Strugurasi de Sept-Oct 2011 *15*
Raspunsuri - Pagina 14
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Kora_B/Kora_B.jpg)
Kora_B spune:
L-am luat de la Miniblu acum 2 ani jumate, dar nu stiu sa-ti spun ce marca e. Incerc sa-l descriu
Are opaturica foarte colorata, cu margini care se ridica si se prind intre ele cu arici, asa ca arata ca un cosulet. La una din marginile paturicii e un dispozitiv care incepe sa luminize si sa scoata sunete cand il loveste cu piciorusele. Si are si niste zone mici fosnitoare, altele chitaitoare, pe ea. De arcurile care vin deasupra sunt agatate jucarii diverse plus ce ii mai agat eu.
Dimitris pare incantat de ea
Citat: |
citat din mesajul lui mikka11 kora, de care centru de activitati ai? Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011) |
mamica de Iannis
![](copilas.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
pinkysor spune:
citat din mesajul lui JadeJador pinky nu ne ai zis , cum iti place perna de alaptat ? l ai pus pe bb sa stea in ea ? (nu cand alaptezi) lui T ii place ff mult sa stea in ea _ ![]() ![]() |
Jade, am uitat sa va zic asa-i
![](icon_smile_sad.gif)
![](icon_smile.gif)
![](floare.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oanaiasi/oanaiasi.jpg)
oanaiasi spune:
citat din mesajul lui ingeras26a Mikka, care este motivul pentru care se trezeste atat de des noaptea? Este posibil sa nu fie destul de hranitor lapticul tau. Ca sa verifici, da-i intr-o seara lapte praf si vezi cat doarme. Ziua nu-i pb ca ii dai des, dar ar trebui sa aiba macar o repriza, doua de somn mai lung, adica minim 4 ore, noaptea. Nu este nicio pb daca ii dai un bibe pe zi, seara,dupa san eventual. Bebelusii cresc mai mult ca dorm decat ca mananca cand sunt atat de mici. Mie Maya mi-a dormit toata noaptea de la 3 saptaman. Sasha se trezeste pe la 4 (azi noapte la 6), culcat de la 20.30-21.00. Mayei i-am dat exclusiv san pana am inceput diversificarea. La Sasha insa, cand simt ca nu a tras destul, cand mi se pare ca nu am suficient laptic, ii mai dau supliment (numai seara, inainte de culcare, cand este si f obosit sa suga). Ii dau dupa san, mai mananca cam 60-80 ml, cam o data pe sapt, o data la 2 sapt, cand nu ma mulg noaptea. In general noaptea la 4-5 ii dau doar de la un san, ca am mult, iar de la celalat ma mulg si i-l dau seara inainte de culcare, ca sa nu-i dau praf daca nu-mi ajunge sau daca e puturos. Cea mai fericita mami de Maya si Sasha |
Nu m-am putut abtine sa nu comentez un pic la post-ul asta desi nu am citit ce a scris Mikka..
Fatita Mikkai din cate stiu eu ia bine in greutate asa ca ideea de lapte care sa nu fie hranitor e exclusa. Mai mult ...ideea asta e exclusa in 99.9% din cazuri. Nu exista lapte care sa nu fie hranitor (Ionela gresesc?)! Exista doar posibiliatea ca bebe sa nu manance suficient. Oricum ar fi , sfatul de a-i da un biberon de lapte praf in completare lui bb seara este exact ca vorba aia cum ca nu se face primavara cu o floare ...si apoi mai si risti sa intarci copilul daca isi da seama ca din bibe curge mai usor si e mai confortabil sa traga de acolo decat din tita.
Eu personal, prefer sa mi se trezeasca copilul din ora in ora si sa ii dau cate putina tita decat sa ii bag LP seara ca sa pot eu dormi bine. As simti ca-s egoista ...dar e valabil numai pt mine lucrul asta!
![](floare.gif)
Fiica-mea luna asta a luat f putin in greutate si eu nici asa nu vreau sa ii bag lapte praf! Daca stau sa adun ca a luat putin in greutate si cu faptul ca nu imi doarme noaptea, Eca era de mult trecuta pe LP. Eu in schimb refuz categoric ideea si mi se ridica parul in cap numai cand aud...
