vreodata o sursa de venit decenta daca doamne fereste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

eu recunosc ca sunt intr-o situatie mai altfel, dar eu tin cu mamele care stau acasa, sa stiti.
adica mi se pare de o mie de ori mai greu sa stai acasa sa-ti ingrijesti familia decat sa te duci la job. Asta pt cine si-o ingrijeste la standardele pe care mi le inchipui io.
pt ca in casa esti 24 din 24 in priza, la job (in general) macar te gandesti la o chestie cum o rezolvi si tot ai niste momente de tu cu tine la dispozitia ta.
eu cand ma duceam la facultate sa predau eram mult mai relaxata decat acasa cu copilu. Era mult mai simplu.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Sabina, ai dreptate. La servici, ai pauze de 10 minute la 2 ore (aici), plus o pauza de o ora ptr. masa de pranz, timp in care nu te deranjeaza nimeni! Acasa, eu mananc pranzul in maaaaaaxim juma de ora (cu tot cu tigara de dupa ), timp in care ma ridic de la masa de 4-5-6 ori, ca Victoria mai vrea cate ceva: ba sare, ba apa, ba suc, ba lapte, ba una ba alta... Eu (personal) eram in priza de la 8am, cand se trezea Victoria pana la 5pm cand venea sotul de la servici si prelua, "odihnit" copilul. Acum, intr-adevar mai am si ceva timp ptr. mine, Victoria a gasit 2-3 desene de cate juma de ora, una dimineata la 8, una dupa-masa la 1 si mai e una, parca pe la 3 jumate. Asta e timpul meu 'de adult' pe care-l petrec pe DC. NU MA PLANG deloc, sa nu se interpreteze gresit, doar spun cum e viata mea de 3 ani jumate. Dar ma incanta fiecare minut petrecut langa copilul meu.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Eu nu cred ca cresterea si educarea unui copil implica doar munca fizica, cine crede asta? Si mai cred ca stresul este la fel de mare si in casa si in afara ei atunci cind porti in totalitate raspunderea pentru ceea ce faci si nu o imparti cu altii.

In rest de acord cu tine, fiecare se imbraca cu rochia iubita sau in pantaloni, nu vad nici o problema in asta. Atit timp cit nu mi se impune cu ce sa ma imbrac. Aici cred ca sintem cu toatele de acord.

Nu se intelege legiferarea alaptatului pina la doi ani, dimpotriva, se considera laptele praf aliment olimpic si 'oferit' acolo unde nu e cazul, insistind pe avantaje, ba chiar si cel de vaca... orice e mai bun decit laptele matern.

CampariSoda, de ce sa te destabilizeze? Eu am spus ce am avut de spus, altele la fel, sint pareri, experiente si alegeri, fiecare dintre noi le-am facut. Fiecare intelege ce vrea din mesajul meu, in functie de alegerile facute.

Si eu astept date empirice ca cresa e mai buna decit caminul familial sau laptele praf mai bun decit cel de mama (acolo unde ultimul exista, se intelege) nu le voi primi... cum nu le vei primi nici tu. Studiile sint comandate, vor spune ceea ce curentele din societate doresc sa se spuna. Nu am incredere deplina in ele, nu reflecta realitatea. Si in nici intr-un caz nu cred ca cei care le fac cunosc situatia noastra de acasa mai bine decit si-o cunoaste fiecae si nici copiii din dotare.

Da, tinerii nu sint bine. E parerea mea. Nu am pomenit nici un cuvint de cresa, nu sint bine majoritatea dintre ei din diverse motive.

Ana, da, ai dreptate, deci si pentru tine si pentru toata lumea care a scris. Dar ce e urit scris, e urit si gata. Da-mi peste deshte cind scriu urit, pe cuvint daca ma mai supar. Daca tie iti place mesajul citat, e problema ta, mie nu-mi place si amindoua avem dreptuls a alegem ce ne place si ce nu ne place.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui CampariSoda

Nelia, sa stii ca eu te citesc din umbra si mi-au placut multe din ideile tale privind AP

Eu nu sint AP, nu am fost niciodata, eu sint io si atit! Daca felul meu de a fi e AP, atunci asa sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Nelia, imi cer scuze acum ca nu am stat ca un copoi De paza sa taxez fiecare postare. Uite asta mi-a scapat total si acum daca m-ai tras tu de urechi am rasfoit vreo 5 pagini in urma si tot nu dau de ea.

