Gravidute cu trombofilie - capitolul 7

Raspunsuri - Pagina 37

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cybele spune:

La multi ani dragi gravidute! Un an nou bun, cu burtic mari,bebei sanatosi, cat mai putine temeri si sperieturi!

Vin cu vesti bune de la Toni si piscoata ei. Bebelina a inceput sa manance si 5 ml la cate o masa, ii dau si formula, dar si lapte de la Toni. Toni e o viteaza, am vazut-o sambata si e optimista, se reface dupa ceza frumos desi are mainile vinete pana la coate de la branule si inca o mai doare operatia. Ii este greu, va dati seama, e internata laolalta cu fete care sunt in rezerva cu bebeii lor, iar ea are voie sa o vada pe piscoata doar de doua ori pe zi, la ora 12 si la 21. Normal ca isi face o gramada de griji (imi zicea azi la telefon ca nici nu a mai avut curaj sa intrebe cat mai cantareste bebe), important e insa ca evolutia este buna . Va multumeste tuturor pentru gandurile bune. Promit ca va tin la curent cu vesti de la fete!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Cybele, ne bucuram sa primim asemenea vesti bune. Daca bebelina este stabila o sa ia si in greutate treptat-treptat.

Dana, grasunica bine fetita cu fundita, ati stabilit data cezarienei?

MTHFR C677T Homozigot
+34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Cybele - multumim de info. Le pupam pe fete, pe amandoua! daca dr spun ca lucrurile merg bine, atunci asa e! Toni e o luptatoare si va trece peste asta, are exemplu de la odiseea noastra pe bebe Sven!
Suzie, nu am stabilit, ma cam duce cu presuletul ... poate poate vreau natural , el este adeptul naascutului natural ..

in 34+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Fetelor, gata, cred ca am dat add la toate cererile!
Dana, ce mari sunteti! Frumos numele ales pt micuta! Eu si sotul meu am vrut Eva, apoi nasa e Ioana si ne-am gandit sa ii facem o bucurie numind-o si Ioana si, dat fiind ca a venit ca un cadou de Craciun, am zis sa o numim si Cristina - de aici provenienta numelui. Dar eu chiar pot spune ca am primit-o cadou de ziua mea pt ca pe 21 dec, de ziua mea, fetita mea a fost deconectata de la perfuzie si mi-a fost data in salon, apoi a doua zi am plecat acasa, a fost cel mai frumos cadou primit vreodata!!! Cadou de la Dumnezeu!!! Si, in ziua de 22 dec, cand am plecat spre casa, incepusera usor sa cada cativa fulgi, tati ne pusese ceva muzica de Craciun, iar eu plangeam, plangeam de fericire de data asta ca imi duc printesa acasa.
Va spun sincer ca ma uit la ea, ma uit minute in sir si nu imi vine sa cred ca e A MEA!!! Dupa 3 sarcini pierdute inca nu imi vine sa cred ca am si eu un puiut!!! Ne obisnuim insa...

P.S. Imi este tare dor de perioada sarcinii! Bucurati-va cat mai puteti de ea! Mie imi lipseste tare mult, desi abia asteptam acum cateva saptamani sa nasc. As vrea sa o mai simt pe micuta acolo in burtica, sa fie numai a mea! Si acum e a mea, stiu, dar ... era altceva, veti vedea!
Aaaaaaaa, era sa uit - maine ne ajunge si carutul comandat si incepem sa facem plimbari mai lingi pe afara. Profitam de vremea frumoasa.
Asteptam vestile de la Toni.
Pupici tuturor.

Mami de Eva Ioana Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Balanta si la mine fiind a doua sarcina la 5 saptamani a si vazut mama (nu vroiam sa spunem inca nimanui) ca am burtica, acum la 26 saptamani am burtica mult mai mare decat cat am avut-o cu Gabriela la 28 de saptamani cand am nascut-o.

Danezza pentru grasunica
Mihaela ai o scumpete de fetita, sa va bucurati mereu de ea ... important este ca acum e bine si e cu voi acasa
Cybele multumim pentru vesti cu atat mai mult ca sunt asa de bune. Toni, ai rabdare, nu conteaza asa mult cat ia in greutate important este sa fie cat de stabila.

