Nevoile mamei vs. nevoile copilului

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

La mine nu e vorba de bani...
eu castig acum mai bine decat voi castiga cand ma voi intoarce la munca. Taierea de 25% plus alte multe sporuri de la bugetari m-a prins in CIC.

Ma intorc la munca pt ca efectiv imi place ceea ce fac. Si ma face sa ma simt implinita ca fiinta umana.
copilul este parte din mine si va fi mereu. dar imi place sa ma vada vesela, sa dansam prin casa, sa ne balacim in baltoaca din curte sau in noroiul aferent...
vreau sa fiu fericta si implinita ca fiul meu sa fie la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Unde dai si unde crapa...M-am lamurit..oare de ce intelegeti voi numai aiurea??

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Deci de ce va mai chinuiti cu idei frumoase, nevoile copilului etc, ziceti direct ca va duceti pentru bani de manichiura si lasati copilul cu bunica pe post de baby sitter.

O bunica nu are rol de baby sitter, altceva este cand ea insasi vrea sa isi dedice timp pentru a petrece timp de calitate cu copilul, nu pentru ca este fortata de imprejurari si sub presiunea ideilor de genul: alti bunici stau cu copilul, daca tu nu stai imi pierd barbatul si relatia ca sigur o sa fuga dupa alta, si nu am timp sa ma arnajez, etc.

Totusi inainte de a avea un copil, v-ati gandit ca implicit cere niste compromisuri chestia asta sau e mai simplu filosofia de viata: las ca-l fac eu si vad dup-aia .

improvizezi rautacios si nu inteleg de ce...
o seara buna

Mergi la inceput

Bine Ela, dar daca ti s-ar oferi o avansare + marire de salariu daca revi cu 4 luni mai devreme din CIC ce ai face?? In ideea in care daca refuzi ei te primesc, dar pe acelasi post avit initial si pe acelasi salariu??
Sper ca de data asta am fost mai explixcita, ce anume ati alege?? Aici nu se pune problema de manichiura si socializare si ce alte bazaconi mai scrieti unele din voi ca inseamna o profesie..sau scuzele pt care o mama vrea sa-si lase copilul si sa mearga la servici mai repede..

Mergi la inceput

Mama Saskia, tu oare nu stii sa citesti sau ai citit ieri si azi transcrii din amintiri, sau scrii dupa efectul sampaniei de la Revelion???Ce vrea sa zica asta:

Citat:
nu pentru ca este fortata de imprejurari si sub presiunea ideilor de genul: alti bunici stau cu copilul, daca tu nu stai imi pierd barbatul si relatia ca sigur o sa fuga dupa alta, si nu am timp sa ma arnajez, etc.

Eu sincer pt astfel de "interpretari" (de-a dreptul idioate) ti-as da avertisment daca as fi moderator...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

fetelor, mi-a placut mult discutia si de aceea am decis sa si intervin, in general doar citesc.

am si eu o intrebare si o pun in cel mai serios mod cu putinta: de ce credeti ca un bebe last la 3-4-5 luni cu altcineva, in general o bunica sau chiar bona grijulie si de ce nu iubitoare, are "dureri" si "traume". a citit cineva undeva treaba asta, e vreo sursa de specialitate pe care va bazati? chiar vreau sa stiu.
eu a trebuit sa-mi las fata la 3 luni cu mama. a fost si este un copil fericit, echilibrat. oare o avea ceva bube si nu le vad eu?
in fine, eu personal as fi fost extrem da fericita sa pot sta mai mult acasa, dar nu s-a putut. trecind peste cazurile prezentate in care mult blamata mama in CIC in romania ia aceasta decizie desi mai poate sta acasa, ce facem cu cele ca mine? s-ar subintelege ca si ai mei copii sunt traumatizati, desi nu de voie ci de nevoie, dar oricum, cu probleme deci. e cazul sa-i caut prin psihologi? o fi doar o impresie gresita sau o exceptie ca sunt amindoi veseli, fericiti, independenti si n-au absolut nici o problema de socializare?

mai exista si alte pareri, de genul .. it takes a village to raise a child... cum de nu se impaca asta cu nevoia de a lasa uneori pruncul in grija altcuiva?

cit despre a judeca alte mame, eu zic ca e o chestie specific romaneasca sa te uiti peste gardul vecinului si sa-ti dai cu parerea. a judeca inseamna in fond ca te consideri superior si indreptatit sa emiti pareri nesolicitate.
eu in america nu am intilnit niciodata chestia asta. nu stiu cum or putea astia, ca nu-i vad neaparat mai destepti ca noi , dar nu se baga nimeni cu sfaturi si pareri in casa altuia.