Pe urma eu nu am de ce sa imi dovedesc neutralitatea, ca nu sunt Elvetia. Nu sunt neutra, mi-am exprimat parerea ca unui copil nu ii dauneaza mersul la cresa de la 12 luni, saskia nu a fost de acord si urmaream dialogul cu ea, fiindca mi se pare o persoana inteligenta. Asta asa printre picaturi, fiindca intimplator azi sunt si eu statatoare acasa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui CampariSoda

copii in timpul studiilor

Eu am facut studii in timp ce am crescut copiii, nu copiii in timpul studiilor, e o diferenta si vreau sa se vada.

Citat:
Tu chiar crezi ca mamele care vor si sunt capabile sa stea acasa si sa alapteze se lasa descurajate de okiu critic al altora?

Da,categoric. E o presiune care e foarte greu de dus, cu atit mai mult cind esti sub influenta hormonilor.

Citat:
Ca sa continui metafora razboinica, eu sper sa castige familia, aia in care fiecare are locul lui in care se simte bine si unde se gasesc solutii ca nevoile tuturor sa fie respectate (de somn, de mancare, de dragoste, alea le au si mamele, nu?).

E bine si ce speri tu, dar eu cred ca familia a cistigat, copilul niciodata pina acum. Altfel nu ar mai fi atita suferinta in lumea lor.

Citat:
Si asta m-a destabilizat. Adica tinerii din ziua de azi nu sunt bine pentru ca au fost dati la cresa devreme? Si politicile de descurajare a natalitatii sunt bune? Pai descurajand natalitatea a) dai intr-o gramada de femei care si-ar dori un copil dar nu pot b) cine o sa mai plateasca concediile (lungi) de maternitate fetitelor nascute acum si crescute AP care probabil vor dori sa isi creasca si ele pruncii AP??

Eu nu am descurajat natalitatea. As incuraja-o daca as putea, dar cu masuri in care sa fie inclus si copilul cu nevoile lui reale, nu numai adultii.

Eu nu am spus nimic de concedii de maternitate lungi, desi, acolo unde se poate si asta, de ce nu? Eu cred ca solutii se vor gasi oricind si chiar acele fetite crescute AP (inca o data, eu iti raspund tie, nu m-am considerat niciodata AP) vor gasi solutii. Munca si venitul in lumea asta nu ar trebui sa fie aduse doar de un program de la 9 la 5, indiferent ce faci acolo, sint atitea si atitea cai de a-ti asigura traiul cinstit si prin munca si ar trebui acceptata toate diferentele. Sint sigura ca un om liber si sanatos va sti sa gaseasca solutii pentru orice situatie in care ii duce viata.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Nelia, imi cer scuze acum ca nu am stat ca un copoi De paza sa taxez fiecare postare. Uite asta mi-a scapat total si acum daca m-ai tras tu de urechi am rasfoit vreo 5 pagini in urma si tot nu dau de ea.

Pe urma eu nu am de ce sa imi dovedesc neutralitatea, ca nu sunt Elvetia. Nu sunt neutra, mi-am exprimat parerea ca unui copil nu ii dauneaza mersul la cresa de la 12 luni, saskia nu a fost de acord si urmaream dialogul cu ea, fiindca mi se pare o persoana inteligenta. Asta asa printre picaturi, fiindca intimplator azi sunt si eu statatoare acasa.

Iti accept scuzele. Era asa un fel de-a spune, voiam sa scot in evidenta ca pina la urma concluzia este ca toate sintem niste lenese, numai barbatii ce mai muncesc in lumea asta. Adica nu numai alea de la servici care isi trintesc bebelusii in cresa ca sa scape de ei de lene, dar si cele care stau acasa, care isi iau ca scut copiii si grija pentru ei si HS-ul ca le e lene sa iasa in afara casei, sa duca o 'viata adevarata' si sa munceasca.

Chiar nu se vede cit de absurd e tot ce scriem?

Mergi la inceput