Trombofilia, o cauza a infertilitatii -67-

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Fetelor nu stiu de unde ma pot abona la subiect sa fiu notificata pe mail cand sunt mesaje noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea204 spune:

Multumesc QiaoBing. Voi lua legatura cu ei.Am vazut ca au in lista medyn, voi intreba de femibion fara iod poate ma ajuta.

28 ani, MTHFR C677T homozigot
2 avorturi spontane la 5sapt si 6sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dudutu spune:

...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anioana2002 spune:

imi pare foarte rau pentru decizia pe care ati luat-o....
nu vreau sa te sperii dar nu iti garanteaza NIMENI oricat de bun doctor ar fi ca o viitoare sarcina chiar si cu tratament luat dinainte o sa evolueze normal...sa stii ca sunt si fete care au aflat ca au trombofilie dupa ce au ramas gravide si au inceput tratamentul si a fost bine...o sarcina este un RISC de la inceput pana la sfarsit...e adevarat ca la unele persoane riscul este mai mare si la altele mai mic dar asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la cel mai mic obstacol...viata e plina de obstacole de noi depinde daca reusim sa le depasim sau nu....
poate o sa par rea si insensibila dar eu in toti anii astia in care am incercat sa raman gravida nu am intalnit absolut nicio fata care sa se gandeasca vreo secunda sa avorteze pt ca are trombofilie...toate au facut orice sacrificiu posibil sa ramana gravide si apoi sa pastreze sarcina...dar probabil datorita faptului ca toate isi doreau foarte mult un copil...

Mergi la inceput

Se pare ca nu se poate face abonare la un subiect pe acest forum

Dudutu imi pare rau ca ati luat aceasta decizie dar este a voastra. Nu exista alte medicamente peste granita, le spune altfel dar contin aceeasi substanta, tot heparina cu masa moleculara mica este. Peste 1 an dupa ce va veti burdusi cu informatii va veti da seama ca v-ati panicat prea rau, in locul vostru ceream parerea inca la 2-3 medici. Faptul ca sarcina mergea bine (nu avea retard) totul era ok.

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+euthirox 25

Mergi la inceput

A obtinut cineva o sarcina cu MTHFR homo si Fact V Leiden hetero?
Ce tratament a facut?

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+euthirox 25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

dudutu, eu asta nu am mai auzit pana acum: avort "preventiv" pt ca mama are trombofilie???
Am o veste pt tine: chiar unui cuplu sanatos tun, nu ii va garanta nimeni ca va avea un copil sanatos. Ecografiile morfofetale, amniocentezele, etc, dau o mare parte din informatiile despre sanatatea fetusului, dar nu 100%.
Iar despre medicatia care se primeste in strainatate pt trombofilie, la Viena se da Lovenox (care este fix acelasi lucru cu Clexane, are aceeasi substanta activa: enoxaparina sodica) si vitamine in caz de mutatia MTHFR. Iti spun asta din experienta personala.
Legat de faza aia ca sa iti faci si tu analizele de mutatii, scuza-ma, dar imi provoaca hilaritate. Chiar daca, sa zicem, ai aceleasi mutatii ca si sotia ta, nu este obligatoriu ca fatul sa mosteneasca forma heterozigota sau homozigota. Totusi, daca si copilul este "mutant", poate trai bine merci fara sa aiba vreo problema.
Eu am doua heterozigote si o homozigota. Plus varice. Nu am avut vreodata vreo tromboza sau ceva de genul.
Cred ca tu si sotia ta, supraestimati trombofilia.
VSHul, Fibrinogenul si bazofilele le am si eu crescute. Mai am alti patru parametri din hemoleucograma ce nu sunt taman in limite. Ar trebui sa ma panichez? Nu, pt ca eu stiu ca in sarcina organismul sufera modificari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Scuze ca ma bag din afara subiectului, doar citeam ci eu pe aici: VSH-ul e normal sa fie marit in sarcina. Nu are rost sa faceti analiza asta in timpul sarcinii, e marita de la sarcina. Am impresia ca la fel este si fibrinogenul.