Legat de infectii, ori de ce tip ar fi ele, aveti mare grija pot duce la ruperea prematura a membranelor. eu am luat antibiotic in primul trimestru de sarcina si e ok, doar ca nu se da orice.

O seara placuta, trec la Clexanit

MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Cybele, transmite-i lui Toni gandurile noastre bune si spune-i ca ne rugam pt ea si bebe mic.
Stiu ca ii este greu, am trecut si eu prin asta, desi pt cateva zile. Eram si eu in salon cu o fata (a fost o rezerva, bine ca nu erau mai multe) care isi tinea bebelusul cu ea, iar eu eram singura, fetita mea fiind la un cort cefalic infiltrata difuz la oxigen si cu perfuzii. Aveam voie sa o vad insa. Asa ca, din 2 in 2 ore, la 12 ore dupa cezariana, cand mi-au dat voie sa cobor din pat, ma duceam sa o vad tarandu-ma si sprijinindu-ma de pereti. Ma ustura operatia, ma durea, nu puteam sa stau mult in picioare (cam 10 min), dar mergeam sa o vad si sa stau cu ea atat cat puteam. Au fost 3 zile cumplite, dar au trecut. Asa va fi si pt Toni si sunt convinsa ca, destul de curand, mama si fiica vor fi de nedespartit! Important este ca evolutia este buna si va lua si in greutate, cu siguranta.
Multa sanatate transmite-i din partea noastra.

Mami de Eva Ioana Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Mihaela, ma bucur ca sunteti OK, ca ai eliminat temerile, fetita e o scumpete, acum doar sa fie sanatoasa si sa pape ca sa creasca mare.... Multi pentru micutza printetza.....
Danezza, ma bucur tare pt. fetita grasunica, sunt vesti chiar foarte bune
Musette, referitor la injectiile intramusculare, chiar la inceputul sarcinii, un dr. hematolog la care am fost mi-a spus sa fiu atenta cat fac tratament cu Clexane nu am voie injectii intramusculare. Nu stiu de ce mi-a zis asta, poate n-am inteles bine sau poate stie mai bine vreo coleguta de pe forum care a mai auzit asta....
Cybele, ne bucuram de vestile bune despre Toni, cel mai important este ca fetita e stabila si papa, restul trec... Stiu cum e cand toate colegele au in patut langa ele copilasii si tu poti doar sa-l vezi la cateva ore (eu am stat o luna fara el), dar trece si uiti... Imi aduc aminte razand acum (poate atunci nu mi s-a parut amuzant) cum soacra unei proaspete mamicutze (ulterior mi-a zis mamica ca era putin dusa si pe medicatie) se uita cu disperare in patutul de langa mine si nu intelegea de ce eu am doar plase acolo

Amary 15+ de +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

nu stiu daca intr=adevar are legatura clexane cu alte injectii intramusuculare. Eu am facut pregnyl cate o injectie la 4 zile, pana acum 2 sapt (intramuscular) si am bagat si 2 ture de dexametazona (dr a zis sa mai facem una dar cica nu prezint niciun semn de nastere, ceea ce e bine)

in 34+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

ca bine ca avem stiri despre toni.... va trece ea peste toate; acum are pentru ce sa lupte si sa fie puternica!
mai fetelor.... aveti niste povesti de viata extraordinare! sa stiti ca va apreciez pentru indarjirea de care dati dovada. sunteti niste luptatoare si va respect ...

34+

mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Wow, ce ma bucur pentru Toni, eu cred c-a trecut de punctele critice.

Wow si pentru Danezza cu 2800, am prietena care a nascut la 2600 si-s foarte bine. Vad ca medicii considera 34 saptamani ca un reper, ma bucur mult c-ai trecut de reperul asta.

Sper si eu sa ajung macar la 32 de saptamani, mai ales ca de 3 zile am presiuni inghinale, pubiene, parca uneori ar fi impins ceva in vagin, vaginul amortit si n-am mai auzit asa de devreme. Adica am auzit de ele dupa 30 de saptamani la bulgarasi, parca. Mi-e ca-i prea devreme pentru presiuni pentru mine.

25+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput