Gravidute cu trombofilie - capitolul 7
Raspunsuri - Pagina 33
suzieq spune:
Alex, din cate stiu eu acel streptococ se ia in calcul la nastere, mai precis la nasterea naturala, eu zic sa te duci cu el asa decat sa iei antibiotice in primul trimestru. Ginecologul ti-a recomandat analiza asta?
Balanta, la ce medic mergi in Timisoara?
MTHFR C677T Homozigot
+34
MeAlex spune:
Suzie, multumesc mult pentru raspuns!
Da, ginecologul a zis sa fac secretie col si vagin, la Synevo au intrebat daca lama (microscopic) sau cultura si am zis ca ambele, ca nu stiam care trebuie... Am citit si eu despre el si am inteles la fel, ii voi propune sa repet si sa nu iau antibiotic.
8 saptamani si 4 zile
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!
balanta_tm spune:
suzi, vreau sa merg la fostul meu dr, care este Craina Marius. Daca mi se pare pare ok raman la el, daca nu, merg la dr Murariu. Ceea ce nu imi place legat de dr Craina este ca el e doar la Bega, asa ca ecografiile inseamna sa le fac acolo (de nascut, se poate naste cu el si la privat, dar urmarirea sarcinii o face la Spitalul Bega).
Tu o sa nasti la Athena? Mie Athena mi se pare asa, super comercial, dar am inteles ca dpdv anestezisti, neonantologi, etc, aparatura, este cu mult peste President.
balanta_tm spune:
alex, lamele le-ai luat tu si le-ai dus la Synevo dupa ce ti-a recoltat ginecologul?
Eu nu o sa imi fac secretiile prea curand, le-am facut in Oct pe toate (inclusiv Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamidia, etc).
MeAlex spune:
Mi-a recoltat o asistenta la Synevo, direct. REzultatul la lama nu a iesit, doar la culturi. Ultimele analize le-am facut in ianuarie 2011 si tocmai vroiam sa le repet...dar am ramas intre timp.
8 saptamani si 4 zile
_
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1 la 2 zile, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!
suzieq spune:
Balanta, am de ales intre athena si odobescu. Am fost si le-am vizitat pe amandoua si fiind vorba de cezariana tind sa merg la athena, desi nu sunt foarte incantata, mi se pare suma destul de mare pentru ceea ce ofera sau mai bine zis nu ofera (la capitolul alaptat nu prea sunt de laudat). Dar cred ca e mai usor si pentru mine si pentru tati si pentru bebe sa mergem la athena decat la odobescu.
Alex, mi se pare cam devreme sa faci analiza de streptococ, se face prin trimestrul 3. Eu am facut secretiile standard in primul trimestru, dar le-am tratat in trimestrul 2, medicul a zis ca daca pe mine nu ma deranjeaza nu sunt o prioritate.
MTHFR C677T Homozigot
+34
MeAlex spune:
Mi-a dat sa fac asa:
- herpes
- citomegalovirus
- toxoplasma
- rubeola
- urocultura
- ex. bacteriologic secretie vaginala si col - aici am cerut eu microscopic (lama) si cultura
Toate sunt negative, in afara de ex. bacteriologic si nu am prinit inca rezultatul la ex.microscopic.
8 saptamani si 4 zile
_
pentru sanatos!
balanta_tm spune:
alex, ti-a recoltat ceva special pt streptococul asta sau a fost o cultura banala din col si din vagin?
suzi, nici eu nu-s incantata de Athena. Mai ales daca vrei salon single, platesti de te usuci. Care e faza cu alaptatul? Nu iti aduc pe bebe la alaptat???
MeAlex spune:
Balanta, a fost recoltare pentru cultura banala. Banuiesti ceva anume?
8 saptamani si 4 zile
_
pentru sanatos!
balanta_tm spune:
Ma gandeam la ce am patit eu si sotul meu: de prin August si pana in Octombrie inclusiv, eu ajunsesem sa fac lunar secretiile, fiindca din diverse motive, amanam fertilizarea de la o luna la alta. La final de Octombrie, al meu sot facu spermocultura si...soc: avea stafilococul auriu! Disperata (incepusem deja procedura FIV), repet secretiile din col, fac si urocultura si la mine a iesit totul ok, adica negativ. Pai cum e posibil asa ceva? Daca avea el, nu era normal sa am si eu? (se transmite destul de usor, inclusiv prin prosoape).
Eu cred ça laboratoarele mai dau si erori; f posibil sa fie si cazul tau, mai ales ca ai recoltat in 29 si s-a lucrat cu ceva intarziere.