Nevoile mamei vs. nevoile copilului

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Ma intreb, practic, cei ce dorm cu copilul in pat pina la 6-11 ani, unde faceti sex? ca ma indoiesc ca alergati noapte de noapte prin baie, bucatarie sau holul apartamentelor din Romania; Cit de moral e sexul in pat cu copilul????

Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Pana aici am citit si am ramas traznita de ce ipoteza urata/absurda/grotesca ai putut formula!! Ai scris-o de dragul "efectului-bomba" sau tu chiar ti-ai imaginat ca un cuplu care doarme in pat cu copilul inseamna ca face sex in acel pat, langa copil?! Asta deja-i imaginatie bolnava, as zice ca e o idee jignitoare la adresa parintilor care practica co-sleeping daca n-ar fi de fapt degradanta pentru cel care poate formula ceva atat de patologic...
Da' tu-ti imaginezi ca toti locuiesc in garsoniere, de formulezi alternativa asta: "ori faci sex langa copilul adormit, ori alergi de nebun in baie/ pe hol/ in bucutarie"?! Sau tu crezi ca numai in "societatea evoluata" in care te invarti tu exista apartamente cu mai multe camere, cu mai multe paturi etc? Ce legatura are dormitul cu copilul cu viata sexuala a cuplului, trebuie sa se petreaca simultan sau cum?

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

N-am copii, dar cate ceva stiu si eu. Unu, ca sunt mult mai rezistenti decat credem noi, doi ca o relatie armonioasa nu se creeaza pe sacrificii, trei ca are si copilul un tata.

Mergi la inceput

Eu nu pricep, a zis cineva pe aici ca tatal e exclus din ecuatie sau care-i faza?! Nu era un topic despre tati, de aceea nu si-a laudat fiecare consortul:)))
Dar mi se pare evident ca in primele 12-24 de luni MAMA este principala legatura a copilului, pentru simplul motiv ca tatal nu alapteaza si nu primeste CIC (decat daca renunta mama la el). N-a zis nimeni ca nu e extraordinar de important ca AMBII genitori sa-si tina copilul in brate/ sa-i schimbe scutecele, sa-l alinte, sa-l distreze...Putem face un topic separat si despre asta.
Cat despre partea cu sacrificiul, si asteia ii dau dreptate, sincer asa cred si eu, ca o mama nu trebuie sa se simta sacrificata. Eu n-am dormit o noapte cap-coada de 2 ani si 8 luni, n-am plecat de langa copil decat 2 zile (in noiembrie, trimisa obligatoriu la un curs de formare), n-am mai iesit noaptea in cluburi ca pe vremuri...DAAAAR chiar nu le-am resimtit nicio clipa ca pe niste sacrificii, dimpotriva, au fost alegerile mele, a fost placerea mea...deci as fi ipocrita sa spun ca am pus nevoile copilului mai presus de ale mele caci de fapt mie anumite nevoi mi-au disparut si principala mea nevoie a fost sa ma bucur de copil
Abia cam de cand a facut fata 2 ani am inceput sa am chef de iesiri seara la o bere cu amicii si o fac cand ma apuca, fiindca las copilul pe maini sigure, ale tatalui ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Eu nu inteleg de ce a lasa copilul cu babySitter pentru citeva ore o data Din an In paste inseamna automat ca neglijezi nevoile lui. Eu simt nevoia sa aM un timp al Meu persinal, merg la teatru singura si copiLul sta cu tatal. Dar avem si timpul nostru de cUplu, in care mergem la Orele de dans sau lA restaurant pentru o cina romantica. Mi se pare al naibii de important pentru intimitatea noastra de cuplu, sunt de parere ca dragostea romantica trebuie intretinuta ca focul cu lemne. NiCi nevoile copilului nu trebuie neglijate dar nici ale parintilor seParat si nici ale cuplului. Pina la urma cred ca un copil e mult mai fericit si echilibrat intr-o familiE in care parintii Au o relatie armonioasa si romantica, decit intr- una in care tatal trece pe locul x-spe si in unele cazuri se implica in relatii extraconjugale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Ana Stroe, dar tu unde crezi ca fac oamenii din Roamnia sex? Si de ce te limitezi la populatia Romaniei practicanta a co-sleepingului?

Am fost atat de socata de constinutul si vehementa postarii tale incat risc o intrebare directa si chiar astept un raspuns. Te rog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Ma intreb, practic, cei ce dorm cu copilul in pat pina la 6-11 ani, unde faceti sex? ca ma indoiesc ca alergati noapte de noapte prin baie, bucatarie sau holul apartamentelor din Romania; Cit de moral e sexul in pat cu copilul????

Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Pana aici am citit si am ramas traznita de ce ipoteza urata/absurda/grotesca ai putut formula!! Ai scris-o de dragul "efectului-bomba" sau tu chiar ti-ai imaginat ca un cuplu care doarme in pat cu copilul inseamna ca face sex in acel pat, langa copil?! Asta deja-i imaginatie bolnava, as zice ca e o idee jignitoare la adresa parintilor care practica co-sleeping daca n-ar fi de fapt degradanta pentru cel care poate formula ceva atat de patologic...
Da' tu-ti imaginezi ca toti locuiesc in garsoniere, de formulezi alternativa asta: "ori faci sex langa copilul adormit, ori alergi de nebun in baie/ pe hol/ in bucutarie"?! Sau tu crezi ca numai in "societatea evoluata" in care te invarti tu exista apartamente cu mai multe camere, cu mai multe paturi etc? Ce legatura are dormitul cu copilul cu viata sexuala a cuplului, trebuie sa se petreaca simultan sau cum?

ce te oripilezi asa Ilinca? crezi ca nu exista oameni care fac sex in pat cu copilul? ei afla ca exista si inca destui. stiu precis si sigur, nu vorbesc basme sau auzisme.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Aqai

Ana Stroe, dar tu unde crezi ca fac oamenii din Roamnia sex? Si de ce te limitezi la populatia Romaniei practicanta a co-sleepingului?

Am fost atat de socata de constinutul si vehementa postarii tale incat risc o intrebare directa si chiar astept un raspuns. Te rog...

Eu din postarea Anei am inteles ca ea considera ca toate apartamentele din Romania au 1 camera (din moment ce intreaba:"cei care dormiti cu copiii in pat, unde faceti sex, ca nu cred ca fugiti pe hol/in baie/ in bucatarie?"). De aici deduc ca ea imparte oamenii din Ro in doua categorii:
- oamenii "nebuni", care dorm cu copilul in pat si care fac sex acolo, langa el sau care in cel mai bun caz fac exhilibristica pe marginea cazii/chiuvetei/masinii de spalat;
- si oamenii normali, dar care desigur, traind in Ro, tot o singura camera au, prin urmare ii fac copilului un culcush in cada sau in bucatarie, langa cuptor, ca sa fie independent, iar ei fac sex in camarutza lor, in pat.
Voi ati inteles altceva din acel mesaj?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Ups, tocmai mi-am dat seama ca nu am pus intrebarea corecta, fiindca tu Ana ne-ai spus unde consideri ca se face sex in Romania.

Intrebarea adevarata este: De ce crezi tu, Ana Stroe, ca in Romania parintii co-sleeperi fac sex numai in pat cu copilul sau deloc?

Mergi la inceput

Kariguld, eu in inocentza mea asa credeam, ca oamenii intregi la cap nu fac sex in pat cu copilul; acum ca ai zis tu imi dau seama ca am auzit si eu de familii cu cate 12 copii, care au o singura camarutza in care se inghesuie toti sa se incalzeasca...si din moment ce au ajuns la al 12 lea copil, e clar ca au contribuit si ei ca spectatori.
Dar chiar nu cred ca e cazul forumistelor de pe DC care practica dormitul in aceeasi camera/ pat cu copilul, asa ca tot mi se pare absurda, aberanta si jignitoare ipoteza stimatei doamne ana stroe.
Si daca niste degenerati fac sex in pat cu copilul, ar trebui sa nu ma mai oripileze ideea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Kariguld, eu in inocentza mea asa credeam, ca oamenii intregi la cap nu fac sex in pat cu copilul; acum ca ai zis tu imi dau seama ca am auzit si eu de familii cu cate 12 copii, care au o singura camarutza in care se inghesuie toti sa se incalzeasca...si din moment ce au ajuns la al 12 lea copil, e clar ca au contribuit si ei ca spectatori.
Dar chiar nu cred ca e cazul forumistelor de pe DC care practica dormitul in aceeasi camera/ pat cu copilul, asa ca tot mi se pare absurda, aberanta si jignitoare ipoteza stimatei doamne ana stroe.
Si daca niste degenerati fac sex in pat cu copilul, ar trebui sa nu ma mai oripileze ideea?

no, nu aia cu 12 copii care stau intr-o camera. stiu oameni cu scaun la cap, sau cel putin asa credeam pan asa aflu ce faceau langa copil.
desigur ca poti sa te oripilezi, ca si io-s oripilata acuma ca m-am gandit.

Mergi la inceput