![](icon_smile_big.gif)
Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011
![](rugaciune.gif)
bujo spune:
Saluti. Scurt si la obiect.
Lactoza nu este acelasi lucru cu lactuloza.
Lactoza este zahar din lapte (asa cum fructoza este zahar din fructe), deci natural. Nu da dependenta. Eu am folosit-o cu succes la Filip si a ramas reglat si dupa ce nu i-am mai dat. Se poate insa, sa nu functioneze la toti copiii. Cei cu intoleranta la lactoza nu-l pot folosi.
Lactuloza este un laxativ sintetic obtinut dintr-un amestec de fructoza si galactoza. Este mai puternic si este folosit ca si un medicament. Se poate ca nici asta sa nu functioneze la toti.
Hellena eu am o nedumerire. Ziceai ca a inceput sa pape mai bine si ca daca revine la cantitatea initiala de lapte renunti la ideea de a diversifica. Totusi, cateva mesaje mai tarziu scriai ca ii dai de vreo 2 zile piure de mar cu morcov. Pana la urma cum e? Ai diversificat ori ba? Sunt doar curioasa, ca pana la urma tu hotarasti, doar ca ne induci in eroare.
Broome iti multumesc pentru amabilitatea cu care mi-ai dat detalii. Ti-as scrie pe privat dar nu ai activata mesageria. Daca pe fete nu le deranjeaza ca scriem offtopic poti sa scrii si public ca te-as mai intreba cate ceva
Ingerash permite-mi sa nu fiu de acord cu tine. Nu exista laptic care sa nu fie hranitor. Este un mit care, din pacate, inca il cred multi. Cauzele trezirii nocturne pot fi multiple dar nu tin in niciun caz de compozitia laptelui matern. Pot fi pusee de crestere, colici, eruptii dentare, disconfort de orice fel sau pur si simplu nevoie de atentie. Sunt copii care se trezesc de nenumarate ori pe noapte desi sunt hraniti cu LP. Am o prietena care are un baietel de 2 ani. A alaptat cateva luni, timp in care s-a trezit non-stop. L-a trecut pe LP ca s-a gandit ca nu-i ajunge sau ca nu-i bun laptele ei. A continuat sa se trezeasca la fel. A fost cu el la doctori, analize etc. Totul iesea perfect. A durat pana pe la 1,5 ani.
ingeras26a spune:
May, am vazut in capitolul trecut ca intrebai mamele de fete brunete...Maya este brunetica, are si acum pufuletz pe spate, sus, intre umeri. Iar pe picioare cred ca la 11 ani o epilez
Lena, multumesc de sfat. Huggies 2 sunt de mai multe feluri, sau iau ce gasesc? De la nr 3 in sus nu cred ca mai este nevoie, teoretic incepe diversificarea si kk se intareste, nu mai face pana la gat, sta cuminte in pamperes.
Jade sigur ca ne stim... stai linistita, ca o sa mai fie daca iti doresti. Trebuie doar sa fii perseverenta. Te invat daca ai nevoie
Dbunny, povestea nasterii nu e colosala, am nascut prin cezariana programata, am stat iar la glume si povesti cu Tutu al meu, care la controlul de 6 sapt mi-a spus sa mai vin peste un an. Dupa care s-a mai gandit si mi-a spus ca o sa-i lipsesc. La care eu, "pai mai fac unul!" si el imi raspunde: "oooo, nuuu! decat daca ramai insarcinata din prima si e o sarcina fara probleme. Altfel nu!".
Am stat o noapte la reanimare si o noapte in rezerva, la Elias. Mi-am revenit ff repede, drpt pt care mi-a dat drumul acasa dupa 2 zile. Operatia arata f bine, eu mai am 4-5 kg de dat jos de pe fund si pulpe, dar o sa le dau, sper, in 2-3 luni maxim.
Bb Sasha a avut 2950 si 50 cm (fac copii mici, dar ii cresc mari dupa aceea ), iar la 2 luni avea 4900 si 58.5 cm. I-am facut eco la fontanela si sold saptamana trecuta si totul este in regula. Are 5-6 mese pe zi.
Desi la inceput mi s-a parut urat (stii cum sunt toti, mai ales ca ai cu cine sa compari cand e mai mare si se schimba total), aveam impresia ca seamana cu Basescu (desi jur ca nu-s nici pe departe fan, iar bb-le l-am facut cu sotzul meu). Acum insa, mi se pare tare frumos, s-a deschis, a crescut, zambeste si s-a schimbat complet. Stii despre ce vorbesc.
Mai am 8 embrioni congelati, dar de bb 3, desi mi-as dori mult, nu ma mai apuc, pt ca financiar este greu. Maya e la gradi particulara, datorita programului (au pana la 19.00) si pt ca la gradi de stat unde am fost sa vad erau 40 in grupa si nu am avut curaj, nu cred ca se pot ocupa de ei nici sa aiba grija calumea, daramite sa-i si invete ceva. Bb va merge de la 2 ani la aceeasi gradi, iar Maya la after school tot la gradi, ca sa-i iau pe ambii din acelasi loc. Cheltuielile sunt mari, Maya face si optionale, numai inotul ne costa 90 ron pe sapt cand se duce de 3 ori, asa ca...
Maya este o domnisoara deja, este frumoasa tare, nu o intereseaza deloc papusile, facem multe activitati, dar cel mai mult ii place sa citim si sa povestim. Orice, oricand, oricat ... Mai are fitze de donsoara din cand in cand, insa este cuminte si ne intelegem extraordinar de bine cu ea. Este in continuare lesinata dupa bb.
Daniel ce face, cum este?
Racheel, imi pare tare rau. Vezi ca exista o solutie speciala pt mucegai, cauta la CRF, ca gasesti. Dai cu ea si nu mai apare. A folosit soacra mea. Daca nu o gasesti, da-mi un PM sa o intreb cum se numeste.
Fetelor, am si eu o intrebare: de ce le faceti baie in camera si nu in baie? La mine in casa nu este nici pe departe cald, sunt 23 grade, insa ambililor copii le-am facut intotdeauna baita in baie, unde nici macar nu dau drumul la calorifer, ca ma enerveaza zgomotul pe care il scoate. In general ne facem eu si sotzul inaintea lor, sa se mai incalzeasca.
Nu mi-a racit niciunul din cauza asta niciodata. Pe bb il dezbrac in camera, unde fac mai cald, sa-i pot face masaj dupa baitza, il iau in prosop pana in baie si din baie inapoi in camera.
Legat de baitza, acum il spal pe bb intr-o cadita care are suport de bb turnat, deci il pot spala singura fara pb de la o luna. In general il spal si cu sotzul meu, dar ma descurc si fara.
De peste o luna o sa-l spal in cada, in ursuletz, apoi in inel, de cand o sa stea in funduletz. Ambele au ventuze, se lipesc de cada sa nu alunece. Copii se pot juca, stropi etc de cand stau in inel. Asa am procedat la Maya si a fost f ok.
Scaun de masina - scoica pana pe la 5 luni, apoi scaun care se da destul de mult pe spate. De la Chicco, cu Isofix.
Scaun de masa - de la 4 luni am pus-o pe Maya in scaun de la Chicco, care are 3 pozitii. Eu am prins ultima tura de scaunele cu 4 roti, il pot trage dupa mine prin toata casa. De cand incepe sa stea in scaunul de masa este mult mai usor.
Racheel, sa nnu o trezesti niciodata sa manance, las-o sa dosrma cat are nevoie. daca ii e foame, stai linistita, ca se trezeste singurica.
Seidana, ce scoica aveti? A mea este de la Chicco, se pune cu spatele la sensul de mers si are pe laterale spatii pe unde se baga centura de la masina.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/racheel/racheel.jpg)
racheel spune:
Mai dar toti sotii nostri toti sunt sagetatori?Si al meu tot sagetator.
Eheee, ingeras fie-mea de cand s-a nascut doar a mancat si s-a culcat.Acum la 3 luni se mai joaca si ea 20 minute dupa care mananca si cade lata si doarme.La cat doarme ar trebui sa aiba 10 Kg si nu are dact 5kg.Nu o cred nici pe asta cu dormitul.
Si pe mine ma inebunesc ca nu am laptele bun si de asta nu ia fata in greutate.
Oanaiasi stai linistita mamica ca si noi suntem in aceeasi situatie.Facand media a mea a luat 600 g si acum luna asta zic eu ca o sa ia 500 g pentru ca deja avem 400 g luate.
Racheel fericita de ghinduta
Anastasia-Maria (25.08.2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/hellena_d/hellena_d.jpg)
hellena_d spune:
Hayat...iti multumesc pt cuvintele in primul rand adevarate si mai apoi frumoase.
N-am mai dat nici un semn ...am sa-ti spun eu de ce si ce s-a intamplat insa nu aici. Am sa te sun zilele astea (sa-mi revina vocea ca nu pot vb ). Nu scriu mai mult aici, decat atat: am o prietena sensibila si puternica iar Petru are un ingeras ce simt ca il apara cu gandul bun indreptat spre noi. Nu ai idee cat de mult tin si eu la tine, TOCMAI de aceea nu am mai dat nici un semn in ultimele 2 zile. Am avut prea multe probleme si vreau atunci cand vb sa transmit numai energie pozitiva tie si nu incarcatura negativa, incarcatura de care am scapat...si mai scap.
Bujoieri a fost singura zi in care a mancat putin mai bine, adica mai mult decat nimic. Pana ieri i-am dat si piureuri, vad cum merge treaba cu laptele si daca isi revine, opresc diversificarea.
Pinkysor si tu imi esti mie tare draga, si iti multumesc pt ce mi-ai scris, este un adevar pe care sufletul meu il stie, mintea doar se mai "impiedica" cateodata.
Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oanaiasi/oanaiasi.jpg)
oanaiasi spune:
citat din mesajul lui racheel Mai dar toti sotii nostri toti sunt sagetatori?Si al meu tot sagetator. Eheee, ingeras fie-mea de cand s-a nascut doar a mancat si s-a culcat.Acum la 3 luni se mai joaca si ea 20 minute dupa care mananca si cade lata si doarme.La cat doarme ar trebui sa aiba 10 Kg si nu are dact 5kg.Nu o cred nici pe asta cu dormitul. Si pe mine ma inebunesc ca nu am laptele bun si de asta nu ia fata in greutate. ![]() ![]() ![]() Oanaiasi stai linistita mamica ca si noi suntem in aceeasi situatie.Facand media a mea a luat 600 g si acum luna asta zic eu ca o sa ia 500 g pentru ca deja avem 400 g luate. Racheel ![]() ![]() |
Rach...asa speram si eu , sa ajunga la 500 pana pe 18. dar vad ca o cantaresc si tot 400 zice cantarul. ce-i drept o cantarsc pe cantar de oameni mari.
![](icon_smile_blush.gif)
Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011
![](rugaciune.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/JadeJador/JadeJador.jpg)
JadeJador spune:
ingeras m ai facut sa zambesc cand ai zis ca l ai vazut uratel pe sasha la nastere eu am fost de a dreptul nesimtita si pe masa de operatie , cand ma uitam la el cum il controla dr , mi a iesit porumbelul din gura si zic : aoleu da ce uratel mai este
la care dr imi zice : stai linistita ca pe ala frumosu il scoatem imediat
apoi cand m a scot din operatie si m a dus in salon (la cfr nu te duce la reanimare) a venit sotu sa ma vada , pe bb inca nu l vazuse , si primul lucru care il zic a fost : ai vazut cat este de urat ?? si m am pus pe plans de a intrat asta in panica rau de tot
el a avut ceva probleme la nastere , s a nascut albastru , dr il anuntase ca e la terapie pe oxigen , etc , de s a gandit asta al meu ca cine stie ce copil i am facut
bineinteles ca acum cand ma uit la poze mi se pare cel mai frumos , da nu stiu ce a fost in mintea mea si m am asteptat sa vad atunci
_
de
T 3+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/hellena_d/hellena_d.jpg)
hellena_d spune:
Broome stiu ca sunt in butoi rau, dar am sa ies, am mai fost si am iesit! Copilul meu imi da puteri de vrajitor, puteri nebanuite
Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !