Gravidute cu trombofilie - capitolul 7
Raspunsuri - Pagina 38
Musette_1982 spune:
Astazi am implinit 19s si ne indreptam spre jumatatea sarcinii !!!
Cristinuta, multumesc mult de sugestie. Ii voi scrie d-nei U duminica pentru ca trebuie sa ii comunic noile fluxuri (speram sa fie mai bune de cand am introdus Fragmin si in doze matinale). Cu ocazia asta ii povestesc si de dureri sa vad daca are vreo parere.
paulici, si eu auzisem ca infectiile urinare pot duce la ruperea membranelor. Eu astept un rezultat de cultura pe vineri. Ginecologii au pus chiar durerile atipice pe care le am pe seama unei astfel de infectii. Intre timp mi-au dat liber la Urinal acut si 2 pe zi.
balanta, durerile nu au scazut in intensitate insa s-au rarit de cand stau cumintica in pat. Catalin zice ca asa cum le descriu eu nu a auzit decat la fete care au avut interventii chirurgicale. Ca sunt dureri ca si cand s-ar intinde muschiul sub o cicatrice zice el. Mie mi-a facut el e drept un chiuretaj pentru hemostaza acum un an jumate... dar nu cred sa fi ramas urme. Intre timp am facut salpografie si cica s-ar fi vazut.
Utrogestanul eu il luam pe gura (vaginal am facut o reactie horror in 10s). De ieri nu l-am mai luat pentru ca imi rupe stomacul. Ma duc astazi sa-mi fac injectia cu progesteron undeva... oriunde. Cred ca incerc la judetean ca e la 3 minute de mine.
In alta ordine de idei bebe se zvarcoleste incontinuu de doua zile (si ziua si noaptea) si imi place mult sa il simt. Poate se face inotator .
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + doua prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni si joi), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (miercuri si sambata)
in 19+ cu Marin Constantin
balanta_tm spune:
dara, te vad cam pesimista. Din ce motive te temi, concret vorbind?
musette, Utrogestanul ala luat oral, in primul rand ca nu se absoarbe asa bine ca si cand l-ai pune vaginal si in al doilea rand, cred ca face rau la ficat.
Si eu am avut ceva probleme cu Utro pus vaginal in prima sarcina. Am facut o candidoza oribila, plus ca era si luna Iulie iar caldurile alea imi accentuau simptomele.
Dar decat Utro oral, mai bine fa progesteron injectabil.
cybele, transmite-i lui toni gandurile noastre bune.
danezza spune:
Dara, capul sus .. ajungi si tu la 34 .. chiar si mai incolo, de ce sa nu ajungi?
Musette - felicitari din inima pt jumatatea sarcinii. De acum va fi mai frumos, vei fi mai optimista pt ca il vei simti pe bebe mic mereu!
in 34+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
dara76 spune:
Pai ma supara senztia aia de presiune si apasare pe zona pubiana, inghinala, vaginala, nu ma sperie durerea asociata si restul de dureri cat asta de presiune. Probabil asociez cu faptul ca o prietena de-a mea a nascut destul de curand dupa ce i-au inceput senzatiile de presiune, iar mama mea la fel avea senzatii de presiune si m-a nascut pe la 32 sau pana in 32 (ca pe vremea aia vorbeau mai mult in luni).
Ele au aparut cam a doua zi dupa eco, cand totul era ok, deci n-avea rost sa ma duc iar. E o senzatie aiurea ca si cum ceva jos nu sustine bine greutatea lui bebe, e tot vaginul amortit uneori de la apasarea deasupra lui (sau cel putin asa o simt eu). Scuzati descrierea.
I-am dat mail doctorei si i-am descris si nu mi-a raspuns. Ea nu raspunde decat atunci cand nu e nimic de facut anume, in plus.
25+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
Musette_1982 spune:
dara, oare nu e o problemuta legata doar de greutatea sarcinii si de tonusul muscular. Uite, astazi citeam la saptamana mea despre asta:
"Perineul este un ansamblu de muschi si de ligamente situat intre vagin si rect, care mentine la locurile lor vezica si uterul si sustine continutul abdominal, inchizand complet micul bazin. Este strabatut doar de artere, vene, uretra, calea genitala si cea anala.
Acesti muschi si ligamente sunt foarte solicitati in timpul sarcinii si nasterii. Daca sunt lipsiti de suplete, se pot destinde pana la pierderea completa a tonicitatii si rupere. Rezultatul este prolapsul, numit curent si "cadere de organe"."
Ei ziceau ca se rezolva totul cu exercitii kegel. Pe mine ma inteapa frecvent de-a lungul vaginului sau chiar rectului (sorry pentru detalii) si ma gandeam sa incep aceste exercitii incet, incet.
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + doua prize de Fragmin 2500 (dimineata - luni si joi), 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter (miercuri si sambata)
balanta_tm spune:
dara, tu vreo forma de progesteron mai iei?
Cred ca si repaosul la pat te-ar ajuta in perioada asta.
Fetelor, stiti cumva daca rosiile sunt ok in timpul sarcinii? Eu de doua zile parca am innebunit: mananc numai rosii cu branza. Si probabil ca si in zilele urmatoare o sa am pofta tot de rosii cu branza. Si nu stiu daca e ok sa mananc atatea rosii.
Musette_1982 spune:
balanta, eu am citit intr-o carte americana de sarcina pe care mi-a luat-o sotul (sarcina ta saptamana cu saptamana - Glade Curtis si Judith Schuler)ca rosiile si ficatul ar avea multa vitamina K si ar fi de evitat de catre mutante... Eu cred ca sunt f bune, mai ales pt inima pentru ca au potasiu (potasiu potoleste eventualele tahicardii), dar nu in cantitati foarte mari.
Am facut injectia cu progesteron si am gasit o asistenta simpatica in vecini pe termen lung
dara76 spune:
Musette, merci, cam la asta se gandea si sotul, lipsa de tonus muscular. Si eu ma gandeam la greutatea mea in exces. Merci pentru sugestie, o sa incerc Kegel (desi am tot citit despre ele, parca am o frica sa le fac, sa nu deranjez zona prin incordare). Ma gandeam si eu ca daca ma doare/simt presiune de atatea zile (vreo 4-5 pe putin) si nu s-a intamplat nimic, asa oi resimti eu si gata - dar tot mi se pare atat de lung intervalul intre 25 si 32 de saptamani - cand mi-am bagat eu in cap ca sigur ar supravietui bebe :P).
Balanta, nu mai pun progesteron, am pus pana in saptamana 14, in special din cauza de SOPC (PCOS) si dr. nu mi-a zis sa mai pun si nici eu nu m-am ingramadit, pentru ca ma irita rau de tot, arde de-a dreptul, ustura, se umfla tot, etc. Si m-am gandit sa nu-l pun degeaba si sa ma si chinui cu el. Ma tot gandeam si eu la injectii, dar habar nu am ce doze mi-ar trebui la injectabil si la ce intervale.
Incerc si eu sa ma educ ca macar atunci cand apare presiunea sa ma intind (ma rog, prima oara m-am intins fortat, ca nu ma mai puteam misca)
Eu cred ca vitaminele din alimente sunt in cantitati mici (chiar se spunea in unele locuri ca ar trebui sa mancam tone de fructe si legume sa ne facem necesarul), asa ca am mancat linistita rosii, ca am avut si eu perioada de pofta de rosii si mancam zilnic cel putin o data. Tot cam asa, branza cu rosii pofteam.
25+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
amary09 spune:
Dara, nu prea sunt in masura sa dau sfaturi, dar crede-ma trebuie sa pleci la drum zicandu-ti ca daca ai rezistat pana acum cu bine, rezisti pana la capat, nu 32 sau 34, pana la termen sau aproape de el. Am stat 6 saptamani in spital, nu toti copii care supravietuiesc, prematuri fiind, sunt bine, multi au nevoie de multa recuperare, controale s.a.m.d. E adevarat ca sunt luptatori, dar nu e intotdeauna suficient. Gandeste-te asa cum gandesc si Danezza sau Toni (careia nu i-au dat nicio sansa sa ajunga la 31 de saptamani) ca nu vei naste mai devreme din cauza unor simple presiuni (care chiar pot fi de la greutate mai mare), daca nu ai contractii, col scurtat sau altele grave, nu te ingrijora inutil. Stai in pat daca crezi ca ajuta sau orice trebuie facut pentru bebe... Eu doar cu gandul asta ma hranesc, desi sansele la gemeni cu mama cu trombofilie sunt mici sa nu nasti prematur, dar altfel as lua razna pana nasc....
Amary 15+ de +
kraluca spune:
buna!
astazi l-am vazut pe bebe (l-am vazut nio pe bebe, dra cuculetul nu prea se vedea, iar outele - care trebuiau sa fie coborate - nici atat)... este bine, greutate normala, insa mi-a masurat Indicele de pulsabilitate pe arterele uterine. spuneti-mi si mie daca valorile normale pentru IP sunt cele mentionate pe prima pagina, dupa IR-uri.
34+
mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6