Mami de A 5.02.07, T 27.06.08 si BB 3

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Bine Ela, dar daca ti s-ar oferi o avansare + marire de salariu daca revi cu 4 luni mai devreme din CIC ce ai face?? In ideea in care daca refuzi ei te primesc, dar pe acelasi post avit initial si pe acelasi salariu??
Sper ca de data asta am fost mai explixcita, ce anume ati alege?? Aici nu se pune problema de manichiura si socializare si ce alte bazaconi mai scrieti unele din voi ca inseamna o profesie..sau scuzele pt care o mama vrea sa-si lase copilul si sa mearga la servici mai repede..

As refuza. Nu ma mai intereseaza avansarile. orice avansare inseamna munca mai multa, program prelungit, responsabilitati in plus.
acum tot ce vreau e salariul meu de kkt si timp liber berechet pt a fi langa copilul meu.
Daca as vrea bani mai multi probabil ca mai repede as accepta propunerea soacra-mi de a deschide o firma impreuna...
dar nu ... eu ma multumesc cu putin.
cu manechiura mea, tuns, frezat, pensat si ce mai e...
atat cat imi trebuie mie sa ma simt bine in pielea mea. sa ma simt cea mai frumoasa sotie pt sotul meu...si cea mai frumoasa mamica din lume pt copilul meu.
Dar asta sunt eu. Asta este constructia mea si modul meu de a gandi. Poate ca e gresit. Pt mine nu e. Dar asta nu inseamna ca ti se potriveste si tie...
fiecare om este unic in felul sau...

Mergi la inceput

Da Viribu, ceea ce ai scris mi se pare ff de bun simt, numai ca s-a strecurat o greseala..poate eu sau altele am gresit ca am cerut un sfat, o parere aici...dar sti cum e vorba aia..daca te bafi il..te mananca porci..Asa ca intr-un fel ne mai si meritam soarta..Eu chiar as vrea sa intre un administrator al acestiu forum, sa-mi spuna si mie daca considera normala atata rautate din partea membrilor..e totusi un forum in care se discuta despre copii,,intra mame (incepatoare in ale "meseriei" care cer pareri/sfaturi) E oare normal ca discutiile sa ai asa o intorsatura?? E oare normal sa te trezesti interpretand anumite cuvinte ale unui om doar ca sa il injosesti, denigrezi, jignesti???

Mergi la inceput

De acord Ela, macar tot e bine ca tu intelegi ca nu toti suntem croiti la fel..adica macar tu nu judeci..adica cu ce sunt e o mama mai putin buna daca vreau sa ii ofer copilului un trai mai bun???Si la mine nu e vb de mai multe ore de munca in plus,,ci de un volum de munca mai mare raportat la aceleasi ore..pe care mi-l asum oarecum pt ca si inainte mai lucram asta pt ca mi se impunea, dar pe leafa cealalta..asa ca intr-un fel pt mine e mai bine..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Mama Saskia, tu oare nu stii sa citesti sau ai citit ieri si azi transcrii din amintiri, sau scrii dupa efectul sampaniei de la Revelion???Ce vrea sa zica asta:
Citat:
nu pentru ca este fortata de imprejurari si sub presiunea ideilor de genul: alti bunici stau cu copilul, daca tu nu stai imi pierd barbatul si relatia ca sigur o sa fuga dupa alta, si nu am timp sa ma arnajez, etc.

Eu sincer pt astfel de "interpretari" (de-a dreptul idioate) ti-as da avertisment daca as fi moderator...

Vrabia malai viseaza... Mai bine te intorci la serviciU.

Mergi la inceput