La prima sarcina mie mi-a dat medicul de familie peste ginecolog sa fac si VSH-ul si cand m-am dus cu rezultatul crescut la gineco m-a intrebat de ce l-am facut si ca e normal sa fie marit, deci sa stau linistita.

Sarcini usoara si placute tuturor! Incercati sa va stresati cat mai putin si sa va bucurati de perioada asta minunata!

Asa e, si daca esti sanatos tun poti avea copil cu probleme, viata fara risc nu exista, dar asa cum e trebuie sa ne bucuram de ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

dudutu imi pare nespus de rau de decizia luata, dar e a voastra si vi-o respect.
Crede-ma ca toate rascolim net-ul in lung si-n lat dupa informatii, sau dr care ne pot ajuta.
Ce vreau sa iti mai zic e ca sunt multe femei care trec prin sarcina fara nici o problema - greturi, ameteli, alte jene. Una e cumnata mea, care nici nu a simtit ca e insarcinata si are un baietel de toata frumusetea, sanatos tun. Scurgeri maroneli sau chiar rosii - ohoo, cosmarul multor gravidute, dar in marea majoritate a cazurilor trec asa cum au aparut cu sau fara un mic ajutor medicamentos - in principal prin suplimentarea de progesteron, lucru care nu dauneaza fatului.
Probleme in timpul sarcini pot aparea chiar si la o persoana perfect sanatoasa inainte, de exemplu gravida e predispusa in special la infectii urinare care se trateaza cu antibiotic. Exista medicamente care se folosesc in sarcina si sunt sigure. Doctorita mea de familie are un baietel care e acum la scoala si imi povestea ca e facut cu Biseptol - ea racise atat de rau in sarcina incat a necesitat un tratament destul de puternic ca sa se puna pe picioare.
E pe forum o mamica, babyblue (si ea si sotul medici) care a trebuit sa se opereze in timpul sarcini pt a-i fi salvat rinichiul si a nascut la cateva saptamani de la operatie, are o poveste pe care am urmarit-o cu sufletul la gura rugandu-ma pt ea si bebelusul din burtica ei, din fericire totul a fost cu happy-end.
Nu poti sa prevezi totul de la inceput, nu toate gravidutele au bafta de a avea o sarcina "ca la carte", unele cazuri se sfarsesc trist, dar ne mobilizam, ne informam, luptam, plangem, ne ridicam.

Dupa ziua de azi, luati-va un ragaz sa va linistiti, pe urma daca aveti nevoie noi suntem aici, cu povesti si experiente adunate in luni sau ani, cu tristeti si bucurii, cu un sfat, o vorba buna, un umar ...

---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita

Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Si mie imi pare rau ca ati luat aceasta decizie. am vrut sa intru aseara sa scriu cateva randuri dar nu am am mai avut puterea necesara pt ca eram foarte obosita (am fost la eco, bebelina mea e bine, creste).
Fara sa se supere cineva pe mine dar .. mi se pare ca o decizie era luata deja si ai postat doar ca sa .. nu stiu.
Se pare ca voi le stiti pe toate .. desi ati aflat recent de problema si nu sunteti f bine informati si orice am spune noi aici care ne luptam cu trombofilia si incercam sa demosntram ca se poate, nu e suficient.
Mai mult de atat, am vazut ca esti foarte convins ca o mutatie homozigota = un copil cu probleme! Eu zic sa te mai documentezi si dupa aia sa vii sa faci asemenea afirmatii (Dovada iti pot sta si bebelusii nascuti de mamicile de aici de pe DC). Aici mai sunt si femei insarcinate care spera si se leaga de orice speranta si carora nu le fac bine astfel de vorbefara niciun temei.
Inca o data imi pare rau de decizia pe care ati luat-o si te asteptam (pe tine sau de fapt pe sotia ta) cu ganduri mai bune si mai pozitive.
Sper sa nu fi deranjat pe nimeni foarte tare!

in 34+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput