Nevoile mamei vs. nevoile copilului

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Sabina, tu stii cel mai bine ca situatia ta e una iesita din norme; Nu vorbeste nimeni de cazuri ca al tau, de daruri pe care nu oricine le are, de "meserii" ce depind de inzestrarea exceptionala pe care o ai de la natura sau Dumnezeu, si pe care le poti valorifica altfel decit o meserie obisnuita.
Pe mine m-au provocat mindrii patriotice fluturate aici de genul ce fericita am fost eu cind am demisionat sau o condescenta intelegere pentru femeile ce nu suporta parul pe picioare, citita mai pe la paginile anterioare; asa ceva nu m-as fi asteptat sa mai citesc de la femeia romanca in 2012, sincer.

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

e un timp pt toate, oricate a facut barbatu meu, nu putea sa alapteze in locul meu de exemplu, nu mi se pare asa mare chestie 2 ani sa stau sa alaptez, nu e niciun sacrificiu, dimpotriva, ar trebui sa fie norma.

Da sunt f mandra de mine ca am reusit la ambii sa fiu langa ei f f f mult primii doi ani, dar nu ma simt sacrificata si realizari profesionale am avut in anii aia cat n-au alte femei fara copii in 2 vieti
(daca e sa o luam pe panta asta , cu justificarile samd)

deci se poate sa alaptezi, sa dormi cu ei, sa ai cariera samd si sa nu te simti deloc anulata si sacrificata.
Si nu tine de bani. Ca n-am avut nici bone, nici apte ajutoare, adica tatal nu=l consider ”ajutor”, e tatal, e normal sa creasca copilu, nu?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Marturisesc ca logica si coerenta mesajelor tale in general si a astor doua in special m-au ametit mai tare ca sampania de la Revelion...

esti obaznica. esti foarte obraznica!!! adica noi stam cu sufletul la gura sa vedem ce jucarii postezi si tu iti faci de cap pe DC???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Mama Saskia, tu oare nu stii sa citesti sau ai citit ieri si azi transcrii din amintiri, sau scrii dupa efectul sampaniei de la Revelion???

Eu sincer pt astfel de "interpretari" (de-a dreptul idioate) ti-as da avertisment daca as fi moderator...

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Eu chiar as vrea sa intre un administrator al acestiu forum, sa-mi spuna si mie daca considera normala atata rautate din partea membrilor (...) E oare normal sa te trezesti interpretand anumite cuvinte ale unui om doar ca sa il injosesti, denigrezi, jignesti???

Marturisesc ca logica si coerenta mesajelor tale in general si a astor doua in special m-au ametit mai tare ca sampania de la Revelion... Chiar asa, unde e moderatorii aia... hic!?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui libelula

esti obaznica. esti foarte obraznica!!! adica noi stam cu sufletul la gura sa vedem ce jucarii postezi si tu iti faci de cap pe DC???

Noaptea imi fac de cap, si ici, si colo! ca ziua nu am ragaz de 'nevoile copiilor', ca sa o intorc...ontopic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Citat:
citat din mesajul lui libelula

Noaptea imi fac de cap, si ici, si colo! ca ziua nu am ragaz de 'nevoile copiilor', ca sa o intorc...ontopic.

sper ca iti faci de cap... epilata si manichiurata...

Mergi la inceput

Evident! si cu tocuri in calcai... ( ce-a ajuns cantecul caprei, din povestea lui Ion Creanga!!...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Nevoi "nascute" vs nevoi "facute" ? De societatea in care traim si, mai ales, consumam? Cum discerni intre astea?

CHATO, mie mi se pare trista situatia descrisa de tine si stiu cat de dificil ti-a fost in perioada aia. Da, traiesti intr-o societate civilizata, dar care e pretul acestei civilizatii? Nu pierdem ceva din ... omenia noastra pe drum? Dupa 3 luni mama tre' sa intre in circuitul productiei, copilul trebuie institutionalizat... Nu se pierde ceva pe drum? Si nu cumva d-aia a luat-o la vale natalitatea (europenilor) in Europa?

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

RUXIJ, eu vad topicul asta indreptat impotriva unui tip de discurs, nu impotriva unor persoane. Un tip de discurs impanat cu clisee de tipul "defeminicare", "deprofesionalizare", ca sa sune mai stiintific. Tocmai d-aia a iesit din topicul Oanei, ca sa nu se mai simta vizata.

Si da, si pe mine ma zgarie "vs" ala din titlu, dar nu ii apartine lui Pisigri, e un "citat" din acelasi discurs.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Situatia cu Franta este fix pe dos, referitor la natalitate. Franta are cea mai mare natalitate din Europa, atribuita acestor facilitati (crese destule etc) si grijei fata de mame. In schimb, Germania, unde se promoveaza pe scara larga ce promovati voi aci, cu mama legata exclusiv de copil pana la cel putin 3 ani si mai bine, natalitatea este printre cele mai scazute din Europa. Ganditi-va putin la asta, are sens.

Ganditi-va si la inca ceva. Cand sustineti sus si tare exclusivitatea si unicitatea grijii mamei fata de copil 24/7, care ar trebui legiferata inca pentru toata lumea, ca si aia 2 ani de alaptat, ce procent este vorba de control in acest mod de gandire? Ce procent este un mechanism de aparare in fata unor goluri si probleme de viata si valorizare personala? Ce procent inseamna agatarea mamei de singurul lucru care o face sa se placa pe sine, sa se simta o martira (vezi " fara ajutor" "n-am dormit x ani", "nu am lipsit o noapte in 10 ani" etc)? Daca faci ce faci pt ca vrei si iti place si alegi, nu simti nevoia sa bagi pe gat intregii populatii filozofia ta de viata, esti mai tolerant, ai mai multa compasiune, mai intelegi si problemele altora. Dar deh....cum ziceam "validate my option". Valideaza-ti-o singura, nu o mai pune pe un ecran mare, sa ti-o valideze altii. Si lasa-i pe altii in durerea lor, vezi-ti de nevoile si neamul tau, ca sa nu o zic pe aia romaneasca cu grija.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si pe scurt: faceti ce vreti, alaptati si pana la 10 ani, dormiti cu copilul si pana la 20, cititi si Biblia 24/7 care asta va doriti, dar scutiti-ne de prozelitism, batut cu pummnu' in piept si fatzarnicie. Gura mai mica si aruncatul cu pietre mai usurel, ca va sade mai bine.

Mergi la inceput